Kraken vs Bitfinex: Primerjajte provizije in funkcije 2021

Kraken, ki je uvrščen na 8. mesto najboljših borz kriptovalut na svetu, je zaradi svoje uporabniku prijazne aplikacije, nizkih provizij in zanesljive varnosti vreden tekmec v kateri koli kripto razpravi. Začetek po Mt.Gox kramp, Kraken je zaradi tega vedno dajal prednost varnosti.

ken vs bitfinex primerjaj

Ali lahko enako rečemo za Bitfinex? Bitfinex, ki je na 6. mestu naše najboljše lestvice kripto izmenjav, ponuja več kovancev in trgov kot Kraken, vendar ponuja boljše splošno izkušnjo? So tako varni? Kje se bodo začetniki počutili najbolj udobno?

Čas je, da združimo ta dva težkokategornika.

Primerjaj Kraken proti Bitfinexu

izmenjava kraken

Kraken bfx zložen

Bitfinex

ZDA Sprejeto?
Da Ne
Trgovalni pari
177 309
7-dnevni obseg
1.090.234.866 USD 680.678.914 USD
Obiščite Obiščite

Kraken provizije vs provizije Bitfinex

Kraken

Kot večina borz kriptovalut, tudi Kraken ponuja razpored nadomestil za izdelovalce, kot lahko vidite spodaj. Bolj ko trgujete, boljši so vaši popusti. Podatki o skupnem obsegu trgovine v zadnjih 30 dneh se posodobijo po vsaki trgovini, zato trgovcem ni treba skrbeti, da bodo prejeli svoje popuste. Glej celoten urnik tukaj, in preberite nekaj primeri trgovanja tukaj.

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 09.57.23

Bitfinex

Razpored plačil na Bitfinexu je podoben za proizvajalce, vendar je dražji za prevzemnike, kar daje Krakenu majhno prednost. Na srečo uporabnikov Bitfinexa, ki imajo LEO, izvorni uporabniški žeton Bitfinexa, obstajajo popusti in so zelo dobri pri 25%. Več ko je imel LEO, boljši so popusti. Več si oglejte tukaj, vključno z maržo, izvedenimi finančnimi instrumenti, posojili in provizijami za umik s kripto.

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 10.04.01

Zmagovalec: Kraken. Imajo nekoliko nižje takse.

Prijavite se in KYC izkušnje

Tukaj je postopek prijave na Kraken

kraken vs bitfinex prijava enostavnost

 1. Pojdite na Kraken.com in v zgornjem desnem kotu kliknite »Ustvari račun«
 2. Navedite e-poštno sporočilo, uporabniško ime, geslo in državo prebivališča
 3. Strinjate se s pogoji in kliknite »Ustvari račun«
 4. Pojdite na svojega e-poštnega odjemalca in poiščite “aktivacijsko e-pošto” s ključem, ki ga morate kopirati in prilepiti. Ključ bo dolga mešanica številk in črk
 5. Vnesite svoje uporabniško ime in geslo skupaj s ključem in kliknite ‘aktiviraj račun’
 6. Nato boste morali po vpisu v spustnem meniju odpreti stran »Preveri«.
 7. Izbrati boste morali vrsto računa (glejte spodaj). Za kakršno koli trgovanje s fiat valuto potrebujete vmesni račun ali račun Pro. Za zdaj pojdimo z vmesnimi
 8. Če želite preveriti svoj vmesni račun, boste morali Krakenu priskrbeti fotografijo osebne izkaznice, ki jo je izdal državni organ, dokazilo o prebivališču, fotografijo za potrditev osebne izkaznice (ponavadi selfi s svojim osebnim dokumentom) in poklic. Preverjanje naj traja manj kot 10 minut
 9. Ko je preverjena, lahko začnete dodajati sredstva na svoj račun.

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 10.15.09Različne vrste računov ponujajo različne omejitve, vendar za preverjanje zahtevajo različne oblike identitete

Razmišljate o pridružitvi Bitfinexu?

Tu je postopek:

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 16.32.03

 1. Obiščite Bitfinex.com in izberite ‘Sign Up’
 2. Navedite uporabniško ime, e-poštni naslov in varno geslo ter časovni pas, možno referenčno kodo in nekaj besedila Captcha, nato kliknite »Odpri račun«
 3. Na naslednji strani boste pozvani, da potrdite svoj e-poštni naslov, zato se obrnite na svojega e-poštnega odjemalca in kliknite potrditveno povezavo.
 4. V novem oknu, ki se odpre, se lahko prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga navedli
 5. Ko vstopite, boste imeli na voljo možnosti za povečanje varnosti računa, kot so 2FA (priporočeno), dvigi, blokirani na novih naslovih IP, fraza za potrditev umika, šifriranje pošte PGP in še več
 6. Nato boste želeli na svoj račun dodati nekaj sredstev, vendar vam to ne bo omogočilo, dokler ne boste popolnoma preverjeni uporabnik, zato sledite pozivu in navedite svoje ime, starost, telefonsko številko, dve obliki upravljanja Osebni dokument in selfi z osebnim dokumentom, bančnim izpiskom in dokazilom o naslovu
 7. Počakajte na potrditev, kar lahko traja 2-3 dni
 8. Ko je preverjena, lahko začnete dodajati fiat valuto

Zmagovalec: Kravata. Postopek je zelo podoben, vendar je Kraken v povprečju hitreje preverjen.

