Beste boeken over blockchain om te lezen voor beginners in 2021

Een blockchain is een reeks gegevens met tijdstempels die niet kunnen worden gewist, en die wordt gedistribueerd en beheerd zonder centrale autoriteit. 

Blockchain als technologie heeft records die teruggaan tot een paar decennia geleden, maar het begint te bestaan ​​en komt in de schijnwerpers met de komst van bitcoin, die is ontwikkeld en gebouwd op het blockchain-technologie-ecosysteem door de pseudo-persoon / groep onder de naam Satoshi Nakamoto. Sindsdien hebben de blockchain-technologie en zijn begeleidingen massale erkenning en onderzoek gekregen. 

Hier zullen we ons een beetje concentreren op de wetenschap en geschiedenis van blockchain en vervolgens op de beste boeken op blackboard voor diegenen die meer onderzoek willen doen en hun horizon op het gebied van blockchain-technologie willen verbreden en misschien een niche voor zichzelf kunnen vinden of bouwen op de verschillende niches die al zijn uitgehouwen door eerdere onderzoekers en adoptanten. 

De wetenschap van Blockchain

Volgens Wikipedia is een blockchain een groeiende lijst van records die blokken worden genoemd en die zijn gekoppeld met behulp van cryptografie. Elk blok bevat een cryptografische hash van het vorige blok, een tijdstempel en transactiegegevens, dat is elk detail dat betrekking heeft op een dergelijke huidige transactie of blok dat is gekoppeld aan het vorige, en dit wordt over het algemeen weergegeven als een Merkle Tree. 

De wetenschap over blockchain

Beheerd door een peer-to-peer-netwerk, is een blockchain door zijn ontwerp bestand tegen wijziging van zijn gegevens. Het is een open gedistribueerd grootboek dat transacties tussen twee partijen efficiënt, verifieerbaar en permanent kan registreren. De wetenschap van blockchain berust op zijn drie pijlers, namelijk; decentralisatie wat betekent dat de aansturing van de blokken niet centraal wordt aangestuurd, transparantie wat verklaart dat alle transacties en records waar, betrouwbaar en correct zijn, en onveranderlijkheid, wat het vermogen aangeeft om permanent gegevens op te slaan terwijl ze worden gewist, bewerkt of verloren gaan. 

Cryptografie daarentegen is een methode om informatie en communicatie te beschermen door middel van codes, zodat alleen degenen voor wie de informatie bedoeld is, deze kunnen lezen en verwerken. Blockchain is als technologie gebaseerd op cryptografie, en dit maakt het veilig, snel en vooral betrouwbaar. Het eerste werk aan een cryptografisch beveiligde keten van blokken wordt toegeschreven aan Stuart Haber en W.Scott Stornetta in het jaar 1991.

Beste boeken over blockchain

Blockchain: blauwdruk voor een nieuwe economie

Het probleem dat we krijgen in de tech-know-ruimte is dat de meeste mensen die meer willen weten over blockchain-technologie of degenen die denken dat ze meer weten, cryptocurrencies of bitcoins als blockchain zien en vice versa. Ze interpreteren blockchain om uitsluitend te worden gebouwd om alleen de transacties van bitcoins en andere cryptocurrencies van de ene portemonnee, mijnpool of exchange, enz. Naar de andere te registreren, maar ze hebben het hier allemaal mis! 

Blockchain is gebouwd om te helpen bij het verifiëren, opslaan en beveiligen van gegevens! Het is gebouwd om in ons dagelijks leven en zijn activiteiten te passen. Het blockchain-ecosysteem, dat bitcoins en andere cryptocurrencies huisvest, is ontwikkeld om tegemoet te komen aan belangrijke facetten van het menselijk leven, variërend van sectoren als landbouw tot mijnbouw, energie, onroerend goed, sport, transport, gezondheidszorg, bankieren, productie, handelsfinanciering en zelfs de overheid / publieke sectoren. 

BlockChain Bluwprint voor een nieuwe economie

De waarheid is dat blockchain is gebouwd om alle gebieden van de economie te bestrijken, om te groeien en te evolueren als de blauwdruk waarop een veel betere wereldeconomie zal worden gebouwd en gedijen, waarbij alle gerelateerde gegevens voor elke sector worden versleuteld voor alleen degenen die betrokken zijn bij het en veilig en ongemoeid gehouden. In wezen, in beknopte en duidelijke bewoordingen, is blockchain het volgende! 

