Technische analyse van Bitcoin: houdt de touwtjes in handen als BTC onder de $ 18.000 zakt

Dagelijkse Bitcoin BTC-prijsanalyse

  • De MACD laat zien dat het huidige marktmomentum zwaar bearish is.
  • De wekelijkse chart vormt een bearish engulfing-patroon.

Na afwijzingen tijdens de 20-daagse SMA, heeft BTC een grote neergang gekend. In de afgelopen twee dagen is de belangrijkste cryptocurrency gedaald van $ 18.650 tot onder $ 18.000. Zullen houders hun tokens blijven verkopen of zullen we een heleboel nieuwe adressen hebben die dit moment gebruiken als een tussenstop? Laten we kijken.

Wat is de bodem als BTC blijft wegglijden?

Nu MACD (moving average convergentie / divergentie) aantoont dat het marktmomentum momenteel overweldigend bearish is, kan een verdere neerwaartse beweging worden verwacht.

btc / usd wekelijkse grafiek 121120

Afbeelding: BTC / USD wekelijkse grafiek

Zoals u kunt zien, heeft BTC / USD het verkoopsignaal in de wekelijkse grafiek laten flitsen met een groene negen kandelaar in de TD sequentiële indicator. Daarnaast stijgt de relatieve sterkte-index (RSI) boven de 70, wat aangeeft dat het actief momenteel te duur is. Beide indicatoren laten zien dat de prijs zal dalen.

Om onze negatieve hypothese nog meer geloofwaardig te maken, hebben de twee nieuwste kandelaars een “bearish engulfing” -patroon gevormd. Volgens Investopedia duidt een bearish engulfing-patroon op lagere prijzen die komen en bestaat uit een up-candle gevolgd door een nog grotere down-candle.

Dus, hoe ver gaat de prijs dalen? Laten we daarvoor de dagelijkse grafiek bekijken.

btc / usd daggrafiek 121120

Afbeelding: BTC / USD dagelijkse grafiek

Het neerwaartse doel voor de prijs ligt bij de ondersteuning van $ 17.000 en de 50-daagse SMA ($ 16.500). Elke verdere onderbreking hieronder brengt de prijs omlaag naar de 20-bar SMA in de weekgrafiek, die $ 13.300 is.

Ondanks bearish prijsactie, onderzoekt Bitcoin nog steeds meerdere gebruiksscenario’s en vindt het institutionele ondersteuning. Dit alles heeft een positief effect op de lange termijn op de belangrijkste cryptocurrency. Laten we deze verhalen een voor een doornemen.

Venezuela gebruikt BTC om Amerikaanse sancties te omzeilen

In een poging om Amerikaanse sancties te omzeilen, is Venezuela van plan om Bitcoin-betalingen voor import te maximaliseren, volgens een RunRun.es-rapport. De centrale bankfunctionarissen van Venezuela hebben naar verluidt beweerd dat “betalingen aan bedrijven uit geallieerde landen zoals Iran en Turkije zijn gedaan met behulp van Bitcoin.”

De Venezolaanse regering promoot al een paar jaar haar “Petro” -cryptocurrency als ruilmiddel (zowel internationaal als binnenlands). De slechte acceptatie van Petro heeft burgers echter gedwongen zich tot andere activa, zoals Bitcoin en Ethereum, te wenden.

In september begon de president van het land, Nicolás Maduro, publiekelijk te dreigen met het gebruik van cryptocurrencies als middel om sancties te omzeilen. Hij verklaarde dat zijn regering binnenkort “alle cryptocurrencies in de wereld, publiek, staat of privé, zou gebruiken voor interne en externe handel.”

In november richtte de regering haar “Digital Assets Production Center” op – een Bitcoin-mijnbouwmagazijn – toen het land steeds meer afhankelijk werd van digitale activa. Een paar dagen geleden lanceerde de regering haar cryptocurrency-uitwisseling om burgers in staat te stellen Bolivars in te wisselen voor Bitcoin. De uitwisseling wordt ondersteund door de National Cryptoactive Superintendency.

JPMorgan gelooft dat Bitcoin op de lange termijn goud zal opeten

Bankgigant JPMorgan Chase gelooft dat als Bitcoin zijn opwaartse beweging voortzet, veel beleggers waarschijnlijk hun goud zullen verkopen en in plaats daarvan BTC zullen kopen. Dit zou een grotere kapitaalstroom van goud naar Bitcoin betekenen. Dit is met name een situatie die jarenlang zou kunnen aanhouden in plaats van een korte tijdspanne.

Volgens een rapport van BNN Bloomberg zeiden de strategen van JPMorgan:

Als deze thesis voor de middellange tot langere termijn klopt, zou de goudprijs de komende jaren te lijden hebben onder een structurele tegenwind..

De strategen dachten ook aan de mogelijkheid dat Bitcoin een lokale top had kunnen bereiken en dat het misschien tijd is om het terug te vinden of te corrigeren. Ondertussen zou goud in de komende dagen een herstel kunnen ervaren.

Fidelity om door Bitcoin gedekte geldleningen aan te bieden

Fidelity Digital Assets is onlangs een partnerschap aangegaan met BlockFi om zijn institutionele klanten Bitcoin te laten verpanden als onderpand tegen contante leningen. Hoewel Fidelity verschillende cryptocurrency-services aanbiedt, is dit de eerste keer dat haar klanten BTC als onderpand kunnen gebruiken.

Vanwege de prijsvolatiliteit van Bitcoin worden leningen gedekt tegen een loan-to-value-tarief van 60%. Om toegang te krijgen tot deze service, hebben klanten een BlockFi-account nodig. Tom Jessop, president van Fidelity, zei dat het gebruik van Bitcoin als onderpand voor leningen “een fundamentele mogelijkheid” is. Hij voegde eraan toe dat deze praktijk waarschijnlijk “een vrij belangrijk onderdeel van het ecosysteem” zal worden naarmate de markten groeien.

Jessop merkte verder op dat de nieuwe service gericht is op Bitcoin-investeerders die hun BTC-bezit in contanten willen omzetten zonder te verkopen. Op basis van een lening / waarde-ratio (LTV) van 60%, zijn potentiële klanten voor deze leenservice onder meer hedgefondsen, cryptocurrency-mijnwerkers en over-the-counter trading desks.

Belangrijkste prijsniveaus voor BTC

Nu Bitcoin onder de $ 18.000 zakt, is de zone van $ 16.000 – $ 17.000 cruciaal. Als zodanig moet de 50-dagen SMA in de daily chart sterk blijven om een ​​catastrofale ondergang te voorkomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me