Nieuwsbrief # 17: Bitcoin-markten kiezen tussen goed en slecht nieuws

Wil je eerst het goede nieuws horen … of het slechte nieuws? Dit was een eeuwenoude vraag waarmee de Bitcoin-markten deze week te kampen hadden. Zoals we hieronder zullen zien, IS hier een correct antwoord op … maar heeft Bitcoin verstandig gekozen?

Alles wat ik wil voor Kerstmis is een Ledger!

Ledger doet een crypto-startersbundel! Ontvang een tegoedbon van USD $ 25 om crypto te kopen bij elke Ledger Nano X-aankoop! Beperkt tot 5.000 vouchers en alleen beschikbaar tot 29 december 2020!

Geef uzelf of uw gezin een bundel cadeau die ze echt willen! Zeg NEE tegen handcrème cadeausets en sokken!

Bekijk onze Ledger Nano X-recensie en KLIK HIER OM TE KOPEN!

Geef deze kerst betere geschenken!

Marktsentiment: zijwaarts gaan?

De marktprijsactie van deze week was niet erg spannend, waarbij Bitcoin en Ethereum meestal zijwaarts gingen. Op 12 december 2020 zagen we een reactie die tot op de dag van vandaag voortduurt en $ BTC terugbrengt naar het $ 19000-gebied en $ ETH dichter bij $ 600.

$ BTC en $ ETH (dagelijkse grafieken) bij wekelijkse weerstanden$ BTC en $ ETH (dagelijkse grafieken) bij wekelijkse weerstanden

Beide munten hebben nog steeds wekelijkse weerstanden en proberen een momentum op te bouwen rond de 21 EMA (Exponential Moving Average) op de daily chart. We konden de komende dagen nog een poging verwachten om ATH te passeren!

Belangrijk nieuws deze week

Grote investeerders blijven zich opstapelen

Grote fondsen / bedrijven kopen en accumuleren Bitcoin en Ethereum.

Massachusetts Mutual Life Insurance Company (MassMutual), heeft zojuist kocht $ 100 miljoen aan $ BTC via NYDIG, een fondsbeheerder in New York. Dit is naar verluidt hun eerste Bitcoin-aankoop en komt overeen met minder dan 1% van hun volledige beleggingsrekening ter waarde van ongeveer $ 235 miljard.

Grijsschaal heeft ook hun bezit vergroot. Hoewel ze niet nieuw zijn in het investeren in crypto, hebben ze dat juist gedaan kocht nog eens 130000ETH, met een totaal van 3 miljoen tokens op hun rekeningen.

Microstrategie bekend gemaakt ze hadden “een aanbieding van $ 650 miljoen van 0,75% converteerbare senior obligaties met vervaldag 2025” voltooid om in $ BTC te investeren in overeenstemming met hun reserveringsbeleid. Een paar dagen eerder tweette de CEO Michael Saylor dat ze ongeveer 40.824 Bitcoin bezitten.

MicroStrategy heeft ongeveer 2.574 bitcoins gekocht voor $ 50,0 miljoen in contanten in overeenstemming met het Treasury Reserve-beleid, tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 19.427 per bitcoin. We hebben nu ongeveer 40.824 bitcoins.https://t.co/nwZcM9zAXZ

– Michael Saylor (@michael_saylor) 4 december 2020

De interesse in crypto door financiële reuzen wijst op een toegenomen vraag van de rijken als een vorm van diversificatie en wedden zij op prijzen die in de toekomst zullen stijgen.

Mt. De terugbetalingstermijn van Gox nadert

15 december 2020 markeert de volgende deadline voor Mt. De schuldeisers van Gox Exchanges om hopelijk terug te krijgen wat ze op het platform hebben verloren. The Exchange, een van de meest bekende op dat moment en gelanceerd in 2010, stopte met opereren in februari 2014 na het faillissement. Maar liefst 860.000 $ BTC “ontbrak”, waarvan 200.000 werd “teruggevorderd” (en dit omvat niet eens andere cryptocurrencies die ook “vermist” werden). In 2015 nieuw bewijs door het Tokio-beveiligingsbedrijf WizSec toonde aan dat “de meeste of alle ontbrekende bitcoins rechtstreeks uit de Mt. Gox hot cryptocurrency wallet in de loop van de tijd, te beginnen eind 2011. “

Gebruikers van het platform zouden in totaal 140.000 $ BTC ($ 2,6 miljard dollar) moeten verwachten, die nu in handen zijn van Nobuaki Kobayashi, de Japanse advocaat die verantwoordelijk is voor het proces..

