Technische analyse van Bitcoin: BTC stijgt naar $ 40.000 terwijl de marktkapitalisatie van cryptovaluta $ 1 biljoen overschrijdt

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • Bitcoin is nu een van de 10 meest waardevolle wereldwijde activa.
  • BTC heeft het verkoopsignaal van de TD-sequentiële indicator overwonnen.

Bitcoin sprong de afgelopen drie dagen van $ 32.000 naar $ 37.250, waarmee het psychologische niveau van $ 35.000 gemakkelijk werd overwonnen. Vanaf nu lijkt het erop dat de belangrijkste cryptocurrency op weg is naar de $ 40.000-zone. De totale marktkapitalisatie van cryptovaluta heeft de benchmark van $ 1 biljoen overschreden. Het lijkt erop dat BTC op deze enorme golf van positief momentum zit terwijl het zijn weg baant naar nieuwe hoogtepunten.

Bitcoin overwint verkoopsignaal

De vier-uurgrafiek van Bitcoin had het verkoopsignaal laten flitsen met een groene negen kandelaar. Na een beetje te zijn gedaald van $ 35.000 naar $ 34600, wist de prijs zich echter boven $ 37.000 te herstellen.

btc / usd 4-uurs grafiek 010721

Afbeelding: BTC / USD 4 uur

De keerzijde wordt beschermd door drie gezonde ondersteuningsniveaus, zoals te zien is in IntoTheBlock’s “In / Out of the Money Around Price” (IOMAP). Deze drie niveaus zijn op de SMA van 20 bar ($ 33.300). $ 32.200 en SMA van 50 bar ($ 31.350). Deze drie steunmuren lijken sterk genoeg om een ​​grote hoeveelheid verkoopdruk op te vangen.

btc / usd volumegrafiek 010721

Afbeelding: IntoTheBlock

De dagelijkse prijsgrafiek geeft meer geloof aan onze algehele bullish outlook. Ten eerste vertoont de voortschrijdend gemiddelde convergentie / divergentie (MACD) een toenemend bullish momentum. Ten tweede is de parabolische SAR omgekeerd van bearish naar bullish, wat opnieuw aantoont dat de bulls de volledige controle over de markt hebben..

bct / usd daily chart 010721

Afbeelding: BTC / USD dagelijks

Is er een inkomende stortplaats?

Een crypto-analist van “Panama Crypto” deed een interessante observatie. Het lijkt erop dat het aantal Bitcoins op de beurzen enorm is toegenomen.

bitcoin santiment grafiek 010721

Afbeelding: Santiment

Dit zou kunnen betekenen dat de kopers hun BTC naar de beursportefeuilles verplaatsen om hun munten te verkopen en winst te maken.

Bitcoin bereikt volgende maand $ 45.000

De CCO van BitPay, Sonny Singh, zei dat hij gelooft dat Bitcoin de komende maand $ 45.000 kan bereiken. In een recent interview met Bloomberg merkte Singh op dat gigantische bedrijven hun digitale activa eerder zouden kunnen verkopen dan mensen zouden verwachten in een poging om winst te maken..

Veel van de institutionele kopers kochten ongeveer $ 20.000, dus dat zou mijn bodem zijn voor hoe ver Bitcoin zou kunnen dalen … Al die kopers die zich kochten, zeiden: ‘Oh, ze waren nu in Bitcoin voor een tijdshorizon van drie tot vijf jaar, ‘wat geweldig is, maar ik denk dat als Bitcoin volgende maand ongeveer $ 45.000 dollar bereikt, ze zullen zeggen:’ wow, we hebben zojuist 2x gemaakt, weet je, we hebben die horizon van drie jaar niet meer nodig, laten we beginnen met verkopen sommige.

Bovendien voegde Singh nog een voorspelling toe die suggereert dat wanneer Bitcoin een aanzienlijk prijskaartje begint te raken, regeringen en onderdanen het actief gaan kopen. Hij legde verder uit dat twee jaar geleden het concept van grote bedrijven die Bitcoin aan hun balans toevoegden vergezocht leek, maar nu houden grote instellingen Bitcoin vast..

