Nieuwsbrief # 4

Week in terugblik

De controversiële lancering van Curve Finance $ CRV

Op 14 augustus 2020 werd Curve Finance ($ CRV) plotseling gelanceerd door een anonieme ontwikkelaar die bekend staat als “OxChad”. Zelfs het Curve Finance-team was volledig verrast en probeerde aanvankelijk anderen te sluiten die over de lancering op Twitter postten. Ze haastten zich ook om te verifiëren dat het contract dat door de ontwikkelaar was geïmplementeerd dezelfde code had en niets kwaadaardigs in de contracten.

Uiteindelijk had Curve “geen andere keus dan het te adopteren” en het te verklaren als hun officiële token-lancering. Dit viel niet goed bij de cryptocurrency-gemeenschap, vooral omdat in de uren tussen de ontwikkelaar die $ CRV lanceerde en het Curve-team dat de lancering aankondigde, al 80.000 CRV-tokens werden gedolven door enkele gedurfde boeren. Dit leidde ertoe dat velen klagen dat die mijnwerkers een oneerlijk voordeel kregen, aangezien het Curve-team eerder had aangekondigd dat er 24 uur zou zitten tussen het contract dat wordt ingezet en het eerste token dat wordt uitgegeven..

Hoewel deze lancering zeer problematisch en schadelijk was voor de reputatie van Curve Finance, is het onwaarschijnlijk dat dit op de lange termijn gevolgen zal hebben voor het bedrijf. In feite, na de lancering, haastten andere boeren zich om liquiditeit in het protocol te stoppen, en momenteel zit meer dan $ 1 miljard opgesloten in Curve Finance. Het is het derde DeFi-project ooit dat dit bereikt, na Maker en Aave. De prijzen van Curve Finance stegen de eerste paar uur na de lancering tot meer dan $ 50, maar stortten in tot onder de $ 4, omdat boeren met een opbrengst onmiddellijk hun $ CRV-tokens verkochten om hun ROI te maximaliseren. En het is onwaarschijnlijk dat boeren hun gewassen zullen blijven verkopen zodra deze is geoogst, dus degenen die $ CRV op de markt kopen, moeten uiterst voorzichtig zijn..

SKALE-veiling vertraagd

SKALE Network werd in 2018 opgericht als een blockchain-schaalbaarheidsplatform dat consensus op hoge snelheid biedt en dApps in staat stelt slimme contracten uit te voeren. Dit zal Ethereum Dapp-ontwikkelaars helpen door een Layer 2-platform te bieden met hoge snelheden, snelle finaliteit en vooral tegen lage kosten.

SKALE Network’s SKALE-token ($ SKL) zou beschikbaar zijn voor aankoop via een driedaagse Nederlandse veiling vanaf 17 augustus 2020. Slechts enkele uren voor aanvang van de veiling kondigde SKALE aan dat de veiling zou worden uitgesteld vanwege van het verkeer ”. Dit komt waarschijnlijk door de golven van mensen die zich haasten om het KYC-proces te voltooien om in aanmerking te komen voor deelname aan de veiling. Sinds 19 augustus 2020 is er geen aankondiging gedaan over de datum en tijd van de uitgestelde veiling. Maar tot nu toe lijken mensen niet zo teleurgesteld te zijn (waarschijnlijk omdat ze ook wachtten om het KYC-proces te doorstaan) en wachten ze reikhalzend op verdere updates. Dus als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de veiling, wilt u misschien het KYC-proces zo snel mogelijk voltooien.

Yam Finance geeft niet op!

Yam Finance ($ YAM) veroorzaakte vorige week veel opschudding toen het collega-boeren bijeenbracht om “yam te redden”. Hoewel er voldoende steun was van boeren, werd vastgesteld dat de bug zou interageren met de bestuursmodule en zou voorkomen dat het bestuursvoorstel slaagde. Dus $ YAM kan niet langer worden gewijzigd door governance en op technisch niveau zal het zich gedragen op een manier die vergelijkbaar is met andere rebase-activa zoals Ampleforth ($ AMPL).

Maar YAM geeft niet op! De oude $ YAM wordt gemigreerd naar een nieuwe versie van $ YAM, wat een volledig gecontroleerde versie van het YAM-protocol zal zijn. Momenteel heeft Peckshield Inc het migratiecontract en gemeld het is een succes geworden en alle “lage” of “informatieve” problemen zijn opgelost. Yam Finance heeft het migratiecontract geïmplementeerd waarmee $ YAM-houders naar de nieuwe versie kunnen migreren. Maar $ YAM-houders hebben slechts 72 uur om het migratieproces te voltooien, d.w.z. tot 22 augustus 2020 om 16:20 uur (UTC). Na die tijd komen YAM v1-tokens niet langer in aanmerking voor migratie. Dus pak je $ YAM-tassen in en ga aan de slag!

Details over hoe u kunt migreren, vindt u hier.

Polkadot $ DOT lancering en redenominatie

Polkadot ($ DOT) maakt communicatie tussen ketens en interoperabiliteit mogelijk, zodat blockchain-netwerken naadloos kunnen samenwerken als een ecosysteem. Het project is beroemd gemaakt omdat het is opgericht door Gavin Wood, een van de mede-makers van Ethereum. Polkadot is ook een van de meest gehypte projecten in de Chinese cryptocurrency-gemeenschap. We hebben onlangs bankbiljetten uitgewisseld met een Chinese fondsbeheerder die zeer actief is in de Chinese cryptogemeenschap, dit is wat ze nu zegt over de populairste blockchain-projecten in China.

Polkadot is eindelijk gelanceerd op 18 augustus 2020, dus het is nu overdraagbaar, maar er is een redenominatie van $ DOT in behandeling die op 21 augustus 2020 zal plaatsvinden. Er zijn 2 versies van $ DOT beschikbaar op de markt, de nieuwe versie van $ DOT is 100x kleiner dan de oude $ DOT. De meeste beurzen zoals Binance of Kraken zullen de DOT-stortingen van gebruikers automatisch vermenigvuldigen na de redenominatie, d.w.z. als je 10 oude $ DOT hebt gestort vóór de redenominatie, wordt je automatisch gecrediteerd met 1.000 nieuwe $ DOT na de redenominatie. En om gebruikers in afwachting hiervan te beschermen, zullen gebruikers pas na de redenominatie nieuwe $ DOT kunnen opnemen.

Houd er ondertussen rekening mee dat sommige uitwisselingen, b.v. OKEx, MXC etc. bieden handelsparen aan in OLD $ DOT, terwijl andere b.v. Binance en Kraken bieden handelsparen aan in NEW $ DOT. Wees dus niet die gast die we op Twitter hebben gezien en die $ 50 heeft betaald voor een nieuwe $ DOT, die maar $ 3 waard zou moeten zijn. $ DOT-houders en -handelaren moeten contact opnemen met de beurs waarop ze handelen om te zien wat hun beleid is voor $ DOT.

Aankomende evenementen

“Einde van deze week”: SKALE Labs maakt hun uitgestelde veilingtijd en -datum bekend.

21 augustus 2020 om ongeveer. 13:15 (UTC): $ DOT redenominatiedag. Polkadot zal de denominatie van het $ DOT-token veranderen zodat de oude $ DOT wordt verdeeld in 100 nieuwe $ DOT.

21 augustus 2020 om 16:00 (UTC): VIMworld vroege toegang tot het publiek. VIMworld zal ook een verkoop hebben op zijn VIM’s.

22 augustus 2020 om 16:20 (UTC): Deadline voor migratie naar YAM 2.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me