Risikostyring i kryptohandel: enkle regler å følge

Risiko refererer til sannsynligheten for at en negativ hendelse skjer i aktivitetene dine; en hendelse som strider mot det tiltenkte utfallet. Risiko er en del av kryptovalutahandelen. Det er sjansen for et uønsket resultat på handelen, noe som betyr tap. For eksempel betyr en 50% risiko på en kort posisjon ganske enkelt at det er 50% sannsynlighet for at Bitcoin-prisen vil stige, noe som resulterer i et tap fra din side.

I dag tar vi deg gjennom de enkle reglene du skal følge når du håndterer risiko i kryptohandel.

Typer av risiko

Kryptohandelsverdenen er utsatt for fire hovedtyper av økonomiske risikoer:

 • Kredittrisiko

Denne risikoen påvirker kryptoprosjekter. Det er sannsynligheten for at partene bak kryptoprosjektet ikke oppfyller sine forpliktelser. Kredittrisiko tilskrives hovedsakelig tyveri og svindel i kryptomarkedet. Et godt eksempel er hackingen av Binance i 2018, som førte til over $ 40 millioner tap.

 • Juridisk risiko

Juridisk risiko refererer til sannsynligheten for at en negativ hendelse inntreffer med hensyn til regulatoriske regler. For eksempel et forbud mot handel med kryptovaluta i et bestemt land. Et praktisk eksempel på juridisk risiko er når delstatene Texas og North Carolina utstedte en opphør og avbestilling til Bitconnect kryptokursutveksling på grunn av mistanke om svindel.

 • Likviditetsrisiko

Likviditetsrisiko med hensyn til kryptohandel refererer til sjansen for at en næringsdrivende ikke er i stand til eller er uegnet til å konvertere hele sin posisjon til fiat-valutaer (USD, YEN, GBP) som de kan bruke i sine daglige utgifter.

 • Markedsrisiko

Markedsrisiko refererer til sjansen for at myntpriser beveger seg opp eller ned i strid med ditt ønske om i en åpen posisjon.

 • Operasjonell risiko

Operasjonell risiko er sjansen for at en næringsdrivende ikke er i stand til å handle, sette inn eller til og med ta ut penger i sine kryptopunge.

Hovedrisikostyringsstrategier

Tommelfingerregelen i kryptohandel er: “Ikke risikere mer enn du har råd til å tape.” Gitt alvoret på risikoen i kryptohandel, anbefaler vi generelt at handelsmenn ikke bruker mer enn 10% av budsjettet eller den månedlige inntekten. Det er heller ikke tilrådelig å handle med lånte penger, da det setter dem i en kredittrisikoposisjon.

Risikostyringsstrategier kan i stor grad kategoriseres i tre: risiko / avkastningsgrad, posisjonsstørrelse, samt stop loss & ta fortjeneste.

1. Posisjonsstørrelse

Posisjonsstørrelse dikterer hvor mange mynter eller tokens av kryptovaluta en næringsdrivende er villig til å kjøpe. Sannsynligheten for å realisere stor fortjeneste i kryptohandel frister handelsmenn til å investere 30%, 50% eller til og med 100% av handelskapitalen. Dette er imidlertid et forstyrrende trekk som setter deg i alvorlig økonomisk risiko. Den gyldne regelen er: Aldri legg alle eggene dine i en kurv. Her er tre måter å oppnå posisjonsstørrelse på.

Angi beløp mot risikobeløp

Denne tilnærmingen vurderer to forskjellige beløp. Den første innebærer penger du er villig til å investere i hver eneste avtale. Vi anbefaler handelsmenn å se på dette beløpet som størrelsen på hver nye ordre de tar, uavhengig av type. Den andre involverer penger i fare, dvs. pengene du taper i tilfelle handlingen mislykkes.

Slik definerer du inntastingsbeløpet:

A = ((Stakkstørrelse * Risiko per handel) / (inngangspris – stopptap)) * inngangspris

La oss si at vi ønsker å kjøpe BTC med USDT med et mål på $ 13.000. Våre parametere vil være:

 • Stakkstørrelse: $ 5000
 • Risiko per handel: 2%
 • Inngangspris: $ 11 500
 • Stopp tap: $ 10 500

Vårt angitte beløp vil være:

A = ((5.000 * 0,02) / (11.500 – 10.500)) * 11.500 = 1.150

Det ideelle beløpet å investere i denne avtalen er $ 1150 eller 23%. På grunn av Stop Loss risikerer vi imidlertid bare 2% ettersom det vil stoppe handelen når den når det bestemte nivået.

