1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

1-tommers utveksling er en desentralisert børs (DEX) -aggregat, designet for å rulle likviditet og prissetting fra store DEX-er til en plattform, og tilbyr brukerne de billigste handler, laveste glidning og tilgang til et bredt spekter av ERC-20-tokens. I følge CoinGecko børsen har støtte for 152 mynter og 158 handelspar og et totalt volum på over 4 milliarder dollar. Vi tar også en titt på børsens automatiske market maker (AMM) -Mooniswap og deres Chi GasToken.

Sammendrag

 • 1inch er en ikke-frihetsberøvende DEX-aggregator, med alle handler som utføres innen en enkelt transaksjon fra brukerens Ethereum-baserte lommebok.
 • Populære DEXer integrert i 1-tommers protokollen inkluderer Oasis, Kyber Network, Uniswap, Mooniswap, Balancer og mange flere. Dette betyr at brukere kan bytte mellom nesten alle slags ERC-20-token.
 • Det opprinnelige 1INCH-tokenet er både et styrings- og verktøystoken.
 • Plattformen har sitt eget gass-token “Chi” for å hjelpe brukere, spesielt erfarne tradere og arbitrageurs, med å redusere gasskostnadene for transaksjoner.
 • 1-tommers teamet har også introdusert Mooniswap, en neste generasjons automatisert markedsprodusent (AMM) med virtuelle saldoer, som gjør det mulig for likviditetsleverandører å fange fortjeneste som ellers er fanget av arbitrage.

La oss se på noen av 1-tommers Exchange-funksjoner i detalj.

Oversikt

DEX-er har blitt stadig mer populære blant brukere med sine varierte fordeler i forhold til sine sentraliserte kolleger, nemlig selvopphold, økt sikkerhet, oppføring av autonomi og mangfold av mynter.

Noen av de største ulempene kommer imidlertid i form av tynne ordrebøker med lav likviditet, noe som fører til høy glidning og dyre transaksjonsavbestillinger. Dessuten, som hver bestilling blir sendt til blockchain, kan alle se en transaksjon før den blir utvunnet. Denne synligheten etterlater enhver handel utsatt for avlytting, da frontløpere kan betale en høyere bensinpris for å stimulere nettverket til å bryte transaksjonen først.

1inch Exchange er en ikke-depot DEX-aggregator som har som mål å takle problemene med den tynne ordreboken og front running.

Brukere kan bytte og plassere begrensningsordrer for et bredt utvalg av tokens.

Den er designet for å rulle likviditet og prising fra alle større DEX-er til en plattform, og handler via 1 tommer kan deles over børser, for å minimere glidning og gi best mulig pris for den ønskede handelen. Mooniswap, Oasis, Kyber Network, Uniswap, 0x Relays og andre er alle integrert i 1-tommers protokollen.

Pris og likviditet tilgjengelig fra hver plattform vises tydelig for brukeren, sammen med gassgebyrer. Dette sparer brukeren både tid og klikk, og unngår behovet for å åpne flere sentraler og vurdere ordrebøkene.

Hvordan fungerer 1-tommers utveksling?

1inch Exchange ble grunnlagt i mai 2019 av Sergej Kunz og Anton Bukov, to russiske utviklere som kom sammen for å revidere smarte kontrakter. Før duo grunnla 1inch deltok duoen og vant flere belønninger på hackathons for MakerDAO, Set Protocol og Kyber Network.

For å komme i gang, besøk https://1inch.exchange/

Hvordan bytte tokens

The 1inch.Exchange vil hilse på deg med følgende grensesnitt med muligheten til å bytte tokens:

Bytt tokensBytt tokens

Du kan velge hvilke forskjellige DEXer du vil plassere byttetilbudet ditt på. Dette er den definerende funksjonen som gir brukerne tilgang til en mye større ordrebok enn hva som ellers ville være tilgjengelig på individuelle DEX-er.

Brukere kobler Ethereum-lommeboken sin ved å klikke på den gule “Connect Wallet” -knappen. Når de er koblet til, kan brukerne velge hvilke eiendeler de vil bytte, og de beste tilgjengelige prisene. De kan også slå på / av spesifikke sentraler, avhengig av deres preferanser. Når du blar nedover, kan brukerne også se valutakursen på hver enkelt plattform, samt hvor mye den varierer fra den beste prisen.

Valutakurs på hver plattform visesValutakursen på hver plattform vises og forskjellen med beste pris

Når du har valgt eiendelene og beløpet du vil bytte, klikker du på “Bytte NÅ” for å fortsette handelen..

bekreft tokenbyttet dittBekreft tokenbyttet ditt

En bruker blir deretter bedt om å bekrefte handelen. Forsikre deg om at detaljene er riktige, og velg deretter “VERIFY”.

godkjenne transaksjon i lommebokGodkjenn transaksjon i lommebok

Til slutt må brukeren godkjenne transaksjonen i lommeboken, og handelen vil bli behandlet på blockchain.

