Ledger Nano X Review: Beste Bitcoin Wallet i 2020?

Ledger Nano X er neste generasjon av Hardware-lommebok med smarttelefonstøtte, en større skjerm og mer lagringsplass for Apps. Detaljhandel for $ 119, Ledger Nano X er flott for nykommere eller erfarne handelsmenn som handler mer enn 3 typer kryptovalutaer om gangen eller store volumer på farten. Hvis flere apper og mobilitet ikke er en stor bekymring, kan du holde deg til Ledger Nano S.

I denne gjennomgangen vil vi se på sikkerheten, maskinvaredesignen og kryptovaluta-støtten til Ledger Nano X for å fortelle deg om denne enheten er verdt å kjøpe eller ikke. Til Installasjons- og installasjonsveiledninger, sjekk ut vår fullstendige Ledger Nano X guide.

Klikk nedenfor for å kjøpe!

Hovedfunksjoner i Ledger Nano X:

Ledger Nano X Video Review

  • Større skjerm – Viser fulle kryptovaluta-adresser uten å bla
  • Mobilsupport – (Android og iOS) støtte via Ledger Live Mobile
  • Mer lagringsplass – Installer opptil 100 forskjellige apper for forskjellige mynter.
  • Oppladbart batteri – lar enheten slås på uten kabel.

Siste funksjoner: stake, bytte, tjene og låne ut kryptovalutaer

Satser og tjener

Ledger Live tillater innsetting av Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) og Algorand ($ ALGO). Brukere kan låse disse kryptovalutaene for å sikre sine respektive nettverk, og til gjengjeld får de betalt renter for å gjøre det. Denne funksjonen utvider Ledger til mer enn bare et sikkert sted å lagre kryptovalutaen din, den kan til og med hjelpe deg med å utvide dine digitale eiendeler.

Å sette dine digitale eiendeler kan gjøres i tre enkle trinn. Først, frys eiendelene dine ved å logge på Ledger Live, velg den aktuelle kontoen for eiendelen du vil satse, og klikk på “tjen belønninger”. Et popup-vindu vises. Der får du lov til å velge beløpet i lommeboken du vil fryse. for det andre, stem på valideringen din (e) som skal lage blokkene på nettverket ditt, og kryptovalutaen som oppnås ved å lage disse blokkene, blir distribuert til velgerne. Til slutt, gjøre krav på belønningene dine ved å klikke på “Gjør krav” i din relevante konto. Belønninger kan kreves hver 24. time.

Bytting

Ledger har gitt ut en Ledger Swap-funksjon som lar brukere utveksle kryptovaluta gjennom sin partner Changelly. Hvordan dette fungerer er at du sender kryptovalutaen din fra enheten din til Changelly, og Changelly sender deg de bytte kryptovalutaene tilbake.

For å bruke denne funksjonen trenger du: Ledger-enhet, Ledger Live, appen for kryptoen du vil bytte og motta, og til slutt utvekslingsappen.

Utlån

Ledger jobber med Forbindelse ($ COMP) for å tillate brukere å låne ut DAI, USDT og USDC gjennom Compounds desentraliserte økonomiprotokoll (DeFi). Hensikten med å gjøre er at utlåner kan tjene en årlig prosentsats.

Videre er det mange fordeler når du bruker Ledger til å låne ut:

Kontroll: Du har kontroll og bevis på at kryptoen du låner ut og genererte interesse tilhører deg. Dette er fordi utlån på Ledger skjer gjennom Compound, og når du låner ut på plattformen får du “cTokens” i retur. Disse cTokensene representerer bevis på at du eier de lånte kryptovalutaene og den genererte interessen. Disse cTokens lagres av deg til du vil ha lånte eiendeler og renter tilbake, og i så fall er alt du trenger å gjøre å sende cTokens tilbake til den smarte kontrakten..

Sikkerhet: cTokens lagres på hovedbokens maskinvarelommebøker.

Bekvemmelighet: Compounds utlånsfunksjoner er tilgjengelige direkte gjennom Ledger Live.

Utlån av krypto ved hjelp av Compound og Ledger Live gjøres i 3 enkle trinn. For det første, på Ledger Live’s Manager, installer applikasjonen for kryptovalutaen du vil låne ut, og opprett en konto. For det andre, la kontoen din godkjenne Compounds smarte kontrakt for å samhandle med kontoen din. Til slutt velger du antall kryptovalutaer du vil låne ut, og utsteder en transaksjon til Compound, verifiser og godkjenn transaksjonen på enheten din..

