Bitcoin-prijsanalyse: BTC wordt geconfronteerd met herhaalde afwijzing bij een weerstandslijn van $ 24.000

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsvoorspelling

  • Bitcoin zit bovenop een stapel gezonde ondersteuning.
  • MACD staat in het tijdsbestek van 4 uur op het punt om te keren van bearish naar bullish.
  • 100.000 Bitcoin-opties vervallen met Kerstmis

Bitcoin-bulls hebben deze dinsdag de controle over de markt teruggenomen. De prijs wordt echter geconfronteerd met herhaalde afwijzingen op het psychologische niveau van $ 24.000. Het lijkt erop dat houders hun munten verkopen op het moment dat ze dat niveau bereiken.

Bitcoin faalt op $ 24.000-niveau

Tussen 12 en 19 december beleefde de belangrijkste cryptocurrency een legendarische rally waarin hij steeg van $ 18.000 naar $ 24.000. Een afwijzing bij de weerstandsbarrière van $ 24.000 dwong de prijs echter tot $ 22.675 voordat deze weer omhoog stuiterde. Helaas lijkt het erop dat de prijs weer zal dalen na een nieuwe afwijzing.

btc / usd daggrafiek 122320

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De prijs zit momenteel bovenop gezonde ondersteuningszones, wat een bemoedigend teken is voor BTC-houders. Er is sterke ondersteuning tussen $ 23.000 en $ 23.300, wat veel verkoopdruk zou moeten absorberen. Daaronder zou de 20-daagse SMA robuust genoeg moeten zijn om de resterende verkoopdruk op te vangen.

bitcoin-volumegrafiek 122320

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-uurs grafiek zou de houders moeten aanmoedigen. Het lijkt erop dat het momentum op de korte termijn op het punt staat om te keren van bearish naar bullish.

btc / usd 4-uurs grafiek 122320

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

Argentinië wendt zich tot Bitcoin als een hedge

Naarmate de financiële crisis in Argentinië verergert, wenden mensen zich steeds meer tot cryptocurrencies als bescherming tegen slecht overheidsbeleid. Maximiliano Hinz, operationeel directeur van Binance voor Latijns-Amerika, zei dat het aantal nieuwe Argentijnen dat actief is in Binance vandaag vijf keer hoger is dan in 2019..

Gezien alle serviceproviders schat het Latijns-Amerikaanse team van Binance dat het aantal nieuwe cryptocurrency-gebruikers in Argentinië dit jaar is verdrievoudigd. Een Télam-rapport citeerde:

Van januari tot vandaag is het aantal Argentijnse gebruikers in Binance vervijfvoudigd. Maar dit was niet op alle platforms het geval. Als we het hebben over een marktgemiddelde, zouden we kunnen zeggen dat het aantal gebruikers dit jaar met 300% is gestegen.

Hinz zei dat hoewel de pandemie een belangrijke rol speelde in de toename van de belangstelling voor cryptocurrencies, de vonk al geruime tijd brandde. Hij zei dat slecht openbaar beleid het land op een crisisniveau heeft gebracht dat alleen wordt overtroffen door dat van Venezuela.

Hinz voegde eraan toe dat Argentijnen een bijzondere voorkeur hebben voor investeringen op vaste termijn in digitale activa. Télam legt uit dat een van de keuzes waar Argentijnse investeerders de voorkeur aan geven, deposito’s zijn met een gegarandeerde winstgevendheid van 6% per jaar in dollars, met stortingsopties van zeven dagen tot 90 dagen..

David Rosenberg noemt BTC een bubbel

Analist David Rosenberg heeft beweerd dat BTC vastzit in een bubbel. Rosenberg zei dat de meeste mensen die nu in Bitcoin investeren dit alleen doen vanwege de populariteit van de munt en dat de meeste investeerders niets weten over het activum..

Volgens een Live Bitcoin News-rapport zei Rosenberg:

U spreekt met de meeste mensen die mij vragen om geld in bitcoin te stoppen, ze kunnen u niet eens vertellen wie de persoon was die het heeft ontwikkeld of zelfs hoe het is gedolven. Het is gewoon een klassieke, volg-de-kudde, extreem drukke handel. Het zit in een enorme bubbel.

Rosenberg lijkt ook een probleem te hebben met het totale aanbod van Bitcoin. Bitcoin heeft slechts 21 miljoen eenheden in omloop. Momenteel zijn er ongeveer 18,5 miljoen gewonnen. Dit betekent dat er iets meer dan twee miljoen over zijn voordat de voorraad BTC opraakt. Rosenberg betwijfelt of dit cijfer van 21 miljoen een eindcijfer zal zijn, aangezien er mogelijke methoden zijn om dit aantal op de een of andere manier uit te breiden, mocht het ooit worden bereikt.

Hij suggereerde schijnbaar dat iedereen mogelijk meer Bitcoin zou kunnen creëren, waardoor deze 21 miljoen moot in de toekomst zou worden gemaakt. Hij vermeldt:

Iedereen lijkt te geloven dat we die limiet van 21 miljoen zullen halen op de aanbodbeperking, maar er staat echt niets in het protocol dat suggereert dat het aanbod van bitcoin niet kan stijgen zodra we die limiet hebben bereikt..

Rosenberg is niet de enige Bitcoin-criticus. Andere mensen die twijfelen aan de bekwaamheid van Bitcoin zijn onder meer miljardair-investeerder Mark Cuban. In een recente verklaring suggereerde Cuban dat Bitcoin weliswaar investeerbaar is, maar dat het niet het algemeen erkende hedging-instrument is.

100k BTC-opties lopen bijna af – meer volatiliteit in het verschiet?

Op 25 december loopt ongeveer $ 2,3 miljard aan Bitcoin-futures af. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gemeenschap een volatiele week in de cryptocurrency-markt verwachtte. Dataprovider Skew tweette onlangs dat 102.200 Bitcoin (BTC) -opties op vrijdag vervallen.

Met optiecontracten kunnen houders BTC kopen of verkopen tegen een specifieke prijs die bekend staat als de uitoefenprijs. Volgens Skew heeft de afloop van vrijdag opmerkelijke clusters rond de uitoefenprijs van $ 15.000 en de uitoefenprijs van $ 20.000.

De vervaldatum van Bitcoin-optiecontracten wordt algemeen beschouwd als een vluchtige gebeurtenis voor de vlaggenschip cryptocurrency. Dit komt doordat houders hun contracten aanpassen naarmate de vervaldatum nadert. Handelaren die winst maken, kunnen ook besluiten om de uitbetaling te ontvangen en de cryptocurrency te dumpen.

Van dergelijke gebeurtenissen is bekend dat ze grote schommelingen in de waarde van Bitcoin veroorzaken. Meestal wordt de impact van een contract op de BTC-prijs een paar dagen voor het verstrijken duidelijker.

Bitcoin bevindt zich momenteel midden in een aanzienlijke bullmarkt, die gedeeltelijk wordt aangewakkerd door institutionele beleggers en grote over-the-counter-transacties.

Zelfs met de verwachte volatiliteit van de futures, lijkt de kans groot dat BTC goed ondersteund blijft door de institutionele vraag en de opkomst van illiquide portefeuilles..

Belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden

Momenteel zullen alle ogen gericht zijn op de ondersteuningszone van $ 23.000 en $ 23.300. Dit gebied moet stevig blijven zodat de houders de weerstandsbarrière van $ 24.000 opnieuw kunnen testen. Een pauze daaronder brengt de prijs naar de 20-daagse SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me