Transaksjonen er vellykketTransaksjonen er vellykket

Hvordan legge inn en begrensningsordre

Brukere kan også velge å plassere en begrensningsordre på 1-tommers utveksling ved å klikke på alternativet øverst til høyre ved siden av bytte:

Plasser begrensningsordrePlasser begrensningsordre

Setter tokens på 1 tommer

Videre, ved å klikke på “Tjen” -fanen ved siden av grenseordren, gir 1inch en plattform som tillater brukere å stake tokens og samle inntekter fra flere likviditetsbassenger som Aave, Compound, Uniswap, Balancer, Mooniswap og så videre..

Stake tokensEarn-funksjonen tillater brukere å stake tokens i forskjellige likviditetsbassenger

De fleste desentraliserte applikasjoner (dApps) ber brukere om å la appen samhandle med lommeboken.

Fordi 1inch er et ikke-forvaringsapplikasjon, må det kontinuerlig samhandle med forskjellige kryptolommebøker.

1-tommers samtaler har integrert en funksjon som heter “uendelig låse opp,”Som en gang låst opp, gjør at handelsaktivitet kan skje uhektet. Dette sparer gassgebyrer hver gang applikasjonen ringer for å verifisere en opplåsing. For kraftbrukere som samhandler med DeFi-protokoller, kan dette til slutt spare dem for mye penger.

1 tommers vekslingsgebyr

1-tommers utveksling krever ikke noen uttaksgebyrer. Den eneste avgiften er et nettverksgebyr som blir belastet av sentralen brukeren ruter gjennom (f.eks. Uniswap, Kyber Network osv.), Hvis mengde avhenger av bensinprisen på tidspunktet for gjennomføring av transaksjonen. Siden denne avgiften belastes av den andre sentralen, drar 1inch faktisk ikke fordel av denne avgiften på noen måte. Imidlertid har brukerne muligheten til å spare gassgebyrer ved å bruke 1-tommers Chi GasToken.

1INK token: Hva er det??

26. desember 2020 ga det uavhengige styret for 1inch Foundation ut 1INCH-token.

Gratis tokens distribueres til samfunnet for å feire lanseringen av 1INCH token. Lommebøker som har samhandlet med 1 tomme til kl. 12.00 24. desember 2020 (UTC) får 1INCH tokens forutsatt at 1 av de 3 betingelsene er oppfylt: (1) minst 1 handel før 15. september 2020; (2) minst 4 handler totalt; eller (3) handler for minst USD 20 USD.

Tokenet er både et styrings- og verktøystoken. Som et styringstoken vil 1INCH brukes til å styre nettverksprotokollene og dermed tillate at det styres i henhold til modellen for desentralisert autonom organisasjon (DAO).

For å innhente oppdrettsfasen har 1inch også startet et nytt program for utvinning av likviditet med 6 likviditetsbassenger (1INCH-ETH, 1INCH-DAI, 1INCH-WBTC, 1INCH-USDC, 1INCH-USDT og 1INCH-YFI). Dette er for å starte 1-tommers likviditetsprotokoll ved å bruke 1INCH-tokenet som et verktøystikkentoken. For å stimulere folk til å delta, blir 1INCH-tokens distribuert til brukere som gir likviditet til disse bassengene. I løpet av de første to ukene av dette programmet (dvs. til 9. januar 2021) vil ytterligere 0,5% av 1INCHs totale tilbud distribueres til likviditetsleverandører.

1INCH tokenomics

Den nåværende totale forsyningen er 1,5 milliarder 1INCH tokens.

26. desember 2020 (dvs. lanseringsdagen) vil 6% av den totale forsyningen bli utstedt. Andre tokens vil fortsatt bli utgitt over tid som følger:

 • 30% er tildelt fellesskapsinsentiver som vil bli låst opp og fordelt over 4 år.
 • 14,5% vil gå til protokollvekst og et utviklingsfond, som også skal låses opp over en 4-års periode.

Er 1-tommers utvekslingssikker?

1inch Exchange er en ikke-forvarings DEX-aggregator. Dette betyr at kryptovalutaene dine ikke holdes av børsen når som helst, i motsetning til noen sentraliserte børser der kryptovalutaene dine er lagret i lommeboken for handel. Det er også verdt å merke seg at 1-tommers Exchange så langt har en plettfri oversikt over at de ikke har hatt noen hacks eller sårbarheter så langt.

Chi GasToken

Chi Gastoken, kjent som “Chi”, ble lansert av 1inch i juni 2020.

Det innovative prosjektet ble plassert først på DeFis “Hack Money” -arrangement i mai 2020 og ble gjort tilgjengelig for brukere deretter.

Gass ligner avgifter bankene tar for pengeoverføringer. Dessverre er det nesten umulig å forutsi den eksakte størrelsen på gassavgiften på grunn av markedsvolatilitet. Du kan overvåke Ethereum-nettverkets gassavgift daglig Eth bensinstasjon.

Hva er Chi GasToken? Hjelper det virkelig å spare transaksjonsgebyrer?

De Chi GasToken er et ERC20-token ment å brukes på 1-tommers sentral for å betale transaksjonskostnader. Chi er knyttet til Ethereum-nettets gasspris. Når bensinprisen er lav, er Chi-prisen også lav, og omvendt.