Sikkerhetsegenskaper

En av hovedgrunnene til å kjøpe Ledger hardware lommebøker er firmaets rykte for sikkerhet. Nano X inneholder to prosessorbrikker:

  • Sikkert element: ST33J2M0 (sikker) er uavhengig sertifisert og lagrer den private nøkkelen og signerer transaksjoner
  • Operativsystem: STM32WB55 chip er ansvarlig for Ledgers BOLOS proprietære operativsystem.

Sikre elementer er separate maskinvarer (andre sikkerhetslag) med egen lagring og begrenset funksjonalitet som ikke kan brytes av hackere. Dette betyr at selv om Ledger Nano X er koblet til en kompromissenhet – som en hacket bærbar PC eller telefon – blir de private nøklene (= tilgang til kryptofond) aldri kompromittert. Enheter som Trezor One og Model T ikke har sikre elementer og har bare et enkelt sikkerhetslag.

Ledger Nano X TeardownLedger Nano X Teardown viser CC EAL 5+ Secure Element Chip

Ledger Nano X har også det samme BOLOS-operativsystemet som finnes på Nano S. BOLOS sørger for at adresser vises riktig på enheten og håndterer tilkoblinger til eksterne enheter.

I likhet med Nano S kan brukere sette opp lommebøker beskyttet av en passordfrase i tillegg til din primære PIN-kode. Så si en tyv krever at du låser opp enheten din, du kan gi dem PIN-koden for å få tilgang til lommebøker med færre midler. Mens du gjemmer mesteparten av dine kryptoaktiver bak lommebokbeskyttede passordfraser.

Nano X har tillegg av Bluetooth-støtte. dessverre Bluetooths sikkerhetsjournal er ikke skinnende rent, og presenterer en ny angrepsvektor for enheten. Ledger CTO Nicolas Bacca har uttalt under et intervju at Bluetooth på Ledger-funksjoner forutsatt at forbindelsen er kompromittert – på intet tidspunkt vil den kunne overta enheten.

Ledger Nano X Bluetooth-kontrollpanelBluetooth kan slås av på Ledger Nano X

I oktober 2019 mottok Nano X CSPN (First Level Security Certificate) sertifisering utstedt av ANSSI (National Agency for Information Systems Security). For øyeblikket er det bare Ledger’s Nano S og Nano X som har denne sertifiseringen av alle kryptovaluta-maskinvarepungene på markedet. Sertifiseringsordningen evaluerer flere aspekter av enhetens sikkerhet, inkludert brannmur, identifikasjon, autentisering og innebygd programvare ved å sette den gjennom flere angrepsscenarier.

Ledger-hack

I juli 2020, Ledger bekreftet de pådro seg et datainnbrudd der en uautorisert tredjepart fikk tilgang til Ledgers e-handels- og markedsføringsdatabase. Som et resultat ble rundt 1 mil e-postadresser eksponert, og av disse hadde 9500 kunder ytterligere informasjon som for- og etternavn, postadresse, telefonnummer og bestilte produkter.

Ledger hadde rapportert saken til myndighetene og jobber med Oransje cyberdefense å undersøke saken. Teamet overvåker også kontinuerlig bevis for dataene som selges på internett.

Etter datainnbruddet har brukere rapportert om å motta phishing-e-post og tekst ved å be dem om å laste ned en ny versjon av Ledger-programvaren. Hvis brukere klikker på lenken i e-posten, blir de omdirigert til en falsk klonet versjon av Ledger-nettstedet. Etterpå, hvis brukere laster ned “oppdateringen”, som faktisk er skadelig programvare, vil den be brukerne om deres Ledger-gjenopprettingsfrase. Den angitte gjenopprettingsfrasen brukes deretter av angriperen for å gjenopprette brukerens lommebok og sende brukerens kryptovaluta til angriperens lommebok. For en full forklaring på hvordan phishing-angrepet fungerer, se rapporten fra Kraken.

Phishing-e-postPhishing-e-post sendt fra [email protected]

Vi gjør oppmerksom på at dette kan karakteriseres mer nøyaktig som et “datainnbrudd” i stedet for et hack. Enda viktigere, dette bruddet hadde ingen kobling eller innvirkning på Ledger hardware lommebøker eller Ledger Live app. Kryptovaluta lagret på Ledger-enhetene har aldri vært i fare.

