Handelen met een twist: het verhaal van een systeem dat de tand des tijds heeft doorstaan

De Ichimoku Het handelssysteem werd in de jaren dertig in Japan ontwikkeld. Mijn personage Ichi volgt een verhaallijn met de Ichimoku Cloud indicator. (Let op: hoewel dit verband houdt met de handel, is deze reeks berichten voornamelijk bedoeld voor entertainment en zal worden voortgebouwd op de prijs van Bitcoin). Voor de termijnen zullen we verschillende aspecten van de handelsindicator gebruiken die een andere manier van leren bieden.

Zoals elk verhaal zal het verhaal na verloop van tijd uitgebreider, gedetailleerder en mystieker worden. Het hangt er allemaal vanaf welke paden Ichi besluit te nemen op zijn reis om zijn weg naar huis te vinden. (Merk ook op: ik zal de woorden markeren wanneer ik een echte naam van de indicator gebruik, zodat je dat dan kunt doen Google en leer er zelf meer over. Onthoud dat er 5 indicatoren zijn voor de Ichimoku handelssysteem.) Deel I is een inleiding. In de volgende termijnen kunt u verwachten dat de plot zich zal ontwikkelen, net als in de wereld van cryptocurrency-handel.

Deel I: Het verhaal van Ichimoku Sanjin – “What a Man in the Mountain Sees”

Ichi werd geboren in de stad Tokio. Zijn vader, Satoshi, de zoon van een visser, was een goudzoeker die zijn leven begon vanuit een bescheiden begin. Na jaren en na veel opoffering vond hij zijn weg in het leven en verwierf hij zijn eigen mijnbouwbedrijf. Zijn moeder, Sumiko, was verpleegster in het plaatselijke ziekenhuis en was zeer geliefd in haar gemeenschap.

Ichi heeft nooit de kans gehad haar te ontmoeten. Zijn moeder stierf kort nadat hij was geboren.

Hij kan zich herinneren dat hij zijn vader midden in de nacht hoorde huilen. Zijn vader voelde de schuld omdat hij door de jaren heen geen tijd had gehad om zijn zoon groot te brengen. Hij was ook vervuld van verdriet om zijn vrouw. Voordat Ichi werd geboren, droomden Satoshi en Sumiko ervan een leven te leiden in de bergen, weg van de gecentraliseerde stad. Ze droomden ervan in de frisse lucht te leven, bergwater te drinken en hun eigen voedsel te verbouwen. Ze hunkerden allebei naar privacy en een eenvoudige manier van leven. Nu, na vele decennia en opoffering om ervoor te zorgen dat zijn zoon Ichi een financieel goed leven zou leiden, naderde Satoshi het einde van zijn leven. De avond dat Satoshi afscheid zou nemen van zijn zoon, zorgde hij ervoor dat hij nog een laatste verzoek inwilligde. Zijn vader vroeg Ichi om naar de Drie Heilige Bergen te gaan en hun as uit te strooien waar hij en zijn vrouw voor altijd zouden rusten. Voordat Satoshi zijn laatste adem uitblies, beloofde Ichi zijn vader dat hij zijn verzoek zou honoreren.

Het pad naar de Drie Heilige Bergen zou niet gemakkelijk zijn. Er waren geen wegen, treinen of welk transport dan ook. Velen vertelden Ichi dat hij tijdens deze reis zou sterven. Hij was niet getraind om te overleven in het wild en een klim naar 6.000 voet. Iedereen twijfelde aan zijn reis; tot het punt dat hij zijn overlijdensbericht in de plaatselijke krant schreef om hem te overtuigen om te blijven. Vanwege het succes van zijn vader en omdat Ichi de enige zoon en laatst overgebleven erfgenaam was, vroegen velen bij het bedrijf wie het zou overnemen als hij zou overlijden..

Hij herinnerde zich dat hij opgroeide verhalen had gehoord over hoe zijn vader en grootvader langs de oevers van de Tenkansen Rivier. De vis was er in overvloed en gezond. Het water was zo helder dat je tot op de bodem kon kijken. De rivier werd gevoed door de smeltende sneeuw van de Drie Heilige Bergen. De Tenkansen-rivier zelf was echter gevaarlijk en had vluchtige delen. Hoewel het het snelste pad naar de bergen was, wist Ichi dat er secties zouden zijn waarin hij niet veilig op zijn vlot kon zijn. Soms moest hij uitstappen en langs de Kijunsen spoor.

