Hoe lang duurt het om een ​​bitcoin te delven?

Als u nieuw bent in de crypto-ruimte, voelt u zich misschien een beetje overweldigd door de schat aan technische informatie die er is. Gelukkig kwam je onze website tegen, waar we cryptogerelateerde onderwerpen uitleggen die de gemiddelde Joe en Jane gemakkelijk kunnen begrijpen. Voordat we ingaan op het hoofdonderwerp van uitleggen hoe lang het duurt om een ​​Bitcoin te minen, moet men het proces van cryptocurrency-mining begrijpen..

Cryptocurrency-mining is het proces waarbij transacties tussen gebruikers worden geverifieerd en toegevoegd aan het openbare blockchain-grootboek. Door te minen, kunt u cryptocurrency verdienen zonder dat u er direct geld voor hoeft in te zetten.

Cryptocurrency-mining is ook het mechanisme waarmee nieuwe munten in het bitcoin blockchain-netwerk worden geïntroduceerd. Het is een gedecentraliseerd proces waarbij iedereen met voldoende rekenkracht een cryptografisch probleem kan oplossen en zo het volgende blok kan schrijven en beloond wordt met nieuw gedolven Bitcoins..

Bitcoin is het bekendste en meest diepgewortelde geval van ontmijnbaar cryptografisch geld. Niet alle digitale valuta’s moeten echter mineerbaar zijn. Bitcoin-mining is afhankelijk van een consensusprotocol dat wordt genoemd Bewijs van werk.

Dit artikel gaat helemaal over hoe lang het duurt om Bitcoin te minen. Cryptografische vormen van geld hebben de toekomst; dit is de ideale gelegenheid om te zien hoe ze werken en, des te kritischer, hoe ze u kunnen helpen financiële vrijheid te bereiken.

Hoe lang duurt het om bitcoin te minen

Wat is Bitcoin?

Bitcoin (BTC) is voornamelijk virtueel geld dat gebruikmaakt van een volledig gedecentraliseerd netwerk en organisatie. Dit is de unieke waardepropositie van Bitcoin. Vóór Bitcoin werd al het geld gecontroleerd door centrale banken of soevereine staten.

Het is vooruitstrevend omdat het zijn klanten controle geeft. Bitcoin zou er inderdaad niet zijn zonder zijn klanten. Het is gedecentraliseerd geld, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd of geleid door één enkele entiteit. Het is transparant omdat het iedereen in het netwerk toestaat informatie te delen met elke andere deelnemer.

Alles bij elkaar genomen downloaden veel mensen op onrechtmatige wijze duplicaten van informatie, zoals audiobestanden en films van internet, dus dit laat ons ons afvragen wat mensen ervan weerhoudt dezelfde Bitcoin twee keer te verzenden of wat de crypto-wereld noemt dubbele uitgaven?

Het is niet zoals gewone platen of bestanden die als mp3 of jpeg van internet kunnen worden gedownload; een Bitcoin kan niet worden gerepliceerd of gekopieerd. Elke keer dat een transactie wordt gedaan (Bob stuurt Gary een Bitcoin), wordt deze permanent geregistreerd op de openbare informatie-infrastructuur van de blockchain.

Iedereen die Bitcoin bezit, kan de informatie op de blockchain zien. Dit omvat gegevens zoals een transactiesom en een portefeuilleadres. Elke Bitcoin-transactie wordt op de blockchain opgeslagen, maar de naam van de afzender, de begunstigde of herkenbare gegevens worden niet weergegeven, waardoor Bitcoin een veilige manier is om te betalen..

Alle blockchain-netwerkdeelnemers hebben hun eigen duplicaat van de blockchain. Iedereen kan elke transactie die op het netwerk plaatsvindt, volgen en verifiëren. Dit zorgt voor transparantie en aangezien transacties niet kunnen worden teruggedraaid, zijn ze onveranderlijk.

