Hva er AAVE ($ LEND)?

Aave-protokoll med sitt opprinnelige token er $ LEND et ledende selskap innen desentralisert økonomi (DeFi). Selskapet gir brukerne tilgang til åpen kildekode og ikke-forvaringsprotokoll for å skape pengemarkeder, og blir med på en voksende liste over prosjekter som Compound for å bringe desentraliserte alternativer til massene. Vi ser på hvem som er Aave ($ LEND), bruken av den og hvordan den skiller seg fra andre prosjekter som Compound Finance.

Hva er Aave?

Det London-baserte selskapet Aave ble oppkalt etter det finske ordet for “ghost”, og ble opprettet i september 2018 etter et vellykket første mynttilbud (ICO) året før for sitt ETHLend-token som samlet inn USD 16,2 millioner. Lederteamet under ETHLend migrerte til Aave ved etableringen med at ETHLend ble et datterselskap av Aave. I januar 2020 kunngjorde ETHLend at det var ikke lenger i drift og nettstedet vil bare forbli aktivt for nåværende brukere å legge ned eksisterende lån.

Aaves mål er å fylle ut hullene som sentraliserte giganter i fintech-industrien som PayPal, Skrill og Coinbase har igjen. Deres hovedprodukt er Aave Protocol, en åpen kildekode og ikke-depotprotokoll for å skape pengemarkeder på Ethereum blockchain.

Hvem er teamet bak Aave?

Aave har et vell av talent og erfaring i teamet sitt. Stani Kulechov (administrerende direktør) og Jordan Lazaro Gustave (COO) har beholdt og migrert sine roller fra ETHLend, og brakt deres rikdom av kunnskap til Aave. Deres mangfoldige 18-mannsteam samler en mengde erfaring i oppstartsscenen.

Hva er Aave-protokoll?

Aaves største og mest integrerte aspekt er Aave Protocol som ble lansert i januar 2020. Dens skifte fra ETHLend markerte et betydelig skifte i strategi for selskapet. Å gå fra desentralisert P2P-utlån til en bassengbasert strategi, Aave Protocol er en åpen kildekode, en ikke-depotprotokoll som lar brukerne lage sine egne desentraliserte pengemarkeder på Ethereum blockchain.

Aave-protokollAave-protokoll

Innskytere skaffer likviditet ved å deponere kryptovaluta i utlånsbassenger som deretter vil tillate dem å tjene renter. I mellomtiden kan låntakere få lån ved å tappe i disse utlånsbassengene enten på en over- eller underkollateral måte. Lånene trenger ikke å matches individuelt, dvs. en utlåner til en låntaker. I stedet brukes innskudd i bassenget og lånte beløp / sikkerheter til å gi øyeblikkelige lån basert på bassengets tilstand. Det er for tiden to pengemarkeder som brukere kan gå inn i, disse er Aave og Uniswap.

Aave markederAave markeder

Flash-lån

Aave har en funksjon som skiller den fra resten. Flash-lån tillater kunder eller å ta opp lån uten sikkerhet. Disse flash-lånene gjør det mulig for en spesialtilpasset smart kontrakt å låne eiendeler fra Aaves reserver i en transaksjon. Lånet er gjort under forutsetning av at likviditeten returneres til bassenget før transaksjonen avsluttes. Imidlertid, hvis den ikke er tilbakebetalt innen den tiden, blir transaksjonen reversert – noe som effektivt vil angre handlinger som er utført fram til det tidspunktet og garantere sikkerheten til midlene i reservebassenget.

Fast Loan-funksjonen er designet for utviklere for å lage verktøy som krever kapital for arbitrage, refinansiering eller avvikling. Aave forklart Flash-lån sier at det er “designet for utviklere / personer med teknisk kunnskap”, til fordel for risikofrie lån. Aave krever et gebyr på 0,09% på flash-lån.

Rate Switching

Rate switching er et annet unikt salgsargument for Aave, som ankom i løpet av mai Oppgradering av lån / renter. Rentebytte lar låntakere bytte mellom faste og flytende renter, noe som er nyttig i et volatilt desentralisert marked. For høye renter velger brukerne vanligvis fastrenten, men når den er mer volatil og forventet å være lavere, kan man velge det flytende alternativet for å redusere lånekostnadene. Fastrenten kan endres, men bare når innskuddsrenten øker over den faste lånerenten, ettersom systemet kan bli ustabilt ved å betale ut mer enn det blir betalt. I så fall balanseres fastrenten til den nye stabile renten. På den annen side, når den variable renten er lavere enn fastrenten med 20%, vil lånet automatisk reduseres for å ta hensyn til forskjellen.

