Hoe Ethereum 2.0 op Allnodes uit te zetten?

Uitzetten op Ethereum 2.0 is eindelijk live. Het proces van het verbinden van uw Ethereum (ETH) -munten kan echter een beetje lastig zijn. Het gaat niet alleen om het verzenden van 32 ETH naar het contract. Als u dit wel doet, verliest u uw geld. In deze zelfstudie bespreken we hoe u verbinding kunt maken met het ETH-uitzetcontract via een validatorknooppunt. Verder zullen we gebruiken Allnodes, een niet-bewarend platform voor het hosten van knooppunten.

YouTube-poster

Hoe een ETH 2.0-validator op te zetten?

Ten eerste moet uw Ethereum-portemonnee de 32 ETH-munten hebben die nodig zijn voor het contract. Merk op dat interactie met de Ethereum-blockchain gebeurt via MetaMask. Daarom moet u uw MetaMask financieren via een hardware- of softwareportefeuille.

Allnodes Ethereum 2.0 Staking-bestemmingspagina (bron: Allnodes Ethereum 2.0-website

De reis begint op Allnodes. Het platform verzorgt het technische gedeelte van de hostingknooppunten voor een relatief laag bedrag, al hangt dit af van het gekozen hostingpakket. Het platform ondersteunt meerdere betaalmethoden, waaronder Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Klik op Ethereum uitzetten in de rechterbovenhoek en selecteer in het nieuwe venster dat wordt geopend ‘Host ETH 2.0’.

Als je nieuw bent bij Allnodes, maak dan een account aan; anders logt u in op uw account.

Selecteer je plan.

Maak verbinding met MetaMask.

ETH 2.0 Launchpad

Klik op “Open ETH 2.0 Launchpad” en vervolgens op “Aan de slag”.

Ethereum 2.0 Launchpad (bron: https://launchpad.ethereum.org/

Er zijn subsecties in het linkerdeelvenster van het welkomstscherm, zoals de introductie van eth2 fase 0, aanmelden en verantwoordelijkheden, onder andere. Daarnaast bevat het informatie over het verwachte inkomen. In het gedeelte met verantwoordelijkheden staat bijvoorbeeld dat een validatorknooppunt alleen beloningen verdient wanneer het actief deelneemt aan het netwerk. Helaas zijn de effecten van het offline zijn van een knooppunt gelijk aan de winst als het online is.

Andere kritische secties:

  • Risico’s van snijden – Als een knooppunt gecompromitteerd raakt of zich misdraagt, wordt de inzet verlaagd, waardoor de inzetkracht wordt verminderd.
  • Backup Mnemonic – Het zijn speciale woorden die worden gebruikt voor het terugwinnen van gestorte ETH. Voor maximale veiligheid moet het geheugensteuntje op papier worden geschreven in plaats van op een computer op te slaan.
  • Overdrachtvertraging – Voorlopig is interactie met het stortingsadres een manier. Als zodanig kunt u de munten alleen storten en niet opnemen of overboeken.
  • Betrokken op lange termijn – Ethereum heeft een toezeggingsverklaring waarin wordt opgemerkt dat validatorknooppunten er voor de lange termijn in zitten en dat ze niet terug kunnen gaan naar eerdere versies zoals ETH 1.0.

In het klantselectievenster is er de optie om de ETH 1.0-client uit te voeren. Hoewel dit mogelijk is, is het duur en heeft het enige technische kennis nodig.

Sleutelzinnen genereren voor ETH 2.0

Het volgende venster is voor het genereren van sleutelparen. Selecteer eerst het aantal ETH 2.0-validatorknooppunten dat u nodig heeft. Merk op dat voor elk knooppunt 32 ETH moet worden gestort in het Ethereum-uitzetcontract.

Selecteer vervolgens tussen Linux-, Windows- en Mac-besturingssystemen.

Voor dit voorbeeld gaan we een ETH 2.0-validatorknooppunt opzetten op een Windows-computer.

Het intimiderende deel van dit deel is dat het een opdrachtregelinterface (CLI) gebruikt in plaats van een grafische gebruikersinterface (GUI), waar niet-ontwikkelaars aan gewend zijn.

