Orion Protocol ($ ORN) forklart

Orion Protocol ($ ORN) tilbyr en unik likviditetsaggregat som kobler store børser til en enkel plattform. Orion ser at handelsmenn har problemer med å utføre lønnsomme transaksjoner fra populære børser. Og mens det er mange børser å velge mellom, er likviditeten i disse børsene et problem, og ikke alle har tid til å undersøke hvilken børs som gir best avkastning. Derfor ønsker Orion å skille seg ut, ikke ved å konkurrere med børser, men ved å samle ordrebøkene sine i en enkel terminal..

Bakgrunn

Alexey Koloskov, administrerende direktør og medstifter av Orion-protokollen, lanserte prosjektet i 2020 i et forsøk på å takle problemene med store børser som monopoliserte markedet for kryptovaluta. Han mener at både sentraliserte og desentraliserte børser har en god andel av utstedelsene. Sentraliserte børser er sårbare for hack, mens desentraliserte børser fortsatt er relativt underutviklet.

Derfor, ifølge Yanush Ali, CSO for Orion Protocol, er prosjektet deres akkurat det kryptovalutaindustrien trenger i dag, da det er en virkelig desentralisert plattform som oppfyller kravene fra både bedrifter og forbrukere..

Hva er Orion Protocol?

Orion Protocol er et åpent, desentralisert finansprosjekt som hovedsakelig er opprettet for å samle likviditet fra forskjellige større likviditetsleverandører, det vil si børser. Primært hjelper Orion brukere med å få best mulig avkastning av midlene mens de reduserer risikoen forbundet med å gå på flere børser (både sentralisert og desentralisert).

Orion opererer ved å samle inn likviditeten som tilbys på tvers av flere børser i kryptovalutamarkedet i en enkelt, universell API. Denne API-en kombinerer flere ordrebøker fra børser for å gjøre det enklere for brukere å ringe når de vil.

For eksempel, når brukeren bestiller og en enkelt API-samtale blir foretatt, vil Orion selv dele og dirigere denne handlingen til flere sentraler samtidig. Dette fører til at de kan finne lavere kjøps- og salgsspreader og til slutt de beste valutakursene for brukerne.

Med Orion trenger ikke handelsmenn å bry seg for mye med API-er fra forskjellige utvekslinger, dataformater, moduser og ordretyper. De kan bare fokusere på å utføre handler eller administrere eiendelene sine.

I tillegg søker Orion å adressere en annen risiko fra sentraliserte børser – hacking. Hot lommebøker som vanligvis tilbys av online kryptokursutveksling er utsatt for hacking. Nylige rapporter avslørte allerede hvor sårbare sentraliserte børser (og til og med desentraliserte). Og brukere har ikke noe annet valg enn å sette inn sine kryptovalutaer der for handel, noe som uunngåelig setter dem i fare. Orions løsninger for ikke-forvaring prøver å løse dette ved å la brukerne fritt administrere eiendelene sine på plattformen, når og hvordan de vil, uten å gi opp private nøkler for å gjøre det.

I tillegg til Orions lommebok med flere valutaer, er det lettere å holde rede på porteføljens samlede ytelse, ettersom de lett kan bli funnet i bare en enkelt API. Problemet med å bruke og vedlikeholde flere lommebøker bare for å handle i flere børser elimineres.

Siden Orion er åpen, kan tredjepartsutviklere bli med i protokollen og lage sine egne desentraliserte applikasjoner på toppen av den.

Orion-produkter

Orion har som mål å være en one-stop shop, så de har naturlig nok en hel rekke produkter og økosystem for handelsmenn. La oss se på dem etter tur.

Orion Trading Terminal

Handelsterminalen er Orions plattform for å tillate handelsmenn og investorer å utføre handler i sin universelle API. I bare en enkelt samtale kan brukerne foreta handelsordrer som automatisk blir utført på tvers av forskjellige utvekslingsplattformer på jakt etter de beste spotprisene.

Hvis brukere vil investere i nye blockchain-initiativer eller er interessert i å kjøpe nye tokens, kan de også utføre slike transaksjoner med Orions handelsterminal.