Cryptografie is de techniek waarbij een transactie wordt goedgekeurd voor de blockchain. Dit framework maakt gebruik van stukjes en fragmenten van gegevens die sleutels worden genoemd. Het is een numerieke zekerheid dat de transactie echt is. Bitcoin gebruikt SHA-256-algoritmen, dit zijn cryptografische hash-functies.

Het cryptografische hash-werk wordt verlicht door cijfers te inspecteren en te controleren totdat een juiste oplossing is gevonden. Over het algemeen duurt het ongeveer 10 minuten om tot een oplossing te komen. Dit is de reden waarom de “bloktijd” van Bitcoin 10 minuten is.

Is het winstgevend om Bitcoin te mijnen??

Bitcoin-mijnbouw kan voor bepaalde mensen een zeer lucratieve onderneming zijn. De juiste mijnbouwapparatuur is vereist om de mijnefficiëntie aanzienlijk te verhogen. De meest efficiënte mijnbouwapparatuur die momenteel op de markt is, ASIC’s die overal kunnen kosten van een paar honderd dollar tot ongeveer $ 10.000.

Met sommige apparatuur kunnen klanten bijvoorbeeld instellingen wijzigen om de energiekosten te verlagen, waardoor een groot deel van de operationele kosten wordt verlaagd. Nieuwe mijnwerkers zouden kosten / voordeelfactoren moeten onderzoeken voordat ze dure mijnbouwapparatuur aanschaffen. Ze moeten op hun hoede zijn voor het energieverbruik en de huidige wisselkoers van Bitcoin.

Factoren die naar verwachting tot deze schatting zullen leiden:

Kosten van stroom: wat is uw stroomtarief? Onthoud dat tarieven afhankelijk zijn van het seizoen, het uur van de dag en verschillende componenten. U kunt deze gegevens terugvinden op uw geschatte elektriciteitsrekening in kWh.

Bekwaamheid: hoeveel energie verbruikt je rig, geschat in watt?

Tijd: wat is de voorziene tijd die u aan mijnbouw besteedt?

Bitcoin geschatte prijs: wat is de schatting van een bitcoin in Amerikaanse dollars of andere fiatvaluta?

Er zijn een paar Bitcoin winstgevendheid rekenmachines online, zoals CryptoCompare, die potentiële mijnwerkers kunnen gebruiken om de kosten / voordeelconditie van bitcoin-mijnbouw te ontleden. Deze rekenmachines variëren marginaal, en sommige zijn verbijsterend dan andere.

Voer uw inspectie een paar keer uit en gebruik verschillende waarden voor zowel de hash-snelheid als de schatting van de Bitcoin-prijs. Wijzig bovendien de mate van problemen om te zien welke invloed dat heeft op het onderzoek. Beslis op welk waarde niveau bitcoin mining voordelig voor u is – dat zijn uw break-even kosten.

Vanaf november 2020 zweven de kosten van bitcoin rond de $ 17.000. Gegeven een huidige vergoeding van 6,25 BTC voor elk blok, krijgen mijnwerkers een vergoeding van ongeveer $ 100.000 + USD voor het effectief afmaken van een hash. Het is duidelijk dat, aangezien de kosten van bitcoin een belangrijke factor zijn, gezien de zeer volatiele aard van de prijs van Bitcoin, dit prijzencijfer waarschijnlijk binnenkort zal veranderen..

Om het op te nemen tegen cryptominingreuzen, kunnen mensen lid worden van een mijnbouwpool, een bijeenkomst van mijnwerkers die samenwerken en de prijzen delen. Dit kan de problemen bij het minen versnellen en verminderen, waardoor blokbeloningen binnen handbereik komen. Naarmate de kosten zijn gestegen, heeft een steeds toenemend aantal individuele mijnwerkers ervoor gekozen om zich bij pools aan te sluiten.

