Ethereum-prijsvoorspelling: ETH trekt zich terug vanaf het $ 1.800-niveau

Dagelijkse technische analyse van Ethereum ETH

  • De Ethereum-prijs heeft steun gevonden bij de 20-bar SMA.
  • De weerstand van $ 1.765 is een sterke barrière.

Afgelopen woensdag bereikte de Ethereum-prijs $ 1.800, maar is sindsdien teruggevallen. De beren zijn erin geslaagd om ETH onder $ 1.750 te duwen en handelen momenteel rond $ 1.735. Laten we de technische analyse eens nader bekijken.

Ethereum-prijs heeft een sterke weerstand bij $ 1.765

De relatieve sterkte-index stijgt langs de rand van de overboughtzone, dus een verdere stijging van de Ethereum-prijs is mogelijk. Zoals de zaken er nu voorstaan, is er echter een robuuste weerstandsbarrière van $ 1.765 die ETH naar beneden duwt.

eth / usd daily chart 021121

Afbeelding: ETH / USD dagelijks

Volgens de IOMAP hadden voorheen op dit niveau 182.250 adressen 922.000 RTH-tokens gekocht. Aan de andere kant zit de Ethereum-prijs op verschillende gezonde steunmuren.

eth / usd volumegrafiek 021121

Afbeelding: IntoTheBlock

In de 4-uurs Ethereum-prijsgrafiek kon ETH de 20-bar SMA omdraaien van ondersteuning naar weerstand. Bovendien vertoont de MACD een toenemend bearish momentum. Dit zijn beide zeer negatieve signalen.

eth / usd 4-uurs grafiek 021121

Afbeelding: ETH / USD 4 uur

Federal Reserve Branch noemt DeFi een paradigmaverschuiving

St. Louis Federal Reserve, een tak van de Amerikaanse centrale bank, heeft onlangs een paper over gedecentraliseerde financiering (DeFi) op ​​haar website gedeeld. De paper is geschreven door Fabian Schär, een professor aan de Universiteit van Basel, die expertise heeft in blockchain- en DeFi-technologieën.

In de paper schetste Schär dat DeFi zou kunnen leiden tot een “paradigmaverschuiving in de financiële sector”. De paper zegt dat hoewel DeFi nog steeds klein is in vergelijking met traditionele financiële diensten, er veel voordelen zijn in termen van ‘efficiëntie’ en andere factoren van een financieel systeem.

“Ik concludeer dat DeFi nog steeds een nichemarkt is met bepaalde risico’s, maar dat het ook interessante eigenschappen heeft op het gebied van efficiëntie, transparantie, toegankelijkheid en samenstelbaarheid. Als zodanig kan DeFi mogelijk bijdragen aan een robuustere en transparantere financiële infrastructuur. “

De paper bespreekt ook hoe slimme Ethereum-contracten kunnen worden samengesteld, wat betekent dat ze kunnen samenwerken om plaats te maken voor belangrijke innovaties en voordelen. Bovendien legde Schär de belangrijkste componenten uit van hoe gedecentraliseerde protocollen (zoals Aave en Uniswap) werken en waarom ze beter zijn dan gecentraliseerde services..

Veel crypto-experts reageerden positief op de paper. Fred Ehrsam, de mede-oprichter van Paradigm, ging naar Twitter om zijn gedachten te delen.

“Een tak van de Federal Reserve noemt DeFi een mogelijke paradigmaverschuiving. Je kunt dit niet verzinnen.”

Met name, hoewel een filiaal van de Federal Reserve de krant deelde, is het geen bevestiging van het sentiment ervan. Het bijkantoor organiseerde de discussie gewoon. Het papier komt op een moment dat de levensvatbaarheid van de DeFi-ruimte sterker lijkt dan ooit tevoren.

Kan EIP-1559 Ethereum-prijs verzenden naar $ 20.000?

De gaskosten op het Ethereum-netwerk zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, waarbij de gemiddelde transactieprijs momenteel rond de $ 25 schommelt. Ryan Berckmans, de oprichter van Predictions Global, zei onlangs dat het huidige niveau van de vergoedingen een activaprijs van $ 2.500 moet weerspiegelen..

Met het langverwachte Ethereum Improvement Proposal EIP-1559 hoopt het blockchain-netwerk deze ongelooflijk hoge kosten te verzachten. Berckmans suggereerde dat zodra dit gebeurt, mogelijk ergens later dit jaar, een deel van de vergoedingen voor ETH-houders zal beginnen te stijgen via een verbrandingsmechanisme, wat de prijs van het activum tot $ 20.000 zou kunnen opdrijven..

EIP-1559 heeft tot doel het huidige veilingsysteem voor vergoedingen aan te passen, zodat iedereen het laagste bod betaalt dat in het blok was opgenomen. De vergoedingen zouden worden aangepast afhankelijk van de netwerkbelasting en de vraag. Hierdoor kunnen aangesloten protocollen van derden automatisch lagere gasprijzen instellen.

Het voorgestelde systeem zou dynamisch vergoedingen verbranden, wat ook een impact zou hebben op de ETH-levering. Dit zou uiteindelijk de uitgifte in de loop van de tijd moeten verminderen wanneer het bewijs van inzet wordt gestart. Volgens Berckmans zal EIP-1559 Ether teruggeven aan houders en niet aan mijnwerkers, aangezien de activa schaarser worden door fee-burns.

Momenteel moeten mijnwerkers hun ETH verkopen om de kosten te dekken. Dus zonder deze verkoopdruk heeft het actief meer ruimte om in waarde te groeien. De toekomst van Ethereum omvat geen mijnbouw en zal de uitgifte en levering via ETH 2.0-tokenomics verminderen.

Naarmate de vergoedingen blijven groeien, wordt EIP-1559 later dit jaar gelanceerd en Ethereum gaat over naar een bewijs van inzet in twee jaar, de vergoedingen voor ETH-houders lijken waarschijnlijk, IMO, om ETH naar $ 20k te stuwen.

De Ethereum-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De Ethereum-prijs zal waarschijnlijk dalen tp de 50-bar SMA ($ 1.675) in de 4-uur chart voordat hij weer omhoog springt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me