5/5 Sikkerhetsvurdering

Støtte for flere valutaer

Mynter støttet av Ledger Nano XFull liste over støttede mynter på Ledger finner du her

Ledger har en av de mest varierte støttene for forskjellige kryptovalutaer som NEO, Vechain og Monero. Med sin åpne policy for utvikling fra prosjektgrupper støtter Ledger nano X 1100+ forskjellige eiendeler. Mange av disse eiendelene som Vechain eller NEO finnes ikke på konkurrenter som Trezor Model T eller KeepKey, noe som gjør Ledger til den eneste maskinvareboksen tilgjengelig for mange mynter. Tommelfingerregelen her er at Nano X vil støtte de samme eiendelene som Ledger Nano S.

Installere Ledger Live

Ledger Live applikasjonsgrensesnitt

Ledger har en innfødt applikasjon som heter Ledger Live for å gi deg tilgang til kryptokurrencykontoer (inkludert Bitcoin, Litecoin Ethereum og andre kryptovalutaer). Ledger Live er tilgjengelig på flere plattformer, inkludert Windows, MacOS, Linux, Android og iOS. Vi fant Ledger Live-appen enkel å bruke, da den tydelig viser kryptovalutaaktiva med historiske diagrammer. Det er ekstremt enkelt å sende kryptovaluta med trinnvis operasjon som tydelig viser avsender- og mottakeradressene. Det er også avanserte funksjoner for å manuelt tilpasse transaksjonsgebyr i lør / byte.

Hvor mange mynter kan Ledger Nano X holde?

En av svakhetene ved Nano S er mangel på plass til installerte applikasjoner. Ledger Nano X løser dette problemet ved å øke internminnet til 2 MB. I testene våre klarte vi å installere alle 73 tilgjengelige apper på enheten (Hovedbok hevder opptil 100+). Det bør bemerkes at applagring er en praktisk funksjon – apper vil fortsatt beholde sine kontoer / kryptovaluta-saldoer selv om de avinstalleres.

Støtter Ledger Nano X Ethereum og ERC-20?

I september 2019 la Ledger til en innfødt Ethereum Wallet til sin siste Ledger Live v.1.14.0 som gir støtte til 22 mynter og over 1250 ERC-20 tokens. Dette gir direkte tilgang til tokens og ethereum mens du er på farten uten behov for et tredjepartsgrensesnitt som MyEtherWallet. Dette er en velkommen oppgradering til Nano X-brukere som tidligere måtte bruke forskjellige grensesnitt, avhengig av kryptovalutaen du ønsket å samhandle med. Det vil også absolutt være velkommen til nykommere i kryptovaluta, som kan være forvirret av de forskjellige grensesnittene.

En av klagene våre er at Ledger Nano X må oppgi hver app-konto hver for seg – noe som ikke er nødvendig på Trezor Model T.

Er Ledger klar for Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 kommer snart med den første fase 0 Beacon Chain som vil bli lansert i desember 2020. Ethereum-stakers må føre opp dette til å sette inn minst 32 Ether på Beacon Chain ved hjelp av en innskuddskontrakt. Derfor har Ledger oppdatert Nano Xs nye firmwareversjon 1.2.4-5, der Ethereum-applikasjonsoppdateringen til versjon 1.6.0 tillater brukere å signere en innskuddskontrakttransaksjon direkte på Ledger Nano X. Denne funksjonen er EKSKLUSIV til Ledger Nano X.

I fremtiden vil brukere kunne bruke Ledger Nano X til å utlede en offentlig Ethereum 2.0-nøkkel og validere at den offentlige uttaksnøkkelen som brukes i innskuddskontrakten faktisk tilhører Ledger-enheten. Ledger-teamet jobber også med en andre Ethereum-applikasjon som gjør det mulig for stakere å signere blokker på Beacon Chain sikkert..

5/5 støtte for flere valutaer

Maskinvare Design

Ledger nano X PIN-inngangsgrensesnittInndata gjøres med de to sirkulære knappene

Den nye Ledger Nano X har to maskinvareknapper – skjult i dekselens sirkulære design. Disse to knappene lar oss få tilgang til menyer (hold begge knappene), foreta valg (trykk på begge knappene) og til og med legge inn gjenopprettingsfraser (bruk knappene for å bla). Vi fant ut at å skrive inn PIN-koder og gjenopprettingsfraser for å være kjedelig med bare to knapper – kanskje en berøringsskjerm eller flere knapper kan hjelpe.

