YF Link ($ YFL): Kombinerer du det beste fra Chainlink ($ LINK) og Yearn Finance ($ YFI)?

YF-lenke ($ YFL) kombinerer Chainlink’s $ LINK-token med Yearn Finance $ YFI’s yield farming / liquidity mining mechanics. Forutsetningen for dette prosjektet var at den skulle tilpasses den for bruk av Chainlink-entusiaster, kjent som “Link Marines”. Tatt i betraktning selve LINK-token har gjort det ganske bra i 2020 så langt med priser som går fra $ 2 til $ 15, både Link Marines og andre kryptovalutaentusiaster er selvfølgelig interessert i hva YF Link er og hva den hadde å tilby. Så i denne artikkelen vil vi ta en titt på bakgrunnen til YF Link, funksjonene til og hvordan du får sitt opprinnelige $ YFL-token.

Bakgrunn og historie til YF Link

YF Link ble forkjøpt fra Yearn.Finances ($ YFI) Yearn-kontrakt ved å bytte den til å godta LINK i stedet for yCRV-tokens. Det er et lokalsamfunnsbasert prosjekt startet av Chainlink-entusiaster, spesielt av en “Bobby Shaftoe” og 4 andre anonyme utviklere som kunngjorde eksistensen av prosjektet og dets detaljer i et middels innlegg “Idéen til YFLINK er født7. august 2020. Siden LINK-tokens var påkrevd å være låst for å generere avkastning, antas det at lanseringen av YF Link hadde en positiv innflytelse på LINK-prisene ettersom etterspørselen etter disse tokens økte. I løpet av de få dagene etter Medium-innlegget ble prisene på $ LINK nesten doblet.

YF Link i et nøtteskall (Bildekreditt: YFLINK)

Forløper – Yearn.Finance ($ YFI)

Forløperen til YF Link, Yearn Finance (YFI), ble lansert av Andre Cronje 17. juli 2020 som et eksperiment innen avlsdrift og likviditetsdrift. Det fungerer ved å la brukerne gi midler til en smart kontrakt, som deretter distribueres automatisk mellom dYdX-, Aave- og Compound-utlånsprotokoller, optimalisert for maksimal avkastning.

Til gjengjeld tjener brukerne avkastningsfortjeneste og skaffer seg YFI-tokens. YFI-token brukes til styring. De totale YFI-tokens som eksisterer er 30.000.

Lær mer om Andre Cronjes innsikt i DeFi-rommet i intervjuet med FTX-utveksling.

Hvordan fungerer YF Link?

YF Links YFL-token gir likviditet til LINK-bassenger på flere Decentralized Finance (DeFi) -protokoller som Aave, Balancer og Curve Finance. Brukere skaffer midler ved å sette dem inn i disse protokollene, som deretter genererer avkastningsfortjeneste for innskyterne. Disse brukerne, dvs. likviditetsleverandører, mottar også YFL-tokens som en belønning, i sin tur kan disse YFL-tokens handles på børser som Uniswap.

Mengden belønning avhenger av hvor mye likviditet som er gitt og varigheten de satser på. Og selv om brukernes midler er låst inne, kan de trekkes når som helst.

Alternativt spekulerer noen ganske enkelt på YFL-tokens og handler dem på børser.

Konseptene

De to underliggende konseptene som brukes i YF Link er avling og avling av likviditet. De jobber begge sammen i synergi for å stimulere brukerne til å skaffe likviditet. Som vi vil se senere, kommer disse to konseptene sammen for å gjøre det mulig for bønder å tjene belønninger og potensielt tjene på disse aktivitetene.

Yield Farming

Avling oppdrett er en metode for å bruke ellers inaktive eiendeler til gunstige formål. Det innebærer å ta eiendeler fra brukerne, låne dem til forskjellige protokoller, i bytte for å skaffe flere eiendeler enn opprinnelig gitt.