Blockchain beheersen

Niemand stond ooit op een koude ochtend op en werd een bekwaam schrijver, of een welsprekende spreker / redenaar of een ervaren en succesvolle kunstenaar of atleet, het kostte hen tijd en studie om hun kunst onder de knie te krijgen en er professionals in te worden. Zo is het ook met blockchain, dus als iemand ooit de blockchain-ruimte wil beheersen, zijn technologische knowhow, cryptografie, codering en andere beginselen die inherent zijn aan blockchain, wordt van zo iemand verwacht dat hij klaar is om tijd te besteden en natuurlijk te studeren op het gebied van blockchain. Het laatste deel van dit artikel gaat in op de beste boeken over blockchain die je kunt bestuderen om de kunst en wetenschap van blockchain onder de knie te krijgen..

Beste boeken over blockchain voor beginners 

beste boeken over blockchain

Er zijn momenteel verschillende boeken beschikbaar over blockchain-series, maar je moet voor het beste gaan om een ​​volledig beeld te hebben van alles wat nodig is op het gebied van blockchain. Aan te bevelen beste boeken op een schoolbord voor beginners zijn onder meer; 

 1. Melanie Swan’s Blockchain: blauwdruk voor een nieuwe economie. 
 2. Daniel Drescher’s boek over Blockchain Basics: een niet-technische introductie in 25 stappen.
 3. Cybrosys Technologies ‘Blockchain e-book. 
 4. Bitcoin beheersen door Andreas M. Antonopoulos. 
 5. Blockchain Revolution door Don en Alex Tapscott. 
 6. Blockchain van Melanie Swan. 
 7. The Book of Satoshi door Phil Champagne. 
 8. Blockchain van concept tot uitvoering door Debajani Mohanty. 
 9. Blockchain voor iedereen door Sir John Hargrave. en,
 10. De basisprincipes van Bitcoins en blockchains: een inleiding tot cryptocurrencies en de technologie die ze mogelijk maakt door Anthony Lewis. 

Elk van deze boeken zal uw kennis over blockchain zeker uitbreiden, ongeacht het niveau waarop u was voordat u ze las.

Beste boeken over blockchain-ontwikkeling 

Dat boek over Blockchain

Hier zien we mijn top zeven aanbevelingen voor de beste blockchain-boeken voor ontwikkelaars die zich willen verdiepen in de ontwikkeling en uitbreiding van blockchain. Ze bevatten; 

 1. Introductie van Ethereum en Solidity: Foundations of Cryptocurrency en Blockchain Programming for Beginners door Chriss Dannen.
 2. Blockchain Science door Roger Watten Hofer. 
 3. That Book on Blockchain: een introductie van een uur door Jonathan Morley. 
 4. Blockchain-enabled applicaties: begrijp het blockchain-ecosysteem en hoe u het voor u kunt laten werken door David Metcalf, Max Hooper en Vikram Dhillon. 
 5. De Blockchain-ontwikkelaar: een praktische gids voor ontwerpen door Elad Elton. 
 6. Blockchain-ontwikkelaarsgids: ontwikkel slimme applicaties met Blockchain-technologieën door Brenn Hill et al.
 7. Bitcoin programmeren: leer hoe u Bitcoins from Scratch programmeert door Jimmy Song. 

Botcoin programmeren

Deze boeken bevatten alles wat nodig is voor programmeurs die ervoor kiezen om het blockchain-ecosysteem te kennen en eraan bij te dragen. 

Eerder gepubliceerde boeken over blockchain

Laten we eens goed kijken naar enkele topkeuzes die vorig jaar zijn uitgebracht voor degenen die net uitgebrachte boeken willen die natuurlijk actueel zijn, met meer informatie en resultaten over blockchain, ze omvatten; 

 1. Blockchain-bubbel of revolutie: het heden en de toekomst van blockchain en cryptocurrencies door Aditya Agashe, Neel Mehta en Parth Detroja. 
 2. Basisprincipes van blockchain: een gids voor het opbouwen van geletterdheid in de economie, technologie en het bedrijfsleven van blockchain door Behina Waterbury, Bill Wagner en Tom Serres. 
 3. Blockchain: The Next Everything door Stephen P. Williams. 
 4. Legal Tech, Smart Contracts en Blockchain bewerkt door Corrales Compagnucci en anderen. 
 5. Bitcoin en Blockchain Basics: een niet-technische introductie voor beginners over Blockchain-technologie … door Arthur T. Brooks. 

Deze boeken zijn vers gebakken en bevatten herziene en herziene resultaten over verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd naar het blockchain-technologische ecosysteem, al zijn basisprincipes en zelfs over de ontwikkeling ervan.. 

Gevolgtrekking 

Om de kunst en wetenschap van blockchain onder de knie te krijgen, moet je je eerst voorbereiden om erover te studeren. Dit artikel heeft recht gedaan aan goede en aanbevelenswaardige boeken over de blockchain, zowel over de ontwikkeling, geschiedenis als voor beginners. Geniet van de rit. Om toegang te krijgen tot deze boeken, kunt u altijd pdf-drive of Amazon-boeken bekijken om ze te krijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me