2020 år i gjennomgang: Sammendrag av Cryptocurrency, Bitcoin og Ethereum!

2020 har vært et sprøtt år for alle, og like mye med kryptokurver. Bitcoin fikk nylig all medieoppmerksomhet etter å ha nådd en ny all-highs for første gang siden 2017. Så vi tar en gjennomgang og oppsummering av de viktigste nyhetene om kryptovaluta, Bitcoin og Ethereum i 2020!

Bitcoin knuser gamle ATH!

Vi har alle lengtet etter det, og nå har det endelig skjedd. Etter første motstand rundt forrige 2017s topp, har Bitcoin endelig funnet nok styrke til å etablere nye all-time highs på over USD 26.000!!!

For første gang på tre år har alle $ BTC-holdere nå fortjeneste, med nye millionærer som dukker opp i raskt tempo. Videre, hvis vi skulle se på eiendelene som hadde best resultat de siste 10 årene, ville det umiddelbart bli lagt merke til da Bitcoin overgikk andre eiendeler 8 ganger av 10, med en fantastisk kumulativ avkastning i størrelsesorden millioner.!

Dette er ikke en overraskelse for alle kryptoentusiaster som har samlet seg i flere måneder mens prisene var under $ 10 000 USD og nå er klare til å ri berg-og-dal-bane mot nytt uutforsket territorium!

Men med en hvilken som helst hype er det også feller! Her er EN TING du bør unngå i krypto.

IKKE gjør dette i krypto

Børsnoterte selskaper og institusjonelle investorer fortsetter å øke kryptovalutaeksponeringen

2020 kan betraktes som året institusjonelle investorer kom et nytt skritt fremover for å bekrefte deres interesse for krypto offentlig. Mens kryptovalutainvesteringene deres fremdeles vanligvis utgjør en liten prosentandel av porteføljene, er dette et tydelig signal om at investorer anser Bitcoin som en reservevaluta for å sikre seg mot tradisjonelle fiatpenger og som en ubestridelig mulighet til å diversifisere sin samlede eksponering. Disse finansgigantene er smarte investorer, så de er absolutt de å se på.

Bitcoin Treasuries, besøk https://bitcointreasuries.org/index.html for hele listenBitcoin Treasuries, besøk https://bitcointreasuries.org/index.html for hele listen

For øyeblikket setter Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) tempoet i rangeringen av Bitcoin-adopsjon med fantastiske 2,60% av den totale eksisterende forsyningen av Bitcoin.

Likevel er selskapet som har vært mest offentlig om sin kryptoakkumuleringsplan de siste månedene absolutt Microstrategy. Administrerende direktør Michael Saylor har gjentatte ganger twitret nyheter som holder investorene oppdaterte. Med mer enn $ 400 millioner dollar verdt kun kjøpt i fjor sommer, eier selskapet nå mer enn 40000 Bitcoins i sin portefølje.

Ikke bare offentlige investorer åpner for krypto. Nylig har Paypal introdusert kryptobetalinger i appen sin. Brukere kan nå konvertere sine fiat-eiendeler umiddelbart for å kjøpe og selge varer med kryptovaluta. Selv om de ikke faktisk gir eierskap til de underliggende myntene (de kan bare brukes i Paypal) og ikke kan overføres til andre lommebøker, er vi sikre på at dette fremdeles er begynnelsesfasen for kryptoadopsjon av tradisjonelle finansplattformer..

Sjekk ut vår fullstendige dekning av dette i den 17. utgaven av nyhetsbrevet vårt da nyheter om store $ BTC-kjøp ble kunngjort!

Ethereum 2.0 ETH2 endelig lanserted

Den lange ventetiden har blitt belønnet, og Ethereum 2 (i sin fase 0) er nå en realitet!

1. desember 2020 og som planlagt, ble mainnet vellykket lansert ved første forsøk. Det var opprinnelig bekymring for at den nødvendige terskelen for å utløse lanseringen automatisk ikke kunne ha blitt nådd innen fristen. Imidlertid steg mengden Ethereum i innskuddskontrakten plutselig de siste dagene frem til fristen, og bekreftet at sprøytenarkomanen rundt lanseringen var ekte, og at det var nok supportere som var villige til å låse tokens i flere måneder (eller muligens til og med år)!

En av de viktigste funksjonene til Ethereum 2.0 er kjent som “Sharding”. Det vil muliggjøre samtidig behandling av transaksjoner som vil forbedre nettets nåværende hastighet betydelig, noe som nylig har skapt ikke få kamper for brukerne.