Hvilke Cryptocurrency Tokens er koblet?

Det er 19 tokens tilgjengelig på Aave. Disse inkluderer DAI, USD Coin (USDC), TrueUSD (TUSD), USDT Coin (USDT), sUSD, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), ChainLink (LINK ), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), SNK, Enjin Coin (ENJ), REN, WBTC Coin (WBTC), Yearn.finance (YFI) og Ox Coin (ZRX).

Merk: Hver eiendel har forskjellige sikkerhetskrav. Dette er på grunn av forskjellene i prisvolatilitet. Stablecoins gir naturlig nok belåningsgrad på grunn av prisstabilitet. En fullstendig oversikt over Aaves karakterprosess finner du i deres Risikoramme.

Ved siden av disse tokens er det også et innfødt token som Aave bruker og som kalles Lend. En forklaring og analyse av tokenet finner du nedenfor.

LEND ($ LEND) Token

Ofte referert til også som ETHLend, har LEND-kryptotoken rullet over til å bli det opprinnelige token til Aave etter ETHLends avvikling i januar i år. Selv om den har beholdt navnet, er den nye Aave-versjonen av Lend stort sett forskjellig fra den forrige.

LENG token beregningerLENG token beregninger

Binance Key beregninger på utlån

Bygget basert på ERC-20-standarden, kan $ LEND-tokens brukes til avgiftsreduksjoner. Tokene blir brent fra avgiftene samlet inn fra Aave-protokollen, med rundt 80% av plattformgebyrene brukt. Dette ser ut til å antyde at Lend-tokens vil være mer verdt over tid. LÅNEEIERE kan også kreve protokollgebyr i bytte for å fungere som første forsvarslinje i tilfelle likviditetshendelser fra ondsinnede låntakere.

I tillegg kan $ LEND-tokens brukes til å stemme på Aave Improvement Proposals (AIPs). Dessuten kan LEND-innehavere stemme med sin LEND deponert på Aave-plattformen, selv om den for øyeblikket brukes som sikkerhet. Foreløpig er denne funksjonen pre-lansert på Ropsten testnettverket før den lanseres på Ethereum mainnet. Dette er slik at Aave-samfunnet kan stemme på forslag uten å pådra seg store bensinkostnader, prøve ut modulen og gi tilbakemelding til Aave-teamet før den formelt lanseres. Det er også verdt å merke seg at utfallet av alle stemmer på testnettet ikke anses å være gyldig på lang sikt.

Stemmer på AaveStemmer på Aave

Hvordan låne ut på Aave

Å sette inn og tjene renter på Aave er en enkel prosess. Før du begynner, må du besøke https://app.aave.com/ og koble til ved hjelp av en web 3.0 lommebok som Metamask, Coinbase Wallet eller Fortmatic.

Det er enkelt å deponere, bare velg ønsket eiendel du skal investere i, og gi deretter Aave tilgang til eiendelen. Når transaksjonen er behandlet, og renten er bekreftet, kan du sjekke renteendringene i Aave-appen. De interesseopptjente tokens kalles aTokens som ligner på Compounds C-tokens.

Interesse genererende tokens

Det er noen forskjeller mellom Compounds tokens og aToken. Den viktigste er at aToken beholder sin underliggende aktivapris og vil øke mengden eide tokens når prisen går opp i stedet for å øke tokenprisen.

Aave vs Compound ($ COMP)

Både Compound Finance og Aave ser ut til å være de to beste DeFi-utlånsplattformene. Begge har imidlertid unike funksjoner som skiller dem ut. Compound har USDT som en brukbar eiendel, men Aave har et bredere utvalg av tokens som tilbys. For Aave gir de nye rentene og regelverket, som rentebytte, dem en liten fordel. For første gangs brukere tilbyr Aave gode insentivpriser. Imidlertid er utlånsrentene og lånegebyrene høyere i gjennomsnitt hos Aave. Uansett har Aave vist seg å være et godt tillegg til Defi-samfunnet og burde vise seg populært. Du kan lese mer om Compound ($ COMP) her.