Porteføljestyringsapplikasjon

I stedet for å måtte sjekke forskjellige kontoer fra flere børser en for en bare for å overvåke porteføljen din, forenkler Orion prosessen ved å samle all relevant informasjon sammen i et enkelt verktøy for brukeren.

Orions porteføljestyringsapplikasjon lar brukerne overvåke og registrere aktiviteten sin på tvers av sentraler, stille alarmer for arbitrasjemuligheter og automatisere kapitalforvaltningsprosesser, blant andre.

Alle disse prosessene krever ikke at brukeren gir opp forvaring over midlene sine fordi applikasjonen tilbyr en ikke-forvaringsporteføljeforvaltningsfunksjon. Å overgi dine private nøkler til en tredjepart er ikke lenger nødvendig.

App Store

Orion har en markedsplass for desentraliserte applikasjoner som brukere kan få tilgang til å kjøpe Orion-basert programvare. Mange av denne programvaren kan være tredjepartsutvikling bygget på toppen av protokollen. Noen applikasjoner brukere kan få tilgang til er:

 • Arbitrage-apper;
 • Algoritmisk trading bot; og,
 • Betalingsintegreringssystemer.

Bedriftshandel

Mens interoperabilitet er en bekymring for noen aggregatorer, har Orion utviklet et system laget for å løse dette. Orion har sin egen utvidelse som firmaer og handelsmenn kan legge inn i sin egen programvare for å gi tilgang til Orions API.

Plugin for likviditetsøkning for børser

Orion har sin egen plug-in som sentraliserte og desentraliserte børser kan plassere på sine egne plattformer for å bidra til Orions samlede likviditet. Dette hjelper også å bringe markedsskapere til børser til en rimelig avgift.

Orion delte likviditetsbasseng – meglere er likviditetsleverandører som holder penger i børser mens de også utfører ordrer på vegne av brukerne. De satser et minimum av ORN-tokens for å bli med i likviditetsbassenget. Jo mer ORN de har, jo flere gebyrer får de fra å utføre ordrer.

DEX-bærerakett

Dette er plattformen der brukere kan starte sin egen desentraliserte børs med tilgang til Orions likviditet. Det er ikke bare en enkel metode for å åpne nye børser, men gir også umiddelbar likviditet.

Orion Token ($ ORN)

Orion Protocols opprinnelige verktøy-token, $ ORN, er et ERC-20-token. Tokenforsyningen er begrenset til 100.000.000 ORN, og den sirkulerende forsyningen er på rundt 3,8 millioner mynter. Orion hevder det er forpliktet til å sikre ORNs bærekraft, og de tar sikte på å oppnå dette på flere måter:

 • å gi bruk for tokenet;
 • ikke-inflasjonær innsats;
 • redusert tilbud;
 • fordeler for innehavere; og
 • refusjonsmuligheter.

Bruker for ORN

ORN kan brukes i alle dets forskjellige produkter. For eksempel:

 • Orion terminal: Brukere mottar gebyrrabatter når de betaler med ORN, og kan tjene terminaltransaksjonsgebyrer og renter ved å sette ORN-tokens.
 • Desentralisert megling: meglere er pålagt å satse ORN for å bli valgt til å utføre handler. Mens ikke-meglere kan stake ORN for å stemme på den valgte megleren.
 • Orion Enterprise: Alle genererte lisensavgifter vil bli brukt til å kjøpe ORN fra markedet og fjernet fra den totale forsyningen.

Ikke-inflasjonær innsats

For øyeblikket har Orion et pre-staking-initiativ for flere utvekslinger, og ifølge dem gir det 39% april. Tilsynelatende er det så lukrativt at 50% av sirkulerende ORN-ah allerede er stakes.