Sjekk ut artikkelen vår om hva som er Ethereum 2.0 og hva vi kan forvente. Vi har også en video om 5 ting du må vite om Ethereum 2.0.

5 ting du må vite om Ethereum 2.0.

Alt er desentralisert økonomi!

2020 har uten tvil vært året for desentralisert finansiering (DeFi). Og mens seriøse kryptovalutaentusiaster allerede var ganske kjent med det, ble adopsjonen i 2020 bare mainstream. Det ville ikke være mye galt å si at alt i krypto i år har dreid seg om desentralisert økonomi!

Total verdi låst i Defi 2020 defipulse.comTotal verdi låst i Defi 2020 (Kilde: defipulse.com)

Hva er DeFi?

Det kan i det vesentlige defineres som en eksperimentell form for finansiering med, som sentralt punkt, fraværet av noen form for mellommenn. Dette betyr at banker, meglere og andre mellomstore menn er avskåret fordi blockchain ikke trenger dem til å fungere. Alt styres av smarte kontrakter, derav alt er desentralisert. Ikke alle prosjektene er 100% desentraliserte ennå, men måten å oppnå det på er banet.

DeFi har alle slags plattformer: utlån, lån, dekning, prediksjonsmarkeder, handel, syntetisk materiale og så videre.

Siden det er behov for smarte kontrakter, er Blockchain de fleste protokoller bygget på Ethereum. Til tross for svakhetene (skalerbarhet) fortsetter det å være det faste sentrale punktet i DeFi “bevegelsen”. Andre kjeder vokser raskt bak det, spesielt Binance Smart Chain (BSC), mens andre prøver å øke adopsjonen deres også, for eksempel Polkadot (med bruk av fallskjerm), Ontology og mer. Tverrkjedeplattformer som Ramp er også varme: å koble forskjellige kjeder er et nytt skritt fremover for å hjelpe desentralisert finanss vekst.

Ta en titt på artikkellisten Decentralized Finance og YouTube DeFi-spilleliste.

(Yield) jordbruk ble et helt legitimt yrke

Det er ikke mye, men det er ærlig arbeid

Innen Defi var absolutt Yield Farming TING på alles lepper.

I løpet av det som kan kalles “Defi Season” i fjor sommer, fikk de modigste brukerne utrolige årlige avkastninger (APY).

Det hele startet i juli 2020, med Compound Finance og Yearn Finance (som gjorde Andre Cronje enda mer kjent) som hovedaktører da de bestemte seg for å distribuere sine styringstokener $ COMP og $ YFI til deres plattformers brukere. Styringstokener, antatt verdiløse, begynte å få mer og mer verdi som representerer “styrken” til det underliggende prosjektet. Jo høyere verdi, jo større APYs-brukere kan få. Nye strategier oppsto, der “bønder” ville “brette” eller utnytte avkastningen ved å levere og låne flere ganger. Dette er mulig å bruke de lånte eiendelene hver gang som ny sikkerhet for neste lån. På det tidspunktet var Yield Farming “mania” allerede ute av hånden, og ethvert kommende prosjekt ville gi muligheten til å dyrke sine proprietære tokens.

Men som vanlig, med høy belønning, medfører det store risikoer. De viktigste bøndene må møte er plattformers utnyttelse og Impermanent Loss, som ofte kan føre til permanente tap! Se vår video om hva som er ubestemt tap og hvordan du kan unngå det.

Å kalle noen en krypto for “utartet” er ikke lenger en fornærmelse

Med økningen av avlsdrift og DeFi har det også oppstått en ny spesialitet. Folk klarer å finne prosjekter like før eller veldig snart etter at de er oppført på Uniswap, og kaster alt de har i det. Forkortelse for “degenerated gamblers”, disse menneskene som “aper” seg inn i prosjekter (uten mye tanke på nøyaktig hva det er eller hva det gjør), prøver å fange den første bølgen og samle så mye av disse tokens som mulig før andre gjør det, og deretter selge når prosjektet blir mer kjent og etterspørselen øker.

Selv om dette er svært risikabelt, ikke bare når det gjelder avkastning på investeringen, er det også en risiko for å bli “teppetrukket”. Så som med all gambling, vinner noen store, men andre taper også.

“Rug pulls” skadet lommeboken vår og appetitten vår på DeFi

Så mye som 2020 har handlet om Defi, har det også vært året for “Rug Pulls”.

