Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC komt terug na het aanraken van $ 40.000

Dagelijkse technische analyse van Bitcoin BTC

  • Bitcoin heeft gezonde ondersteuning op de $ 35.000-lijn
  • Het aantal nieuwe dagadressen heeft het hoogste punt bereikt sinds december 2017.

Afgelopen donderdag slaagde Bitcoin er voor het eerst in om het psychologische niveau van $ 40.000 te overschrijden. Maar sindsdien is de prijs teruggekeerd. Zal BTC binnenkort weer naar deze niveaus terugkeren? Laten we het bekijken.

Beren grijpen in voor een correctie

Voorafgaand aan deze vrijdag sprong de prijs van $ 32.000 naar $ 40.000. De beren zijn nu terug op de markt gestapt en hebben dit gecorrigeerd naar $ 38.300. Verschillende indicatoren suggereren echter dat dit slechts een tijdelijke correctie is.

btc / usd daggrafiek 010821

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

De voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) vertoont een aanhoudend bullish momentum, wat aangeeft dat het algemene marktsentiment positief is. Als we naar de IOMAP van IntoTheBlock kijken, zien we een gezond ondersteuningsniveau van $ 35.000. Eerder op dit niveau hadden 484.250 adressen 308.000 BTC gekocht.

btc / usd volumegrafiek 010821

Afbeelding: IntoTheBlock

In de 4-hour chart valt deze ondersteuningszone samen met de 20-bar SMA. De correctie van vandaag hielp de relatieve sterkte-index (RSI) terug te zakken naar de neutrale zone vanuit de overboughtzone, wat aangeeft dat deze correctie van tijdelijke aard is. De parabolische SAR suggereert nog steeds dat het algemene marktsentiment bullish is.

btc / usd 4-uurs grafiek 010821

Afbeelding: BTC / USD 4-uurgrafiek

Nog meer geloofwaardigheid toevoegen aan onze optimistische vooruitzichten is het aantal nieuwe adressen dat het netwerk binnenkomt. Tussen 1 januari en 7 januari is het aantal ingevoerde adressen gestegen van 445.500 naar 685.390.

bitcoin-adressen grafiek 010821

Afbeelding: IntoTheBlock

Dit is het hoogste aantal nieuwe adressen dat het protocol is binnengekomen sinds december 2017.

Jim Cramer van CNBC behandelt Bitcoin als een aandeel

Jim Cramer, de gastheer van de ‘Mad Money’-show op CNBC, zei onlangs dat hij Bitcoin als een aandeel behandelt bij het omgaan met de recente koersrun. In een interview met Katherine Ross gaf Cramer zijn voorspellingen voor activa in 2021, inclusief de toekomstige prestaties van BTC.

Cramer zei dat hij in eerste instantie Bitcoin “meer als een activum” kocht dan te verhandelen en zei dat hij van plan is een deel ervan in zijn portefeuille te houden. Hij kocht BTC nadat hij met Anthony Pompliano op een podcast in september was verschenen toen de vlaggenschipcrypto rond de $ 10.000 handelde..

Cramer zei dat zijn initiële investering was verdubbeld na de laatste prijsstijging van Bitcoin, waardoor hij zijn regel volgde om de kostenbasis te verkopen.

Ik doe niets wat ik niet zou doen met een aandeel … Ik ga zeggen: wacht even.

De gastheer waarschuwde investeerders dat BTC waarschijnlijk het speculatieve gebied was binnengekomen, in plaats van als valuta te functioneren. Hij voegde eraan toe dat hij zou overwegen om extra BTC aan te schaffen als de prijs terug zou vallen in het bereik van $ 14.000 tot $ 18.000.

De Bitcoin-volumes van PayPal overschrijden $ 100 miljoen

Sinds november zijn de aan- en verkoopvolumes van Bitcoin op PayPal 5x gestegen, van ongeveer $ 20 miljoen naar het huidige niveau van $ 100 miljoen. Volgens itBit zijn de volumes nu 10x gestegen sinds voordat PayPal werd gelanceerd.

De betalingsgigant zal binnenkort ook BTC-betalingen uitrollen naar zijn 26 miljoen handelaars. Dit maakt BTC- en ETH-betalingen eenvoudig en gestroomlijnd. Het lijkt erop dat dit ook de prijsstijging van Bitcoin heeft aangewakkerd, omdat het aangeeft dat niet alleen institutionele beleggers de prijs bepalen, maar ook de algemene bevolking. PayPal heeft het voor mensen met een PayPal-rekening gemakkelijker gemaakt om de Bitcoin-markt te betreden, omdat ze geen nieuwe rekening hoeven te openen bij Coinbase.

Dan Morehead van Pantera Capital zei:

“Toen PayPal live ging, begon het volume [at itBit] te exploderen. De toename van het itBit-volume impliceert dat PayPal binnen twee maanden na de livegang al meer dan 100% van de nieuwe voorraad Bitcoins koopt. “

Bij het huidige tempo nadert PayPal de $ 1 miljard aan wekelijkse volumes. Het is onlangs verdubbeld van $ 40 miljoen dagelijkse volumes tot $ 80 miljoen.

~ 80% van de Bitcoin-voorraad is momenteel illiquide

78% van de Bitcoin-voorraad is momenteel in handen van illiquide entiteiten die het actief opslaan zonder plannen om te verkopen, volgens Glassnode. Het analysebedrijf zei dat de statistieken die worden gebruikt om de potentiële liquiditeit van Bitcoin te berekenen, rekening houden met de hoeveelheid Bitcoin die nog moet worden gedolven en hoeveel Bitcoin mogelijk verloren is gegaan in het afgelopen decennium..

Als er minder BTC-tokens beschikbaar zijn voor een groeiend publiek, daalt de verkoopdruk omdat meer investeerders hun bezit willen behouden. Dit zou een bullish resultaat kunnen hebben naarmate de vraag naar het actief toeneemt.

Omdat het aanbod van Bitcoin beperkt is en mijnbeloningen na de halvering nu minder zijn, is het moeilijk om meer Bitcoin te genereren om aan de stijgende vraag te voldoen. Een fragment uit het rapport luidt:

“ Het kwantificeren van de liquiditeit van Bitcoin is essentieel om de markt te begrijpen. Als veel bitcoins illiquide zijn, ontstaat er een crisis aan de aanbodzijde, wat een verzwakt effect heeft op de verkoopdruk van BTC op de markt. Of anders gezegd: een aanhoudende stijging van illiquide bitcoins is een indicatie van een sterk beleggerssentiment en een potentieel bullish signaal. “

Institutionele interesse is een van de grootste factoren geweest die hebben bijgedragen aan de voortdurende bull-run van Bitcoin. Dit belang impliceert een langetermijnhoudingsstrategie in plaats van volatiliteit in de markt.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

De ondersteuningslijn van $ 35.000 is robuust genoeg om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen en een verdere neerwaartse trend te voorkomen. Aan de positieve kant zal het interessant zijn om te zien hoe de kopers zich gedragen wanneer BTC opnieuw het psychologische niveau van $ 40.000 bereikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me