Niets is echter zeker, aangezien de terugbetalingstermijn in het verleden al verschillende keren was uitgesteld, de laatste daarvan was in oktober 2020. Er is ook ernstige bezorgdheid in de markt over de mogelijke gevolgen van een grote uitverkoop van de Bitcoin-markt door slachtoffers als ze hun geld ontvangen na 6 jaar. Aangezien Bitcoin in 2014 minder dan $ 1000 waard was, zou dit nu ongeveer 20x op hun opnieuw verworven fondsen vertegenwoordigen!

Gedachten over de Mt. Gox-terugbetaling

Singapore’s DBS lanceert digitale uitwisseling met crypto

Nadat er een paar maanden geleden geruchten verschenen, is het nu officieel: de DBS in Singapore zal de eerste bank zijn die een digitale valuta-uitwisseling lanceert.

Het platform staat alleen open voor institutionele en geaccrediteerde particuliere beleggers. Er zullen 4 belangrijke verhandelbare cryptocurrencies zijn: $ BTC, $ ETH, $ XRP en $ BCH, gecombineerd met 4 FIAT-valuta’s: USD, SGD, HKD EN JPY.

De Exchange biedt ook Security Token Offerings (STO) en een platform voor getokeniseerde activa zoals obligaties, private equity-fondsen, onroerend goed enzovoort. DBS-directeur Piyush Gupta zei

“Ik geloof dat de tijd hiervoor rijp is”, en voegde eraan toe: “We staan ​​aan de vooravond van een enorme tokenisatie en daarom zul je tokenisatie van allerlei soorten activa over de hele wereld vinden en ik denk dat steeds meer uitwisselingen zullen gaan omgaan met de tokenized activa ‘.

Amerikaanse congresleden die twijfels uiten over nieuwe zelfgehoste portefeuillevoorschriften

Een paar weken geleden vertelden we dat Brian Armstrong, CEO van Coinbase, bezorgd was over geruchten dat de Amerikaanse schatkist van plan was regels op te leggen aan zelf-gehoste cryptocurrency-wallets.

Door zelf gehoste portefeuilles, of het nu online (hot) is zoals Metamask of offline (koude) portefeuilles zoals Ledger en Trezor, behoudt u persoonlijke en totale toegang tot uw fondsen, zonder tussenpersonen of derden. De eigenaar beschikt over zijn eigen privésleutels en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn geld. Het belangrijkste is dat portefeuilles meestal geen KYC-procedures nodig hebben om in te stellen. Lees meer over warme en koude portefeuilles en hun voor- en nadelen.

Armstrong noemde zijn gedachten (gedeeld door vele andere prominente namen in de crypto-ruimte), waaronder de mogelijkheid dat regelgeving schadelijker zou kunnen zijn dan al het andere. Dit komt omdat het in wezen degenen zou kunnen uitsluiten die de documenten en bewijzen voor reguliere KYC’s niet kunnen verkrijgen, en dat zijn meestal de meest benadeelde groepen die mogelijk al zijn uitgesloten van het financiële systeem. Bovendien zou dit voorstel een stap terug kunnen zijn op het gebied van innovatie door de VS, waardoor bedrijven en gebruikers deze omzeilen voor andere landen.

Een paar dagen geleden omarmde Warren Davidson, Amerikaans congreslid van het 8e district van Ohio, samen met een paar collega’s deze meningen door een brief te sturen naar het Amerikaanse ministerie van Financiën. De brief wijst er ook op dat “meerdere rapporten hebben aangetoond dat digitale activa niet algemeen worden gebruikt door illegale actoren”.

Ik heb last van geruchten dat @StevenMeijer plannen om belastende regelgeving vast te stellen voor digitale zelf-gehoste portefeuilles. Mijn collega’s @RepTomEmmer, @RTLnieuws, en @RepSchuurman hebben een brief gestuurd naar @Nieuwsuur hem aansporen om deze regels te heroverwegen & overleg met het Congres over #FinTech. pic.twitter.com/p7HPtuuizn

– Warren Davidson (@WarrenDavidson) 9 december 2020 Warren Davidson’s brief aan de Amerikaanse schatkist

Hoe zit het met Europa?

Ondertussen gaat in Europa de ontwikkeling van de digitale euro door. Echter bronnen hebben aangegeven dat het Franse ministerie van Financiën zich voorbereidt “om niet alleen de regels van ken-uw-klant (KYC) voor cryptobedrijven aan te scherpen, maar ook om crypto-naar-crypto-transacties te reguleren, aldus Simon Polrot, voorzitter van de Franse cryptovereniging ADAN.”