Hoewel blokbeloningen kleiner zijn, impliceert de gecombineerde verwerkingskracht dat mijnbouwpools veel hogere kansen hebben om het cryptografische probleem op te lossen en de blokbeloning te krijgen na.

Hoe lang duurt het om bitcoin te minen

Hoe lang duurt het om 1 bitcoin op een pc te delven??

Bitcoin (BTC) gebruikt het Proof of Work (PoW) consensusalgoritme op basis van zijn beveiliging. Dit betekent dat, net als veel andere cryptocurrencies, een netwerk van cryptocurrency-miners wordt gebruikt om blokken te ontdekken en lopende transacties eraan toe te voegen om ze onomkeerbaar te maken..

Hoewel het duurt 10 minuten om elk blok te ontdekken, en elk blok levert een 6,25 BTC-beloning op voor de mijnwerker die het met succes heeft ontdekt, het is belangrijk om te begrijpen dat het hele Bitcoin-mijnnetwerk in wezen concurreert in dit blokontdekkingsproces.

Dit betekent dat slechts een enkele mijnwerker in het hele mijnnetwerk het blok daadwerkelijk zal ontdekken – en aangezien er mogelijk tienduizenden Bitcoin-mijnwerkers actief zijn, is de kans dat een blok in zijn eentje ontdekt vrij laag..

Om deze reden werkt de overgrote meerderheid van Bitcoin-mijnwerkers samen als onderdeel van een mijnbouwpool, waarbij ze hun hash-snelheid combineren om een ​​betere kans te maken om een ​​blok te ontdekken. Vervolgens, ongeacht welke miner in de pool het blok daadwerkelijk ontdekt, worden de beloningen gelijkmatig over de pool verdeeld.

Bijgevolg ontvangt een miner die 1% bijdraagt ​​aan de hash-snelheid van een pool ook 1% van de blokbeloningen die hij opbouwt.

Bitcoin Hash Rate Share

F2Pool is momenteel de meest dominante Bitcoin-mijnbouwpool, met een hash-tariefaandeel van 16,6%.

F2Pool is momenteel de grootste pool qua hash-tariefaandeel en draagt ​​ongeveer 20,52 EH / s bij aan de totale Bitcoin-hash-snelheid van 123,39 EH / s. Dit hash-tariefaandeel van 16,6% betekent in feite dat ongeveer 16,6% van alle nieuw geslagen BTC door deze pool wordt gewonnen, wat overeenkomt met 149,4 BTC per dag.

Een individuele miner die 1% bijdraagt ​​aan de hash-snelheid van de pool (~ 205 PH / s) zou ongeveer 1.494 BTC per dag verdienen. Dit betekent dat een miner bijna 132 PH / s hash-snelheid nodig heeft om gemiddeld 1 BTC per dag te minen bij de huidige moeilijkheidsgraden.

Hoe lang duurt het om een ​​bitcoin te delven

Om dit in perspectief te plaatsen: dit is het equivalent van 1.200 Antminer S19 Pro-mijnbouwinstallaties – momenteel een van de snelste ASIC-mijnwerkers op de markt. De totale kosten van deze setup zouden waarschijnlijk ergens rond de $ 2,4 miljoen liggen, uitgaande van een eenheidsprijs van $ 2.000 / ea.

Voor degenen met een kleiner budget zou een enkele Antminer S19 Pro in totaal 1.200 dagen nodig hebben om 1 BTC aan beloningen te genereren wanneer ze met een mijnbouwpool werken – dat is het equivalent van het genereren van 0,0000833 BTC / dag aan beloningen.

Om te berekenen hoe lang het duurt voordat een andere mijnbouwinstallatie 1 BTC aan beloningen genereert, kun je eenvoudig de hash-snelheid in de volgende vergelijking plaatsen: 1 / (hash-snelheid (in PH / s)) * 0,0076. Dit resultaat levert het aantal dagen op dat nodig is om 1 BTC aan beloningen te genereren bij de huidige moeilijkheidsgraden.

