Deriswap: Nog een succesverhaal van Andre Cronje?

Deriswap is het nieuwste en nog niet uitgebrachte project van Andre Cronje, voor het eerst aangekondigd in een Medium post op 23 november 2020. Andre is een bekende ontwikkelaar in de Defi-ruimte (“de vader van Defi” zoals velen hem omschrijven) en beroemd is zijn interesse in het proberen het leven van gebruikers te vereenvoudigen bij het benaderen van protocollen. Yearn Finance ($ YFI), gelanceerd in juli 2020, verdeelt bijvoorbeeld automatisch geld van gebruikers over verschillende op swap gebaseerde DeFi-protocollen op basis van hun opbrengsten, risico’s en andere factoren. Keep3r Network (dat in oktober kwam) is daarentegen een platform voor projecten die hun “jobs” (operaties) moeten of willen uitbesteden aan derden..

Hoe is Defi in de loop van de tijd verbeterd??

Nog maar een jaar geleden klonk gedecentraliseerde financiën (DeFi) zo vreemd, dat het slechts een handvol die-hard cryptoliefhebbers en supporters aantrok. Fast-forward naar 2020, en de ruimte is een soort van een subsector van crypto geworden, wat heeft geleid tot het creëren van netwerken die zich richten op verschillende sectoren. De meeste van deze platforms concentreren zich op yield farming door middel van swaps. Andere opties en op futures gerichte systemen kwamen ook aan boord.

Hoewel deze systemen oplossingen brachten, maakten ze helaas ook de ruimte ingewikkelder. Er waren bijvoorbeeld nieuwe vragen gerezen, zoals welke het gemakkelijkst te gebruiken is, welke de beste opbrengsten heeft, enz..

Gelukkig kwamen yield-aggregatorplatforms zoals Yearn Finance, zoals we al zeiden, te hulp bij liquidity providers (LP’s).

Het segmentatieprobleem is echter nog steeds niet opgelost. Hier komt Deriswap om de hoek kijken. Het protocol zorgt voor kapitaalefficiëntie door diensten samen te voegen die worden aangeboden door andere platforms zoals Uniswap, Bancor, Deribit, Primitive, Compound en Aave..

Wat is Deriswap? Welke problemen probeert het op te lossen??

Andre CronjeAndre Cronje

Deriswap is een gedecentraliseerd platform dat swaps, opties, futures en leningen combineert in één enkel product.

Cronje wilde DeFi-gebruikers onder meer behoeden voor de hoge kosten die worden gemaakt bij het afstappen van de geldmarkt, zoals het geval is bij optiegerichte netwerken als Hegic. Bovendien is de visie van Cronje om over te schakelen van gesegregeerde naar geconsolideerde liquiditeit.

Enkele voordelen van gepoolde liquiditeit zijn onder meer minder prijsverschuivingen en vergoedingen. Ook wilde hij opties met afwikkeling in activa in plaats van in contanten afgewikkelde opties versterken.

Onder de microscoop is Deriswap geïnspireerd door Uniswap. In een interview, Cronje merkte op dat het platform werd geboren na het toevoegen van ongeveer 150 regels code aan het Uniswap-protocol. Dingen als wiskundige functies moesten echter helemaal opnieuw worden ontwikkeld om unieke berekeningen op het nieuwe systeem aan te pakken.

Welke producten biedt Deriswap?

  • Wissels maak gebruik van de Automated Market Maker (AMM) -formule van Uniswap “x * y = k” en laat LP’s liquiditeit verschaffen als paren van twee munten, zoals Bitcoin (BTC) -Ethereum (ETH). Hun prikkels zijn afkomstig van handelskosten.
  • Opties – Opties maken gebruik van swaps om zich in te dekken tegen volatiliteit. Positieve handelskosten heffen bijvoorbeeld verliezen op uit verrekende opties. Deriswap maakt gebruik van TWAP-orakels (Time-Weighted Average Price) om opties in Amerikaanse stijl te implementeren die geen vast gecodeerde afwikkelingstijd hebben.

Deriswap-interfaceDeriswap-interface

Omdat afwikkeling in paren plaatsvindt, moeten call- en put-functies activa van beide kanten uitputten. Dat wil zeggen, een oproepverzoek koopt het volledige bedrag, terwijl een verkooporder de absolute waarde veilt.

Met Deriswap-opties kunnen gebruikers de vergoedingen maximaliseren, ongeacht of de markt zijwaarts beweegt of te volatiel is. Als het bijvoorbeeld zijwaarts beweegt, zijn er minder handelskosten maar hoge optiekosten. Als het onstabiel is, nemen de handelskosten toe, terwijl de optiekosten worden verlaagd.

  • Futures – Futures rijden op het tijdselement dat op swaps wordt gevonden. Dit, vice versa, is “gewoon een normale handel” in de woorden van Cronje. Het stelt een partij in een contract in staat om zowel een premie als het basisactief te betalen.
  • Leningen – Leningen zijn een natuurlijke evolutie van futures. Interessant is dat de gestorte valuta’s met elkaar in paren rangschikken. Ervan uitgaande dat u bijvoorbeeld BTC-ETH hebt gestort en een ETH-lening wilt, dient BTC als onderpand. Dit bepaalt vervolgens het bedrag aan ETH dat in aanmerking komt voor lenen.

