Telegram Open Network vertraagd, bereid geld terug te geven aan GRAM-investeerders

Telegram, een van ‘s werelds toonaangevende berichten-apps, heeft de onthulling van het Telegram Open Network (TON) en de uitgifte van het GRAM-token moeten uitstellen. Het open netwerk van Telegram was een van de populairste projecten van 2018, met meer dan $ 1,7 miljard aan investeringen in drie fasen. Velen zagen de netwerken van telegram als een manier om meer massa’s in het gedecentraliseerde ecosysteem te brengen, aangezien de berichten-app meer dan 400 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het $ GRAM-token zou rechtstreeks in de Telegram-app worden geïntegreerd, samen met ondersteuning voor slimme contracten. Bovendien bood TON ook slimme contractfuncties – waardoor Decentralized Finance (DeFi) en andere toepassingen mogelijk waren. Het netwerk was oorspronkelijk gepland om op 30 april uit te komen, maar het Russische bedrijf bracht een brief aan hun investeerders (in het Russisch) op 29 april, zeggend dat dit uitgesteld zou moeten worden uiterlijk nog een jaar.

Dit nieuws komt als een teleurstelling voor veel investeerders die verwachtten dat TON zou wedijveren met projecten zoals Facebook’s Libra (ook vertraagd). Deze projecten concurreren rechtstreeks met de digitale valuta van de centrale bank, die aan kracht winnen met de lancering van China’s DCEP. Hoewel velen de wijziging in de releasedatum misschien hebben toegeschreven aan de huidige Coronavirus-pandemie die de wereld op de knieën heeft gebracht, is het in feite te danken aan regelgevende zorgen.

Juridische problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)

SEC stopte het digitale aanbod van Telegram Open Network in 2019

In de brief werd beweerd dat de beslissing was genomen “in het licht van de recente beslissing van de Amerikaanse districtsrechtbank”. De zaak waarnaar ze verwijzen, is de beslissing van vorige maand door een Amerikaanse rechter dat het bedrijf niet door kon gaan met blockchain-projecten of tokens kon uitgeven totdat ze hun geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Afgelopen oktober klaagde de SEC Telegram aan wegens het overtreden van zijn wetten en het verkopen van zijn gram penningen illegaal. De commissie werd op de hoogte gebracht van Telegram nadat ze $ 1,7 miljard hadden verdiend met hun initiële muntenaanbieding (ICO) van hun Gram-token. Deze voorverkoop was niet geautoriseerd door de SEC en strookte niet met de effectenwetgeving. 

Dit SEC-probleem vindt Telegram moeilijk van zich af te schudden. Ze waren eerder gedwongen hun TON-blockchain uit te stellen, van oktober 2019 tot april 2020. Nu zijn ze gedwongen om nog verder uit te stellen. 

Financiële moeilijkheden

Het leven van de CEO van Telegram en de oprichter van VKontakte Pavel Durov - InsiderPavel Durov, CEO van Telegram Inc.

Elke keer dat het netwerk wordt vertraagd, Telegram en de CEO, Pavel Durov, verliezen ook geld. De laatste vertraging heeft hen echt hard geraakt. Volgens de brief aan investeerders zullen degenen die aan het project hebben bijgedragen 72% van hun geld terugkrijgen. Degenen die wachten tot april 2021 zullen echter 110% van hun initiële investering terugverdienen. 

Hoe het geld of Gram-tokens aan investeerders worden teruggegeven, is echter een beetje in de lucht. De brief leek investeerders te kalmeren, die afgelopen vrijdag hun beslissingen namen door te zeggen: “We blijven gesprekken voeren met de relevante autoriteiten in verband met TON en de uitgifte van tokens aan de oorspronkelijke kopers.”

De brief vervolgde: “Als we de relevante toestemmingen verkrijgen vóór 30 april 2021, zullen kopers die voor de lening hebben gekozen, de verdere optie hebben om Gram of mogelijk een andere cryptocurrency te ontvangen onder dezelfde voorwaarden als die in hun oorspronkelijke Aankoopovereenkomsten (volgens de mate toegestaan ​​door toepasselijke wettelijke beperkingen). “

Hoe dan ook, deze creatie van blockchain en cryptocurrency moet een kostbare onderneming zijn voor Durov, vooral nu de fondsen van investeerders worden terugbetaald. De CEO van Telegram zei in de brief dat hij de schuld zou afbetalen die is ontstaan ​​door middel van eigen vermogen. 

“Met 400 miljoen maandelijkse gebruikers en een organische groei van 1,5 miljoen aanmeldingen per dag, is Telegram de # 1 meest gedownloade social media-applicatie in 27 landen … Op basis van de waardering van berichtendiensten in vergelijkbare stadia van hun groei, geloven we dat Telegram’s eigen vermogen waarde zal het totale bedrag van de potentiële schuld die voortvloeit uit dit bod minstens meerdere keren overschrijden, “

Pavel Durov

Fake Telegram Restitutiediensten

Fake Telegram Refunds Service staat op nummer 1 in Google Zoeken

Na de aankondiging van de GRAM-restitutie zijn er verschillende oplichting ontstaan ​​die nep “Telegram Token Refunds” aanbiedt. Deze diensten vragen slachtoffers meestal om ze vooraf te betalen met de belofte van een grotere som. Dit zijn typische cryptocurrency-scams die onmiddellijk weglopen met het geld van het slachtoffer.

Wanneer wordt Telegram Open Network gelanceerd

Volgens de laatste nieuwsbrief voor investeerders zou de vroegste lanceringsdatum van TON 2021 zijn. TON heeft verschillende vertragingen opgelopen als gevolg van regelgevingskwesties, zoals het lopende onderzoek door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Is er een terugbetaling voor GRAM

Voor legitieme kopers van GRAM is er een terugbetaling van 110% voor investeerders (niet-Amerikaanse) en 72% restitutie voor Amerikaanse investeerders. Houd rekening met Fake Telegram Refund-services die u vragen om geld te betalen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me