Algorand (ALGO) Forklart

Hva er Algorand?

Algorand er en høyytelses neste generasjons blockchain som har som mål å skape et gjennomsiktig system der alle kan oppnå suksess gjennom desentraliserte prosjekter og applikasjoner. Mange har kalt dette prosjektet “Blockchain 3.0”, da det løser Bitcoins velkjente skalerbarhetsproblemer samtidig som det opprettholder sikkerhet og desentralisering. Algorand har det opprinnelige token $ ALGO, som vil bli brukt som verdioverføring på nettverket. Når det gjelder teknologi-ryggraden, bruker Algorand en Pure Proof of Stake (PPOs) og pseudorandom-funksjoner for å forhindre at ondsinnede angripere kolliderer i nettverket.

Algorand skiller seg ut fra andre høytytende blokkjeder ved troverdigheten til grunnleggeren, MIT-professor Silvio Micali. Professor Micali har mottatt den prestisjetunge Turing-prisen for informatikk, og mange av hans oppfinnelser har direkte påvirket kryptovaluta-scenen.

Grunnlegger av Algorand: Silvio Micali

Silvio Micali er mottaker av Turning-prisen (den høyeste prisen fra datavitenskapere) med innovasjoner bygget rundt hans forskning innen kryptografi, null-kunnskap, pseudorandom-generering, sikre protokoller og mekanismedesign. På toppen av dette er Dr. Micali medoppfinner av sannsynlig kryptering, nullkunnskapssikkerhet, verifiserbare tilfeldige funksjoner og mange av protokollene som er grunnlaget for moderne kryptografi.

Algorand prøver å overvinne Blockchain Trilemma

Blockchain kan bare ha maksimalt 2 av disse egenskapeneVitalik Buterin foreslo at en Blockchain bare kan ha maksimalt 2 av disse egenskapene

For øyeblikket er transaksjoner på blockchain veldig treg på grunn av “Blockchain Trilemma”. Dette er et begrep som er laget av Vitalik Buterin, grunnleggeren av Ethereum.

I følge denne ideen har en blockchain tre hovedfunksjoner: desentralisering, skalerbarhet og sikkerhet.

Blockchain Trilemma foreslår imidlertid at det er veldig vanskelig for et prosjekt å ha alle tre funksjonene i tilfredsstillende tilstand. Et nettverk som er desentralisert og har en tøff sikkerhet, vil ikke være skalerbart. Tilsvarende vil en blokkjede som er desentralisert og skalerbar ha liten sikkerhet osv.

Buterin tror på et grunnleggende nivå, et blockchain-nettverk kan bare oppnå to av de tre funksjonene når som helst. Blockchain Trilemma kan være kilden til skalerbarhetsproblemer på de fleste kryptovaluta-blokkjeder. De fleste kryptovaluta-prosjekter kan ikke håndtere et høyt antall transaksjoner, samtidig som de sørger for nettverksdesentralisering og sikkerhet.

YouTube-plakat Hva er Algorand- Er det virkelig en neste generasjons blockchain?

For å forsøke å overvinne dette valgte Algorand en Pure ProS of Stake (Pure PoS) konsensusmekanisme. Interessant, mekanismen benytter en annen tilnærming sammenlignet med andre endringer av PoS-mekanismen.

For eksempel, i stedet for å kreve 100% konsensus fra alle valideringspartiene, er Algorand komfortabel med to tredjedels flertallskonsensus. Dette betyr at for å angripe Algorand, må du kjøpe mer enn en tredjedel av den totale forsyningen av Algorand. Dette vil uansett være uøkonomisk og å holde et så stort volum av forsyningen betyr at du har en stor eierandel og ikke ønsker å se at den mislykkes.

Algorands hemmelige saus: Kryptografisk sortering

Siden dagens blockchain-plattformer krever hastighet som en integrert komponent, har Algorand en rask transaksjonstid ved å muliggjøre rask transaksjonsfinalitet gjennom kryptografisk sortering.  

I henhold til sin nettsted

“Alle transaksjoner er endelige i Algorand. Når en blokk vises, kan brukerne stole på transaksjonene den inneholder umiddelbart, da de kan være sikre på at blokken for alltid vil være en del av kjeden. Selv om Internett er delt i flere bassenger av brukere, vil bare en sikker og konsekvent Algorand-kjede eksistere. [I tillegg] er verken noen få delegerte brukere eller en fast komité ansvarlig for å foreslå blokker i Algorand. I stedet blir alle brukere tilfeldig, hemmelig og kontinuerlig valgt for å delta i Algorand-konsensusprotokollen. ” 

Prosessen med å bekrefte blokker på plattformen innebærer to trinn; forslaget og avstemmingsfasen. I løpet av forslagsfasen velges et token tilfeldig, og eieren foreslår at neste blokkering skal bekreftes. På stemmestadiet blir 1000 tilfeldige tokeneiere valgt til å danne en komité som godkjenner den foreslåtte blokken. 

