Top 10 Blockchain-beveiligings- en slimme contractauditbedrijven

We rangschikken de top 10 presterende blockchain-beveiligingsbedrijven die diensten aanbieden zoals slimme contractaudits, blockchain-beveiligingsanalyse, penetratietesten, formele verificatie en beveiligingsaudits. Beveiligingsaudits zijn buitengewoon belangrijk – dit jaar zien we de opkomst van Decentralized Finance (DeFi) – een nieuwe toepassing van gedecentraliseerde Blockchain-technologie die klaar staat om de triljoen dollar Global Finance-industrie te vervangen. Recente gebeurtenissen zoals de dForce-hack hebben ons echter laten zien dat hackers zwakke punten in slimme contracten kunnen misbruiken en geld kunnen stelen. Het is bijna alsof je een bank berooft, behalve dat de bank in dit geval gelijk is met crypto EN zichzelf niet kan verdedigen. In het geval van dForce is het hacker heeft $ 25.000.000 USD gestolen (gesproken over een goede vangst) en met cryptotransacties weten we dat dit niet omkeerbaar is.

Bijgevolg zijn beveiligingsoplossingen, afgestemd op de vluchtige aard van blockchain-technologie en zijn componenten, begonnen met het maken van stappen om beveiligingsbedreigingen die veel voorkomen in het blockchain-terrein te isoleren en te neutraliseren. In dit artikel zal ik de werking van de topbedrijven in de blockchain-beveiligingsniche belichten en onderzoeken.

Het is daarom uitermate belangrijk dat er beveiligingsaudits van projecten, uitwisselingen en blockchains worden uitgevoerd. Gebruikers moeten ook weten welke beveiligingstests zijn uitgevoerd en als er rode vlaggen werden gehesen.

Hacken

Website: https://hacken.io/

Hacken voert een breed scala aan beveiligingsdiensten uit voor haar klanten. Deze servicesets omvatten blockchain-beveiligingsadvies, web- / mobiele penetratietests, coördinatie van bugbounty-programma’s, crypto-uitwisselingsbeoordelingen, onder andere. Hoewel Hacken een lange lijst van diensten aanbiedt die gericht zijn op blockchain- en cryptobedrijven, omvat het ecosysteem echter beveiligingsproducten die ideaal zijn voor IT-bedrijven als geheel. Het bedrijf heeft een lovenswaardige reputatie opgebouwd als beveiligingsrisicobeoordeling voor bedrijven die een digitale omgeving nodig hebben om diensten voor hun consumenten te creëren of mogelijk te maken..

Daarom is het geen verrassing dat Hacken beveiligingsdiensten heeft geleverd voor niet-blockchain-giganten zoals Air Azië. Bovendien heeft het zijn toewijding aan blockchain-technologie bewezen door beveiligingsexperts wereldwijd te sponsoren en te betrekken bij beveiligingsbijeenkomsten.

Hacken heeft ook het HackenAI-beveiligingsplatform ontworpen om de eindgebruiker te beschermen tegen beveiligingsrisico’s en het in gevaar brengen van accounts. Belangrijke functies zoals Darknet-monitoring waarschuwen gebruikers onmiddellijk voor gecompromitteerde wachtwoorden en mogelijke darknet-aanvallen. HackenAI is beschikbaar op Android- en Iphone-apparaten.

Quantstamp

Website: https://quantstamp.com/

Quantstamp is een blockchain-beveiligingsstartup onthuld op YCombinator W18 Batch. Het beveiligingsteam van Quantstamp heeft ervaring bij de beste IT-bedrijven zoals Google, Facebook en Apple. En dit blijkt duidelijk uit het brede scala aan blockchain-beveiligingstools en -services van het platform. Ten eerste heeft Quantstamp een gedecentraliseerd beveiligingsnetwerk ontwikkeld voor slimme contractcontrole. Met deze oplossing kunnen gebruikers geautomatiseerde smart contract-beveiligingscontrole uitvoeren op een “wereldwijd netwerk van gedecentraliseerde beveiligingsknooppunten”.