Maanden na het overlijden van zijn vader vertrok Ichi voor het avontuur van zijn leven nadat hij een trainingsregime had gevolgd om hem voor te bereiden. Hij verliet de stad Tokio in wat een zomerlang avontuur had moeten worden.

Het lot had echter een ander pad voor hem in petto.

Het begin van de rest van zijn leven

Hij ging de ingang van de Tenkansen zoals gepland. Heldere en mooie luchten. De rivier was die dag kalm, waardoor Ichi het vertrouwen kreeg dat deze korte reis naar de voet van de berg gemakkelijk zou zijn. De heilige bosjes van Japan omringen de monding van de Tenkansen. Toen Ichi aan boord van zijn vlot stapte en langs de rivier begon te drijven, werd hij naar een andere wereld getransporteerd, een die naar een andere tijd verwijst. De lucht rook anders voor hem. Het water was zo helder dat het onzichtbaar leek.

Binnen een paar uur vergat hij zijn leven in de stad. Hij besefte al snel dat dit niet alleen een reis zou worden om zijn ouders naar huis te brengen, maar ook om zichzelf te ontdekken. Toen de nachten verstreken, zag hij voor het eerst sterren. Het was vreemd voor hem om de hele nacht de geluiden van de natuur te horen. Hij vond het moeilijk om te slapen; voor het eerst voelde hij zich wakker. Hij realiseerde zich dat terwijl hij verder naar het noorden reisde, weg van de gecentraliseerde stad, hij zich vrijer voelde dan ooit tevoren. Naarmate de dagen verstreken, kwam hij uiteindelijk aan bij de voet van de Drie Heilige Bergen.

Op dat moment was hij moe en hongerig. Hij leefde van vis en had vele slapeloze nachten sterrenkijken, en hij wist dat hij voor zijn ouders het laatste zetje naar de top moest maken. De klim naar de top was niet lang, maar wel parabolisch en steil. Dit was het laatste zetje van wat hij dacht dat het hoogtepunt was van zijn zoektocht om zijn moeder en vader naar hun laatste rustplaats te brengen..

Na dagen klimmen had hij het zo koud dat zijn botten ratelden. Zijn handen beefden toen hij in zijn rugzak de as van zijn moeder en vader pakte. Eindelijk had hij de top bereikt. De belofte die hij aan zijn vader deed, gaf hem de kracht om ondanks alle stemmen in zijn hoofd het op te geven. Alle mensen die aan hem twijfelden en zijn overlijdensbericht schreven, hadden ongelijk gekregen. Hij sprak een gebed uit, hield een foto van zijn ouders vast en liet de wind hun as de verte in voeren. Op dat moment voelde hij zich voor het eerst in zijn leven kalm als hij aan zijn vader dacht. Hij wist dat zijn ouders thuis en in vrede samen waren.

De reis naar beneden

Nu zal elke bergbeklimmer je vertellen dat de klim niet begint op weg naar boven, maar op weg naar beneden. Hij zei nog een laatste gebed en besloot zijn reis te maken op weg naar beneden, omdat hij kon zien dat het weer op het punt stond om te keren naar het ergste. Terwijl hij de berg afdaalde op de Kijunsen spoor hij eindelijk teruggekoppeld naar de Tenkansen rivier. Hij kon dagenlang met zijn vlot door de bergpassen slingeren. Soms waren de winden vluchtig en de rivier vol stroomversnellingen. Maar er waren ook periodes van rust.

Terwijl Ichi langs de rivier naar het oosten liep en in hoogte naar beneden kwam, zag hij dat zich stormwolken vormden. Het verraste hem omdat hij zoveel dagen zonder opschudding op de rivier ging. Nu trok de wind aan, de regen kwam zo hard naar beneden dat hij amper een paar centimeter voor zijn gezicht kon zien. Wat Ichi niet besefte, is dat zijn leven op het punt staat een wending te nemen die hij niet had gepland. In het midden van deze storm miste hij zijn afslag naar het zuidwesten (rode x) terug naar huis. In plaats daarvan blijft hij naar het oosten afdrijven over de rivier en komt hij meer tegen beweeglijkheid en periodes van rust. Toen hij op een dag op zijn vlot sliep, werd hij wakker van een nieuwe storm en werd hij in de rivier gelanceerd. Het vlot van Ichi werd in stukken vernietigd en nu zat hij vast te wandelen langs de rivier en het Kijunsen-pad. Hij had geen idee waar hij was. Hij kon de Drie Heilige Bergen in de verte achter hem zien en op dit punt met de regen die op hem neerkwam, besloot hij een kamp op te zetten en de storm uit te rijden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me