Ethereum-prijsvoorspelling: ETH daalt onder $ 1.400 zone na bearish correctie

Dagelijkse technische analyse van Ethereum ETH

  • Ethereum-beren kwamen tussenbeide om de markt te corrigeren na vijf opeenvolgende bullish dagen.
  • Ethereum-mijnwerkers hebben hun tokens verkocht, wat de verkoopdruk heeft vergroot.

Sinds 13 januari is Ethereum deze woensdag gestegen van $ 1.050 naar $ 1.380. ETH bereikte dinsdag zijn hoogste niveau ooit, maar is sindsdien teruggekeerd. Aanstaande donderdag sprongen de beren in na vijf opeenvolgende groene sessies.

Ethereum Bears nemen het heft in handen

De prijs van Ethereum daalde van $ 1.380 naar $ 1.330, waardoor de totale waardering bijna $ 50 verloor. In het proces slaagden de verkopers erin om de $ 1.345-lijn van ondersteuning naar verzet om te draaien. De relatieve sterkte-index (RSI) was trending langs de rand van de overgekochte zone, voordat deze erin slaagde terug te sluipen.

eth / usd daily chart 012121

Afbeelding: ETH / USD dagelijkse grafiek

Als we de IOMAP van IntoTheBlock zien, kunnen we ons een zeer gezonde ondersteuningszone voorstellen van $ 1.275. Eerder op dit niveau hadden 125.200 adressen 6,65 miljoen ETH-tokens gekocht. Deze zone ziet er robuust genoeg uit om een ​​enorme hoeveelheid verkoopdruk op te vangen.

eth / usd-volumegrafiek 012121

Afbeelding: IntoTheBlock

Waar komt deze verkoopdruk vandaan??

Nu de Ethereum-prijs een periode van bearish correctie doormaakt, is een haalbare vraag om hier te stellen: waar komt al deze negatieve druk vandaan? Het lijkt erop dat Santiment het antwoord voor ons heeft.

eth / usd santiment-grafiek 012121

Afbeelding: Santiment

Het lijkt erop dat de ETH-mijnwerkers in 2021 enige winst hebben gemaakt sinds 3 januari, wat zou kunnen hebben bijgedragen aan dit negatieve momentum.

Ether bereikt ATH na Bitcoin Assist

Ether (ETH) bereikte onlangs een nieuw record, deels vanwege de volatiliteit in de prijs van Bitcoin. Volgens de Bitcoin Volatility Index (BVIN) van CryptoCompare is de stijgende volatiliteit van Bitcoin tot nu toe met 51% gestegen. Dit heeft er waarschijnlijk toe geleid dat beleggers zich tot andere digitale activa, zoals ETH, hebben gewend.

Vijay Ayyar, hoofd bedrijfsontwikkeling bij crypto exchange Luno, zei:

Bitcoin bevond zich de afgelopen weken binnen een bereik, waardoor het kapitaal tijd heeft om te roteren [naar andere cryptoassets].

Op basis van de retracementniveaus van Fibonacci zijn verschillende analisten van mening dat de volgende stap van Bitcoin zijn bull run kan maken of breken. Fibonacci-retracementniveaus zijn horizontale lijnen die aangeven waar steun en weerstand waarschijnlijk zullen plaatsvinden. Wat ETH betreft, het hoogste punt ooit komt naarmate Ethereum 2.0 vooruitgang boekt.

De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) zag onlangs zijn totale waarde vergrendeld (TVL) meer dan $ 25 miljard overschrijden. Bovendien is ETH opgesloten in het Ethereum 2.0-staking-contract uit de circulatie gehaald totdat de upgrade van het netwerk voor proof-of-stake (PoS) wordt gelanceerd. Meer dan $ 3 miljard aan ETH zitten er nu in opgesloten en verdienen de rente van hun houders.