Hvordan stake Algorand?

En Algorand-transaksjon i aksjonEn Algorand-transaksjon i aksjon

Alle kan delta i Algorand-plattformen som en blokkerer ved å bare bytte adresse fra offline til online på Algoexplorer. Heldigvis avhenger ikke dette alternativet av hvor mange Algo-tokens som er satt inn. Gruvedrift er ikke nødvendig, alt du trenger er å satse ALGO-token og ha nodene online.

Algorand-plattformen støtter to typer noder; stafett og deltakelse. Et viktig poeng å merke seg er at stafettknutepunktene ikke deltar i avstemning eller beslutningstaking. I stedet legger de til rette for kommunikasjon mellom deltakelsesnoder. Relénoder er også maskinvareintensive sammenlignet med deltakernoder. 

Selv om Algorand er designet for å være fullt desentralisert, er Algorand Foundation har mange ALGO-tokens og dermed kontroll. Imidlertid forventes plattformen å være mer desentralisert de neste månedene ettersom stiftelsen fortsetter å avvikle sin posisjon. 

Du kan også satse Algorand ved hjelp av Ledger-kryptovaluta-maskinvareboksen. Sjekk ut Ledger Nano X-gjennomgangen.

Algorand 2.0-protokolloppgradering

22. november 2019, Algorand-stiftelsen kunngjorde neste enorme sprang for Algorand – kalt Algorand 2.0. Denne utgivelsen gir tre hovedfunksjoner: Native token issuance (Algorand Standard Asset), Atomic swaps for interoperability og smart contract support via TEAL-skriptspråket.

Algorand Standard Asset (ASA) skaper enkel tokenoppretting og utstedelse direkte i Algorand-hovedkjeden. ASA støtter et bredt spekter av tokens, for eksempel soppbare tokens (ligner på Ethereums ERC-20, og også ikke-fungible tokens (brukes til digitale samleobjekter). Algorands implementering av tokeniserte eiendeler ligger direkte på protokolllaget (“Lag 1”) , som gir direkte tilgang til eiendeler med maksimal sikkerhet. Dette er en betydelig fordel i forhold til lag 2-skalering som krever betalingskanaler for å fungere.

“Algorand leverer den innovasjonen med dette nye settet med funksjoner som gir desentralisert finansiering imponerende muligheter. 

Shay Finkelstein (CTO for Securitize)

Algorand er oppført på Coinbase, prisstigningen over 30% på en dag

I en fullstendig overraskelse for kryptovalutaentusiaster ble Algorand notert på Coinbase 17. juli 2020. Folk fant bare da de så kunngjøringen den Coinbase sin blogg, hvor Børsen sa at kundene deres nå kan kjøpe, selge, konvertere, sende, motta eller lagre $ ALGO i alle Coinbase-støttede regioner. Husk å sjekke ut Coinbase-utvekslingsanmeldelsen og noen hacks og tips for å unngå Coinbase-avgifter.

Folk ble helt tatt på vakt av denne kunngjøringen, siden de få ukene før Coinbase hadde snakket om 18 andre kryptovalutaer de kunne tenke seg å notere. Likevel var Coinbase ikke en av de 18 kryptovalutaene.

Denne oppføringen skapte en hel del aktivitet for $ ALGO, spesielt når det gjelder prisene. Siden børsnoteringen økte prisene for $ ALGO med 30% siden kunngjøringen og handlet til og med til $ 0,367 på sitt høydepunkt.

Algo priser på myntbaseoppføring$ ALGO-priser skjøt opp etter den overraskende Coinbase-noteringen 17. juli 2020

Samlet stemning for fremtiden til Algorand er også positiv, med 84% brukere på Coingecko som indikerer at de har positive utsikter for prosjektet 17. juli 2020.

Vanlige spørsmål

Hvordan gruver du Algorand?

Det er foreløpig ikke mulig å gruve Algorand ved hjelp av maskinvare. Algorand bruker bevis på innsats, så det er mulig å tjene ALGO-belønninger ved å bare satse Algorand i lommeboken.

Hvor ligger Algorand?

Algorand er et desentralisert prosjekt grunnlagt av MIT-professor Silvio Micali. Stiftelsen som er ansvarlig for å opprettholde Algorand, ligger Algorand Foundation på 888 Boylston St, Boston.

Hvordan kjøper jeg et Algorand?

Du kan kjøpe Algorand på populære børser som Binance eller Coinbase med tickeren $ ALGO

Hvordan satser du algorand

Algorand kan satses direkte via den mobile lommebokapplikasjonen som kan installeres på både Android- og iOS-enheter. For å satse mynten, sett inn ALGO direkte i lommeboken. Lommeboken akkumuleres automatisk ALGO over tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me