Bitcoin is nu de 9e meest waardevolle wereldwijde asset

Volgens Asset Dash is het vlaggenschip cryptocurrency nu het negende meest waardevolle bezit ter wereld. Slechts een paar weken geleden haalde Bitcoin VISA in de lijst in. Het verhoogde al snel zijn marktkapitalisatie met $ 70 miljard om Berkshire Hathaway in te halen, het bedrijf gerund door Bitcoin-criticus Warren Buffett. Momenteel zijn de top vijf bedrijven op de lijst Apple (2,23 biljoen), gevolgd door Microsoft ($ 1,65 biljoen), Amazon ($ 1,62 biljoen), Google’s moederbedrijf Alphabet ($ 1,18 biljoen) en Facebook ($ 773 miljard).

AssetDash waardevolle activa grafiek 010721

Afbeelding: AssetDash

Op een heldere manier kan Bitcoin bedrijven op de zesde tot en met achtste punten inhalen als het erin slaagt zijn opwaartse momentum vast te houden. De aandelen in Tencent zijn $ 698 miljard waard, Elon Musk’s Tesla heeft een marktkapitalisatie van $ 697 miljard en Alibaba is $ 650 miljard waard, $ 12 miljard meer dan de marktkapitalisatie van BTC.

Handelaren in Bitcoin-futures zijn voorzichtig

Een statistiek van CryptoQuant heeft aangegeven dat futures-handelaren elke dag minder geld riskeren wanneer Bitcoin een prijsontdekkingszone betreedt. Volgens de gegevens van de metrics-site daalt de gemiddelde hefboomwerking in Bitcoin-futures-transacties voortdurend op verschillende toonaangevende beurzen.

In een poging om deze vergelijking uit te leggen, heeft CryptoQuant een indicator ontwikkeld die de Estimated Leverage Ratio wordt genoemd. Dit laatste wordt verkregen wanneer de openstaande rente van een beurs wordt gedeeld door de op de beurs gestorte reserve. CryptoQuant merkte op dat de hefboomwerking afneemt op Binance, BitMEX, Bybit, Huobi en OKEx. Deze uitwisselingen beheersen de meeste transacties in het hele cryptocurrency-ecosysteem.

Deze afname van de gemiddelde hefboomwerking kan duiden op voorzichtigheid midden in een prijsontdekkingsfase. Handelaren zijn bereid om steeds minder risico’s te nemen bij het openen van posities vanwege het gebrek aan historische referenties om enige voorspelling te ondersteunen.

Veel handelaren maakten zich ook zorgen over de gevreesde correctie. Activa die te hoog oplopen, hebben de neiging om op een gegeven moment terug te vallen, en BTC is geen onbekende in deze realiteit. Handelaren die posities hebben geopend, zullen uiteindelijk willen uitbetalen en hun gerealiseerde winst willen binnenhalen. De timing zou slecht kunnen zijn voor degenen met aanzienlijke leveraged gokposities op een voortzetting van de bullmarkt.

CryptoQuant gelooft dat de geschatte hefboomratio een goede manier is om het risico te meten dat handelaren bereid zijn te nemen. Om deze reden moet de statistiek het algemene marktsentiment weerspiegelen:

ELR voor een derivatenbeurs vertelt ons hoeveel hefboomwerking gemiddeld door gebruikers wordt gebruikt. Deze informatie meet het sentiment van handelaren, of ze nu een hoog of een laag risico nemen. Als de ELR-waarde hoog is in vergelijking met de afgelopen dagen, geeft dit aan dat traders vrij vertrouwen hebben in hun posities. Financieringsgegevens zoals financieringspercentages kunnen traders helpen om met deze informatie een robuuste handelsstrategie op te bouwen.

De cijfers die door CryptoQuant worden verstrekt, proberen een objectief overzicht van de markten te bieden, rekening houdend met een eenvoudig uitgangspunt met betrekking tot risico’s – wanneer de leverage hoog is, geloven handelaren dat er een sterke trend is. Als het laag is, zijn handelaren onzeker over wat er zou kunnen gebeuren.

Belangrijkste prijsniveaus om op te letten voor BTC

Voor BTC draait het allemaal om het $ 40.000-niveau. Hoe gaan de kopers reageren als ze dat niveau bereiken? Zijn de munten naar de beurzen verhuisd zodat houders ze kunnen verkopen op het moment dat BTC $ 40.000 bereikt? We zullen moeten afwachten hoe het uitpakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me