Alex Krüger, een populaire econoom, noemde vier Ether-prijsniveaus om op te letten – $ 1.500, $ 1.600, $ 1.920 en $ 2.000. Hij zei dat deze niveaus Fibonacci-extensie, uitoefenprijzen van opties en ronde cijfers zijn.

Ethereum om te profiteren van de wet van Metcalfe

Ethereum (ETH) heeft onlangs een record voor hoge prijzen neergezet en versloeg zijn eerdere piek in 2017. DH Taylor, een econoom en een handelaar, zei dat Ethereum binnenkort in de voetsporen van Bitcoin zal treden om zich te verzamelen tot $ 20.000. In januari 2018, slechts een paar weken nadat Bitcoin zijn toenmalige record van $ 20.000 bereikte, bereikte ETH $ 1.419 op Coinbase.

Taylor heeft zijn voorspelde doelwit gebaseerd op “Metcalf’s Law [sic].” Volgens een samenvatting die in een Bitcoinist-rapport wordt aangehaald, kan de wet van Metcalfe “de groeisnelheid van een netwerk” in kaart brengen met behulp van “het kwadraat van het aantal” van zijn gebruikers. Met behulp van deze wet beweert de analist dat Ether zal herhalen “wat Bitcoin deed” en zal stijgen tot $ 20.000 per ETH.

ethereum bitcoin-vergelijking

Afbeelding: Tradingview

Ether zal een winst van 1400% ten opzichte van de huidige prijzen moeten zien om $ 20.000 te bereiken. Andere experts, zoals Claude Erb van het National Bureau of Economic Research in Cambridge, hebben het model echter gebruikt om de maximumprijs van Bitcoin te beperken tot slechts $ 73.000 per BTC. Afgaande op deze limiet voor BTC, lijkt een doel van $ 20.000 op Ether niet realistisch.

TVL in Ethereum 2.0 overschrijdt $ 4 miljard

Ethereum 2.0, iets meer dan een maand na de lancering, bezit momenteel 2,7 miljoen ETH ($ 3,8 miljard). Het stijgende aantal stakers en de recente prijsstijging van ETH hebben ertoe bijgedragen dat ETH 2.0 de op twee na grootste blockchain is geworden door ingezette fondsen. Het netwerk volgt Polkadot, met zijn $ 10,4 miljard vergrendeld en Cardano, met $ 8,3 miljard.

In vergelijking met zijn staking rivalen, is het percentage van het aanbod van Ethereum dat is toegewijd aan staking opvallend lager. Hoewel slechts 2% van Ether’s voorraad is toegewezen aan het depositocontract, zien Cardano en Polkadot meer dan 60% van de tokens die worden ingezet voor staking.

Volgens Beaconcha.in is het uitzetrendement ongeveer 9% – een relatief gemiddelde prestatie. Deze opbrengst is lager dan Polkadot- en Avalanche-beloningen maar hoger dan de meeste andere staking blockchains, volgens stakingrewards.com.

In vergelijking met anderen hebben Ethereum-stakers het extra obstakel dat ze hun geld niet kunnen opnemen totdat ontwikkelaars de overgang naar het proof-of-stake (PoS) -netwerk hebben voltooid. Totdat dit is gebeurd, hebben stakers toegang tot hun liquiditeit via diensten van derden. Verschillende beurzen, zoals Kraken en Binance, bieden bewaarneming aan met de mogelijkheid om ETH op de beurs te verkopen.

Ethereum-prijsniveaus zullen naar verwachting dit niveau bereiken

De MACD op de 4-hour chart laat een toenemend bearish momentum zien.

eth / usd 4-uurs grafiek 012121

Afbeelding: ETH / USD 4 uur

Dit vertelt ons dat er een verdere prijsdaling wordt verwacht. In dat geval zal de ondersteuningsbarrière van $ 1.275 waarschijnlijk worden getest. Een verdere onderbreking onder dit niveau brengt ETH naar de 200-bar SMA ($ 945) in de 4-uurs grafiek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me