Bovendien biedt het platform deskundige beveiligingsaudits voor blockchain-projecten van klanten en een 24/7 softwaretool voor beveiligingsmonitoring.

Trail of Bits

Website: https://www.trailofbits.com/

Trail of Bits is trots als een netwerk van ontwikkelaars met de mogelijkheid om lacunes in software, apparaten of codes te identificeren en te verhelpen. Met andere woorden, de oplossing biedt een scala aan softwarebeveiligingsservices die slimme contractaudits, blockchain-beveiligingsonderzoek, softwareontwikkeling, enzovoort omvatten. In de loop der jaren heeft Trail of Bits formidabele beveiligingstools ontwikkeld voor slimme contracten. Enkele van deze blockchain-gerichte oplossingen zijn Crytic, Slither en Echidna.

Daarnaast heeft Trail of Bits de populaire AlgoVPN ontwikkeld. Het heeft ook veel beveiligingspublicaties op GitHub, waaronder openbare rapporten voor 0x Protocol, Compound, NuCypher en MakerDAO, wat enkele van zijn klanten zijn.

OpenZeppelin

Website: https://openzeppelin.com/

Het OpenZeppelin-team is vooral bekend om de ontwikkeling van Solidity-bibliotheken die bekend staan ​​als OpenZeppelin Contracts. Deze bibliotheken worden in de meeste Solidity-projecten gebruikt als een geteste en standaardsjabloon voor contracten die kunnen worden ingezet op gedecentraliseerde applicaties. Ontwikkelaars kunnen deze oplossing integreren via de native SDK van OpenZeppelin. Naast ontwikkeling heeft OpenZeppelin een sterke focus op slimme contractbeveiliging en auditdiensten.

OpenZeppelin was ook een van de eerste teams die blockchain-beveiliging opnieuw uitvond door elementen van gamification te introduceren om mazen in slimme contracten te identificeren. Een ander product, Ethernaut, is een Web3 / Solidity-oorlogsspel, waarbij gamers slimme contracten moeten hacken om naar het volgende niveau te gaan.

ConsenSys ijver

Website: https://diligence.consensys.net/

Het in de VS gevestigde ConsenSys is een van de grootste en prominente blockchain-incubators in de branche. In tegenstelling tot andere beveiligingsbedrijven die op deze lijst worden genoemd, wijdt ConsenSys zijn middelen en technologische knowhow aan de ontwikkeling van Ethereum blockchain-applicaties en software, met name financiële infrastructuren. Als zodanig biedt zijn product, ConsenSys Diligence, beveiligingsanalyses voor slimme contracten. Dit auditproduct bevindt zich op het snijvlak van geavanceerde “cryptografie, blockchain-technologie en crypto-economische prikkelanalyse”.

Een ander product, MythX, is een van de krachtigste geautomatiseerde scanners voor slimme Ethereum-contracten. Deze oplossing biedt een robuuste API die ontwikkelaars kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot tools voor beveiligingsanalyses.

Certik

Website: https://certik.io/

Certik is een beveiligingsbedrijf dat op zoek is naar eersteklas formele verificatietechnologie in samenwerking met enkele van de beste cyberbeveiligingsexperts om end-to-end-services te creëren. Certik beweert op zijn website dat het meer dan 188.000 codes heeft gecontroleerd en meer dan $ 6,32 miljard aan activa heeft beveiligd. Het team biedt aan om de veiligheid van slimme contracten wiskundig te valideren

Daarom heeft het Certik Chain ontwikkeld, een openbare blockchain die zich richt op het gebruik van het formele verificatieplatform van Certik om gedecentraliseerde projecten te beveiligen. Certik is officieel een partnerbedrijf van Binance en wordt ondersteund door vooraanstaande investeerders, waaronder Binance Labs, Lightspeed, Matrix Partners en DHVC.

