Bitcoin-prijsanalyse: BTC-trends horizontaal, zelfs als on-chain-statistieken bullish blijven

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin-prijs blijft horizontaal trillen boven het $ 32.000-teken.
  • BTC blijft institutionele belangstelling trekken.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen vijf dagen horizontaal gestegen boven de $ 32.000. Ondanks deze niet-inspirerende prijsbewegingen, blijft de on-chain-analyse van BTC erg optimistisch. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Bitcoin-prijs slaagt er niet in om de weerstand van meer dan $ 33.000 te breken

Tussen 19 januari en 21 januari daalde de Bitcoin-prijs van $ 36.600 naar $ 31.000, waardoor de 20-daagse SMA tijdens het proces werd omgedraaid van ondersteuning naar weerstand. BTC-bulls slaagden erin om op te springen van de $ 31.000-steun, maar slaagden er herhaaldelijk niet in om boven de $ 33.000-weerstand te breken.

btc / usd daggrafiek 012721

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Volgens de IOMAP van IntoTheBlock is de weerstandsbarrière van $ 33.000 extreem sterk. Eerder, op dit niveau, hadden 708.000 adressen 396.600 BTC-tokens gekocht. Deze zone is sterk genoeg om een ​​flinke hoeveelheid koopdruk op te vangen. Zelfs als de prijs hier bovenuit weet te breken, is er nog een sterke weerstand bij de 20-daagse SMA ($ 35.000).

btc / usd volumegrafiek 012721

Afbeelding: IntoTheBlock

Aan de andere kant is er een gezonde ondersteuning bij de $ 31.000-lijn. Een pauze hieronder brengt de Bitcoin-prijs naar de 50-daagse SMA ($ 29.500).

Verschillende on-chain analyses voor Bitcoin-prijs blijven bullish

Glassnode, een crypto-data-aggregator, heeft een handige statistiek genaamd aangepaste bestede output winstverhouding of aSOPR. Deze statistiek vertegenwoordigt de winstverhouding van munten op basis van de prijs van Bitcoin toen ze voor het laatst in de keten werden verplaatst.

btc / usd glassnode-kaart 012721

Afbeelding: Glassnode

De statistiek suggereert dat de prijscorrectie mogelijk ten einde loopt, aangezien beleggers, om de SOPR lager te laten gaan, met verlies moeten verkopen, wat hoogst onwaarschijnlijk is..

Santiment, een platform voor gedragsanalyse, vertelt ons dat de langetermijntrend van de adresactiviteit van Bitcoin blijft stijgen. Zowel het 50-dagen als het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde voor adressen die op het netwerk van BTC communiceren, blijft gestaag stijgen. Dit is een van de leidende indicatoren die aantonen dat de Bitcoin-prijs waarschijnlijk zal groeien om te groeien.

btc / usd santiment grafiek 012721

Afbeelding: Santiment

Over Santiment gesproken, er is nog een interessante statistiek die ons vertelt dat ondanks de recente prijsdaling van Bitcoin, het aantal unieke $ BTC-verhuizingen tussen adressen erg bullish blijft. Zoals Santiment opmerkt:

“Ons NVT Token Circulation-model geeft aan dat een bullish divergentie duidelijk blijft voor de 4e maand op rij bij deze prijsniveaus.”

btc / usd santiment grafiek 012721

Afbeelding: Santiment

Bitcoin blijft instellingen aantrekken

Volgens een nieuwe SEC-aanvraag heeft Rothschild Investment Corporation – een financiële dienstverlener – nu maar liefst 30.454 aandelen van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

btc / usd sec grafiek 012721

Afbeelding: SEC

Anthony Scaramucci: Bitcoin is “zo veilig als obligaties en goud”

Anthony Scaramucci, de mede-oprichter van SkyBridge Capital, sprak over Bitcoin in een recent opiniestuk. Scaramucci haalde eerder deze maand de krantenkoppen toen zijn bedrijf zijn Bitcoin Fund LP onthulde, die meer dan $ 310 miljoen aan BTC bevat. Van de $ 310 miljoen komt $ 25 miljoen uit de eigen belangen van het bedrijf.