Dit komt blijkbaar als een reactie op recente terroristische aanslagen toen 29 mensen werden gearresteerd wegens illegale financiering van terrorisme via cryptocurrencies..

Ander belangrijk nieuws

  • Canada is het eerste land geworden met een op Ethereum gebaseerd fonds dat aan een grote effectenbeurs is genoteerd. Het Ether Fund (TSX: QETH.U) wordt aangeboden door 3iQ Corp, een digital asset manager gevestigd in Toronto. Het Ether Fund wordt vandaag verhandeld tegen ongeveer $ 11 per aandeel.
  • De tweede weggeefactie van DCEP (China’s National Digital Currency) is op 12 december 2020 van start gegaan in Suzhou, China, voor 10.000 winnaars. Vorige week bevestigde de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) ook dat het samenwerkt met het Digital Currency Institute van de People’s Bank of China aan technische proefproeven van DCEP voor grensoverschrijdende betalingen tussen het vasteland van China en Hong Kong. U kunt meer lezen in ons artikel.
  • Messari, een toonaangevend bedrijf op het gebied van crypto-onderzoek en gegevens, heeft onlangs hun mening gegeven over de ‘top 10 mensen om naar te kijken in 2021’

Messari’s top 10 mensen om naar te kijken in 2021

1. @SBF_Alameda

2. @michael_saylor

3. @BarrySilbert

4. @balajis

5. @RTLnieuws

6. @RTLnieuws

7. @AndreCronjeTech

8. @haydenzadams@rleshner

9. Anoniem

10. @dannyryan pic.twitter.com/U3gmvQ1xMF

– Messari (@MessariCrypto) 8 december 2020

$ YETI Index: de Yearn ecosysteem in één token

Na alle recent aangekondigde samenwerkingen tussen het Yearn Finance-team en vele andere grote Defi-projecten, zoals Cover Protocol ($ COVER) of Sushiswap ($ SUSHI), is de Yearn Ecosystem Token Index, $ YETI, gemaakt door Powerpool ($ CVP).

De Index bestaat uit 8 tokens: $ YFI, $ SUSHI, $ CREAM, $ AKRO, $ COVER, $ K3PR, $ CVP, $ PICKLE met een voorgestelde gewogen verdeling van 35% voor $ YFI, 17% voor $ SUSHI en 8% elk voor de rest. Dus investeerders hebben nu de kans om te investeren in het hele Yearn-ecosysteem in één token, waarbij ze “cashflows ontvangen van Vault-strategieën toegepast op samengestelde tokens, en stemmen op voorstellen in het Yearn-ecosysteembeheer met behulp van PowerPools meta-governance-benadering.” Het stelt houders ook in staat te besparen op gaskosten die normaal gesproken nodig zouden zijn om meerdere tokens in te zetten.

Over $ YFI gesproken, deze week zijn we ook getuige geweest van de eerste gasloze (voor gebruikers) transactiekluis Verlangend naar Financiën.

Eerste storting met enkele transactie vanaf nieuw https://t.co/FhXmB2Fz4f UI.

Gasloze transacties? &# 128064;https://t.co/dYJh3MGstc pic.twitter.com/B2hIgZMhkI

– x48 (@ x48_crypto) 7 december 2020

Rode vlaggen van de week

DeTrade Fund, eerste geval van deep-fake in crypto?

DeTrade Fund, een verondersteld aanstaande arbitrage en front-running Defi-project, is een paar uur voor de beursnotering verdwenen met 1450ETH.

Het team leek niet-anoniem te zijn, met openbare Linkedin-profielen, een openbaar geregistreerd bedrijf, een Twitch-profiel en een video waarin de “CEO” Mark Jensen met de gemeenschap sprak. De video is snel beroemd geworden op crypto-Twitter, waarbij de gemeenschap vermoedde dat het een deep-fake was die door crypto-hackers werd gebruikt. Een andere theorie die door de gemeenschap circuleert, is dat de hackers een acteur hebben ingehuurd om zich voor te doen als de CEO.

Helaas .. Chinezen zouden hier dol op zijn. Knappe westerling met een goed uiterlijk en een sterke bevestigende stem. https://t.co/mdj3mRfglb

– Boxmining (@boxmining) 12 december 2020 Video van DeTrade “CEO” Mark Jensen

Door twee rondes van voorverkoopinvesteringen wist het DeTrade-fondsenteam in een paar uur tijd een opmerkelijk bedrag van 1.450 $ ETH op te halen. Hun contracten werden gecontroleerd door Solidity Finance, die tijdens hun controle onmiddellijk enkele bedenkingen opriep verslag doen van, te beoordelen dat het team de leiding had over te veel macht over het geld van gebruikers. Het is waarschijnlijk dat het team hiervan heeft geprofiteerd en de voorverkoopgelden heeft gestolen ergens tussen de tweede voorverkoop en de officiële notering die een paar uur later had moeten plaatsvinden..

