Nieuwsoverzicht cryptocurrency exchange 2020

Na ons Roundup-artikel uit 2020, waarin we de grootste trends van dit jaar hebben besproken, gaan we nu dieper in op wat er is gebeurd in de wereld van crypto-uitwisselingen.

De toename van Defi en zijn DEX’s (gedecentraliseerde beurzen) heeft de volumes van CEX’s (gecentraliseerde beurzen) drastisch doen instorten. Als Uniswap de duidelijke koning van DEX’s is, kunnen we waarschijnlijk hetzelfde zeggen voor Binance onder CEX’s, waar het leidt op beide ranglijsten voor spot en derivaten. Maar de strijd tegen gedecentraliseerde uitwisselingen is net begonnen en er zijn nieuwe ideeën en concepten nodig om de concurrentie bij te houden.

Zoals we zullen zien, zijn de CEX’s die Defi beter konden bijbenen degenen die het meest hebben geprobeerd en geïnnoveerd, soms direct geïnspireerd door DEX’s..

Uniswap

Uniswap is de duidelijke winnaar van alle soorten uitwisselingen in 2020.

Uniswap TVL in 2020Uniswap TVL in 2020

De TVL (totale waarde vergrendeld) is letterlijk omhooggeschoten in de tweede helft van het jaar en bereikte in november meer dan $ 3 miljard voordat hij daalde toen $ UNI-pools stopten met het uitbetalen van beloningen aan liquiditeitsverschaffers.

Uniswap is constant de meest gebruikte Dex in crypto geweest en heeft de groei van Defi vreselijk geholpen. Het is “de” plaats waar u nieuwe noteringen en de grootste liquiditeit op Ethereum kunt vinden. Als u op zoek bent naar een bestaand ERC-20-token, weet u zeker dat het er is. Iedereen kan een nieuwe pool openen, het is net zo eenvoudig als het verstrekken van enkele tokens plus wat Ethereum op het platform, en het is klaar.

Uniswap heeft geen orderboek: het platform vertrouwt op een AMM-systeem (Automatic Market Maker) om te voorzien in handelsliquiditeit. Hoewel puristen orderboeken kunnen missen, heeft AMM bewezen een nieuwe en succesvolle manier te zijn om tokens te ruilen.

In september deelde het platform 150 miljoen $ UNI (hun nieuwe governance-token) uit aan iedereen die in contact kwam met de website, of het nu ging om het ruilen of bundelen van liquiditeit. Er werden minimaal 400 tokens naar elke gebruiker gestuurd voor een waarde van ongeveer $ 1500 in de eerste uren van zijn bestaan ​​(voor patiëntenhouders verdrievoudigde de waarde gedurende de dag).

Deze airdrop trok zoveel aandacht naar het platform dat andere protocollen hetzelfde deden of gaan doen in de komende toekomst. Met Uniswap V3 en al zijn innovaties die naar verwachting binnenkort zullen worden uitgebracht, kunnen sommigen zich alleen maar afvragen waar $ UNI heen kan!

Als iemand van jullie de afgelopen maanden heeft geslapen en nog steeds zijn tokens niet heeft opgeëist, kun je onze videogids hier volgen!

Hoe u gratis $ UNI claimt op Uniswap

Binance

Binance slaagde erin om de grootste Cex voor volumes te blijven, met een dagelijkse ATH van $ 15 miljard aan spothandel en $ 37 miljard aan futures (34 miljard meer dan in 2019!). Het behoudt de eerste positie op beide ranglijsten.

Een deel van hun succes is te danken aan talloze initiatieven die ze in de loop van 2020 hebben geïntroduceerd.

In april presenteerde Binance hun kaart (later verwierf Binance ook Swipe, een multi-asset digitale portemonnee en Visa-betaalpasplatform), die nu wordt ondersteund in meer dan 180 landen.

Een van de belangrijkste innovaties van het jaar is “Launchpool”, waarmee gebruikers nieuwe tokens kunnen gebruiken zoals in Defi. Stakers kunnen beloningen verzamelen voorafgaand aan een aanbieding die na een paar weken (meestal) direct op Binance zal plaatsvinden. Bovendien biedt Launchpool single-token staking, zodat gebruikers niet eens op hun hoede hoeven te zijn Vergankelijk verlies. Projecten zoals Bella Protocol ($ BEL), Flamingo ($ FLN) en $ WING zijn gepresenteerd via Launchpool.

September was een geweldige maand voor Binance. Ze lanceerden eerst Binance Smart Chain, een blockchain die is gemaakt om parallel te lopen met Binance Chain, waar ontwikkelaars Smart Contracts en Defi-oplossingen kunnen maken. De beurs introduceerde toen onmiddellijk “Liquid Swap”, een nieuw handelsplatform waarmee gebruikers de voordelen van Defi kunnen plukken, met het eerste AMM-product in een CEX ooit. Gebruikers kunnen hun geld bundelen op Liquid Swap en daarmee handelskosten verdienen, zoals op een AMM DEX.