Hoe lang duurt het om een ​​bitcoin te delven met een GTX 1080?

Uitgaande van een hash-snelheid van 600 MH / s voor een NVIDIA GTX 1080, zegt deze calculator dat voor 95% kans * om een ​​blok te vinden, je 871450680 dagen of ongeveer 2,4 miljoen jaar nodig hebt. Voor een waarschijnlijkheid van 50% is het ongeveer 550 duizend jaar. Mijnbouw op een pool, je zou 63,7 duizend jaar nodig hebben om 1 BTC te bereiken.

Hoeveel kost het om 1 bitcoin te delven?

De kosten van het delven van 1 Bitcoin kunnen afhankelijk van een paar elementen verschuiven. De kosten hangen voornamelijk af van het soort mijnbouwapparatuur dat wordt gebruikt en de operationele kosten van de mijnbouwoperatie. Hieronder vindt u de kostenoverwegingen bij cryptomining.

  1. Forceer kosten op het gebied van mijnbouw
  2. Zwembaduitgaven
  3. Hash-snelheid van het mijnbouwapparaat
  4. Werk
  5. Ongelukken en onverwachte hacks

Hoewel het er misschien niet zo uitziet, kan het land waar u besluit te minen een groot deel van de algemene kosten van de mijnbouw op zich nemen. Talrijke Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen hebben een lager energieverbruik. Ze zijn een hotspot geworden voor Bitcoin-mijnwerkers. Het delven van 1 Bitcoin in de VS kost u meerdere keren de kosten in Venezuela.

Bitcoin-mining lijkt op een andere onderneming. Als u aan mijnbouw denkt, moet u voorbereid zijn met een strategie van wat het u al met al kan kosten. Als u mijnbouw in een voordeel moet omzetten, moet u ook rekening houden met afschrijving. Hier moet u de volledige kosten berekenen die u nodig heeft om een ​​mijnbouwkantoor op te zetten en daarna de levensduur van de uitrusting.

Als uw apparaten dag en nacht zouden moeten werken, zullen ze worden blootgesteld aan de typische mijnbouwkilometers. U moet nagaan hoe u uw mijnbouwactiviteiten kunt verbeteren door speciale aandacht te schenken aan concurrentie en middelen in betere mijnbouwapparatuur te steken.

Tegen het einde van de dag moet u de initiële investering gelijk hebben. Veel apparaatleveranciers geven garanties voor hun gadgets. Het is in het belang van de mijnwerkers om de garantie op hun apparatuur goed in de gaten te houden. Soms is het beter om middelen in een goedkopere versnelling te steken om ze te vervangen als ze kapot gaan.

Gevolgtrekking

Bitcoin-mining is een onderneming die geweldige resultaten kan opleveren, maar die ook zijwaarts kan gaan. Het is absoluut noodzakelijk om rekening te houden met al het moeilijke werk en de volharding die bij het minen van cryptocurrency zal gaan. Aangezien de commotie rond BTC- en Bitcoin-mijnbouw op de lange termijn is toegenomen, is het absoluut onmogelijk dat iemand de capaciteit heeft om blokbeloningen te beveiligen met een eenzaam apparaat dan met een mijnbouwpool..

Uw kans om Bitcoin te verwerven door middel van mijnbouw heeft te maken met de hash-snelheid en andere mijnbouwinstrumenten die u gebruikt. Mijnbouw vereist tegenwoordig techniek, ordening en volharding. Het is echter een gematigde, maar gunstige cyclus. Bitcoin is een ander internetgeld waarmee iedereen kan beginnen met mijnbouw.

Onthoud ter afscheiding dat er verschillende redenen zijn om te mijnen: voor geldelijk voordeel, om de organisatie te helpen beveiligen, of om alleen maar te leren hoe je mijnbouw kunt doen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me