RE: DeTrade $ DTF het stelen van de voorverkoopfondsen

Ten eerste vinden we het jammer dat dit is gebeurd.

Zoals bij elke voorverkoop, geeft u uw geld rechtstreeks aan het team.

Daarom proberen we altijd te benadrukken hoe belangrijk vertrouwen in het team is; vooral in een voorverkoopfase. https://t.co/tUOrLZSMB8

– Solidity.finance – Auditdiensten (@SolidityFinance) 11 december 2020

Enkele uren later en waarschijnlijk omdat iemand het verduisterde geld kon traceren, werd 70% van de gestolen $ ETH via interne transacties teruggestuurd naar investeerders.

Deze “gedeeltelijke terugkeer” komt steeds vaker voor bij DeFi-aanvallen. De hacker van Eminence stuurde bijvoorbeeld 50% terug, terwijl Harvest Finance-gebruikers slechts 10% van hun bedrag terugkregen.

$ 12 miljoen is gestolen door Compounder Finance

Op 1 december 2020 heeft Compounder.Finance ($ CP3R), een kloon van Harvest en Yearn Finance, “het tapijt uitgetrokken”. Het lijkt erop dat het anonieme team achter het project de schuldige is.

Compounder was gecontroleerd door Solidity Finance. In chatlogboeken tussen de twee bedrijven kunnen we zien dat Solidity Finance erop wees dat het Treasury-contract van het project en het bijwerken van de strategiepools wordt beheerd door hun team. Solidity Finance wees er ook op dat zij vonden dat dit feit in hun controleverslag moest worden vermeld. De exploit was precies zoals aangegeven door Solidity Finance. Na de audit werd de opnamefunctie verwisseld met een kwaadwillende functie die later werd gebruikt om al het geld in het contract af te voeren naar het adres van de installateur. Niemand herkende de fraude op tijd, zodat gebruikers hun geld niet konden opnemen.

De aanval is opgebouwd uit 4 stappen en wordt in deze post mortem door ontwikkelaar in detail uitgelegd Vasa en Solidity Finance.

Het is niet de eerste keer dat een gecontroleerd project is gehackt en we weten inmiddels allemaal heel goed dat Audits geen 100% veiligheid kan garanderen. Dit moet altijd worden herinnerd.

Een bekende ontwikkelaar van de Defi-ruimte en eigenaar van Defiyield.info was ook een slachtoffer van de aanval. Hij onderzoekt de zaak ook en werkt eraan om een ​​zaak aan te spannen bij de relevante handhavingsautoriteiten.

Bericht aan de oplichter van https://t.co/kZv6MWkB3E zojuist ongeveer $ 10.800.000 opgelicht

Ik ben persoonlijk ca. 1 miljoen dollar en de rest van de cryptogemeenschap verloor ongeveer. 10m $ van je vloerkleed.

– DefiYield.info &# 128104; ‍&# 127806;&# 128668; (@defiyield_info) 1 december 2020

Valse Deriswap-tokens

Kwaadwillende actoren hebben onlangs verschillende valse Deriswap-tokens gemaakt om te profiteren van de hype rond dit nieuwste experiment van Andre Cronje. De kwaadwillende actoren zouden tokens maken met vergelijkbare namen als Deriswap en deze goedkeuren voor handel op Uniswap om mensen te verleiden om te kopen.

Laten we niet vergeten dat Deriswap momenteel geen officieel token heeft!

Boxmining-gebeurtenissen

  • Weegschaal is nu Diem! Alles wat u moet weten over de cryptocurrency van Facebook!

Diem ($ DIEM) – Weegschaal 2.0 van Facebook

  • Als je het gemist hebt, bekijk dan onze podcast interview met Geralt van CyberFi, waar we geautomatiseerde handel, Ethereum-interacties zoals unstaking en meer bespraken.
  • Velo Protocol bouwt het grootste betalingsnetwerk in Zuidoost-Azië uit met zijn partnerschap met Lightnet en Visa. Het uiteindelijke doel is om betalingsoplossingen te creëren voor de onderbediende micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in Azië.

De volgende XRP-moordenaar? Velo Protocol maakt ENORME bewegingen

Klik hier voor eerdere nummers van onze nieuwsbrieven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me