Top 5 Bitcoin OTC-makelaars: handel efficiënt in grote hoeveelheden Bitcoin

Wat zijn Bitcoin Over-the-Counter (OTC) -makelaars??

Over-the-counter (OTC) zijn entiteiten die het kopen en verkopen van grote hoeveelheden Bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk maken. OTC’s bieden meer particuliere en persoonlijke diensten aan instellingen en vermogende particulieren die een hoge mate van liquiditeit en privacy nodig hebben. Het belangrijkste voordeel van een OTC is dat ze omgaan met grote handelsvolumes, zoals handelen $ 100.000 + USD zonder prijsverschuiving. OTC-handelaren zullen normaal gesproken een uitoefenprijs opgeven voor het gehele orderblok met onmiddellijke uitvoering. Dit staat in contrast met de handel op cryptocurrency-beurzen waar grote orders ervoor zorgen dat de prijs daalt als gevolg van een gebrek aan kooporders. Met OTC-desks kunnen instellingen en vermogende particulieren Bitcoin kopen zonder een speciale handelsdesk te hebben.

OTC-kantoren kunnen zowel regionaal zijn gevestigd, lokale klanten bedienen als wereldwijd. Vaak grote steden zoals Hong Kong, Tokio of New York hebben OTC-makelaars die lokale klanten bedienen. Deze makelaars kunnen zeer persoonlijke diensten en zelfs persoonlijke ontmoetingen bieden. Daarentegen behandelen wereldwijde OTC’s zoals Binance OTC transacties via internet.

Traditioneel in de aandelenmarkt vergemakkelijken OTC-desks de handel in effecten die niet genoteerd zijn aan formele beurzen, bijv. de New York Stock Exchange.

Voordelen van handelen via een OTC-makelaar

 • Hoge liquiditeit – Toegewijde handelaren van OTC-desks zullen de liquiditeit van de algehele markt helpen vergroten. Hierdoor kunnen ze grote orderblokken aan
 • Vaste prijs – OTC-makelaars nemen een offerte op voor het gehele orderblok. Dit betekent dat bestellingen niet worden beïnvloed door prijsverschuivingen.
 • Gemakkelijke Fiat-opties – Makelaars hebben lokale bankrekeningen en kunnen soms zelfs contant geld accepteren.

Nadelen van handelen via een OTC-makelaar

 • Beperkt aantal cryptocurrencies – Vaak zijn OTC-makelaars gespecialiseerd in een paar cryptocurrencies. Dit betekent dat ze, in tegenstelling tot beurzen, geen 100+ handelsparen aanbieden.
 • Handmatig handelsproces – Handelaren worden geëxecuteerd door een menselijke tegenpartij. Deze handelstijden zijn vaak beperkt tot reguliere kantooruren.
 • Grote ordergrootte vereist – Makelaars hebben vaak een minimale ordergrootte, zoals $ 100.000 USD die binnen een bepaalde periode wordt verhandeld.

Hoe werken OTC-makelaars

OTC-desks hebben een netwerk van kopers en verkopers. De transacties zelf worden gefaciliteerd door OTC-makelaar-dealer die potentiële kopers en verkopers via computernetwerken of telefonisch zal lokaliseren en rechtstreeks met hen zal onderhandelen. Dit staat in contrast met het handelen via beurzen waar de prijzen en orderboeken openbaar beschikbaar zijn. Voor OTC-desks zullen hun broker-dealers de handelsprijs voor u onderhandelen. Transacties worden ook niet openbaar vermeld, wat de privacy van de partijen geeft.

Om volledig te begrijpen wat er gaande is op de cryptocurrency-markten, is het daarom belangrijk om na te denken over wat er ook gebeurt bij OTC-desks. Dit komt doordat er dagelijks grote transacties op plaatsvinden.