Nano X har en større skjerm med høyere oppløsning. Dette betyr at fullstendige kryptovaluta-adresser kan bli forskjøvet uten å bla – noe som veldig manglet i Nano S.

Nano X bruker et moderne USB-C-grensesnitt for lading og tilkobling til PC-en. Dette er en velkommen oppgradering ettersom databehandlingen migrerer til USB-C.

4/5 for maskinvaredesign

3.5 / 5 av brukervennlighet

Mobilitet

Ledger nano X

Ledger Nano X kan brukes med mobile enheter, og transaksjoner kan sendes på farten ved hjelp av Ledger Live-appen på mobil. Vi fant denne funksjonen veldig situasjonell. Selv om det er nyttig å sende krypto på farten med den sikkerheten Nano X gir, mangler bekvemmeligheten sammenlignet med mobile lommebøker som Enjin Wallet. Et separasjonsbekreftelsessett er nødvendig: Lås opp enheten via PIN, gå inn i cryptocurrency-appen, sjekk og bekreft transaksjonen. Dette føles kjedelig og ikke egnet for enkle kaffekjøp eller små transaksjoner. Det som gir mening er kanskje store innkjøp (bil eller hus?) Eller token-salgsinvesteringer. Imidlertid gjenstår spørsmålet, hvor ofte trenger vi å sende store mengder krypto på farten?

Hvordan oppdaterer du Ledger Nano X

Ledger lanserer jevnlig oppdateringer for Ledger Nano X for å forbedre sikkerhet, funksjonalitet og myntstøtte. Det kreves faktisk firmwareoppdateringer for å få støtte til de nyeste kryptovalutaene. For å oppdatere fastvaren, koble Nano X til datamaskinen din og kjør Ledger Live-app. Appen viser automatisk versjonsnummeret ditt og viser tilgjengelige firmwareoppdateringer. For å starte oppdateringen, klikk på oppdateringsknappen og bekreft installasjonen i Nano X ved å trykke ned begge knappene når du blir bedt om å “tillate ledger manager” å få tilgang til enheten..

Ledger Nano X verdt oppgraderingen?

For $ 119 er Ledger Nano X ikke et budsjettsystem – det kommanderer en viss prispremie som gjør oppgraderingsbeslutningen vanskeligere for mange brukere. For mange funksjoner for avtalsbryter – den store skjermen som viser fullstendige kryptovaluta-adresser og større lagring for flere apper. Hvis disse funksjonene er viktige for deg, er Nano X verdt å oppgradere. Men hvis du bare trenger noen få apper, er den budsjettvennlige Ledger Nano S et bedre alternativ på $ 59.

Ledger Nano X sammenlignet med Trezor Model T

Ledger sammenlignet med andre Hardware Wallets

Den største forskjellen mellom Ledger Nano X og Trezor Model T er skjermen og støttede mynter. Trezor Model T har fin berøringsskjerm som hjelper deg med å skrive inn PIN og sikkerhetsuttrykk. Trezor har imidlertid færre støttede mynter, og vanligvis pleier prosjekter å frigjøre Ledger-støtte først. Følgende tabell er en sammenligning mellom forskjellige maskinvarepunger, inkludert utgivelsesdato, ekstern sikkerhetssertifisering (hvis noen), utgivelsesdato og vår vurderingsvurdering.

På slutten av dagen er valget mellom Ledger Nano X og andre maskinvarelommebøker hovedsakelig basert på 1 spørsmål – er kryptovalutaene du vil ha støttet på enheten. Støtte for et stort antall mynter har alltid vært Ledger sterk, sammen med nettleserstøtte i desentraliserte børser (Binance DEX, IDEX og Switcheo)

Vurdert 20. april 2020 av Michael Gu

Oppdatert 22. november 2020: Oppdatert informasjon om utlån ved hjelp av Ledger Live

Klikk nedenfor for å kjøpe!