Ved lansering av Mainnet i 4. kvartal 2020 vil Orion benytte seg av en delegert Proof of Broker (DPoB) innsatsmodell. Denne modellen har to komponenter: Broker Stakers og Non-Broker Stakers. Meglere driver Orion Broker Software, som automatisk utfører handler dirigert der fra Orions likviditetsaggregat. Jo mer ORN innsats av megleren, desto mer sannsynlig blir de valgt for å utføre handler. Meglere kan også øke sjansene for å bli valgt gjennom ikke-megler Stakers som eier ORN for å “stemme” på den valgte megleren for å utføre handlerne. Både Broker Stakers og Non-Broker Stakers får belønning. Broker Stakers mottar en del av gebyrene fra hver handel de utfører, mens Non-Broker Stakers en variabel belønningsandel som tilbys av meglerne i bytte mot deres stemme.

DPoB-modellen for innsats av ORN er ikke-inflasjonær fordi, under eksisterende mekanismer som brukes av andre børser, blir miner / staker-fordeler vanligvis preget som nye tokens som skader den underliggende eiendelen over tid. Orion avviker fra denne eksisterende mekanismen fordi Orion ikke mynter tokens for å gi belønninger, i stedet mottar DPoB-stakes belønninger som genereres gjennom Orions 13 inntektsstrømmer. Dette bevarer i sin tur nødvendigheten og verdien av ORN-token.

Orions 13 inntektsstrømmerOrions 13 inntektsstrømmer

Avtagende tilbud

Orion fjerner aktivt ORN fra sirkulasjon (og øker dermed verdien over tid) på følgende måter:

 • Innsats: I henhold til DPoB-modellen fjerner både megler- og ikke-megleraktører ORN fra sirkulasjonsforsyningen. Belønningene som genereres blir satt sammen i deres innsats, noe som ytterligere reduserer sirkulasjonsforsyningen.
 • Lisensavgifter: 100% av lisensavgifter generert fra Orions DeFi-løsninger vil bli brukt til å kjøpe ORN fra markedet og fjernet fra sirkulasjon.
 • Refusjoner: ORN-tokens som tilbakebetales via Dynamic Coin Offering (DYCO) blir ødelagt.

Fordeler for ORN-holdere

Som vist ovenfor får Orion Terminal-brukere gebyrrabatter når de betaler med ORN, og stakers får ekstra insentiver.

Refusjonsmuligheter

Orion er det første prosjektet noensinne å implementere en DYCO. 80% av midlene som ble samlet inn under token-salget ble satt av til tilbakekjøp av innehaverenes tokens hvis de ba om det. Eventuelle refunderte tokens blir brent.

Hvor kan jeg handle ORN?

ORN kan kjøpes med Ethereum (ETH) eller USDT i flere børser som KuCoin, BitMax eller Uniswap (v2), men ifølge Coingecko handles det mest aktivt på Bilaxy exchange. Orion hevder også at gjennom et multi-exchange pre-staking-program, kan ORN-tokens være satset på Bitmax, KuCoin og Biki for å sette belønninger på ca 39% i april.

Orion-veikart: Hva kan vi forvente?

Orions token-salg var avsluttet 14. juli 2020, og som nevnt ovenfor er ORN allerede notert på flere børser. I det kommende 4. kvartal 2020 kan vi forvente lanseringen av offentlig mainnet, desentralisert megling og Orion-prisorakel. Viktigst av alt ved offentlig lansering vil DPoB-innsatsmodellen være plassert.

Her er en titt på Orions veikart:

Orion veikartOrion veikart

Konklusjon

Utfordringen for handelsmenn og investorer er hvordan de kan sørge for at transaksjonene de gjør fortsatt er lønnsomme. Dette er fordi daglige markedspriser kan manipuleres av kryptahvaler og andre store investorer ettersom de påvirker den samlede likviditeten.

Orions aggregerte likviditet lovet å løse dette problemet, og så langt er det en god start. Med Orion kan ingen enkelt enhet eller investor påvirke dets samlede likviditet. Brukere kan vurdere denne plattformen hvis de ønsker å utføre handler som er mye mer lønnsomme, eller hvis de bare vil ha et bedre overblikk over hvordan deres portefølje fungerer på forskjellige børser..

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder veiledninger om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerveiledning og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den essensielle guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklarte
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsk deg å finansiere DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me