Project Serum ($ SRM): Se først på FTXs nye DEX for DeFi-bølgen

Prosjekt Serum er en helt ny desentralisert utveksling (DEX) for den desentraliserte økonomisfæren (DeFi) fra det samme teamet som opprettet FTX Exchange. Det sies å teste grensene for DEXer ved hjelp av en ikke-Ethereum blockchain. Bygget på Solana, ble Serum opprettet for å løse de sentraliserte sårbarhetene som eksisterer i det nåværende DeFi-rommet på samme tillitsløse og tillatelsesløse måte som DEX-handelsmenn er komfortable med. Når det er sagt, må Serum fortsatt testes med virkelige brukere først. Selv om teamet skryter av at DEX allerede er funksjonell, har den ikke blitt lansert per nå. Men vi kan se Serum gå live en gang i løpet av de neste par ukene.

Her er intervjuet vårt med Sam Bankman-Fried, medstifter og administrerende direktør i FTX Exchange.

YouTube-plakat

Hva er Project Serum?

Serum blir kalt neste grense, og hevdes å være en “ren” form for DeFi som er bygget på Solana blockchain og vil kjøre på en sentral grenseordrebok som er helt pålitelig. Dette gjør den svært skalerbar, billig og rask.

Serum er helt desentralisert ned til frøprotokollen. Den kjører på en ikke-frihetsberøvende børs med handelsstøtte på tvers av kjeder og ingen KYC nødvendig. Dette vil gi brukerne samme UX-nivå som er sammenlignbart eller enda bedre enn hva sentraliserte sentraler for øyeblikket kan tilby. Med prisen, hastigheten og brukervennligheten som Serum har, er det ingen grunn til at kunder som er vant til å handle i sentraliserte børser ikke gir det en sjanse.

Til tross for at de er hjemmehørende i Solana, er Serum designet for å være helt interoperable med Ethereum og Bitcoin, en stor fordel når den settes mot Binance DEX eller andre DeFi DEXer som Balancer og Uniswap. Dette gir dem et forsprang siden mange handelsmenn er opptatt av å handle andre kryptovalutaer i tillegg til ERC-20-tokens som de fleste DeFi-plattformer for tiden tilbyr..

Med dette i bakhodet er det en sjanse for at Serum kan formørke andre DEXer i kryptorommet når den lanseres. Den har bekvemmeligheten og fortroligheten som en sentralisert sentral kan tilby, men i et ikke-forvaringsoppsett. Serum tilbyr også insentiver til nodeoperatører til å delta i innsatsen fra et henvisningssystem med “ledere”, inflasjon og handelsavgifter.

En demo av Serum ble vist i løpet av Motgiften: Serums ukentlige konvergens 18. august 2020. Demoen viste hvordan brukere kan handle på Serum. Her er demoen som vises under sendingen:

Serum demo-grensesnitt

Under demonstrasjonen kommenterte Sam Bankman-Fried at det kan være noen ytterligere endringer i utseendet på grensesnittet, og det vil være flere funksjoner som kommer. Handelsfunksjonen er imidlertid allerede funksjonell.

Solana Blockchain

Solana er den første i sitt slag blockchain som kan potensielt nå 710 000 transaksjoner per sekund (tps). Dette er mulig med en verifiserbar forsinkelsesfunksjon kalt SHA 256 hash-kjede som muliggjør optimistisk samtidighetskontroll. For tiden kan den håndtere rundt 50000 tps, noe som er eksponentielt raskere enn Ethereums 15 tps.

Lær mer om Solana ($ SOL)

Ethereum dominerer kryptorommet i dag, men når det gjelder skaleringsevner, har Solana noe mer lukrativt å tilby. Dette gjør det ikke bedre enn Ethereum. Men foreløpig er den mer skalerbar. Sammenlignet med eldre blokkjeder kan Solana behandle transaksjoner raskt til mye lavere kostnader. Transaksjonens gjennomstrømning kan konkurrere med Visa. Mens andre smarte kontraktsplattformer er høye når det gjelder deres blockchain-skaleringsfunksjoner, har svært få hevdet å nå nivået på gjennomstrømningen Solana hevder å ha oppnådd.

Solana har også inngått samarbeid med andre kryptogiganter som Terra, ChainLink og mange andre.

Teamet bak prosjektserum

Project Serum er laget for å være den nye DEX som skal lanseres av FTX Exchange – en plattform for utveksling av valuta og derivater. Sjekk ut vår anmeldelse av FTX Exchange. Grunnleggerne av Project Serum står også bak FTX-utveksling, og de har også inngått samarbeid med titaner i bransjen som har vellykkede prosjekter, inkludert grunnleggerne av Multicoin Capital, TomoChain, Compound og Kyber Network.

Serum ($ SRM) -token

$ SRM er Serums styringstoken basert på Solana blockchain, men har alternativt også en Ethereum- eller ERC-20-versjon.

Rundt 10 milliarder SRM ble preget som maksimal forsyning ved begynnelsen; hvorav omtrent 175m tokens vil sirkulere i utgangspunktet og vil vokse til 181 millioner tokens etter IEO (se nedenfor). Dette beløpet er da satt til å vokse med rundt 15% årlig. Det gir eierne styringsmakt over Serum-økosystemet. Mens de fleste komponentene i Serum anses som uforanderlige, kan noen parametere, som fremtidige avgifter, endres via SRM-styringsstemmer. Nettoprisene brukes til å kjøpe og brenne SRM-tokens.

SRM kan satses og kan også brukes til å betale for avgifter. Dette gir SRM-holdere hele 50% rabatt på alle handelskostnader. Dessuten er 90% av alle SRM-tokens designet for langvarig hold eller lock-ups. Dette for å sikre at teamet er her på lang sikt.

Støtte på tvers av kjeder

Serum har tverrkjedestøtte som muliggjør tillitsløs utveksling av eiendeler fra forskjellige blokkjeder. Dette er en slående kontrast til andre protokoller som krever at pålitelige parter tillater tverrkjedebytte. Serum velger å gjøre dette på en helt desentralisert måte, og bruker over 100 validatorer.

SerumBTC og Serum USD

Serum BTC er et innpakket verktøy token der prisen er festet eller bundet med den underliggende eiendelen eller BTC-formen. Det er også et helt desentralisert Solana-basert BTC-token.

I mellomtiden er Serum USD en desentralisert innpakket stabil mynt som følger både ERC-20 og SPL-tokeniseringer for USD og har ingen eneste feilpunkt.

Konklusjon

DeFi, i hovedsak, har blitt utrolig forstyrrende, og utfordrer status quo av penger i økonomien vår. Men inntil nå har det stort sett tjent appetittene til spekulanter for avlsdyrking. Serums revolusjon har som mål å bygge bro over gapet mellom profesjonelle handelsmenn og DeFi. Deres tverrkjedestøtte, ordrebøker, skalerbarhet og andre funksjoner kan tjene som en dangle-the-gulrot til profesjonelle handelsmenn, slik at de tar virksomhet fra sentraliserte kolleger til DEX-er. Samlet sett er Serum en veldig lovende DEX- og DeFi-protokoll. Men vi kunne bare vite hva den virkelig er i stand til når den lanseres i løpet av de neste ukene.

Vanlige spørsmål

Hvor kan jeg kjøpe $ SRM?

$ SRM-handel er tilgjengelig på Binance, FTX, Uniswap (v2), BKEX, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX og Bibox.

Når vil Serums DEX bli utgitt.

28. august 2020 kunngjorde teamet at Serum DEX vil lansere “denne uken”.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me