Ethereum technische analyse: ETH slaagt er herhaaldelijk niet in om boven $ 1.400 te breken

Dagelijkse Ethereum ETH-prijsanalyse

  • Ethereum-prijs stuitert omhoog van de 20-daagse SMA.
  • Op de 4-uur ETH-chart is de MACD omgekeerd van bearish naar bullish.

In de afgelopen twee weken is de Ethereum-prijs ingeklemd tussen het psychologische niveau van $ 1.400 en de 20-daagse SMA. ETh heeft herhaaldelijk geprobeerd om $ 1.400 te doorbreken, maar is daar niet in geslaagd. Dus wat gebeurt er achter de schermen??

Ethereum zit vast tussen belangrijke niveaus

Laten we dus eens kijken wat er hier aan de hand is. Sinds 23 december is de Ethereum-prijs gestaag aan het stijgen, van $ 580 naar $ 1385, waardoor de totale waardering meer dan verdubbeld is. De relatieve sterkte-index is nog steeds niet in het overboughtgebied gekomen, wat meer ruimte voor groei zal geven.

eth / usd daily chart 020221

Afbeelding: ETH / USD dagelijks

Aan de andere kant heeft ETH gezonde ondersteuning voor $ 1.335, waarbij 303.000 adressen 7,86 miljoen ETH-tokens hadden gekocht. Een verdere onderbreking zal de Ethereum-prijs verlagen naar de 20-daagse SMA ($ 1.300) en de $ 1.150 ondersteuningslijn.

eth / usd volumegrafiek 020221

Afbeelding: IntoTheBlock

De 4-hour chart geeft ons echter enkele positieve signalen. Ten eerste zijn de SMA’s van 20 bar en 50 bar in dit tijdsbestek omgeslagen van weerstand naar ondersteuning. Ten tweede laat de MACD zien dat het marktmomentum is omgekeerd van bearish naar bullish.

eth / usd 4-uurs grafiek 020221

Afbeelding: ETH / USD 4 uur

De motie van Virgil Griffith verworpen door de rechtbank

Virgil Griffith, een voormalige ontwikkelaar van de Ethereum Foundation, is beschuldigd van het overtreden van de International Emergency Economic Powers Act in Noord-Korea. Aanklagers zijn van mening dat zijn acties Noord-Korea in staat hadden gesteld sancties te omzeilen en geld wit te wassen.

Volgens de aanklagers hielp Griffith Noord-Korea door een toespraak te houden in Pyongyang over cryptocurrencies om de economische sancties van de VS te omzeilen. Een Amerikaanse federale rechter heeft nu de motie van Griffith verworpen waarin hij beweerde dat de vrijheid van meningsuiting van het Eerste Amendement zijn meningsuiting beschermde.

Griffith stelt dat hij aan een beperkt aantal Noord-Koreanen zeer basale informatie over blockchain heeft verstrekt en dat de verstrekte informatie op internet beschikbaar was. De rechtbank onthulde echter een belastend bericht dat Griffith in 2018 aan een van zijn collega’s had gestuurd. Het bericht onthulde zijn voornemen om een ​​Ethereum-knooppunt op te zetten en Noord-Korea te helpen de heersende sancties te omzeilen..

De Amerikaanse districtsrechter, Kevin Castel, ontkende de motie van Griffith en vond dat er voldoende aanklachten tegen hem waren.

De rechtbank onderzoekt de aanklacht in het licht van de argumenten van de partijen en concludeert dat het voldoende kennis geeft van de aanklacht tegen Griffith om hem in staat te stellen zich op het proces voor te bereiden en, indien nodig, dubbel gevaar als verdediging te bepleiten. Verder, na herziening van de wet die het delictgedrag regelt, stelt de aanklacht een federale misdaad en schendt geen grondwettelijk verbod.

Griffith was een van de acht mensen die de Pyongyang Blockchain en Cryptocurrency-conferentie in Noord-Korea bijwoonden. De ontwikkelaar werd eind 2019 gearresteerd toen hij terugkeerde naar de VS, maar kreeg op 30 december borgtocht. Hij kreeg steun van de cryptogemeenschap, waarbij mensen zoals John McAfee zijn arrestatie veroordeelden.

De legitimiteit van Ethereum wordt in twijfel getrokken door Ripple tijdens SEC-reactie

Ripple heeft onlangs gereageerd op de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met een onderzoek naar Ethereum. De SEC had Ripple beweerd niet-geregistreerde effecten te verkopen in de vorm van XRP-tokens.

Het antwoord van Ripple luidt:

De functionaliteit en liquiditeit van XRP zijn volledig onverenigbaar met effectenregulering. De registratie van XRP als beveiliging vereisen, betekent dat het belangrijkste nut ervan wordt aangetast.

De indiening weerlegde alle beweringen van de SEC in een gedetailleerd rapport, waarbij werd geconcludeerd dat XRP geen zekerheids- of investeringscontract vertegenwoordigde. Ripple voerde aan dat de SEC het nut van XRP niet correct heeft erkend, door het open-sourceprotocol van het token en de prijscorrelatie met andere topcrypto-activa te negeren..

Afgezien van de indiening, diende Ripple ook een Freedom of Information Act (FOIA) in, waarin informatie werd gevraagd met betrekking tot de aard van Ether en of het een beveiliging vormde onder SEC-wetgeving. Volgens een Cointelegraph-rapport zei een vertegenwoordiger van Ripple:

De SEC heeft duidelijk twee winnaars gekozen en negeerde een groeiende en robuuste industrie die veel groter is dan Bitcoin en Ether. Naast ontdekking die we rechtstreeks in de rechtszaak zullen zoeken, hebben we een Freedom of Information Act (FOIA) -verzoek ingediend voor meer informatie over hoe de SEC de status van Ether als een niet-beveiligde.

De Ethereum-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

Zoals de zaken er nu voorstaan, is het enige dat de bulls hoeven te doen, de Ethereum-prijs boven het psychologische niveau van $ 1.400 te drukken. Als dat gebeurt, kan ETH zijn hoogste niveau ooit opnieuw bereiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me