Bitcoin-prijsanalyse: BTC staat op het punt van een knipperend verkoopsignaal

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • De prijs van Bitcoin is gedaald tot onder het psychologische niveau van $ 56.000.
  • De parabolische SAR in de 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek is omgekeerd van bullish naar bearish.

Tussen 14 februari en 21 februari is de prijs van Bitcoin gestegen van $ 47.150 naar $ 57.300. Sindsdien hebben de beren de prijs gecorrigeerd en BTC verlaagd tot $ 55.750. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs staat op het punt te dalen?

Aanstaande maandag is de prijs van Bitcoin met meer dan $ 1.000 gedaald en is momenteel geprijsd op $ 55.975. Voorafgaand aan deze dip zweefde de relatieve sterkte-index (RSI) in de overboughtzone. Nu is de RSI begonnen te dalen naar de neutrale zone. Kijkend naar de TD sequentiële detector, staat het op het punt om het verkoopsignaal te laten knipperen in de vorm van een groene negen kandelaar.

btc / usd daggrafiek 022221

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Er is een gezonde ondersteuning van $ 54.000 die robuust genoeg lijkt om veel verkoopdruk op te vangen. Eerder, op dit niveau, hadden 318.300 adressen 308.500 BTC-tokens gekocht.

btc / usd volumegrafiek 022221

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs Bitcoin-prijsgrafiek heeft twee negatieve signalen:

  • De MACD laat een toenemend bearish momentum zien.
  • De parabolische SAR is omgekeerd van bullish naar bearish.

btc / usd 4-uurs grafiek 022221

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

JPMorgan-strategen: de reële waarde van de Bitcoin-prijs is $ 25.000

In een recent rapport hebben analisten van JP Morgan beweerd dat Bitcoin wordt verhandeld tegen tweemaal zijn eerlijke waardering. Het rapport biedt ook inzicht in verschillende aspecten van fintech, blockchain en digitale activa.

De strategen van JPMorgan zijn van mening dat Bitcoin een economische bijzaak is en dat het echte verhaal ligt in de opkomst van digitale financiën. De grootste crypto vecht al een tijdje om zijn plaats naast goud als alternatieve valuta. Om de marktwaarde van goud te evenaren, zou BTC moeten handelen tegen $ 146.000, voegde het rapport eraan toe. Om deze prijs te halen, zouden institutionele beleggers de markt moeten overnemen.

De aantrekkingskracht van Bitcoin en de concurrentie met goud als ‘alternatieve’ valuta zullen waarschijnlijk voortduren, aangezien millennials een belangrijker onderdeel worden van het beleggersuniversum en hun voorkeur hebben laten zien voor ‘digitaal goud’ boven traditioneel goud..

De analisten beweerden ook dat Bitcoin veel te duur is. Ze merkten op dat de reële waarde van het actief $ 25.000 bedraagt ​​- minder dan de helft van de huidige prijs. De mijnbouwkosten van de munt, die $ 11.000 bedragen, zijn de ondergrens van het bereik van de reële waarde.

Er kan zelfs een argument worden aangevoerd dat de prijs van $ 25.000 die Bitcoin gelijkstelt aan goud in termen van risicodragend kapitaal, kan worden beschouwd als een bovengrens van zijn reële waarde, aangezien deze prijs al op lange termijn (bij de huidige volatiliteitsniveaus) voordeel voor Bitcoin als gevolg van institutionele adoptie voor echt geld.

Het rapport bekritiseerde ook het verhaal dat Tesla’s recente Bitcoin-investering meer institutionele investeringen zal aantrekken. De bank merkte op dat Tesla een uitbijter is en dat de meeste bedrijven Bitcoin nog steeds als te vluchtig beschouwen om in te investeren.

Het rapport schetste ook hoe USDT het grootste staartrisico van Bitcoin is. JPMorgan is van mening dat het handelsvolume van Bitcoin te afhankelijk is van USDT. Onder verwijzing naar gegevens van vermogensbeheerder NYDIG beweerde de bank dat 50% -60% van Bitcoin handelt voor USDT.

