Ripple Price Analysis: XRP Reeling From SEC Rechtszaak Fallout

Dagelijkse Ripple XRP-prijsvoorspelling

  • Ripple is de afgelopen 24 uur het populairste gespreksonderwerp geweest.
  • XRP is onder Tether gezakt in de top 10 op basis van marktkapitalisatie.

Volgens Santiment domineerde Ripple de afgelopen 24 uur de cryptomedia.

Voor degenen die het weten, is dit helemaal geen verrassing. Het feit dat Ripple op het punt staat een rechtszaak van SEC te ontvangen, heeft een verwoestend effect gehad op de prijsactie van XRP. Als gevolg hiervan is Ripple onder Tether gezakt in de top 10 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

CEO van Ripple stelt werknemers gerust

Nu de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple nadert, heeft de CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, een briefje gedeeld met zijn werknemers. Hoewel hij het nieuws “ongelooflijk frustrerend” noemde, benadrukte Garlinghouse ook zijn bereidheid om door te vechten.

Hij vroeg zijn medewerkers zich geen zorgen te maken over de rechtszaak, die hij naar verwachting nog lang zal aanslepen:

Wat ik NIET wil, is dat je je zorgen maakt. We komen hier doorheen en we zullen onze zaak voor de rechtbank bewijzen. We hebben een fenomenaal juridisch team en zoals ik al zei, we staan ​​om te beginnen aan de goede kant van de wet. Weet echter dat het rechtssysteem traag is, en dit is slechts het begin van een lang, burgerlijk proces.

De SEC heeft onlangs haar aanklacht tegen Ripple aangekondigd. De waakhond beschuldigde Ripple ervan naar schatting $ 1,3 miljard te hebben gesaldeerd via een “niet-geregistreerd, uitgaand” XRP-aanbod. Jake Chervinsky, algemeen adviseur van Compound, zegt dat de klacht “vrij slecht” is voor Ripple.

Dit is vrij slecht voor Ripple. Niet bepaald in het ergste geval, dat zou effectenfraude zijn, maar dichtbij. XRP is in feite nutteloos als het als een beveiliging wordt beschouwd. Het beweren van schendingen tot op de dag van vandaag is een dodelijk schot.

Het pak is gericht op Garlinghouse en voormalig CEO Chris Larsen. De bovengenoemde notitie zegt ook dat de twee leidinggevenden een optie hadden om afzonderlijk te schikken, maar ze kozen ervoor om in plaats daarvan te vechten.

MoneyGram kiest voor een afwachtende houding

MoneyGram heeft gezegd dat het nog geen “negatieve impact” heeft ondervonden in zijn langdurige zakelijke overeenkomst met Ripple. Het betalingsbedrijf zei dit omdat de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange (SEC) tegen Ripple snel nadert.

Volgens een Coindesk-rapport zei een woordvoerder van MoneyGram:

MoneyGram zal de situatie blijven volgen terwijl deze zich ontwikkelt. MoneyGram is zijn andere traditionele tegenpartijen in FX-handel blijven gebruiken gedurende de looptijd van de overeenkomst met Ripple.

De SEC heeft beweerd dat Ripple zijn XRP-token gebruikt om een ​​lopende verkoop van niet-geregistreerde effecten ter waarde van $ 1,3 miljard uit te voeren. Ripple bezit meer dan 4% van MoneyGram en betaalde MoneyGram eerder dit jaar $ 9,3 miljoen voor het verstrekken van liquiditeit voor het op XRP gebaseerde grensoverschrijdende afwikkelingsnetwerk van Ripple. Al met al heeft Ripple MoneyGram $ 52 miljoen gegeven voor het gebruik van de on-demand liquiditeitsdienst (ODL) van Ripple.

MoneyGram heeft de OAO van Ripple gebruikt om sinds juni 2019 vier valuta’s in en uit te schakelen. In de klacht van SEC lijkt de autoriteit MoneyGram te noemen wanneer het beweert dat “onboarding bij OAO niet organisch of marktgestuurd was” maar eerder “gesubsidieerd door Ripple. ”

Hoewel MoneyGram in de klacht niet bij naam werd genoemd, specificeerde het wel dat Ripple de naamloze geldzender $ 52 miljoen aan vergoedingen betaalde tot en met september 2020, in een regeling die begon in 2019. SEC beweerde verder:

De Money Transmitter werd weer een kanaal voor de niet-geregistreerde XRP-verkoop van Ripple op de markt, waarbij Ripple het extra voordeel ontving dat het zijn anorganische XRP-‘gebruik’ en handelsvolume voor XRP kon aanprijzen..

Ethereum-oprichter noemt XRP een “Shitcoin”

Vitalik Buterin, de CEO van Ethereum, bekritiseerde Ripple omdat het suggereerde dat de Chinese overheid Bitcoin en Ethereum controleert. In een eerder artikel met de titel ‘Samenvatting van de inzending van Ripple’s Wells’ beweerde het team van Ripple dat XRP een betere troef is dan BTC en ETH vanwege de bredere acceptatie en het onvermogen om te worden gecentraliseerd door de Chinese overheid..

Een fragment uit het artikel luidt:

Beleidsredenen adviseren om XRP niet als een beleggingscontract te beschouwen.

A. Innovatie in de cryptocurrency-industrie wordt volledig overgedragen aan China. De Bitcoin- en Ethereum-blockchains zijn zeer vatbaar voor Chinese controle omdat beide onderworpen zijn aan een eenvoudige meerderheidsregel, terwijl de XRPL vergelijkbare centralisatie verhindert..

Als reactie hierop noemde Buterin XRP een ‘shitcoin’.

Dit alles komt nadat de SEC een rechtszaak heeft aangespannen tegen Ripple, waarin het beweerde dat Ripple XRP gebruikte om een ​​lopende verkoop van niet-geregistreerde effecten ter waarde van $ 1,3 miljard uit te voeren..

XRP blijft sterk dalen

In de afgelopen vijf dagen is het grensoverschrijdende overschrijvingstoken gedaald van $ 0,584 naar $ 0,26, met een daling van bijna 55%. De MACD laat zien dat het bearish marktmomentum gestaag toeneemt. Dit betekent dat de prijs nog meer kan dalen.

Afbeelding: XRP / USD dagelijkse grafiek

Tijdens deze dramatische daling is XRP gedaald onder de 20-daagse, 50-daagse en 200-daagse SMA, samen met de lagere Bollinger Band. Kijkend naar de prijsgeschiedenis, is er kritische ondersteuning van $ 0,172. Als dit de prijs niet omhoog houdt, kan dit absoluut verwoestend zijn voor XRP.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor Ripple XRP

De 200-dagen SMA ($ 0,293) is het belangrijkste niveau voor XRP. Als de verkopers de prijs onder dit houden, is er een daling naar de $ 0,172 ondersteuningsbarrière op de kaart. Als de kopers de 200-daagse SMA echter omdraaien van weerstand naar ondersteuning, kunnen ze deze gebruiken als uitvalsbasis om terug te klimmen naar de 50-daagse SMA ($ 0,46)..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me