Tegelijkertijd is Binance Labs, de venture-tak van de beurs, blijven investeren in nieuwe projecten om crypto te versterken. Ze hielpen onder meer 1inch, Dodo en Math.

Even terzijde: na de lancering van Binance US in 2019 geeft het ‘.com’ -platform nu langzaamaan een kennisgeving van 14 dagen aan Amerikaanse klanten (zowel degenen die via KYC zijn gegaan als degenen die de website gewoon vanuit het land bezoeken). ) adviseren om geld op te nemen voordat de rekening wordt geblokkeerd. Het lijkt erop dat klanten die VPN’s gebruiken momenteel “veilig” zijn.

FTX

Ftx, de bekende derivatenbeurs onder leiding van de alomtegenwoordige Sam Bankman-Fried, heeft dit jaar zeker een voortrekkersrol gespeeld onder de CEX’en. Het team heeft heel hard gewerkt om op trends te anticiperen en ze lijken erg goed in het geven van hun klanten waar ze op gehoopt hadden.

“Waarom zouden we crypto en aandelen op afzonderlijke beurzen verhandelen?” Dat is waarschijnlijk wat Sam zich op een gegeven moment afvroeg. Dus zo gezegd, zo gedaan, kwam het antwoord: tokenized aandelen. Twee partnerships met CM-Equity (Duitsland) en Digital Assets AG, DAAG (Zwitserland), waren doorslaggevend voor de realisatie. Hoewel het handelen in aandelen op FTX lijkt op het handelen in crypto, is het belangrijk om het verschil op te merken.

“CM-Equity is volledig gereguleerd in Duitsland, en is een erkende financiële instelling die deze producten mag aanbieden. Alle FTX-gebruikers die tokenized aandelen verhandelen, moeten mogelijk ook klant worden van CM-Equity en de KYC en compliance van CM-Equity doorlopen. Bovendien kunnen alle handelsactiviteiten worden gecontroleerd op naleving door CM-Equity. CM-Equity bewaart de aandelen bij een externe beursvennootschap. CM-Equity (niet FTX Trading LTD) biedt de makelaarsdiensten “.

In tegenstelling tot traditionele markten zijn de tokenized aandelen van FTX 24/7 verhandelbaar, en vanaf nu zijn het er meer dan 50, waaronder Netflix, Facebook, Apple en Amazon.

FTX.US (de Amerikaanse tak) plaatste zichzelf (en de legitimiteit van cryptocurrency) ook in de publieke belangstelling als een van de topdonoren van de Democratische Presidentiële Campagne van Biden. In het bijzonder schonk Sam $ 5,22 miljoen. Hoewel de echte redenen waarschijnlijk onbekend blijven, hopen we dat dit een stap zal zijn in de richting van cryptoherkenning door autoriteiten.

Last but not least kunnen we niet vergeten te vermelden dat hetzelfde team achter FTX verantwoordelijk is voor de creatie van Project Serum, een van de meest succesvolle niet-ETH-orderboekgebaseerde Dex, die draait op de Solana-keten (die rond 50.000 tps).

Krijg de laatste insider die graaft over de gebeurtenissen in de cryptowereld met Sam Bankman-Fried (FTX, Alameda, Serum)

Sushiswap

Sushiswap werd in augustus gelanceerd als een vork van Uniswap met toegevoegde beloningen door de anonieme oprichter Chef Nomi. We zaten toen op het hoogtepunt van de “Defi bull summer” en het succes was plotseling. Zijn TVL kreeg veel grip, maar er stond wat drama te gebeuren. Een week later verwijderde de anonieme ontwikkelaar zijn liquiditeit en verkocht $ 14 miljoen aan $ ETH, waarmee een prijsdaling van meer dan 50% begon. Op dat moment deed Sam Bankman-Fried een aanbod om in te grijpen en Chef Nomi uit het project te verwijderen.

Pieken en dalen zijn sindsdien gevolgd, maar Sushiswap is nog steeds de tweede DEX voor TVL (ongeveer 33% minder dan Uniswap) en een van de meest succesvolle. Velen zijn de partnerschappen en zijn adviseurs behoren tot de beste die crypto te bieden heeft. Hoewel sommigen nooit zullen vergeten dat Sushiswap letterlijk liquiditeit van Uniswap heeft ‘gestolen’, pools naar hun platform heeft gemigreerd en zo de TVL van Uniswap drastisch heeft verminderd, durven velen te wedden dat dit project niet meer weg te denken is..

Mt.Gox

15 december was de vervaldag waarop Mt.Gox-schuldeisers na jaren eindelijk een deel van hun verliesfondsen zouden ontvangen. De beurs verloor herhaaldelijk cryptocurrencies tussen 2011 en 2014, toen het faillissement aanvroeg. 140.000 $ BTC (vanaf nu bijna $ 4 miljard dollar) is sindsdien gevonden en zou als gedeeltelijke terugbetaling naar gebruikers moeten worden gestuurd.

Zoals velen vermoeden, lijkt het erop dat de deadline niet is gerespecteerd en schuldeisers wachten nog steeds op hun geld. Een paar dagen geleden merkte iemand een transactie op van een Mt.Gox-portemonnee, iets waardoor velen dachten dat de distributie echt was begonnen.

