Nieuwsbrief # 6

Week in terugblik

Over DCEP praten in ‘Tiger Talk’

Vorige week was ik te zien in de Chinese Phoenix-televisieshow “Tiger Talk” (一 虎 一席談). Tiger Talk is een van de langstlopende shows van Phoenix TV, met elke week een groot maatschappelijk probleem of evenement waarover experts, academici en gasten zouden debatteren. Het onderwerp van de week was “DC / EP: China’s uitgave van digitale valuta, zal het de hegemonie van de Amerikaanse dollar doen schudden?”. Je kunt de onderstaande aflevering bekijken of ons DCEP-overzicht bekijken:

YouTube-poster Tiger Talk

Wat ik interessant vond, was dat de show een algemeen overzicht gaf van blockchain-technologie, Bitcoin, Weegschaal enz. Dit komt waarschijnlijk omdat het doel van de show is om het grote publiek voor te lichten over deze concepten in afwachting van de release van DCEP. De show benadrukte ook de voordelen van DCEP en zijn superioriteit ten opzichte van Bitcoin vanwege de centralisatie.

Tegelijkertijd denk ik dat DCEP, op basis van de discussies van de show, het publiek kan introduceren om cryptocurrencies te verkennen, omdat: (1) het publiek beter wordt opgeleid in concepten rond Bitcoin en cryptocurrencies; (2) er lijkt reële bezorgdheid te bestaan ​​dat China uit het SWIFT-systeem wordt gegooid. Verder sprak de show ook over de mogelijkheid om gratis USDT / Tether te verzenden, wat het verhaal bevestigt dat USDT intensief wordt gebruikt in China.

Landbouw is de nieuwe lockdown-trend voor 2020

Zuurdesembrood en mircrogreens zijn ZO KW2 2020. Op dit moment is IEDEREEN aan het oogsten. Hier is mijn landbouwlijst voor deze week.

Uit ons onderzoek op Twitter, Telegram enz., We ontdekten dat $ YFV en $ SUSHI zijn DE meest besproken boerderijen.

YFValue ($ YFV)

YFV (YFwaarde) is in feite afgeleid van andere tokens uit wat we de “Y-familie” noemen. Verward? Hier is een diagram waarmee we hebben gemaakt Cryptonauten om u te helpen bij het navigeren door dit veld:

Net als bij andere leden van de Y-familie, YFV-governance-token, zodat u het kunt gebruiken om te stemmen over kwesties met betrekking tot de werking van het platform. Hoewel velen het token ook gewoon verhandelen en over de waarde ervan speculeren. YFV’s zus DFI.money ($ YFII) werd onlangs genoteerd op Binance Exchange, wat resulteerde in zijn prijzen verdubbeling in één dag. Ondertussen staat $ YFV genoteerd op OKEx Exchange, en door naar de grafieken te kijken, heeft deze vermelding ook geholpen $ YFV omhoog te duwen om de prijs te verdubbelen.

Bekijk onze YFV-landbouwgids. Als je geïnteresseerd bent, meld je aan voor YFV en ga aan de slag!

Sushiswap ($ SUSHI)

Sushiswap ($ SUSHI) is een afsplitsing van Uniswap en werd minder dan een week geleden opgericht door een anonieme ontwikkelaar die bekend staat als “Chef Nomi”. Er is op straat bekend dat Sushiswap is gemaakt door het team achter FTX Exchange. En dit is niet helemaal onmogelijk, aangezien het FTX-team een ​​van de grootste $ SUSHI-boeren is en snel $ SUSHI-handelsproducten op de lijst zette en aanbood. $ SUSHI-token wordt ook vermeld op Binance- en OKEx-beurzen.

Momenteel zit er meer dan USD $ 1,2 miljard opgesloten in Sushiswap, krankzinnig als je bedenkt dat het pas 5 dagen geleden is sinds het voor het eerst werd gelanceerd! Het kweken van sushi wordt als zeer riskant beschouwd, maar kan in potentie zeer lonend zijn, aangezien het een ROI van ongeveer 1-7% per dag kan hebben, afhankelijk van het zwembad. Belangrijke statistieken zoals Total Value Locked (TVL), ingezette bedragen en opbrengsten zijn te vinden op SushiBoard.

Sushiswap is zelfs enorm populair in China, waar het de “ grootste rivaal van Uniswap ” wordt genoemd en de populaire nieuwswebsite voor cryptocurrency 8btc heeft een volledige Sushiswap-sectie gewijd aan nieuws en tutorials.