Vi har vært vitne til utallige episoder av stjålne midler de siste månedene, og trenden ser ikke ut til å stoppe når som helst. Hackere utvikler seg med smarte kontrakter og blir mer sofistikerte hver gang.

Flash-lån har vært favorittmåten å levere en utnyttelse til nå. I utgangspunktet er et flash-lån noe “ikke ondsinnet” i seg selv. Hva det innebærer er at enhver bruker teoretisk kan ta opp et lån (uten å stille sikkerhet). Den eneste forutsetningen er å betale tilbake innen samme transaksjon. Men før dette siste trinnet, kan brukeren gjøre hva han foretrekker med de lånte midlene. Prøv for eksempel å tjene penger på det! I dette tilfellet ville han ende opp med å tjene på dette flashloan! Magi? Nei, bare Ethereum (og smarte kontrakter!).

Denne mekanismen er mulig fordi blockchain selv ikke engang har “tid” til å innse hva som skjer. Faktisk, hvis lånet ikke betales tilbake i tid, avvises transaksjonen ganske enkelt.

Alt dette er selvsagt lettere sagt enn gjort, og det er ikke noe innen en persons rekkevidde: dette er måten de mest sofistikerte voldgiftene gjøres på. Dessverre er dette også måten sofistikerte hackere tjente på noen sårbarheter i Defi-plattformene.

Eksempler på flashloan-angrep har vært de som koster bZx (tre ganger til sammen rundt $ 9 millioner), Value Defi ($ 7,4 millioner), Harvest Finance ($ 24 millioner), Akro ($ 2 millioner) og Origin Protocol ($ 7 millioner) ), pluss mange andre mindre kjente prosjekter.

DEX – den nye utfordreren i byen

I år har det vært mye drama blant sentraliserte børser (CEX), men de ble også møtt med en seriøs utfordrer, den desentraliserte børsen (DEX). Desentraliserte børser lovet selvbevaring av midler (dvs. mindre risiko for hack) og åpnet for en helt ny verden av “crypto dumpster diving”.

Månedlige Dex-volumer etter prosjekt duneanalytics.comMånedlige Dex-volumer etter prosjekt (Kilde: duneanalytics.com)

Da Defi vokste eksponentielt i 2020, var bruken av DEX-er også. Desentraliserte børser som Uniswap og Sushiswap er hovedsakelig avhengige av AMM-systemet (Automatic Market Making) for å gi handelsmenn den nødvendige likviditeten til å operere. Midlene samles og en algoritme har ansvaret for å kontrollere priskurven.

Dessverre er dette systemet ikke feilfritt, og problemer som høy glidning er fremdeles reelle i de fleste tilfeller. En nøkkelforskjell med sentraliserte børser er at ordrebøker ikke eksisterer. Dette er hovedsakelig fordi Ethereum egentlig ikke har den nødvendige kapasiteten til å håndtere det. Det er plattformer som tillater begrensningsordrer (1Inch Exchange for eksempel), men det er fortsatt arbeid å gjøre. Dette er grunnen til at vi også ser børser bygges på andre kjeder som Project Serum. Denne DEX tilbyr en CEX-simil-opplevelse på Solana blockchain (i stand til å håndtere langt flere transaksjoner per sekund enn Ethereum).

NFTs: bringe kunstsamling inn i den digitale tidsalderen

Boxmining NFT-erBoxmining NFT-er

Non Fungible Tokens (NFTs) er et annet kryptosegment som har sett økende adopsjon gjennom 2020, og mange tror 2021 vil markere eksplosjonen. De ble først populære i 2017 med CryptoKitties, men nå ser markedet ut til å være mer modent for å bare ikke betrakte dem som et “meme”.

Non Fungible Tokens er unike ikke-utskiftbare poletter (vanligvis i samsvar med ECR-721-standarden) og kan ha mange forskjellige bruksområder enn bare samleobjekter. De kan brukes i spill (tenk på Enjin multiverset); spillere kan bygge eller bare forbedre sine NFT-er for å gjøre dem mer verdifulle og bytte dem med andre spillere. De kan og introduserer kunst i kryptoøkosystemet. Kunstnere kan lage sine digitale kunstverk og selge dem på blockchain på de tilgjengelige markedene. De mest kjente er Rarible og Opensea, der brukere bytter NFT-er på samme måte som å bytte standard ERC-20-tokens. Noen av de dyreste NFT-ene er auksjonert for hundretusener av dollar.

