VeChain ToolChain: Blockchain beveiligd tegen namaak voor iedereen

VeChain ToolChain zou blockchain-technologie naar de massa kunnen brengen. Met Toolchain kan iedereen de kracht van blockchain gebruiken zonder ingewikkelde programmering of engineering. We horen altijd veel over blockchain-projecten, waaronder VeChain-samenwerking met grote namen. Voorbeelden zijn DNVGL, BMW, PwC en anderen (klik hier voor meer informatie over Vechain en zijn partnerschappen).

Volgens statistieken van de Verenigde Naties, meer dan 90% van de bedrijven wereldwijd zijn micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME’s).

VeChain’s ToolChain lijkt hun belang te erkennen en brengt zijn blockchain-technologie naar hen toe.

Wat is VeChain?

VeChain is een blockchain-platform dat het maken van slimme contracten ondersteunt. Dit zijn zelfuitvoerende contacten die een gegarandeerd resultaat hebben zonder vertrouwen van derden. Dit maakt het mogelijk om gedecentraliseerde applicaties te creëren die bedoeld zijn om bedrijfsproblemen op te lossen, zoals anti-namaak en koudeketenlogistiek. Bekijk voor meer informatie ons artikel VeChain Explained of onze VeChain in een notendop-video hieronder.

VeChain in een notendop

Bekijk onze voor meer notendopvideo’s Cryptocurrency in a Nutshell-afspeellijst voor meer informatie over andere projecten?

Wat is ToolChain?

ToolChain is het nieuwste product van VeChain. Het werd aangekondigd op de VeChain Summit 2019 (klik hier voor een samenvatting).

ToolChain-hardwarekit weergegeven op VeChain Summit 2019

ToolChain is een kit met alle benodigde hardware, software en serviceprotocollen om een ​​bedrijf aan boord te krijgen van de VeChainThor-blockchain.

Er zijn 3 versies van de ToolChain-kit: standaard, ontwikkelaar en kanaalpartner. Dit is zodat bedrijven met elk niveau van technische bekwaamheid de technologie van VeChain kunnen gebruiken.

Standaard versie

De standaardversie biedt gestandaardiseerde applicatiemodules, tools en Internet of Things (IoT) -apparaten. Het is ontworpen voor MSME’s zonder de mogelijkheid om hun eigen blockchain-gebaseerde levenscyclusbeheeroplossing te ontwikkelen. Bedrijven kunnen binnen 30 minuten worden onboarded op de VeChainThor-blockchain.

Ontwikkelaarsversie

De Developer-versie is ontworpen voor zakelijke klanten met sterkere technische mogelijkheden. Hiermee kunnen bedrijven verschillende applicaties ontwikkelen op basis van de VeChainThor-blockchain, afgestemd op hun behoeften.

Kanaalpartnerversie

Kanaalpartners kunnen ToolChain onafhankelijk inzetten en multidimensionaal aanpassen.

VeChain ToolChain in één oogopslag

De ToolChain hardwarekit bevat:

  • QR-codeprinter en toepassingssoftware om QR-codes af te drukken.
  • NFC-schrijver en software om digitale labels op NFC-tags te maken.
  • IoT-apparaten, RFID-chips en sensorapparaten
  • Handheld-eindapparatuur waarmee ToolChain-apps NFC-chips kunnen verbinden en activeren, en de gegevens erop kunnen overdragen.

In termen van software:

  • ToolChain Admin Center: deze app is een commandocentrum. Een van de kenmerken is dat bedrijfseigenaren deze software kunnen gebruiken om NFC- en / of RFID-chips te configureren. Het bedrijf kan deze NFC- en / of RFID-chips rechtstreeks naar bedrijven verzenden.
  • VeChain Work-app: met deze app kunnen bedrijfseigenaren of externe fabrikanten het fysieke product “binden” aan de NFC / RFID-chip. Bekijk het artikel van Bsc44 voor meer informatie over deze app hier.
  • VeChain Pro-app: deze app is al beschikbaar om te downloaden. Het wordt vooraf op de NFC-scanner geladen. Hiermee kan iedereen het hele verhaal van het product bekijken, inclusief bewijs van authenticiteit en oorsprong.

Beschrijving van de ToolChain-kitcomponenten

Voorbeelden van VeChain ToolChain in gebruik

Een van de opmerkelijke gebruikers van ToolChain is SBTG Surplus & Co., een custom sneakerkunstenaar. SBTG gebruikt NFC-chips die zijn ingebed in zijn limited edition sneakers. Klanten kunnen de authenticiteit, herkomst en andere informatie van de sneakers verifiëren door ze te scannen met de VeChain Pro-app.