Likviditetsgruvedrift

Likviditetsdrift er en variant av avkastningsoppdrett, som gjør det mulig for likviditetsleverandører å oppnå en annen styringsressurs, i tillegg til de vanlige avkastningene.

YFL-tegnet

$ YFL-token er det opprinnelige token for YF Link med en maksimal tilførsel på 75 000 tokens. Det må bemerkes at selv skaperne av YF Link har sagt at tokenet bør verdsettes til NULL.

YFL-token skal brukes til styringsformål, dvs. det lar innehavere sende inn forslag for å stemme og ta beslutninger. For eksempel er et av de første forslagene om styring å ha en LINK-meme-konkurranse.

I begynnelsen sendte totalt 6 bassenger ut YFL-tokens, med forskjellige parametere. Utslippet av poletter vil vare rundt 15 uker, og de fleste utslippene skjer de første 4 ukene. Etter at YF Link-kontraktene ble distribuert, brente skaperne kontraktsnøklene slik at ingen kan endre denne utslippsplanen.

YF Link Pools: Hva er forskjellen??

Som nevnt i avsnittet ovenfor, når YF Link-kontraktene ble distribuert første gang, vil totalt 6 bassenger avgi YFL-tokens. Vær oppmerksom på at fra og med 22. august 2020 har basseng 0, 1 og 2 oppbrukt YFL-belønningen, dette betyr at du ikke kan lage noen nye YFL-tokens ved å sette inn disse bassengene.

Basseng 0 også kalt Genesis-bassenget (15 000 YFL-tokens tilgjengelig)– brukere gir LINK og YFL returneres. Dette bassenget har brukt opp sine YFL-belønninger.

Basseng 1 LINK Balanserbasseng (15 000 YFL-tokens tilgjengelig)– brukere gir LINK og YFL sendes til en Balancer-pool. Brukere får BPT-tokens og leverer dem til YF Link-bassenget. YFL og BAL returneres deretter. Dette bassenget har brukt opp sine YFL-belønninger.

Basseng 2 yCRV Balanser basseng (15 000 YFL-tokens tilgjengelig)– bruker yCRV. Retur inkluderer YFL, BAL, interesse fra Curve Protocol og CRV-tokens. Dette bassenget har brukt opp sine YFL-belønninger.

Basseng 3 LINK Aave pool (15 000 YFL-tokens tilgjengelig)– brukere gir LINK og deponerer det til Aave.com for å få aLINK-tokens. Deretter får du disse aLINK-tokens og deponerer det i et aLINK-balanseringsbasseng med YFL. Fra dette vil brukere få BPT-tokens som de kan satse i YFL-bassenget. Til slutt kan brukere tjene YFL, BAL og AAVE interesse.

Basseng 4 Styrebasseng for styring (20.000 YFL-tokens tilgjengelig) – Dette bassenget blir satt i drift 26. august 2020 kl. 1400 (UTC). Brukere må satse YFL for å kunne stemme i Governance-kontrakten så lenge avstemningen varer. Brukere blir belønnet med flere YFL-tokens.

Basseng 5 Utilsiktet basseng (5000 YFL-tokens tilgjengelig)– teamet distribuerte dette bassenget ved et uhell. Skaperne vil bryte fra dette bassenget for å oppfylle sine tidlige gruveprogramforpliktelser og potensielt andre formål som skal kunngjøres.

Konklusjon

YF Link er en interessant variant av Yearn.Finance. Det vil sannsynligvis også forbedre nytten og likviditeten til LINK-tokens. Noen analytikere kaller det til og med den “manglende lenken” mellom de to mest brukte DeFi-protokollene – Chainlink og Yearn..

Siden distribusjonen har prosjektet fungert normalt uten feil eller utnyttelser. Den har samlet en imponerende Total Value Locked (TVL) på kort tid. Det kan til og med bli en go-to-protokoll for folk som ønsker å satse LINK-tokens for belønning i fremtiden.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me