Deriswap: En annen Andre Cronje-suksesshistorie?

Deriswap er det siste og ikke utgitte prosjektet av Andre Cronje, kunngjort for første gang i en Medium innlegg 23. november 2020. Andre er en kjent utvikler i Defi-rommet (“Faren til Defi” som mange definerer ham) og berømt er hans interesse for å prøve å forenkle brukernes liv når de nærmer seg protokoller. For eksempel fordeler Yearn Finance ($ YFI), som ble lansert i juli 2020, automatisk brukernes midler til forskjellige byttebaserte DeFi-protokoller basert på avkastning, risiko og andre faktorer. Keep3r Network (som kom i oktober) er derimot en plattform for prosjekter som trenger eller ønsker å outsource sine “jobber” (operasjoner) til tredjeparter..

Hvordan har Defi blitt bedre over tid?

For bare et år siden hørtes desentralisert økonomi (DeFi) så fremmed ut, og tiltrekker seg bare en håndfull dyre harde kryptoentusiaster og støttespillere. Spol frem til 2020, og plassen har blitt en slags undersektor av krypto, noe som fører til etablering av nettverk som adresserer ulike sektorer. De fleste av disse plattformene konsentrerer seg om avlsdrift gjennom bytter. Andre alternativer og futuresfokuserte systemer kom også om bord.

Dessverre, mens disse systemene brakte løsninger, kompliserte de også rommet. For eksempel hadde det dukket opp nye spørsmål som hvilken som er enklest å bruke, hvilken som har best avkastning osv.

Heldigvis kom avkastningsaggregatplattformer som Yearn Finance, som vi sa, til unnsetning for likviditetsleverandører (LP).

Imidlertid er segmenteringsproblemet fortsatt ikke løst. Dette er der Deriswap kommer inn. Protokollen sikrer kapitaleffektivitet ved å samle tjenester som tilbys av andre plattformer som Uniswap, Bancor, Deribit, Primitive, Compound og Aave.

Hva er Deriswap? Hvilke problemer prøver den å løse?

Andre CronjeAndre Cronje

Deriswap er en desentralisert plattform som kombinerer bytter, opsjoner, futures og lån til et enkelt produkt.

Cronje ønsket blant annet å beskytte DeFi-brukere mot de høye kostnadene som påløper når de beveger seg bort fra pengemarkedet, slik tilfellet er med opsjonsfokuserte nettverk som Hegic. I tillegg er Cronjes visjon å skifte fra segregerte til konsoliderte likviditeter.

Noen fordeler med samlet likviditet inkluderer mindre prisglidning og gebyrer. Han ønsket også å styrke eiendelsoppgjør i stedet for kontantoppgjør.

Under mikroskopet er Deriswap inspirert av Uniswap. I en intervju, Cronje bemerket at plattformen ble født etter å ha lagt til omtrent 150 linjer med kode til Uniswap-protokollen. Imidlertid måtte ting som mattefunksjoner utvikles fra bunnen av for å adressere unike beregninger på det nye systemet.

Hvilke produkter vil Deriswap tilby?

  • Bytter benytt Uniswap’s Automated Market Maker (AMM) formel “x * y = k” og la LP-er gi likviditet som par med to mynter som Bitcoin (BTC) -Ethereum (ETH). Insentivene deres kommer fra handelskostnader.
  • Alternativer – Alternativer kan byttes ut for å sikre mot volatilitet. For eksempel avbryter positive handelskostnader tap fra avviklede opsjoner. Deriswap bruker TWAP-orakler (tidsveid gjennomsnittspris) for å implementere amerikanske modeller som ikke har hardkodet oppgjørstid.

Deriswap-grensesnittDeriswap-grensesnitt

Siden avregning skjer parvis, må anrops- og salgsfunksjoner tømme eiendeler fra begge sider. Det vil si at en samtaleforespørsel kjøper hele beløpet mens en salgsordre auksjonerer den absolutte verdien.

Deriswap-alternativer tillater brukere å maksimere avgiftene enten markedet beveger seg sidelengs eller er for ustabilt. Hvis det for eksempel beveger seg sidelengs, er det færre handelsavgifter, men høye opsjonsgebyrer. Når det er ustabilt, omvendt, øker handelskostnadene mens opsjonsgebyrene reduseres.