Risikohandel i kryptovaluta

Elders “Sharks” og “Piranhas”

Dette konseptet med posisjonsstørrelse gjelder diversifisering av investeringene dine. Dr. Alexander Elder, som er anerkjent av konseptet, foreslår to regler:

 • Begrensning av hver posisjon til 2% risiko. Eldste sammenligner risiko med haibitt. Noen ganger ønsker du å risikere enormt mye, men risikoen vil være enorm og katastrofal som en haibitt.
 •  Å begrense handelsøkter til 6% per økt. I en taperekke kan du ende opp med å bruke alt du eier litt etter litt. Eldste sammenligner denne risikoen med et piranha-angrep, som tar små biter av sitt offer til det forbruker alt.

Etter Elders haier og piranhas-tilnærming resulterer det i ikke mer enn tre åpne posisjoner per 2% hver eller seks per 1%. Begrensende resultater i omvendt sammensetting; tap blir mindre og mindre for hvert påfølgende tap du gjør.

Kelly kriterium

Kelly-kriteriet er en formel utviklet av John Larry Kelly i 1956. Det er en posisjonsstørrelsesmetode som definerer prosentandelen av kapital å satse. Det passer langsiktig handel.

A = (Success% / Loss Ratio at Stop Loss) – ((1 – success%) / Profit Ratio at Take Profit)

Ved å bruke det forrige eksemplet vil funksjonene være:

 • Størrelse: $ 5000
 • Investert beløp: $ 1.150
 • Suksess%: 60%
 • Inngangspris: $ 11 500
 • Stopp tap: $ 10 500
 • Tap ratio: 1.10
 • Ta fortjeneste: $ 13.000

Resultatet vårt ville være:

A = (0,6 / 1,10) – ((1 – 0,06) / 1,13) = 0,19

Dette betyr at du ikke bør risikere mer enn 19% av hele kapitalen på $ 5.000 for at du skal komme til et best mulig resultat i en rekke avtaler.

2. Risiko / avkastning

Risiko / avkastningsforholdet sammenligner det faktiske risikonivået med den potensielle avkastningen. I handel, jo farligere en posisjon, jo mer lønnsom kan den bli. Å forstå risiko / avkastningsforholdet gjør at du kan vite når du skal delta i en handel og når den er ulønnsom. Risiko / avkastningsforholdet beregnes som følger:

R = (Målpris – inngangspris) / (inngangspris – stopptap)

Fra forrige illustrasjon:

 • Inngangspris: $ 11 500
 • Stopp tap: $ 10 500
 • Målpris: $ 13 000

Vårt forhold vil være:

R = (13 000 – 11 500) / (11 500 – 10 500) = 1,5 eller 1: 1,5

Forholdet 1: 1,5 er bra. Vi anbefaler handelsmenn å ikke handle med et forhold under 1: 1.

3. Stopp tap + ta fortjeneste

Stop Loss refererer til en kjørbar ordre som lukker en åpen posisjon når en pris synker til en bestemt barriere. Take Profit er derimot en kjørbar ordre som avvikler åpne ordrer når prisene stiger til et visst nivå. Begge er gode tilnærminger for å håndtere risiko. Stop Losses sparer deg for å handle i ulønnsomme avtaler mens Take Profits lar deg komme ut av handelen før markedet kan vende seg mot deg.

Du kan benytte deg av Trailing Stop Losses and Take Profits som følger renteendringene automatisk. En slik funksjon er imidlertid ikke tilgjengelig på de fleste kryptobørser. Heldigvis med kryptoterminaler som Superordre, Du kan angi dine tapstap og ta fortjeneste rett fra terminalen.

Vinnende strategier

Godta feil

Risiko er en del av handelen. Dessuten kan vi ikke eliminere det, men bare klare det. Du bør derfor godta tapene dine og stole på planbasert beslutningstaking for å realisere fortjeneste i fremtidige handler.

Vurder avgifter

Nye handelsmenn kjenner ofte ikke gebyrene som følger med handel. Slike inkluderer uttaksgebyrer, gearing avgifter osv. Du bør vurdere disse i risikostyringen.

Fokuser på gevinst

Risiko vil alltid være der for å motvirke deg fra å handle. Å fokusere på antall ganger du vinner, bidrar imidlertid til å utvikle en positiv holdning i handel.

Mål nedtrekk

Dette refererer til den totale reduksjonen av de opprinnelige midlene dine etter en rekke tap. For eksempel, hvis du tapte $ 1.000 fra $ 5.000, er uttaket ditt 10%. Jo høyere beløp, jo mer trenger du å injisere i en handel for at den skal komme seg. Som Dr. Elder sa, hold deg til en 6% risikogrense.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me