Bitcoin OTC versus uitwisselingen

De keuze om een ​​Bitcoin OTC of Exchange te gebruiken, hangt grotendeels af van het aantal bestellingen. Grote spelers die grote hoeveelheden cryptocurrencies willen kopen of verkopen, kunnen beter een OTC-makelaar gebruiken. Dit komt doordat een enkele beurs (hoe groot ook) niet de liquiditeit zal hebben die nodig is om grote orderblokken te vullen. Onderzoek heeft aangetoond dat verkooporders van $ 30 miljoen de prijs van een cryptocurrency aanzienlijk kunnen drukken, waardoor er 5-10% ontsporingen kunnen optreden. Dit bedrag is veel hoger dan de kosten die OTC-makelaars in rekening brengen. Het tweede voordeel van het gebruik van OTC’s is dat ze kunnen aanbieden om een ​​bepaalde offerte vast te zetten met de mogelijkheid om op een later tijdstip af te rekenen. Dit geeft mensen extra flexibiliteit om geld van banken of koude opslag te verplaatsen (zoals de Ledger Nano X).

Afhankelijk van wie u bent, is een voor- of nadeel van OTC’s echter dat ze niet transparant zijn. Dus hoewel u kunt proberen te peilen of er veel handelsstromen zijn via een OTC-desk door hun rapporten te lezen (als die er zijn), kunt u op geen enkele manier verifiëren of ze waarheidsgetrouw zijn. Aan de andere kant kunt u privé transacties uitvoeren in vergelijking met beurzen.

Bitcoin verhandelen met OTC-makelaars

In deze gids worden de algemene stappen beschreven die nodig zijn bij het handelen met over-the-counter-makelaars. Over het algemeen bieden makelaars vergelijkbare on-boarding- en handelservaringen. Het is belangrijk om te onthouden dat alle makelaars verificatie van uw identiteit nodig hebben, ook wel bekend als Ken-uw-klant (KYC) registratie. Bovendien zullen makelaars de bron van fondsen verifiëren om het witwassen van geld te voorkomen.

Benodigde tijd: 3 dagen.

Hoe te handelen met Bitcoin OTC Brokers

 1. Aanmelden

  Meld u aan bij de makelaar via website, e-mail, telefoontje of een persoonlijke ontmoeting. Ze zullen meestal vragen naar het type en de hoeveelheid cryptocurrencies die u zou willen verkopen.

 2. Aan boord

  Elke makelaar vereist dat u onboarding-documenten en juridische disclaimers invult. Ze zullen u ook vragen om verschillende soorten documentatie te verstrekken, zoals een identiteitsbewijs, bewijs van verblijf en bewijs van inkomen.

 3. Communiceren

  Eenmaal aan boord krijgt u een communicatiekanaal. Meestal ging het om een ​​berichtenplatform waar u offertes kunt opvragen voor bestellingen zoals:

  U: “Ik zou graag 100 Bitcoin willen kopen”

  Handelaar: “We kunnen 100 BTC aanbieden tegen een prijs van $ 8123 USD per BTC”

 4. Bevestig de transactie

  U kunt ervoor kiezen om de prijsopgave al dan niet te accepteren. Als u akkoord gaat, wordt de transactie onmiddellijk bevestigd en geeft de transactie u een stortingsadres.

 5. Ruil voltooid

  Zodra de aanbetaling is ontvangen, is de order niet volledig uitgevoerd en ontvangt u uw transactie

Top OTC-makelaars over de hele wereld

Wanneer u handelt met OTC-makelaars, is het belangrijk om alleen vertrouwde en gereguleerde makelaars te gebruiken. Dit is belangrijk vanwege de grote transactiegroottes die ermee gemoeid zijn – u wilt niet worden vertraagd of zelfs opgelicht door een transactie. We hebben de lijst samengesteld met de grootste OTC-makelaars ter wereld

Bitcoin OTC in China en Hong Kong

Bitcoin OTC-makelaars spelen een zeer belangrijke rol in China vanwege een verbod van de overheid op cryptocurrency-uitwisselingen. In China is het niet langer legaal om een ​​cryptocurrency-exchange te exploiteren vanwege een wetswijziging in 2017. Hierdoor zijn grote Chinese centrales als OKex, Binance, Genesis Block en Huobi in het buitenland actief of als OTC-makelaars..