De er også strengt relatert til “tokenization” -konseptet. Alt i den virkelige verden kan teoretisk sett tokeniseres til en NFT og overføres på blockchain. Tenk på eiendom. Du kan digitalisere huset ditt og bruke det til å be om et lån mot verdien, eller du kan selge / låne ut jordet ditt og administrere det med sikkerheten gitt av blockchain!

Kommer regulatorer etter krypto?

Mens kryptoadopsjon fortsetter å øke over hele verden, vender regulatorer fra alle land sakte men jevnlig sin interesse til krypto. De ønsker å holde rede på hvordan ting utvikler seg og bestemme hvordan de skal nærme seg saken. Det er ingen overraskelse at institusjoner har slitt med å avgjøre om det var tilfelle å beskatte kryptoinntekt og hvordan de skal gjøre det. De fleste land har fremdeles ingen klar lovgivning om det, og kryptoadopterere lurer ofte på hva de bør gjøre for å unngå fremtidige problemer.

I 2020 har vi sett mange lovgivningsforslag med det formål å fylle opp hull i regelverk som ellers ville etterlatt institusjonene for langt etter om emnet. Noe de ikke har råd til å gjøre.

Bare med tanke på første halvdel av desember så vi Stablecoin Tethering and Bank Licensing Enforcement (Stable) Act og les om rykter om FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) foreslått krav til bruk av lommebøker med egen vert (som Metamask). Selv om det absolutt er sant at et lite mindretall av kryptobrukere benytter seg av den (delvise) anonymiteten som ble gitt av blockchain, har de aller fleste ikke noe å skjule, og er bekymret for at deres privatliv blir utsatt hvis alle regelverk skulle finne endelig godkjenning. I november har Hong Kong foreslått strenge regler mot kryptokursutveksling og til og med hvem som også kan handle med dem.

I mellomtiden har vi vært vitne til eksempler på kryptoselskaper som søker regulering og overholdelse av loven. I september fikk Kraken godkjenning til å bli “den første regulerte amerikanske banken som leverte omfattende innskuddstjenester, forvaring og forvaltning av digitale eiendeler”. For noen dager siden bekreftet Coinbase offisielt at de har fullført sin forespørsel om første børsnotering (IPO), nå under SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) gjennomgangsprosess..

Løpet om digital valuta varmes opp

Digitale valutaer fortsetter å være på toppen av mange lands “oppgaveliste” når de snakker om krypto og ny betalingsteknologi.

En digital valuta direkte utstedt av en stat er noe annerledes enn dagens elektroniske versjoner av fiatpenger og vil ha fordelen av å koble sentralbanker med sluttbrukere på en mer strømlinjeformet måte enn nå. Driften ville være raskere og billigere. I Europa vil for eksempel alt bli styrt av sentralbanken selv. Christine Lagarde, president for Den europeiske sentralbanken, kjemper aktivt for den digitale euroen, som vist ved flere anledninger, og arbeidet fortsetter.

Selv om det fremdeles ikke er klart hvordan blockchain og reskontro vil være strukturert, er det viktig at personvern forblir i sentrum av tvisten, tror mange..

I Kina er DCEP (Digital Cvaluta Elektronisk Payment, DC / EP) utstedte sin statsbank, People’s Bank of China (PBoC), er allerede i sin testfase, og vanlige borgere som ble valgt for testingen, var allerede folk i stand til å bruke den i utpekte butikker og nettforhandlere. Vi forklarer alt du trenger å vite på DCEP.

Institusjoner er ikke de eneste enhetene som jobber med digitale valutaer. $ DIEM, den nylig ompakket desentraliserte stablecoin drevet av Libra blockchain, skal lanseres i januar etter år med plaget liv!

Konklusjon

2020 har vært et begivenhetsrikt år for kryptovalutaer. Imidlertid tar selve teknologien store fremskritt og utfordrer måten vi ser tradisjonell økonomi på (for eksempel DeFi) og hvordan vi til og med ser på valutaen vi bruker daglig..

Gjerne det som er mest spennende av alt er at Bitcoin og Ethereum-priser når alle høyeste tider. Det gjør definitivt folk bekreftet i sin tro på at vinteren endelig er over, og oksene er klare til å komme ut.

Med all denne utviklingen og positive prishandlingen, tror vi ting bare kan bli bedre. Vi er absolutt glade for å se hva 2021 vil bringe!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me