Installasjonsveiledning for Lightning Node (With Docker)

Denne guiden vil komme i gang med å sette opp en lynnode for å sende og motta Bitcoin på lynnettverket. Noden vil alltid være online – du kan når som helst sende og motta lyntransaksjoner. Vi bruker en Docker-container som muliggjør raskere distribusjon og oppdatering. Eksterne lynnoder er ypperlige for alle som ønsker å tjene litt ekstra penger på lyn-nettverkstransaksjoner for passiv inntekt.

  • Vanskelighetsgrad: Mellomliggende
  • Tid som kreves: 1t
  • Oppsettstype: LND med Docker
  • Forutsetninger: Evne distribuere noder på AWS eller DigitalOcean

Denne guiden har vært tilpasset ZAP-tutorials – inkludert noen oppdaterte kommandoer.

Merk: For denne veiledningen skal vi bruke Bitcoin Testnet – et testmiljø der vi kan gjøre feil uten alvorlige konsekvenser. Når du er komfortabel med å distribuere noden, kan du bytte til bitcoin mainnet ved å erstatte “testnet” med “mainnet” i koden.

Ekstern nodeoppsett med Docker

For dette oppsettet må du konfigurere din egen eksterne node på en cloud hosting-tjeneste som AWS eller DigitalOcean. I dette eksemplet distribuerte jeg en t2.micro-forekomst på AWS som kjører Ubuntu Server 18.04. Du kan distribuere alle typer servere, så lenge den støtter Docker, er du klar.

Merk: må ha 1 GB eller mer RAM på VPS. Noe mindre vil føre til hyppige krasj.

For å få Docker, installer den med disse kommandoene

sudo apt oppdater sudo apt installer docker.io

Installere Lightning node

For containeren bruker vi et bilde som er bygd av Zap – det er allerede forhåndskonfigurert med alt du trenger for å komme i gang (lnd, lndconnect). Det første trinnet er å lage et “volum” som gjør at dataene våre kan bevares i tilfelle containeren blir ødelagt i fremtiden. Volumet vi lager kalles “lnd-data”.

Merk: noen installasjonsdokkere krever ikke “sudo”. Hvis du får problemer, kjør docker uten forhøyede “sudo” -rettigheter.

sudo docker volum oppretter lnd-data

Neste trinn skal vi kjøre det siste bildet fra “lnzap / lnd: siste”. Vi kommer til å koble til Bitcoin Testnet – på denne måten hvis vi gjør noen feil, mister vi ikke ekte Bitcoin.

Vi kobler oss også til offentlige nøytrino-klienter – dette senker harddiskkravene til denne noden sterkt.

Før du utfører, må du fylle ut IP-adressen din i delen YOUR_EXTERNAL_IP.

sudo docker kjør -v lnd-data: / lnd –navn = lnd-node -d \ -p 9735: 9735 \ -p 10009: 10009 \ lnzap / lnd: siste \ –bitcoin.active \ –bitcoin.testnet \ –debuglevel = info \ –bitcoin.node = nøytrino \ –neutrino.connect = testnet1-btcd.zaphq.io \ –neutrino.connect = testnet2-btcd.zaphq.io \ –autopilot.active \ – -tlsextraip = YOUR_EXTERNAL_IP \ –externalip = YOUR_EXTERNAL_IP: 10009 \ –rpclisten = 0.0.0.0: 10009

Gratulerer! Du har startet din Lightning Node.

Lag en Bitcoin Wallet

Nå er det på tide å lage en Bitcoin Wallet. Du kan gjøre dette direkte ved å samhandle med lnd-noden via Docker.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli –network = testnet create Opprettet en Bitcoin Wallet. Forsikre deg om at du holder frøfrasen trygg (skrevet ned på papir)

Du kan opprette en ny adresse med følgende kommando

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli – nettverk = testnet ny adresse np2wkh

Dette vil gi deg en Bitcoin-adresse der du kan sende Bitcoin til for å finansiere kontoen. Siden vi er på Bitcoin Testnet, kan du bruke https://coinfaucet.eu/en/btc-testnet/ for å finansiere kontoen gratis.

PRO-TIPS: Du kan sjekke om noden din fungerer ved å skanne port 10009 og 9735 ved hjelp av https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/. Dette er en fin måte å sjekke om det er noen brannmurer som blokkerer noden din fra å kommunisere, og om det generelle oppsettet er vellykket. Kjørende noder vil alltid ha “OPEN” -status for de to portene.

Koble til fjernnoden med ZAP iOS-appen

ZAP-appen på iOS lar deg enkelt få tilgang til noden ekstern node, sende transaksjoner, administrere kanaler og mer. ZAP-appen er gratis og kan lastes ned fra https://zap.jackmallers.com/

For å koble ZAP til den eksterne noden, kjør denne kommandoen:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lndconnect –bitcoin.active

Dette gir deg en QR-kode du kan skanne med lommeboken din (“Koble til en ekstern node”) for å fullføre bindingen. (Merk: Eldre guider ber deg bruke zapconnect som ikke lenger fungerer og vil gi deg en feil).

Opprette kanaler med andre noder

For å begynne å betale må du opprette lynkanaler med andre noder i nettverket. Et flott sted å begynne å finne andre noder er via https://1ml.com/testnet/. Dette er en liste over alle testnett nodene.

Du kan skanne QR-koden for forskjellige servere via “Innstillinger” -> “Administrer kanaler” -> “+”

Nyttige feilsøkingsverktøy og kommandoer

Nå er du ferdig – den eksterne noden kjører og finansieres. For å teste konfigurasjonen kan du bruke disse testene:

Sjekk LND-status

Denne kommandoen sjekker for status som lnd, og om du er fullt synkronisert med Bitcoin Network.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli – nettverk = testnet getinfo

Kontrollerer LND-logger

Hvis det er noen problemer og problemer, vises det vanligvis i loggene. Få tilgang til de siste 100 loggmeldingene ved hjelp av denne kommandoen

sudo docker-logger – tail 100 -f lnd-node

Start beholderen på nytt

Når du starter noden på nytt, må du starte beholderen på nytt. For dette må du kjenne container-ID-en og deretter starte den.

sudo docker ps -a sudo docker start CONTAINER_ID

Låse opp lommeboken

Hver gang du starter beholderen på nytt, må du låse opp lommeboken:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-node lncli låse opp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me