Nøkkelfunksjoner i Aave 2.0

Aave 2.0 var kunngjort 14. august 2020. Aave Market tilbyr nå 19 eiendeler, pluss Uniswap Market tilbyr forskjellige Uniswap-par som sikkerhet. Plattformen har også vokst til over 15.000 brukere. Her er noen av de viktigste nye funksjonene som kan forventes i fase 2 i Aave.

Betal med sikkerhet

For øyeblikket, hvis brukere ønsker å betale tilbake lånet med en del av sikkerheten, må de gjøre 4 separate transaksjoner på flere protokoller: trekke sikkerheten, kjøpe kryptovalutaen som er lånt, tilbakebetale gjelden og låse opp all innskuddet. Med denne nye funksjonen kan Aave-brukere utnytte eller stenge posisjonene sine ved å betale direkte med sikkerhet i en transaksjon.

Gjeld tokenization og native kreditt delegering

Brukernes gjeldsposisjoner vil være tokens, dvs. brukere vil motta tokens som representerer deres gjeld. Dette muliggjør opprinnelig kredittdelegering innen Aave-protokollen, i tillegg til andre funksjoner som for eksempel lokal posisjonsstyring fra kalde lommebøker og brukerspesifikke avkastningsstrategier..

Fast rente innskudd

Innskudd på Aave kan generere forutsigbare renter som ikke er bundet av markedsvariasjoner.

Forbedret stabil lånerente

Dette vil videre sikre forutsigbarheten til rentene ved å låse ned lånerenten til en spesifisert tidsperiode.

Private markeder

Aave vil tillate styring å åpne private markeder for å åpne private markeder for å støtte alle typer tokeniserte eiendeler. Aave-teamet jobber også med et samarbeid med RealT som vil gi pantelån til Ethereum.

Forbedret aTokens

aTokens er Aaves rentebærende poletter som blir preget når et innskudd blir gjort og deretter brent ved innløsning. AToken er festet 1: 1 til verdien av den underliggende eiendelen som er deponert hos Aave. I Aave 2.0 vil det nå være en versjon 2 av aToken som integrerer EIP 2612 som tillater gassfrie godkjenninger.

Gassoptimaliseringer

Denne funksjonen er for tiden i ferd med å føre til et betydelig fall i transaksjonskostnadene for de fleste av interaksjonene på Aave. For noen interaksjoner kan gasskostnaden til og med reduseres med 50%. Aave versjon 2 vil også implementere innfødt GasToken Support.

Sikkerhet

I versjon 2 har den interne designen blitt enklere, arkitekturen er også forbedret, så den er mer formell bekreftelsesvennlig. Aave jobber også med topprevisorer som Consensys Diligence og Certora – et ledende selskap innen automatiske verifiseringsteknologier.

Innfødte handelsfunksjoner

Aave v2 vil introdusere muligheten for brukere til å handle gjeldsposisjonen sin fra en eiendel til en annen, dvs. du kan låne DAI, og hvis USDC blir billigere å låne, kan du endre gjeldsposisjonen din til USDC i en transaksjon.

Brukere kan også handle sine deponerte eiendeler på tvers av de forskjellige kryptovalutaene som støttes av Aave, selv når de brukes som sikkerhet.

Marginhandel er også introdusert i versjon 2, slik at brukerne kan ta lange og korte låneposisjoner direkte uten å bruke tredjeparts tjenester. I motsetning til marginutlån kan likviditetsleverandører øke vekten av sine innskudd for å ta muligheter.

styresett

Aave versjon 2 introduserer også flere nye styringsfunksjoner. Nå kan innehavere av AAVE-token delegere sin stemmevekt til hvilken som helst annen adresse. Aave mener dette kan føre til fremveksten av protokollpolitikere, som vil representere sine jevnalders interesser for å delegere sine stemmer til dem. Men i motsetning til de fleste representative demokratier vi ser over hele verden i dag, er stemmedelegering et flytende demokrati, så dette betyr at en bruker umiddelbart kan fjerne delegasjonen i en enkelt transaksjon hvis de ønsker det..

Aave-teamet anerkjenner også smertepunktene ved behovet for å flytte tokens til et annet sted for å delta i styring. Så Aave tillater nå brukere å kunne signere meldinger fra sin kalde lommebok for å delta i Aave Governance. Dette vil igjen redusere sikkerhetsrisikoen.

Referanser:

AsiaCrypto i dag: https://www.asiacryptotoday.com/aave/

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerguide og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklart
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me