Helaas was dat niet de portemonnee van het Mt.Gox-revalidatieplan, maar de koude portemonnee van F2Pool. Er is nog geen bevestiging dat de schuldeisers nog een fonds hebben ontvangen.

BTC Markets heeft per ongeluk de namen en e-mailadressen van hun gebruikers bekendgemaakt

BTC Markets, een Australische crypto-exchange, heeft per ongeluk een gecompromitteerde marketingronde van e-mails verstuurd. Tijdens een routinematige operatie, in plaats van individueel e-mail naar hun klanten te sturen, werden persoonlijke gegevens weergegeven in het “aan” -veld. De e-mails werden in batches verzonden, zodat alle gebruikersgegevens mogelijk door 999 andere mensen waren gezien.

De fout bracht niet direct verstandige informatie zoals wachtwoorden in gevaar, zodat fondsen veilig bleven, maar dit type fout is iets dat crypto-adoptanten zeker zorgen kan maken en hen mogelijk van platform kan laten veranderen. Gebruikers willen niet dat vreemden weten dat ze crypto bezitten, en we hopen dat dit soort fouten niet meer voorkomen.

Kraken, de fdie als eerste de goedkeuring van het Bankcharter in de VS heeft gewonnen.

Kraken is ‘s werelds eerste Cryptocurrency Exchange om te krijgen goedgekeurd als Special Purpose Depository Institution (SPDI) door de staat Wyoming. “Kraken Financial”, dit is de naam, is het “eerste digitale activabedrijf in de geschiedenis van de VS dat een bankcharter ontvangt dat wordt erkend onder federale en staatswetgeving, en zal de eerste gereguleerde Amerikaanse bank zijn die uitgebreide deposito’s, bewaring en fiduciaire activiteiten aanbiedt. services voor digitale activa ‘.

De uitwisseling stelt zijn klanten in staat naadloos te bankieren tussen digitale activa en nationale valuta en zal op vergelijkbare manieren worden gereguleerd als andere Amerikaanse banken. De SPDI is een ‘bewaarbank’ maar voor digitale activa (zoals cryptocurrencies) en het is wettelijk verplicht om altijd 100% reserves van zijn FIAT-deposito’s aan te houden.

Huobi-uitwisseling

Het begon allemaal met grote transacties van $ USDT (en andere valuta’s) die op 2 november in en uit de beurs gingen, de grootste in China. Tegelijkertijd verhoogden geruchten dat een van de voorzitter werd gearresteerd de FUD, wat leidde tot een scherpe prijsdaling van $ HT, het Huobi-token, en tot een haast om $ USD van het platform op te nemen. De uitwisseling ontkende vervolgens alle beschuldigingen en de situatie keerde de volgende dagen terug naar normaal.

Meer info vind je in dit artikel.

Okex

We hebben het Okex-verhaal uitgebreid besproken in ons in ontwikkeling zijnde artikel.

Op 16 oktober werden alle opnames plotseling stopgezet op het platform en de opschorting duurde tot 27 november toen alle operaties zonder beperkingen werden heropend. Zoals later werd bevestigd, was de oorspronkelijke oorzaak een van de privésleutelhouders van de beurs die samenwerkte met de autoriteiten. Hij was daarom niet in staat de autorisatieprocessen te voltooien die nodig waren om externe transacties mogelijk te maken.

Star Xu, de persoon die door de politie in hechtenis wordt gehouden, is onderzocht op zaken die niets met de uitwisseling te maken hebben. Xu zou naar verluidt de autoriteiten hebben bijgestaan ​​(hij is nu weer bezig met normale bedrijfsactiviteiten) over geld dat hij in 2019 had geleend van een in Shanxi gevestigde ondergrondse bank.

Kucoin

Kucoin, een van de toonaangevende cryptobeurzen in Hong Kong, kreeg op 26 september te maken met een inbreuk op de beveiliging. Het totale gestolen bedrag, maar liefst $ 281 miljoen aan $ BTC, $ BSV $ LTC en andere munten, is een van de grootste in de cryptogeschiedenis. De hacker (of hackers) was op de een of andere manier in staat bezit te nemen van de privésleutels van de gecentraliseerde uitwisseling, waardoor hij de mogelijkheid kreeg om geld te verplaatsen. Hij trok zich toen terug en begon ze op DEX’s te dumpen. Kucoin heeft de rest van het geld onmiddellijk overgemaakt naar nieuwe portefeuilles en alle stortingen en opnames opgeschort.

Het lijkt erop dat de privésleutels van Kucoin hot wallets al meer dan 3 jaar niet waren veranderd op het moment van de inbreuk, wat nog een bevestiging is dat het beroemde gezegde “niet jouw sleutels, niet jouw crypto!” is een groenblijvende plant.

We moeten hopen dat al deze aanvallen op de lange termijn nuttig zullen zijn, waardoor strengere beveiligingsprocedures door uitwisselingen en platforms mogelijk worden, wat nodig is als het uiteindelijke doel van crypto de reguliere acceptatie is.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me