Minste Autoriteit

Website: https://leastauthority.com/

LeastAuthority is een cybersecurity-adviesbureau met de focus op privacy. Het classificeert zichzelf als een enabler van private en disruptieve opslagoplossingen. Op dit moment heeft het platform twee belangrijke producten beschikbaar voor zijn gebruikers. De eerste, Privatestorage (voorheen S4), is een gecentraliseerd systeem dat opslaginfrastructuur biedt aan eindgebruikers en hen de autonomie biedt over het verzamelen, verwerken en distribueren van hun privégegevens. Aan de andere kant maakt het tweede product, Tahoe LAFS, een gedecentraliseerde, gedistribueerde en fouttolerante opslagfaciliteit mogelijk.

 Naast het bieden van verschillende opslagarchitecturen, heeft LeastAuthority beveiligingsrapporten gepubliceerd voor Ethereum, Tezos en anderen. Het werkt ook samen met ontwikkelaars tijdens hun ontwikkelingscycli om ervoor te zorgen dat hun projecten niet vatbaar zijn voor beveiligingsrisico’s. 

PWC Zwitserland (voorheen Chainsecurity)

Website: https://www.pwc.ch/en/services/risk-assurance/smart-contract-assurance.html

Chainsecurity heeft zich aangesloten bij PWC Zwitserland om security review-projecten uit te voeren en beveiligingsoplossingen te creëren voor de opkomende blockchain-industrie. Met deze samenwerking biedt PWC Zwitserland adviseursdiensten voor blockchain-projecten vanaf de verkenningsfase tot de post-implementatiefase. Dit platform beoordeelt slimme contractontwerpen, test hun levensvatbaarheid en bewaakt statistieken met details over hun prestaties na implementatie. Het blinkt uit in zijn vermogen om geautomatiseerde analysehulpmiddelen te combineren met de expertise van beveiligingsprofessionals om potentiële bedreigingen te identificeren en te elimineren.

Als Chainsecurity heeft dit blockchain-team verschillende beveiligingstools ontwikkeld, waaronder Securify en VerX. Het is logisch om te verwachten dat dit team zijn succesvolle run in de blockchain-beveiligingssector voortzet, aangezien het nu toegang heeft tot de enorme bronnen van PWC Zwitserland.

Slowmist

Website: https://www.slowmist.com/en/

Slowmist is het toonaangevende blockchain-beveiligingsbedrijf in China. Ze voeren uitgebreide blockchain-beveiligingsdiensten uit, waaronder slimme contractaudits, blockchain-beveiligingsaudits, portemonnee-beveiligingstests en nog veel meer. Slowmist heeft ook een safe staking-project voor blockchain-ecologieën, dat realtime gegevens levert over de groei- en beveiligingspatronen van EOS, Cosmos, Vechain en andere top blockchain-projecten. Een ander interessant detail over dit platform is het krachtige firewallproject voor slimme EOS-contracten, FireWall.X genaamd.

Evenzo volgt Slowmist voortdurend gegevens en statistieken over veiligheidssituatie op crypto-uitwisselingen via hun Blockchain Threat Intelligence (BTI) -service. 

Runtime-verificatie

Website: https://runtimeverification.com/

Runtime Verification is een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat zich richt op formele verificatie. Volgens de informatie op haar website ontwerpt deze oplossing standaardmodellen voor hoogwaardige toepassingen en gebruikt deze als sjablonen om beveiligingsgevoelige producten te ontwikkelen. Runtime Verification heeft twee belangrijke slimme contractbeveiligingsproducten ontwikkeld. Aan de ene kant biedt het slimme contractcorrectheidsbewijzen met behulp van het K-raamwerk om de levensvatbaarheid van de slimme contracten van Ethereum en Cardano te bewijzen. Aan de andere kant is Firefly een analysetool voor testdekking voor slimme Ethereum-contracten.

Bovendien heeft Runtime Verification samen met Ethereum Foundation gewerkt aan het bouwen van een formeel raamwerk voor Ethereum 2.0-testen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me