Momenteel zijn Bitcoin OTC-makelaars legaal in China. Ze werken door kopers en verkopers van Bitcoin rechtstreeks met elkaar te verbinden. Chinese financiële instellingen zoals Alibaba’s Alipay hebben afstand genomen van OTC-transacties en verklaren dat ze “stop onmiddellijk met relevante betalingsdiensten​.

Er zijn verschillende rapporten over @Alipay wordt gebruikt voor bitcoin-transacties. Nogmaals, Alipay houdt de over-the-counter-transacties nauwlettend in de gaten om onregelmatig gedrag te identificeren en de naleving van relevante regelgeving te waarborgen. Als er transacties worden geïdentificeerd als gerelateerd aan bitcoin of andere virtuele valuta, @Alipay stopt onmiddellijk de betreffende betaaldiensten.

AliPay-ambtenaar uitspraak

Interview met OTC-makelaars

Reis met mij mee naar Genesis Block in Hong Kong om te zien wat er gebeurt met handelen achter de schermen en Over the Counter (OTC).

OTC-witwassen van geld en criminele activiteiten

Een van de grootste zorgen van OTC-makelaars en -handel is het risico van blootstelling aan criminele fondsen. Dit komt omdat OTC-desks die niet de juiste due diligence uitvoeren op de bron van fondsen, in contact kunnen komen met besmette munten. In een rapport uit 2020, onderzoeksbureau cryptocurrency Chainalysis heeft een rapport uitgebracht over het witwassen van geld in de wissel- en OTC-ruimte. In het rapport werden sommige OTC-loketten ervan beschuldigd illegaal witwasgelden voor particuliere klanten aan te nemen. Om uzelf tegen dergelijke activiteiten te beschermen, moet u ervoor zorgen dat u handelt met legitieme makelaars die over de juiste KYC beschikken. Koop bovendien nooit Bitcoins met korting die worden aangeboden op sociale media zoals Instagram of Facebook.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Accepteren OTC-makelaars contant geld?

Vaak hebben OTC-makelaars een contante optie – voor zowel het kopen als verkopen van Bitcoin. Het is belangrijk om te onthouden dat voor grote hoeveelheden contant geld KYC-registratie vereist is. Bovendien kan er om een ​​bewijs van geld worden gevraagd.

Hebben OTC-makelaars mijn identiteit nodig??

Om te voldoen aan de antiwitwaswetgeving, zullen OTC-makelaars van u eisen dat u officiële documentatie overlegt, zoals identiteit, bewijs van adres, bankrekeningafschriften, bewijs van inkomen of bewijs van geld..

Is er een Bitcoin-limiet??

De meeste OTC’s hebben geen maximale limiet voor de hoeveelheid Bitcoin die u kunt kopen of verkopen. Bestelgroottes van 100 of meer BTC zijn gebruikelijk voor deze makelaars. Sommige makelaars hebben echter een minimale bestelgrootte, zoals $ 100.000 USD.

Hoe koop ik Bitcoin anoniem (privé)?

De beste manier om Bitcoin te kopen zonder een record, is via contant geld of peer-to-peer-transacties. Het is belangrijk om te onthouden dat dit inherente risico’s met zich meebrengt, aangezien u uw eigen KYC moet uitvoeren en mogelijk een bewijs van geld in de toekomst moet aanbieden.

Zijn er OTC’s voor Altcoins?

Er zijn OTC-services voor altcoins en zelfs munten die nog niet op beurzen staan. Deze OTC’s werken op dezelfde manier als een matchmaker: het matchen van verkopers en kopers van een bepaald activum. Een voorbeeld hiervan is Silverway – een OTC-dealplatform en dealaggregatieplatform.

Hoe kom ik erachter welke volumes worden verwerkt door OTC’s?

OTC’s zijn niet verplicht om handelsgegevens zoals dagelijkse volumes, prijzen of orderboeken te verstrekken. Sommige OTC’s bieden echter jaarverslagen of blogposts die geaggregeerde volumegegevens bevatten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me