Opbrengst landbouwrisico’s

Opbrengstlandbouw heeft zijn risico’s. Een van de belangrijkste risico’s is dat yield farming allemaal op slimme contracten wordt uitgevoerd. Als de slimme contracten defect zijn of er mazen in zitten, kan dit betekenen dat er geld verloren gaat. Dit komt vooral omdat slimme contracten zelfuitvoerend zijn, dus er is geen manier om een ​​slim contract ‘af te breken’ nadat het is geïmplementeerd. Daarom is slimme contractaudits cruciaal voor yield farming of DeFi-projecten in het algemeen. Deze auditors zijn externe bedrijven die de code doornemen en controleren op eventuele kwetsbaarheden en bugs. Bekijk deze video van Cryptonauts waarin wordt uitgelegd hoe slimme contractcontrole werkt:

YouTube-poster Slimme contractcontrole in gedecentraliseerde financiën

Ter referentie: YFV is al gecontroleerd door The Arcadia Group en volgens het YFV-team zijn er geen ernstige of kritieke problemen gevonden. Ondertussen voert Quantstamp een “beveiligingsbeoordeling” uit, NIET een audit voor Sushiswap. Quantstamp heeft verduidelijkt dat hun diensten vergelijkbaar zullen zijn met wat ze deden voor Yearn Finance ($ YFI), wat een informele codebeoordeling was die beperkt was tot de meest prominente contracten – die contracten houden of kunnen verdelen.

Een ander risico is het kopen van en speculeren op $ SUSHI door het token te verhandelen. Als er inderdaad kwetsbaarheden zijn en erger nog, het vinden van ‘minter-sleutels’ in de code waardoor ontwikkelaars in wezen massaal nieuwe tokens kunnen maken, dan zou de waarde van $ SUSHI worden verdund tot het punt waarop het in wezen minder waard is dan een echte sushirol.

DeFi drijft transactiekosten op

De transactiekosten van Ethereum zijn voor de tweede keer in 3 weken naar het hoogste punt ooit gestegen. Op 2 september 2020 bedragen de gemiddelde transactiekosten ongeveer USD $ 15,13.

transactiekostenWaargebeurd verhaal

Deze hoge transactiekosten en torenhoge Ethereum (ETH) -prijzen zijn een direct gevolg van het toenemende aantal DeFi-projecten en de oogst, aangezien boeren ETH moeten betalen voor elke transactie, dwz het verplaatsen van fondsen in / uit pools enz. De gemiddelde transactiekosten op 1 september 2020 zouden worden toegeschreven aan de lancering van Sushiswap.

Gemiddelde transactiekosten (afbeeldingstegoed: Blokkeerstoel

Hoewel deze piek in vergoedingen goed nieuws is voor Ether-miners, wiens omzet stijgt met hogere vergoedingen en meer transacties, is er een groeiende bezorgdheid over de duurzaamheid van Ethereum. Velen zeggen dat de hoge transactiekosten betekenen dat ze worden “weggeprijsd” uit activiteiten op DeFi-platforms. Bovendien betekent meer transacties dat er meer opstoppingen zijn op het netwerk, wat resulteert in een groter aantal onbevestigde transacties en wachttijden. Verder genomen kan het zelfs betekenen dat sommige slimme contracten vrijwel onbruikbaar worden, waardoor de vraag of Ethereum in de eerste plaats een slim contractplatform is in twijfel wordt getrokken..

Een antwoord hierop kan Ethereum 2.0 zijn, maar de lancering van het mainnet duurt nog maanden.

Aankomende evenementen

3 sept 2020 16:00 uur: Skale Network-token lancering. In aanmerking komende kopers kunnen tot USD $ 1.153 aan SKL-tokens kopen voor USD $ 0,03 / token. Details hier.

4 sept 2020 12:00 uur: Animoca Brands, de ontwikkelaar en uitgever achter games zoals The Sandbox en Crazy Kings etc, lanceert zijn REVV-token op Uniswap. Details hier.

5 sept 2020 11:00 uur: Lineaire financiële AMA. Controleer hun Telegram-pagina voor details.

* Alle tijden zijn vermeld in UTC, tenzij anders vermeld.

Kijk hier voor oude nummers van onze nieuwsbrief.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me