Technische analyse van rimpel: XRP beweegt traag onder $ 0,25 psychologisch niveau

Dagelijkse Ripple XRP-prijsanalyse

  • XRP maakt een periode van zware consolidatie door.
  • Ripple-aanhangers dienen een petitie in bij het Witte Huis om XRP een valuta te verklaren.

In tegenstelling tot zijn collega’s heeft Ripple een absolute nachtmerrie doorgemaakt. Sinds er nieuws uitkwam over de mogelijke SEC-rechtszaak, heeft de prijs een niet benijdenswaardige inzinking doorgemaakt. Zoals de zaken er nu voorstaan, neigt XRP horizontaal onder het psychologische niveau van $ 0,25.

Ripple’s prijsactie

Na te zijn afgewezen bij de 20-daagse SMA, crashte het grensoverschrijdende overschrijvingstoken van $ 0,585 naar het ondersteuningsniveau van $ 0,256. De kopers probeerden de prijs te redden door XRP boven de 200-dagen SMA te duwen. De verkopers namen vervolgens de controle terug en verlaagden de prijs van $ 0,34 naar $ 0,21.

xrp / usd daggrafiek 010421

Afbeelding: XRP / USD dagelijkse grafiek

De relatieve sterkte-index (RSI) loopt langs de rand van de overboughtzone. Om dit gebrek aan prijsvolatiliteit beter te begrijpen, moeten we naar de 4-uurs grafiek kijken. De Bollinger Band is aanzienlijk vernauwd, wat duidt op een afnemende prijsvolatiliteit.

xrp / usd 4-uurs grafiek 010421

Afbeelding: XRP / USD 4-uurs grafiek

Dit geeft meestal aan dat de prijs een consolidatieperiode doormaakt voordat deze naar boven of naar beneden explodeert.

Ripple-aanhangers dienen een petitie in om XRP een valuta te verklaren

Een groep XRP-aanhangers heeft onlangs een petitie ingediend om de hand van het Witte Huis te forceren op de aantijgingen van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.

De petitie met de titel “Wij de mensen vragen de federale overheid om XRP, de virtuele valuta, een valuta” te beschouwen, heeft handtekeningen verzameld van Ripple-aanhangers. De petitie stelt dat de SEC “een lichtzinnige actie heeft ingediend waarin wordt beweerd dat de cryptocurrency, XRP, die door FinCEN al als een valuta werd beschouwd, als een zekerheid werd beschouwd.”

Een fragment uit de petitie luidt:

Als gevolg van deze actie schiet de markt van 40 miljard dollar voor de valuta snel tekort, omdat bedrijven zich haasten om de naleving te handhaven. Miljarden dollars aan waarde worden snel achter elkaar van de markt geveegd en het meest kritisch is dat honderdduizenden gewone Amerikanen – de Amerikanen die de SEC moet beschermen – onherstelbare schade en schade lijden..

De petitie is gemaakt door een persoon die de initialen JW gebruikt. Het heeft in totaal 100.000 ondertekenaars nodig om een ​​antwoord van het Witte Huis te ontvangen. De petitie eist uiteindelijk dat het Witte Huis de SEC-klacht “onmiddellijk stopzet”, aangezien deze “schadelijk is voor de houders van de valuta XRP”.

Investeerders ondernemen juridische stappen tegen SEC

XRP-houders hebben onlangs ook een petitie ingediend waarin ze beweren dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er niet in geslaagd is de belangen van investeerders te beschermen door XRP als een zekerheid te verklaren. De petitie is ingediend bij de Amerikaanse rechtbank van Rhode Island tegen de waarnemend voorzitter van de SEC, Elad Roisman..

Volgens de petitie heeft de SEC XRP-investeerders schade berokkend door het activum als een zekerheid te beschouwen in haar rechtszaak tegen Ripple. Op 22 december kondigde de Commissie in een officiële klacht aan dat Ripple niet-geregistreerde effecten aan investeerders verkocht in de vorm van XRP. Ondertussen hebben meerdere cryptocurrency-platforms de token-handel stopgezet of opgeschort, waardoor de prijs van het actief is gedaald.

John E Deaton, de hoofdaanvrager en XRP-houder, zei:

De Writer vraagt ​​de SEC om het bellen naar onze XRP-effecten uit te sluiten.

Bovendien voeren indieners aan dat het toekennen van een zekerheid aan het token zeven jaar na de eerste distributie twijfels doet rijzen over de uitoefening van haar discretie door de SEC. In de petitie wordt opgemerkt dat de ex-voorzitter van de SEC, Jay Clayton, het standpunt van de commissie ten aanzien van XRP niet had verduidelijkt, ondanks dat dit vaak werd gevraagd..

Een fragment uit de petitie luidt:

Als voorzitter van de SEC was het de fiduciaire plicht van Jay Clayton (Clayton) om de missie van de SEC af te dwingen. In plaats van investeerders te beschermen en informatie te delen om investeerders te helpen weloverwogen beslissingen te nemen, veroorzaakte de respondent [SEC] willens en wetens miljarden verliezen voor onschuldige investeerders.

Indien toegestaan, zal het schrijven proberen om SEC’s voortdurende actie met betrekking tot de juridische status van het token te voorkomen.

26 Crypto-platforms drop-ondersteuning voor XRP

Volgens analist Leonidas Hadjiloizou hebben 26 bedrijven hun beleid rond XRP gewijzigd als reactie op beschuldigingen dat XRP mogelijk een niet-geregistreerde beveiliging is..

Elk cryptocurrency-platform heeft unieke parameters aangenomen over de verkoop of uitwisseling van XRP. Sommige bedrijven hebben de ondersteuning voor het digitale activum alleen op hun Amerikaanse platforms verwijderd. Een paar anderen hebben de handel in XRP wereldwijd opgeschort. Terwijl sommige cryptocurrency-uitwisselingen het actief hebben verwijderd, hebben anderen de XRP-handel stopgezet of uitgeschakeld.

Crypto-uitwisselingen zoals Bitstamp, Abra en eToro, en cryptomarktmaker B2C2 hebben de handel voor XRP alleen in de VS opgeschort. Beurzen zoals Coinbase, Beaxy, OSL, OKCoin, Ziglu en iTrustCapital schorten ook de handel in de oorspronkelijke activa van Ripple op. Toch kiezen ze ervoor om dit te doen in alle landen waarin ze actief zijn. Binance US, CrossTower, Crypto.com en Bittrex hebben het activum geschrapt.

Crypto-betalingsbedrijf Simplex blokkeert XRP-transacties wereldwijd, terwijl betalingsbedrijf Wirex XRP-betalingen alleen in de VS uitsluit. Brokers Genesis Trading en Bitcoin Suisse hebben de ondersteuning voor XRP volledig verwijderd.

Een paar platforms worden geconfronteerd met juridische problemen vanwege hun eerdere XRP-ondersteuning. Coinbase zou bijvoorbeeld XRP hebben verkocht ondanks het feit dat het wist dat het een niet-geregistreerde beveiliging was.

Belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden

Nadat de $ 0,256-lijn van ondersteuning naar weerstand is omgedraaid, heeft de prijs nu slechts één haalbare ondersteuningsmuur van $ 0,17. Als de prijs daaronder daalt, kan dit volledig catastrofaal zijn voor XRP. Aan de positieve kant kunnen de kopers de schijn van controle terugnemen door de $ 0,256-lijn terug te draaien van weerstand naar ondersteuning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me