In een reactie op het deflatoire karakter van BTC zei Scaramucci:

Beleggers scheppen Bitcoin op, dat vanwege zijn aard ongevoelig is voor inflatie. Volgens de wet van vraag en aanbod is Bitcoin een beperkte en veelgevraagde troef.

De miljonair voegde eraan toe dat de snelle groei van Bitcoin ervoor zorgde dat regeringen en regelgevende instanties opmerkten waar het digitale activum uiteindelijk naartoe ging. Volgens hem besteden ze nu aandacht aan het actief vanuit zowel een regelgevende als een beschermende kant (vermindering van illegale crypto-activiteiten).

Scaramucci merkte op dat het Amerikaanse Office of Comptroller of Currency (OCC) nu banken en bewaarders heeft geautoriseerd om cryptodiensten aan te bieden, een beweging die vier jaar geleden niet werd overwogen. Dit nieuws heeft volgens hem verschillende vertrouwenskwesties met betrekking tot de cryptomarkt geëlimineerd.

Tot voor kort had Bitcoin als investering unieke en uitgesproken risico’s, maar dat is aan het veranderen, met nieuwe regels en voorschriften die hebben geleid tot een bredere institutionele acceptatie..

Hij zei verder dat financiële instellingen zoals de recente onderneming van Fidelity in de Bitcoin-ruimte beleggen (voor particuliere en institutionele beleggers) “ net zo veilig hebben gemaakt als het bezitten van obligaties en grondstoffen zoals goud. ” Wat betreft de volatiliteit van Bitcoin, schreef Scaramucci het toe aan de nieuwheid van de activaklasse en het gebrek aan regelgeving.

Michael Saylor: Tether Fud kan Bitcoin niet stoppen

Onzekerheden rond Tether (USDT) hebben de afgelopen tijd veel marktdeelnemers bezorgd gemaakt. Micheal Saylor, de CEO van MicroStrategy, blijft echter sterk in Bitcoin geloven. In een recent interview zei hij dat Tether “totaal irrelevant” was vanwege de manier waarop zakelijke Bitcoin-investeringen werken. Ter verduidelijking: de onzekerheden zijn gebaseerd op de premisse dat USDT een effectieve opstart is voor instroom in BTC.

Ik heb met entiteiten van honderd miljard dollar gesproken. Ik ken er minstens tien die minstens 500 miljoen bitcoin of meer hebben gekocht. Ze maakten allemaal geld over naar gereguleerde beurzen. Ze kopen de bitcoin, waarna deze in de koude opslag gaat.

Aan de andere kant geloven velen dat het afsluiten van Tether rampzalige gevolgen kan hebben voor de hele cryptocurrency-markt. Met een marktkapitalisatie van $ 25 miljard is het de grootste stablecoin geworden. Dit zou de reden kunnen zijn waarom veel beleggers in cryptocurrency het zien als een reddingslijn voor het voortbestaan ​​van crypto-uitwisselingen.

Saylor heeft gezegd dat hij de Bitcoin die hij met contant geld heeft gekocht, naar de koude opslag heeft gestuurd. Hij voegde eraan toe dat Tether onbeduidend is in het grote geheel van dingen, eraan toevoegend dat “niemand Tether gebruikt.” Volgens hem is het activum slechts een “succesvolle FUD” en heeft het geen invloed op Bitcoin als het wordt verwijderd.

Hij merkte op dat stablecoins voornamelijk bestaan ​​voor offshore-uitwisselingen om afwikkeling uit te voeren. Volgens hem kopen zakelijke beleggers de vlaggenschipcrypto met de werkelijke dollars die ze al hebben.

Bitcoin-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Hoewel de prijs van Bitcoin horizontaal blijft bewegen, zit deze tussen sterke weerstands- en ondersteuningsniveaus. Een onderbreking onder de ondersteuning van $ 31.000 brengt BTC naar de 50-dagen SMA ($ 29.500). Ondertussen brengt een doorbraak boven de weerstand van $ 33.000 het naar de 20-daagse SMA ($ 35.000).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me