Zodra de ETH is geretourneerd, wordt BTC teruggegeven. Anders wordt BTC verbeurd. Het is belangrijk op te merken dat leningen vóór hun vervaldatum kunnen worden afgewikkeld.

Wat zijn de voordelen van Deriswap?

We zouden het platform kunnen zien als een Yearn-replica die niet alleen interactie heeft met swaps zoals Uniswap en Bancor. Het zet hoofdsteden in voor het hele ecosysteem van opties, leningen en futures. Daarom kunnen we de belangrijkste punten schetsen, zoals:

  • gebruikers kunnen geld op geselecteerde platforms inzetten vanuit een enkele interface. Ze zouden bijvoorbeeld 30 procent aan Aave kunnen toewijzen voor gedecentraliseerde leningen, 30 procent aan Deribit voor opties en 40 procent aan Uniswap om te handelen..
  • Door kapitaal te verdelen over verschillende niet-gerelateerde platforms, kunnen liquiditeitsverschaffers hetzelfde bedrag voor verschillende dingen gebruiken.
  • met verschillende sferen van Deriswap die elkaar aanvullen, garanderen LP’s rendement, zelfs wanneer een markt slapend of ongunstig is. Als de markt bijvoorbeeld een lage volatiliteit heeft, kunnen ze snel overgaan tot opties en leningen. Dit terwijl een zeer volatiele markt de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met handel en futures.
  • Deriswap maakt bestaande DeFi-producten functioneel en goedkoper
  • … En biedt ruimte aan wat Cronje “luie liquiditeit” noemt. Dit is liquiditeit van LP’s die geen tijd hebben om actief te zijn op een platform. In plaats daarvan bieden ze liquiditeit en komen ze na zes maanden terug om de opbrengsten te controleren.

Wanneer wordt Deriswap gelanceerd?

Vanaf vandaag is er geen officiële releasedatum en is er niet veel informatie bekendgemaakt. Door middel van een reeks tweets, artikelen en communityposts waarin de laatste samenwerkingen van Yearn Finance werden aangekondigd, kwamen we erachter dat Deriswap zal worden voltooid en gelanceerd samen met de Sushiswap team. Het partnerschap zou het volgende Sushiswap-handelsplatform bovenop Deriswap moeten bouwen.

In deze post, we kunnen ook lezen dat de twee teams zullen samenwerken “in een stealth-project na de release van Deriswap”.

Om deze “aura van mysterie” achter Deriswap en de laatste aankondigingen van Cronje in het algemeen te bevestigen, zijn “cryptomaniacs” welkom om te wedden op wat dit vierde beruchte project in zijn laatste tweet zou kunnen zijn.

4 nieuwe releases worden gecontroleerd

1. Augurk (DILLE-boost)

2. Cream (v2-protocolleningen)

3. Cover (v1.1 perps)

4.…

Wachten op de feedbacklus is pijnlijk. Voelt als "verspild" tijd, je kunt niet aan nieuw werk beginnen, en je kunt nog niet vrijgeven. Heel irritant "limbo" staat.

– Andre Cronje (@AndreCronjeTech) 7 december 2020

Is er een Deriswap-token?

Cronje wordt door de cryptocurrency-gemeenschap beschouwd als de “Midas touch”, waarbij elk project dat hij aanraakt in goud verandert. Daarom zijn mensen benieuwd of en wanneer Deriswap een token zal lanceren, zodat ze vroeg kunnen duiken en het voor een goedkope prijs kunnen kopen en later kunnen verkopen. De meeste DeFi-protocollen hebben hun eigen beperkte voorraadtoken, dus de verwachting is dat Deriswap uiteindelijk ook een token zal hebben. Het Deriswap-protocol wordt momenteel echter gecontroleerd er is nog geen officieel Deriswap-token. Er is ook geen nieuws over de vraag of er überhaupt een token zal zijn.

Dit heeft sommige mensen er echter niet van weerhouden om valse Deriswap-tokens uit te geven die nietsvermoedende cryptoliefhebbers kunnen kopen. Bij een dergelijke zwendel stortten mensen meer dan 150 ETH in minder dan 15 minuten, die de oplichter onmiddellijk opnam en onderging.

André gaf zojuist een update over deriswap 30 minuten terug. Iemand heeft een nep-token gemaakt met de naam $ DWAP. 60 adressen in minder dan 15 minuten met 150+ ETH.

Aaaaanddd het is weg.

Neem een ​​paar minuten om rond etherscan te zweven voordat je springt, het is niet zo moeilijk.

– halfappel (@ icefrog772) 23 november 2020

Gevolgtrekking

In een ecosysteem waar de liquiditeit dun gespreid is over meerdere platforms, fungeert Deriswap als een consolidator om de kapitaalefficiëntie te vergroten. Als zodanig kan een DeFi-liefhebber zijn kapitaal inzetten voor leningen, opties, swaps en futures-platforms. Bijgevolg kunnen ze prikkels krijgen, zelfs als een bedrijfstak stagneert. Bovendien elimineert het gebruik van de TWAP-orakels het risico van wijdverbreide prijsverschillen.

Aangezien Deriswap is ontwikkeld door een ervaren programmeur, zal het platform waarschijnlijk weer een succes worden, net als Yearn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me