SBTG is onlangs een samenwerking aangegaan met Adidas en HBO Asia om Game of Thrones-sneakers in beperkte oplage te produceren. Deze sneakers worden aangedreven met VeChain-technologie.

SBTG x Game of Thrones sneakers met VeChain RFID-chips

Problemen met authenticiteit en kwaliteitsborging

MSME’s hebben doorgaans geen technische of financiële middelen. Daarom hebben ze moeite om de authenticiteit en kwaliteit van hun producten te waarborgen. Ze zijn ook kwetsbaar voor vervalsers en slechte actoren in de toeleveringsketen. Dit kan op zijn beurt hun reputatie ernstig schaden.

Zelfs voor producten van grotere bedrijven is productauthenticiteit en kwaliteitsborging niet transparant. Wij als consumenten hebben niet gemakkelijk toegang tot informatie over de toeleveringsketen van onze producten.

Consumenten vertrouwen nog steeds op verouderde authenticatiemethoden. Dit geldt zelfs voor dure luxe artikelen. Voor luxe horloges vergelijken we bijvoorbeeld het uiterlijk van een item of controleren we het serienummer. Inmiddels zijn er officiële databases met serienummers. De nummers zijn alleen op het horloge geëtst en vervalsers kunnen dit gemakkelijk kopiëren.

Het authenticeren van een luxe horloge vereist dus aanzienlijke expertise en ervaring. Terwijl vervalsers altijd proberen hun horloges authentieker te laten lijken.

Kan VeChain ToolChain massale acceptatie bewerkstelligen via MSME’s?

ToolChain kan een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing voor supply chain management zijn voor MSME’s. ToolChain zou MSME’s eindelijk dezelfde mogelijkheid kunnen geven als grote bedrijven om de productkwaliteit te waarborgen.

Zoals hierboven vermeld, zijn de meeste bedrijven ter wereld MSME’s. ToolChain zou blockchain eindelijk naar een substantiële maar over het hoofd geziene groep kunnen brengen

Bovendien kunnen klanten de NFC / RFID-chip die in het product is ingebed, scannen en informatie zien die betrekking heeft op hun exacte artikel.

Als je meer wilt weten over VeChain, bekijk dan onze gids, legde VeChain uit.

Benieuwd naar meer interessante gebeurtenissen op de VeChain Summit? Bekijk deze video’s hieronder!

Bekijk onze livestream met VeChain’s met Sunny Lu (CEO) en Kevin (COO), en Patrick van Plair YouTube-poster En vergeet niet om onze samenvattingsvideo na de VeChain Summit te bekijken!

Massale adoptie begint met … melk?

Op 18 mei 2019 heeft VeChain bekend gemaakt dat zijn zakelijke partner, Bright Food (Group) Co., Ltd (“Bright Food”) zijn “Cupids Farm” -melk op hun BrightCode Commodity Confidence Index Platform (“BrightCode Platform”) heeft gezet.

Cupido Farm melk

Het BrightCode-platform is een op blockchain gebaseerd commercieel ecosysteem dat is gebouwd op de partnerversie van VeChain ToolChain. Lees Olivers artikel voor meer informatie over het platform hier.

Bright Food is opgericht in 2006 en produceert voornamelijk melkproducten, suiker, wijn, snacks en conserven. De producten van Bright Food zijn te vinden in meer dan 4000 online winkels in China. Het bedrijf werd in 2015 door Forbes Magazine vermeld als een van de tien Chinese bedrijven in de internationale arena.

Wanneer klanten de QR-code op flessen “Cupids Farm” -melk kunnen scannen, worden ze doorgestuurd naar het BrightCode-platform. Daar zal belangrijke informatie over de levenscyclus van een fles melk beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld informatie over waar het geproduceerd is, video’s van de melkboerderij, productietechnieken etc..

VeChain’s andere partner, DNVGL, zal verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van de brongegevens en fraudebestendige technologie. Zodat klanten er zeker van kunnen zijn dat de gepresenteerde informatie authentiek is.

Informatie die aan klanten wordt getoond wanneer ze de QR-code scannen

GRATIS proefversie nu beschikbaar!

U kunt zich nu registreren voor een GRATIS ToolChain-proefaccount door u bij hen aan te melden! Koppeling Hier!

Tweet van Kevin Feng, COO van VeChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me