Telegram Open Network forsinket, villig til å returnere penger til GRAM-investorer

Telegram, en av verdens ledende meldingsapper, har blitt tvunget til å forsinke avdukingen av Telegram Open Network (TON) og utstede GRAM-token. Telegram’s Open Network var et av de hotteste prosjektene i 2018, og samlet over 1,7 milliarder dollar i investering over 3 faser. Mange så på telegramnettverk som en måte å bringe flere masser inn i det desentraliserte økosystemet, slik meldingsappen hadde over 400 millioner aktive brukere hver måned. $ GRAM-token var planlagt å bli integrert direkte i Telegram-appen sammen med støtte for smarte kontrakter. På toppen av dette tilbød TON også smarte kontraktsfunksjoner – noe som gir mulighet for Decentralized Finance (DeFi) og andre applikasjoner. Nettverket var opprinnelig planlagt utgitt 30. april, men det russisk baserte selskapet ga ut en brev til sine investorer (på russisk) 29. april og sa at dette måtte utsettes for senest et år til.

Denne nyheten kommer som en skuffelse for mange investorer som forventet at TON skulle konkurrere med prosjekter som Facebooks Libra (også forsinket). Disse prosjektene konkurrerer direkte med sentralbankens digitale valutaer, som får grep med lanseringen av Kinas DCEP. Selv om mange kan ha tilskrevet endringen i utgivelsesdato til den nåværende Coronavirus-pandemien som har brakt verden på kne, er det faktisk ned til regulatoriske bekymringer.

Juridiske problemer med US Securities and Exchange Commission (SEC)

SEC stoppet Telegram Open Network Digital Offer i 2019

Brevet hevdet at avgjørelsen ble til, “i lys av den nylige amerikanske tingrettsavgjørelsen.” Saken de henviser til er forrige måneds avgjørelse av en amerikansk dommer om at selskapet ikke kunne fortsette med noen blockchain-prosjekter eller utstede tokens før de løser tvisten med US Securities and Exchange Commission (SEC). 

I oktober saksøkte SEC Telegram for å ha brutt sine lover og solgt gram tokens ulovlig. Kommisjonen ble varslet til Telegram etter at de tjente 1,7 milliarder dollar fra deres første mynttilbud (ICO) av deres Gram-token. Denne forhåndssalget ble ikke godkjent av SEC og var i utakt med sikkerhetsloven. 

Dette SEC-problemet er noe Telegram har vanskelig for å riste av seg. De ble tvunget til å utsette TON-blockchain før, fra oktober 2019 til april 2020. Nå har de blitt tvunget til å utsette ytterligere. 

Økonomiske vanskeligheter

Livet til Telegram CEO og VKontakte-grunnlegger Pavel Durov - InsiderPavel Durov, administrerende direktør i Telegram Inc.

Hver gang nettverket blir forsinket, Telegram og administrerende direktør, Pavel Durov, taper også penger. Den siste forsinkelsen har virkelig rammet dem hardt. I henhold til brevet til investorer vil de som har lagt til i prosjektet motta 72% av pengene tilbake. Imidlertid vil de som venter til april 2021 se 110% av sin opprinnelige investering returnert. 

Hvordan pengene eller Gram-tokens blir returnert til investorer, er imidlertid litt oppe i luften. Brevet så ut til å berolige investorer, som tok sine avgjørelser sist fredag, og sa: “Vi fortsetter å delta i diskusjoner med relevante myndigheter i forbindelse med TON og utstedelse av poletter til de opprinnelige kjøperne.”

Brevet fortsatte: “Hvis vi får de relevante tillatelsene før 30. april 2021, vil kjøpere som valgte lånet ha det ytterligere alternativet til å motta Grams eller potensielt en annen kryptovaluta på samme vilkår som i de opprinnelige kjøpsavtalene (til omfang tillatt av gjeldende regulatoriske begrensninger). ”

Uansett må denne blockchain- og kryptovalutaopprettingen være en kostbar satsing for Durov, spesielt nå refunderes investorer. Telegram-sjefen sa i brevet at han ville betale ned gjelden gjennom egenkapitalen. 

“Med 400 millioner månedlige brukere og organisk vekst på 1,5 millioner påmeldinger hver dag, er Telegram den # 1 mest nedlastede applikasjonen for sosiale medier i 27 land … Basert på verdsettelsen av meldingstjenester i lignende vekstfaser, tror vi Telegrams egenkapital verdien vil overstige det samlede beløpet på potensiell gjeld som følge av dette tilbudet minst flere ganger, ”

Pavel Durov

Fake Telegram Refund-tjenester

Fake Telegram Refunds Service er nummer 1 på google-søk

Etter kunngjøringen om GRAM-refusjonen har det dukket opp flere svindel som tilbyr falske “Telegram Token Refunds”. Disse tjenestene ber vanligvis ofrene om å betale dem på forhånd med løftet om en større sum refusjon. Disse er typiske kryptovaluta-svindel som umiddelbart vil stikke av med offerets midler.

Når vil Telegram Open Network lanseres

I følge det siste nyhetsbrevet for investorer vil TONs tidligste lanseringsdato være 2021. TON har blitt utsatt for ulike forsinkelser på grunn av regulatoriske spørsmål, som den pågående undersøkelsen fra US Securities and Exchange Commission (SEC).

Er det refusjon for GRAM

For legitime kjøpere av GRAM refunderes 110% for investorer (ikke-amerikanske) og 72% refusjon for amerikanske investorer. Vær oppmerksom på Fake Telegram Refund-tjenester som ber deg om å betale penger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me