CLI downloaden en gebruiken

Download de CLI van Github door op de link “download het van ontwikkelaars” te klikken. Selecteer op de downloadpagina de release die overeenkomt met het besturingssysteem van uw computer.

Pak de gecomprimeerde map uit om het bestand met de naam “Deposito’s” weer te geven.

Het “Deposito’s” -bestand is een CLI-interface.

Om het naar wens te laten werken, houdt u de SHIFT-toets ingedrukt en klikt u met de rechtermuisknop op het bestand om de optie “Open PowerShell-venster hier” te openen.

Kopieer op de vorige downloadpagina, onder de lijst met beschikbare downloads, de opdrachtcode en plak deze in het geopende CLI-venster. Merk op dat dit venster een blauwe achtergrondkleur moet hebben.

CLI-venster

Volg de instructies op het scherm om de opdracht met succes uit te voeren.

Kies een taal en selecteer een wachtwoord. GELIEVE dit wachtwoord te onthouden; we hebben het later nodig.

De CLI genereert een uniek geheugensteuntje. Het geheugensteuntje helpt u uw ingezette ETH te ontgrendelen wanneer transfers eindelijk live gaan. Zet het daarom voor de veiligheid op papier en druk op “Enter”. Voer de frase in.

In de map met uw CLI-download wordt een nieuwe map met de naam “validatorsleutels” gemaakt. In deze map hebben we twee bestanden; Stortingsgegevens en sleutelopslag.

De bestanden op Launchpad plaatsen

Klik in het gedeelte ‘Upload deponeringsbestand’ op ‘bestand toevoegen’ en sleep het deponeringsgegevensbestand (Deposit.in).

Klik op “Doorgaan” en maak verbinding met uw MetaMask-portemonnee, die 32 ETH zou moeten hebben.

Lees de samenvatting “Start de transactie” en controleer nogmaals het Ethereum-stortingsadres.

Bevestig de transactie op MetaMask. U kunt de transactiestatus op Etherscan bekijken nadat deze is gelukt.

Terug naar Allnodes

Laten we verdergaan waar we vertrokken op Allnodes. Bevestig dat u ETH 2.0-zinnen heeft gegenereerd, gegevens heeft gedeponeerd en 32 ETH aan het contract heeft toegevoegd.

De volgende stap is om het hostingplan te kiezen.

Sleep de bestanden in de opgegeven volgorde. Dat wil zeggen, het deponeringsgegevensbestand, het sleutelopslagbestand en het wachtwoord dat we eerder op de CLI-interface hebben gegenereerd.

Het volgende venster op Allnodes toont de status van uw node.

Merk op dat u Allnodes kunt gebruiken om meerdere ETH 2.0 validatorknooppunten uit te voeren.

En dat is het.

Merk op dat je de status van de storting op de Beacon Chain kunt zien door hetzelfde adres te gebruiken dat je hebt gebruikt om je munten te storten in het ETH 2.0 staking contract.

Gevolgtrekking

Ethereum 2.0 wordt continu doorontwikkeld door de Ethereum Foundation om op een breed scala aan computerapparatuur te kunnen draaien. De bovenstaande tutorial over het opzetten van een ETH 2.0-validatorknooppunt met Allnodes omvat elke hoek van het proces. Kritieke details zoals geheugensteuntjes en wachtwoorden moeten echter veilig worden bewaard, aangezien ze de toegang tot de gestorte munten bepalen.

Bovendien is het vermeldenswaard dat het proces plaatsvindt op drie platforms: Allnodes, ETH 2.0 Launchpad en CLI. Daarom moeten de drie systemen harmonieus samenwerken om het gewenste resultaat te krijgen.

Veelgestelde vragen:

Wat als u niet het volledige bedrag heeft??

Goede vraag. Ten eerste, NEE. een validatorknooppunt heeft het volledige aantal nodig.

Kan het ETH 2.0 Staking-contract minder dan 32 ETH kosten?

U kunt echter nog steeds een lager bedrag inzetten, alleen dan via derden, zoals deelnemende cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance en Coinbase.

Kan ik de beloningen die ik verdien met uitzetten opnemen??

NEE, niet voordat ETH 2.0 fase 1 bereikt, die waarschijnlijk over 1 jaar of mogelijk langer zal zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me