Ideen ligner GasToken-token-konseptet, men med noen forbedringer: Kjøpe (mynting) Chi redder deg 1% i forhold til å prege GasToken (GST2). Mens salg (brenning) av Chi redder deg 10%, sammenlignet med GST2.

Mooniswap: Hva er det??

Automatiserte markedsskapere (AMM) er smarte kontrakter som skaper en likviditetspool av ERC20-tokens, som automatisk handles av en algoritme i stedet for en ordrebok. Dette erstatter effektivt en tradisjonell ordrebok med et system der eiendeler automatisk kan byttes mot bassengets siste pris.

Dessverre kan næringsdrivende som driver frontløp stjele fra likviditetsleverandører ved å handle på prisendringene, noe som gjør dette problemet unektelig viktig.

I august 2020 ga 1-tommers teamet ut sin nye automatiserte market maker (AMM), Mooniswap. Denne nye AMM kan beholde det meste av slippageinntektene i bassenget ved å opprettholde virtuelle saldoer for forskjellige bytteretninger. Når et bytte skjer, bruker ikke en market maker automatisk den uvarende algoritmen og viser de nye prisene for kommende handler. AMM forbedrer sakte valutakursene for arbitragehandlere over en periode på omtrent 5 minutter. Som et resultat kan voldgiftsdommere bare samle en del av glidningen, mens resten forblir i bassenget delt mellom likviditetsleverandører. Ved en slik forsinkelse i prisoppdateringer skaper markedsprodusenten et svært konkurransedyktig miljø for arbitrageurs som tvinger dem til å utføre handler til mindre lønnsomme priser, som igjen tilfører verdi til likviditetsleverandørene.

Teamet har gjort flere simuleringer av Mooniswap-ytelse basert på virkelige data og sammenlignet resultatene med Uniswap V2. Nedenfor finner du diagrammer som viser handelsvolum, kumulativ kursglidning, inntekten til Uniswap V2-likviditetsleverandører, sammen med spådommen om Mooniswap-likviditetsleverandørens inntekt.

sammenligning av inntekt fra uniswap og mooniswapSammenligning av Uniswap V2 LP inntekt med potensiell Mooniswap LP inntekt på forskjellige bassenger

I gjennomsnitt forventes Mooniswap å generere 50% til 200% mer inntekt for likviditetsleverandører enn Uniswap V2 på grunn av omdirigering av fortjeneste for prisglidning.

Konklusjon: Fordeler og ulemper med 1-tommers Exchange

Her er noen fordeler og ulemper ved 1-tommers utveksling basert på brukeropplevelsene våre:

Fordeler

 • Børsens grensesnitt er veldig tydelig og intuitivt med en god track record uten noen hacks så langt.
 • 1-tommers utveksling krever ikke uttak, med unntak av nettverksavgiften.
 • Likviditet er et viktig tema på desentraliserte børser. Ikke bare er likviditeten lav på DEX-er generelt, men denne likviditeten er ytterligere fragmentert over flere forskjellige DEX-er, noe som forverrer problemet og gjør store volumhandel utsatt for betydelig glidning. 1inch løser dette ved å dele ordrer på tvers av børser, men likevel holde handelen innen en transaksjon.
 • Chi GasTokens hjelper brukere, spesielt de som handler daglig og arbitrageurs, med å redusere gasskostnadene for sine transaksjoner.
 • Deres nye automatiserte markedsprodusent (AMM) som brukes i Mooniswap, kapitaliserer på glidninger fra brukerne og beskytter handelsmenn mot frontangrep..

Ulemper

 • Selv med nyttige opplæringsprogrammer fra 1-tommers team, er det fortsatt en bratt læringskurve for å gjøre bruk av de mange funksjonene Exchange har å tilby. Nye kryptoinvestorer er begrenset fra å handle i denne plattformen siden den ikke godtar andre innskuddsmetoder enn kryptoer.
 • Funksjonen for uendelig låsing kan fungere som et potensielt angrepspunkt for hackere. Selv om det er litt dyrere å låse opp transaksjoner om gangen, er det sikrere ettersom brukere ikke alltid er koblet til protokollen hvis det skulle bli kompromittert..
 • Vi har sett dominansen til Uniswap vokse voldsomt over en liten tidsperiode. Hvis en enkelt DEX ender opp med å bli langt mer signifikant enn konkurrentene, kan rollen som DEX-aggregatorer avta.

Avslutningsvis finner vi at fordelene med 1-tommers børs oppveier ulempene når det forsøker å løse noen av de alvorligste problemene som plager veksten i DeFi-økosystemet. Plattformen er definitivt rettet mot handelsmenn med litt mer erfaring, spesielt de som handler de største kryptovalutaene og på tvers av flere DEX-er. Over tid når brukere overvinner den innledende læringskurven og brukeropplevelsen forbedres i denne bransjen, kan 1-tommers fremstå som en av de viktigste handelsplattformene for det raskt voksende DEX-økosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me