  • Fremtid – Futures ri på tidselementet som finnes på bytter. Dette, omvendt, er “bare en normal handel” i Cronjes ord. Det tillater en av partene i en kontrakt å betale en premie så vel som basisaktiva.
  • Lån – Lån er en naturlig utvikling fra futures. Interessant, de deponerte valutaene parrer hverandre. For eksempel forutsatt at du har satt inn BTC-ETH og vil ha et ETH-lån, fungerer BTC som sikkerhet. Dette bestemmer deretter mengden ETH som er kvalifisert for lån.

Når ETH er returnert, blir BTC gitt tilbake. Ellers blir BTC tapt. Det er viktig å merke seg at lån kan gjøres opp før forfallsdato.

Hva er fordelene ved Deriswap?

Vi kan tenke på plattformen som en Yearn-replika som ikke bare samhandler med bytter som Uniswap og Bancor. Den distribuerer hovedsteder til hele økosystemet med opsjoner, lån og futures. Derfor kan vi skissere viktige punkter som:

  • brukere kan distribuere midler på utvalgte plattformer fra et enkelt grensesnitt. For eksempel kunne de tildele 30 prosent til Aave for å drive desentralisert lån, 30 prosent til Deribit for opsjoner og 40 prosent til Uniswap for handel.
  • ved å distribuere kapital til forskjellige ikke-relaterte plattformer, kan likviditetsleverandører bruke samme mengde penger til forskjellige ting.
  • med forskjellige Deriswap-sfærer som utfyller hverandre, garanterer LP-er avkastning selv når ett marked er sovende eller ugunstig. For eksempel når markedet har lav volatilitet, kan de raskt vende seg til opsjoner og lån. Dette mens et svært volatilt marked gir en mulighet til å drepe handel og futures.
  • Deriswap gjør eksisterende DeFi-produkter funksjonelle og billigere
  • … og har plass til det Cronje kaller “lat likviditet”. Dette er likviditet fra LP-er som ikke har tid til å være aktiv på en plattform. I stedet gir de likviditet og kommer tilbake etter seks måneder for å se etter avkastning.

Når lanseres Deriswap?

Per i dag er det ingen offisiell utgivelsesdato, og det er ikke gitt mye informasjon. Gjennom en serie tweets, artikler og fellesskapsinnlegg som kunngjorde Yearn Finance siste samarbeid, fikk vi vite at Deriswap vil bli fullført og lansert sammen med Sushiswap team. Partnerskapet skal være neste Sushiswap-handelsplattform på Deriswap.

I dette post, vi kan også lese at de to lagene vil samarbeide “i et skjult prosjekt etter Deriswap-utgivelsen”.

For å bekrefte denne “mystiske auraen” bak Deriswap og siste Cronjes kunngjøringer generelt, er “cryptomaniacs” velkommen til å satse på hva dette fjerde beryktede prosjektet i hans siste tweet kan være

Er det et Deriswap-token?

Cronje betraktes av kryptovalutasamfunnet som å ha “Midas touch”, der hvert prosjekt han berører blir gull. Derfor er folk opptatt av å vite om og når Deriswap vil lansere et token slik at de kan dykke tidlig og kjøpe det til en billig pris og selge det senere. De fleste DeFi-protokoller har sitt eget begrensede forsyningstoken, så det forventes at Deriswap etter hvert også vil ha et token. Deriswap-protokollen er imidlertid under revisjon slik det er ingen offisiell Deriswap-token ennå. Det er heller ingen nyheter om det i det hele tatt vil være et token.

Dette har imidlertid ikke hindret noen mennesker i å utstede falske Deriswap-tokens for intetanende kryptoentusiaster å kjøpe. I en slik svindel deponerte folk over 150 ETH på mindre enn 15 minutter, som svindleren straks tok og svømte.  

Konklusjon

I et økosystem der likviditet er tynt spredt over flere plattformer, fungerer Deriswap som en konsolidator for å øke kapitaleffektiviteten. Som sådan kan en DeFi-entusiast distribuere sin kapital i lån, opsjoner, bytter og futuresplattformer. Derfor kan de motta insentiver, selv når en bransje er stillestående. Videre eliminerer bruken av TWAP-oraklene risikoen for stor prisavvik.

Siden Deriswap er utviklet av en erfaren programmerer, vil plattformen sannsynligvis vise seg å være en ny suksess, akkurat som Yearn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me