Hva er Ripple og XRP

Krusning – Ripple Tløsepenger Protocol er et sanntidsoppgjørssystem designet for å brukes av banker for valutaveksling, remittering og bruttooppgjør. Ideen er å erstatte eldgamle systemer som FORT – som ble utviklet i 1972 og brukt av de fleste banker i dag. Ripple-protokollen gir betydelige fordeler både i hastighet på overføring og sporing av overføring. Ripple bruker distribuert hovedboksteknologi, i likhet med Bitcoin. Sammenlignet med Bitcoin er det raskere og billigere å sende på ringnettverket. Imidlertid er det en betydelig avveining som er mangelen på desentralisering. Ripple-nettverket er stengt og kan ikke følges av noen brukere, noe som betyr at det er betydelig sentralisering.

xAvvikling mellom bankene

XRP – Kryptovalutaen XRP blir ofte forvekslet med Ripple Protocol (også kalt Ripple) utstedte Ripple Labs. De XRP er et utstedt token som bruker Ripple-nettverket – det kan sendes ekstremt raskt og med lave avgifter. Det skal imidlertid bemerkes at XRP er ikke obligatorisk for at nettverket skal fungere, og det er heller ikke nødvendig at bankene bruker det hvis de velger å adoptere Ripple. Faktisk bruker ikke xCurrent kommunikasjon mellom banker XRP.

Ripple-logo

Ripple Currency (XRP) vs Ripple Protocol

Så la oss starte med en forvirrende faktor. Så jeg må skille mellom Ripple transaksjonsprotokollen (som brukes mellom banker og andre virksomheter) og den rippleutstedte valutaen, XRP. Når du ser at Ripple får gevinster, er det faktisk XRP, valutaen som utstedes av Ripple. Og dette er faktisk ganske forskjellig fra nettverksprotokollen eller Ripple-protokollen. Begge deler samme navn, og jeg er sikker på at dette definitivt har forvirret mange investorer.

Ripple-protokoll

Så la oss starte med transaksjonsnettverket kjent som Ripple. Så Ripple-protokollen er basert på teknologi som ligner på blockchain, men ikke helt den samme. Det krever ingen gruvedrift og det er basert på et konsensusnettverk i stedet for å være forbruker-vendt, det er hva Bitcoin er. I utgangspunktet er det for det daglige mennesket.

Ripple brukes utelukkende av store institusjoner som banker. Hele ideen med Ripple er å tillate banker å overføre alle slags eiendeler, det være seg valuta, USD, Euro, gull eller andre eiendeler som luftmiler. Du kan overføre det mellom andre institusjoner nær øyeblikkelig. Dette konkurrerer med systemer som raskt. Så hvis du noen gang kjøpte Bitcoin med bankoverføring, vil du vite hvor vondt det er. Du må kontakte banken din og sende transaksjonen til en rask bankkodekonto, og dette kan ta opptil to til tre dager, og det er mange transaksjonsgebyrer involvert for både avsenderen og mottakeren. Ripple er satt til å revolusjonere dette ved å tilby nær øyeblikkelige, sekund-sekundære transaksjoner for institusjoner som banker. Det er allerede adoptert av ganske mange store banker og

XRP – Currency of the Ripple Network (xRapid)

Så nå som jeg forklarte hva som er Ripple-transaksjonsprotokollen, la oss gå videre til Ripple XRP. XRP er faktisk utstedt av Ripple Labs og er en form for kryptovaluta som kan handles, og den blir ikke “utvunnet”. Så det er et endelig antall krusninger, og det beløpet blir faktisk utstedt av selskapet bak Ripple kalt Ripple Labs.

XRP i seg selv har ingen underliggende relaterte eiendeler eller verdier, f.eks. Det er ikke bundet til USD eller gull. Snarere kan den brukes til å fungere som en mellomvaluta i institusjoner. Det har en stor fordel ved at transaksjonskostnadene er veldig, veldig lave (i motsetning til Bitcoin, som nå når 1,5 USD i transaksjonsgebyrer).

xCurrent bruker ikke XRP

Ripple Labs har utviklet to forskjellige teknologier som tar sikte på å løse overføring av verdi mellom nasjoner. Xcurrent er en bedriftsteknologi rettet mot banker som tillater øyeblikkelig overføring av verdi. Denne teknologien bruker ikke XRP-valutaen, men er en hovedbok for verdioverføring i den valutaen banken velger.

Er XRP sentralisert

XRP-transaksjoner kan bekreftes veldig raskt på grunn av det lille antallet validator noder på nettverket. XRP-nettverket er ikke åpen konsensus, så bare a lite antall validatorer (~ 30 validatorer) trenger å kommunisere en transaksjon før den blir ansett som “bekreftet”. Tilhengere av XRP roser den for bekreftelsestider på under 1 sekund mens motstandere peker på den sentraliserte arkitekturen og mangel på sensurmotstand. XRP-transaksjoner kan reverseres, og kontoer kan fryses – som tradisjonelle bankkontoer.

Bekymringer for Ripple

Så videre, XRP er for øyeblikket bare utstedt til mindre enn 40% av det totale. Det gjenværende beløpet (minus 20% som beholdes av skaperne av Ripple) holdes av Ripple Labs for å distribuere når som helst og uansett hva de ønsker. Dette er faktisk litt interessant fordi i motsetning til mange desentraliserte valutaer, spiller Ripple Labs en stor rolle i distribusjonen av XRP. Ripple Labs er faktisk et selskap, og dette er veldig forskjellig fra Bitcoin, der Bitcoin er helt desentralisert og ikke har en sentral kontrollerende myndighet. Ripple Labs er registrert i mange land, og det kan saksøkes og holdes under politiets varetekt. Dette er igjen veldig forskjellig fra andre teknologier.

Så det er litt informasjon om Ripple-protokollen og XRP. Jeg er sikker på at dette kan være litt forvirrende for noen mennesker, og siden teknologien og valutaen har samme navn, kan det misforstås. Jeg håper dette avklarer litt for deg om hva Ripple-protokollen er og hva XRP er.

Du kan kjøpe Ripple (XRP) på Binance – https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me