Ripple-prijsanalyse: XRP-prijstrends horizontaal naarmate SEC-drama intensiveert

Dagelijkse Ripple XRP-prijsvoorspelling

  • De Britse schatkist bestempelt XRP als geen beveiliging.
  • De XRP-prijs maakt momenteel een periode van uitgebreide consolidatie door.

Het rechtszaakdrama van Ripple-SEC is fascinerender geworden dan welke andere soap op tv dan ook. Van machtsverschuivingen tot wendingen in het verhaal – deze saga heeft het schijnbaar allemaal. Het lijkt er echter op dat de prijsactie deze onrust achter de schermen niet repliceert.

De Britse schatkist zegt dat XRP geen beveiliging is

De regering van het Verenigd Koninkrijk lijkt een standpunt in te nemen dat XRP een uitwisseltoken is en geen beveiliging. Her Majesty’s Treasury heeft onlangs een nieuw document gepubliceerd, waarin de regelgevende benadering van het VK ten aanzien van digitale activa en stablecoins wordt geschetst.

Volgens het rapport zijn XRP, Ethereum en Bitcoin “tokens die voornamelijk als ruilmiddel worden gebruikt”. Deze “ruilstokens” vallen onder een “niet-gereguleerde” categorie, wat betekent dat het geen elektronisch geld of beveiligingstokens zijn. Een fragment uit het rapport luidt:

Beveiligingstokens hebben kenmerken die lijken op specifieke beleggingen, zoals een aandeel of een schuldinstrument, zoals uiteengezet in de Britse wetgeving. In grote lijnen zijn dit waarschijnlijk symbolische, digitale vormen van traditionele effecten.

De classificatie is cruciaal voor Ripple terwijl het zich voorbereidt op de rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De commissie beweert dat Ripple XRP-tokens verkoopt als niet-geregistreerde effecten.

Ripple heeft eerder de Britse FCA-classificatie benadrukt te midden van de roep om duidelijkheid over de regelgeving vanuit de Verenigde Staten.

Landen die het voortouw nemen in deze frameworks, zullen beter gepositioneerd zijn om kapitaal, bedrijven en banen aan te trekken – vooral omdat blockchaintechnologie niet meer weg te denken is. Regio’s met onduidelijke richtlijnen moeten hun eigen kaders vaststellen om concurrerend te blijven en te voorkomen dat bedrijven verliezen aan beter gereguleerde markten.

Over de SEC gesproken ….

SEC-handhaver achter rechtszaak tegen Ripple om af te treden

Volgens een recent persbericht verlaat Marc P Berger, de adjunct-directeur van de afdeling handhaving bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de commissie binnenkort. Hij werd in augustus 2020 voor de functie benoemd.

Hoewel de tijd dat hij als adjunct-directeur werkte kort is, heeft het één belangrijk hoogtepunt: de rechtszaak van de SEC van $ 1,3 miljard tegen Ripple, CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen.

Berger kan ook gedeeltelijk worden gecrediteerd voor de handhavingsactie van de SEC tegen Telegram. De commissie dwong de berichtengigant om $ 1,2 miljard terug te geven aan degenen die in zijn cryptocurrency-aanbod hadden geïnvesteerd. Digitale tokens van “Grams” zijn nooit van de grond gekomen.

Hij was ook verantwoordelijk voor de handhaving van effectenwetten en het beschermen van beleggers, onder meer door maatregelen te nemen tegen prominente bedrijven Robinhood Financial LLC, Deutsche Bank AG en Luckin Coffee.

Ripple brengt XRP Ledger naar centrale banken

Ripple werkt er momenteel aan om het XRP Ledger naar de centrale banken te brengen. Het bedrijf voor grensoverschrijdende betalingen wil drie technische partnermanagers van de centrale bank inhuren voor zijn kantoren in San Francisco, New York en Londen.

Mensen die voor deze functie worden aangenomen, zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van CBDC-projecten (Central Bank Digital Currency). Ripple merkte op dat banken stablecoins kunnen uitgeven op de XRP Ledger (XRPL).

XRPL is gebouwd voor betalingen en kan ook worden gebruikt om de uitgifte van stablecoins te ondersteunen met een unieke, vervangbare tokenfunctionaliteit genaamd Issued Currencies. Uitgegeven valuta’s zijn ontworpen om het ideale stablecoin-platform te zijn en bieden eenvoudige maar rijke beheerfunctionaliteit voor de uitgever, waardoor het gemakkelijk is om activa te creëren, uit te geven en te beheren, inclusief stablecoins..

Vorige week kondigde het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) aan dat banken stablecoins kunnen gebruiken voor betalingen terwijl ze dienen als een knooppunt op een onafhankelijk knooppuntverificatienetwerk (INVN).

Rimpel gedempt door lage volatiliteit

Na een snelle bullish sprong vorige week, beweegt de prijs van Ripple horizontaal rond de $ 0,295. In de afgelopen vier dagen is de XRP-prijs onder de 200-dagen SMA gekropen. Deze afnemende prijsvolatiliteit wordt weerspiegeld in de manier waarop de Bollinger-band handelt.

xrp / usd daggrafiek 011421

Afbeelding: XRP / USD-prijsgrafiek

Zoals je kunt zien, is de band aanzienlijk versmald en gaat de prijs momenteel door een smal kanaal. Dit betekent dat we ons in een uitgebreide consolidatiemodus zullen bevinden voordat XRP explodeert.

De Ripple-prijs zal naar verwachting deze niveaus bereiken

De XRP-prijs zal rond de $ 0,295 blijven stijgen, waarbij de 200-daagse Bollinger-band als prijschecker fungeert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me