{ "@kontekst": "http://schema.org/", "@type": "Produkt", "merke": "Hovedbok", "Navn": "Ledger Nano X", "bilde": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Ledger-Nano-X.jpg", "beskrivelse": "Ledger Nano X er neste generasjon av Hardware-lommebok med smarttelefonstøtte, større skjerm og mer lagringsplass for Apps.", "anmeldelse": { "@type": "Anmeldelse", "overskrift": "Ledger Nano X lommebok gjennomgang: Er det verdt det i 2019", "Navn": "Ledger Nano X", "beskrivelse":"Ledger Nano X er neste generasjon av Hardware-lommebok med smarttelefonstøtte, større skjerm og mer lagringsplass for Apps.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ledger har en av de mest varierte støttene for forskjellige kryptovalutaer som NEO, Vechain og Monero. Med sin åpne policy for utvikling fra prosjektgrupper støtter Ledger nano X 1100+ forskjellige eiendeler. Mange av disse eiendelene som Vechain eller NEO finnes ikke på konkurrenter som Trezor Model T eller KeepKey, noe som gjør Ledger til den eneste maskinvareboksen tilgjengelig for mange mynter. Tommelfingerregelen her er at Nano X vil støtte de samme eiendelene som Ledger Nano S.", "dato Publisert": "2020-4-20", "anmeldelseBedømmelse": { "@type": "Vurdering", "ratingValue": "4.5", "worstRating":"0", "bestRating": "5" }, "forfatter": { "@type": "Person", "Navn": "Michael Gu" }, "forlegger": { "@type": "Organisasjon", "Navn": "Boxmining", "logo": { "type": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "tilbud": { "@type": "By på", "pris Valuta": "USD", "pris": "119", "url":"https://shop.ledger.com/?r=428b&tracker = nanoxreview" }}

Produktspesifikasjoner (tekniske spesifikasjoner)

Ledger Nano X Produktspesifikasjoner:

Prosessorer ST33J2M0 (sikker) + STM32WB55
Kompatibilitet 64-bits stasjonær datamaskin (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) unntatt ARM-prosessorer. Også kompatibel med smarttelefoner (iOS 9+ eller Android 7+).

Kontakt

USB Type-C, Bluetooth 5.0

Batteri

100mAh batteri

Størrelse

72 mm x 18,6 mm x 11,75 mm

Støttede eiendeler 1100+ støttede eiendeler

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Kan du beholde myntene dine når du oppgraderer fra Ledger Nano S til Ledger Nano X?

Ja. Når du gjør oppgraderingen, velger du å “gjenopprette” alternativet under oppsettet og skriver inn 24-ordets gjenopprettingsfrase fra Ledger Nano S-sikkerhetskopien

Kan Bluetooth-funksjonen slås av i Ledger Nano X?

Ja, Bluetooth kan deaktiveres i kontrollpanelet. Dette vil deaktivere Bluetooth-kommunikasjon og bare tillate Ledger å kommunisere via USB-kabelen. Du får tilgang til panelet ved å holde begge knappene nede i 3 sekunder.

Kan mange apper installeres på Ledger Nano X?

Vi fant ut at Ledger Nano X kan inneholde alle 73 apper som for øyeblikket er tilgjengelige på Ledger Manager. Det er enda mer lagringsplass tilgjengelig for fremtidige applikasjoner.

Hvorfor endres Ledger Nano X Bitcoin-adresse?

Ledger inkluderer en funksjon som automatisk genererer en ny Bitcoin-adresse hver gang en gammel brukes. Dette øker personvernet til transaksjoner, ettersom forskjellige adresser brukes til nye transaksjoner. Gamle adresser kan fortsatt brukes da Ledger inneholder full tilgang (inkluderer fremtidig tilgang) til disse midlene.

Hvordan genererer du en ny offentlig adresse for å motta midler

Nye offentlige adresser genereres automatisk når gamle brukes (adressen mottar eller sender en transaksjon).

Hva er den siste Ledger-firmware

For tiden er den siste firmware 1.6.0

Vil Coronavirus (COVID-19) pandemi påvirke Ledger?

Ledger har utstedt en uttalelse sier at de har på plass forretningskontinuitetstiltak for å sikre at de fortsetter å ha lager og produkter å sende til sine kunder. De opplever imidlertid noe etterslipp på kundeservicesiden, men jobber for å sikre at kundens bekymringer blir besvart. Du kan sjekke operativ status for systemene deres her. Det kan uunngåelig være problemer med å sende produkter til kunder, de kan fortsatt sende til de fleste land, men noen kunder kan oppleve begrensede fraktalternativer. Sjekk her for å se om frakt til ditt land kan bli påvirket.

Videre lesning

Ledger legger også ut anmeldelser fra andre YouTubers, som du kan sjekke ut her.

Har du akkurat en ny Ledger Nano X? eller alltid vært nysgjerrig på å komme i gang med Bitcoin og andre kryptovalutaer? Ta en titt på kurset mitt laget i samarbeid med Jeff Kirdeikis fra Uptrennd- Bitcademy: Lær, invester & Handle Bitcoin – på under en time

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me