Een plotseling verlies van vertrouwen in USDT zou waarschijnlijk een ernstige liquiditeitsschok veroorzaken, waardoor de toegang tot de grootste vraag- en liquiditeitspools in gevaar komt.

Tether beweert dat USDT een 1: 1-steun heeft van USD-reserves en andere activa. Zoals het rapport echter opmerkte, moet het dit nog bewijzen met een onafhankelijke audit.

Square Partners met Crypto Group om meer Black Bitcoin-miljardairs te creëren

In een poging om het Bitcoin-bewustzijn onder zwarte investeerders te vergroten, is Jack Dorset’s Square onlangs een partnerschap aangegaan met de grootste cryptofocusgroep van Clubhouse: Black Bitcoin Billionaires. Volgens een officiële update leidt de organisator van de groep, Lamar Wilson, het partnerschap om ‘meer zwarte miljonairs’ te creëren via een campagne van een maand die begin februari begon..

Black Bitcoin Billionaires richt zijn inspanningen op het vergroten van de acceptatie van Bitcoin onder zwarte gezinnen en investeerders. De groep zal de CashApp gebruiken om het bewustzijn te vergroten. Volgens een Decrypt-rapport zei Isaiah Jackson, gastheer van Black Bitcoin Billionaires:

Cash App is een tool die veel zwarte Amerikanen gebruiken. We wilden gebruiksgemak en een partnerschap aangaan met een bedrijf dat hun geld op de juiste plaats houdt.

Jackson voegde eraan toe dat hij de eerste was die contact opnam met Brian Gassadonia, mede-bedenker van Dorsey en CashApp, over een mogelijke samenwerking. De organisator van de groep, Wilson, zei dat hij hoopte dat de campagne zou helpen om de vermogenskloof tussen generaties te verkleinen en de juiste toon te zetten voor andere bedrijfssponsors..

Elon Musk en Peter Schiff praten over Bitcoin

Tesla, geleid door Elon Musk, verwierf onlangs Bitcoin ter waarde van $ 1,5 miljard en het lijkt erop dat Musk steeds meer pleit voor de vlaggenschipcrypto. Hij was het onlangs op Twitter oneens met de populaire Bitcoin-criticus Peter Schiff.

In een Twitter-bericht had Schiff Musk geciteerd en was hij het eens met zijn opvattingen over geld, door te zeggen dat zowel fiat- als digitale valuta onzin zijn..

“Volgens @elonmusk "Bitcoin is bijna net zo BS als fiatgeld." Dus Musk beschouwt zowel #Bitcoin als fiat als BS. Ik ben het ermee eens, ik denk gewoon dat Bitcoin, dat digitale fiat is, zelfs meer BS is dan het papieren fiat uitgegeven door centrale banken. #Goud is geen BS. Het is echt geld en beter dan beide! “

Schiff bleef zeggen dat Musk de belangrijkste verschillen tussen tastbare kenmerken en ‘een reeks cijfers’ moet kunnen identificeren. Hij suggereerde dat goud een functioneler gebruik als valuta heeft dan cryptocurrencies. Hij voegde toe:

Geld is geen data. Gegevens kunnen geld vertegenwoordigen, maar kunnen het niet vervangen. Geld verbeterde de ruilhandel, goud verbeterde geld en gegevens verbeterden #goud. Bitcoin is een terugkeer naar ruilhandel. Alle verkopers accepteren geld. Met #Bitcoin moet je een verkoper vinden die heeft wat je wilt en wil wat je hebt.

Hierop reageerde Musk door crypto te verdedigen.

“Een e-mail waarin staat dat je goud hebt, is niet hetzelfde als goud hebben. U kunt net zo goed crypto hebben. Geld zijn slechts gegevens waarmee we het ongemak van ruilhandel kunnen vermijden. Die gegevens zijn, net als alle gegevens, onderhevig aan latentie & fout. Het systeem zal evolueren naar datgene dat beide minimaliseert. “

Musk voegde echter een extra tweet toe waarin hij zei:

‘Dat gezegd hebbende, BTC & ETH lijkt hoog lol “

De Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

We verwachten dat de Bitcoin-prijs zal dalen tot het ondersteuningsniveau van $ 54.000.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me