Bitcoin-prijsanalyse: BTC-stieren worden geconfronteerd met één kritieke weerstand op weg naar $ 20.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Twee weken oud verzet staat de stier in de weg.
  • Een RSI van 4 uur zou de overgekochte zone kunnen binnendringen, wat op korte termijn correctie zou veroorzaken.

Bitcoin haalt de laatste tijd alle krantenkoppen, en met een goede reden. Van instellingen tot reguliere investeerders, het lijkt erop dat iedereen een stukje van de Bitcoin-taart wil. Dit positieve sentiment is weerspiegeld in de prijsactie, aangezien BTC slechts een haarbreedte verwijderd is van de $ 20.000-zone.

Twee weken oud verzet staat in de weg

De stieren begonnen dit weekend hun rally en zijn erin geslaagd om vier opeenvolgende positieve dagen aan elkaar te rijgen. De prijs is gestegen van $ 18.000 naar $ 19.360, waarmee tijdens deze rally de 20-daagse SMA werd overschreden. De voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) suggereert dat het momentum op het punt staat om te keren van bearish naar bullish.

btc / usd daggrafiek 121520

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

Zoals te zien is, is er een sterke weerstand bij $ 19.725, waardoor de prijs twee weken terug niet vooruitging. De kopers moeten dit niveau overwinnen om terug in de zone van $ 20.000 te kruipen. Bij het observeren van de 4-hour chart, kunnen we twee kortetermijnweerstandsbarrières zien die de kopers moeten overwinnen voor $ 19.375 en $ 19.700.

btc / usd 4-uurs grafiek 121520

Afbeelding: BTC / USD 4-uurs grafiek

De relatieve sterkte-index (RSI) stijgt echter rond 66,55, direct naast de overboughtzone. Als de positieve prijsactie de RSI boven de 70 duwt, kan dit een kortetermijncorrectie veroorzaken.

Een half miljard Bitcoin heeft zich teruggetrokken uit beurzen

Om onze bullish POV nog meer geloofwaardig te maken, blijkt dat Bitcoin onlangs getuige is geweest van de grootste eendaagse daling van de bedragen die op beurzen worden aangehouden. Volgens Santiment werden slechts een paar dagen geleden ongeveer 29.709 Bitcoins (ter waarde van $ 570 miljoen) opgenomen. De opstart van data-analyse merkte op dat dit de belangrijkste daling van één dag is sinds april.

bitocin-bedrag op de beursgrafiek

Afbeelding: Santiment

Het bedrag aan BTC dat op beurzen wordt aangehouden, lijkt af te nemen. Beurzen hadden aan het begin van het jaar 6% van het totale Bitcoin-aanbod. Het aantal daalde tot iets meer dan 4% in oktober en 3,8% in november. In december daalde dit bedrag nog verder tot 3,7% (684.000 bitcoins ter waarde van $ 13 miljard).

De hoeveelheid Bitcoin die op beurzen wordt aangehouden en de prijs van de munt lijken tot op zekere hoogte met elkaar te correleren. In 2020 lijkt de prijsstijging van Bitcoin te correleren met de daling van het bedrag dat op beurzen wordt aangehouden.

Volgens een Trustnodes-rapport suggereren gegevens dat de stijging van 2019 naar $ 14.000 niet duurzaam was, aangezien het verkoopaanbod toenam met meer Bitcoins die naar uitwisselingen gingen. Dit is misschien niet het geval in 2020, aangezien de twee statistieken in de tegenovergestelde richting bewegen (mogelijk als gevolg van de halvering). Daarom kunnen mijnwerkers de verkoopdruk mogelijk niet verhogen zoals in 2021, omdat ze nu minder Bitcoin ontvangen.

Fidelity’s Bitcoin-bewaarbedrijf wordt als “ongelooflijk succesvol” beschouwd

Abigail Johnson, de CEO van Fidelity Investments, heeft gezegd dat het Bitcoin-bewaarbedrijf van het bedrijf is geweest "ongelooflijk succesvol. ” Hoewel ze geen specifieke informatie verstrekte, merkte Johnson op dat Fidelity hard werkt om de legacy-wereld te verbinden met de toekomst van digitale activa..

In een recent interview met Barron zei Johnson:

Het bouwen van die op- en afritten rond het vergemakkelijken van de handel tussen fiat-valuta’s en cryptocurrencies is iets dat nu gebeurt, en ik ben blij dat het vooruitgaat.

Gezien de vraag van de consument, zei Johnson dat het bewaarbedrijf van Bitcoin van Fidelity hard nodig was. In maart 2019 is Fidelity begonnen met het aanbieden van bitcoinbewaardiensten via een aparte dochteronderneming genaamd Fidelity Digital Assets. Afgezien van Bitcoin-bewaring, biedt Fidelity Digital Assets ook cryptocurrency-handel en executiediensten.

In het interview zei Johnson dat ze de cryptocurrency-ruimte “fascinerend” vindt. Ze zei dat de cryptocurrency-activiteiten van Fidelity op de goede weg zijn.

We hebben als bedrijf veel goed momentum, wat erg spannend is, en dat is echt wat ik wilde bereiken toen we naar [crypto] gingen, dus daar ben ik erg blij mee.

Instellingen om $ 600 miljard in BTC te stoppen, volgens JPMorgan

Een van de grootste banken in de VS, JPMorgan Chase, schat dat tot $ 600 miljoen in Bitcoin zou kunnen stromen. Om dit te laten gebeuren, moeten verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen in Japan, Europa en de VS 1% van hun vermogen toewijzen aan de vlaggenschipmunt.

In een recente notitie zei JPMorgan-analist Nikolaos Panigirtzoglou dat de institutionele vraag van BTC de komende jaren zal toenemen. Volgens een eerder U.Today-rapport verraste Massachusetts Mutual Life Insurance Company de cryptocurrency-gemeenschap door Bitcoin ter waarde van $ 100 miljoen over te nemen..

Panigirtzoglou gelooft dat meer instellingen het pad van MassMutual zullen volgen, wat een domino-effect teweegbrengt.

De Bitcoin-aankopen van MassMutual vormen een nieuwe mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Men kan de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan ​​als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen.

Hoewel de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, nog steeds kritisch is over Bitcoin, lijken de strategen van de bank steeds optimistischer over de munt te zijn. Volgens een recent Bloomberg-rapport zeiden de strategen van de bank dat de institutionele acceptatie van Bitcoin nog maar net is begonnen.

De acceptatie van bitcoin door institutionele beleggers is nog maar net begonnen, terwijl de acceptatie van bitcoin door institutionele beleggers zeer geavanceerd is.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

De weerstand van $ 19.725 is het meest kritische niveau om op te letten. Als je voorbijgaat, kost de prijs $ 20.000. Een mislukking op dat niveau verlaagt de belangrijkste cryptocurrency echter naar de 20-daagse SMA ($ 18.670). Als de prijs verder daalt, hopen de kopers dat de stijgende trendlijn wordt gehandhaafd om een ​​catastrofale daling van de 50-daagse SMA ($ 17.000) te voorkomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me