Enostavnost uporabe & Občutek spletnega mesta / aplikacije

Krakenova mojstrska aplikacija

Kraken si zasluži veliko spoštovanja do njihove visokokakovostne aplikacije z jasnim vmesnikom in izjemno poenostavljeno postavitvijo. Nekateri trdijo, da je edina aplikacija, ki lahko Coinbase tekmuje po dostopnosti, in ker je Coinbase bolj posrednik kot borza, je to odlična novica za Kraken. Platforma za spletno trgovanje pa je druga zgodba, stilizirana je tako, da je videti kot stari monitor z Wall Streeta, ki deluje v operacijskem sistemu Windows 95, in preprosto ni tako intuitivna in prijazna kot 95% njihovih konkurentov. Preveč se dogaja.

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 09.50.20Krakenov pogled na spletno trgovanjeKraken Pro zdaj ponuja temni način | Kraken BlogKrakenova mobilna aplikacija je na pogled veliko lažja

Bitfinexov izpopolnjeni pristop

Bitfinex, ki se je začel leta 2012, je veteran v sektorju za izmenjavo kriptovalut in ima veliko časa za izboljšanje in prilagoditev svojega spletnega mesta in aplikacije, da jih olajša uporaba. Kljub temu je platforma primernejša za napredne trgovce kot za začetnike in ponuja več možnosti trgovanja kot Kraken. Za razliko od Krakena pa ameriškim kupcem storitev od leta 2017 ni dovoljena.

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 09.51.09Trgovinski pogled Bitfinexa je mehkejši in preprostejši

Zmagovalec: Kravata. Kraken ima boljšo aplikacijo, Bitfinex boljšo spletno platformo.

Načini pologa

Kraken

Kraken podpira veliko različnih možnosti za pošiljanje fiat valute na platformo, čeprav se metode razlikujejo za vsako valuto, kot je razloženo spodaj:

 • ameriški dolar – Fedwire, SWIFT, SEN
 • EUR – SEPA, SWIFT
 • CAD – Wire, SWIFT, gotovina / bremenitev pri Canada Post
 • AUD – Bančno nakazilo / Osko
 • britanski funt – FBS, BACS, CHAPS, SWIFT
 • CHF – SIC, SWIFT
 • JPY – SWIFT

Večina načinov nakazila je brezplačnih, vendar Kraken zaračuna nekaj majhnih provizij na podlagi dogovora z ustreznim ponudnikom plačil. V ZDA načini pologa trajajo do 5 dni. Lahko je celoten seznam metod in pristojbin najdemo tukaj, in vodnik za deponiranje sredstev tukaj.

Bitfinex

Nekatere borze kriptovalut spodbujajo uporabnike, da položijo fiat valuto, saj je zaradi tega verjetneje, da jo bodo uporabili za nakup kriptovalut, kar bo prineslo večje dobičke na borzi. Bitfinex je nekoliko drugačna. Imajo neverjetno visoke minimalne omejitve vplačil z le 0,1-odstotno provizijo za obdelavo, tako da na platformo spodbujajo velike trgovce, strokovnjake in institucije. Ta sistem je bil uveden ob povečanju kibernetskih napadov na platformi.

Tu so najnižje fiat vloge (samo bančna nakazila):

 • 10.000 USD, EUR ali GBP
 • 1.000.000 JPY

Deponiranje kriptovalut in stabilcoinov na Bitfinex je brezplačno.

Zmagovalec: Kraken. Minimalni znesek vplačila 10.000 USD odreže velik del začetniškega trga.

Možnosti takojšnjega nakupa (nakup s kreditno ali debetno kartico)

Kraken

Uporabniki lahko kupijo, prodajo in pretvorijo 54 različnih kriptovalut na spletnem mestu Kraken in v svoji aplikaciji. Takojšnji nakup je možen brezplačno z uporabo depozita fiat valute (v valutah, omenjenih v razdelku o metodah vplačila). Če želijo uporabniki kriptovaluto kupiti neposredno in obiti postopek nakazila, lahko uporabijo svojo debetno ali kreditno kartico. Provizije za kartice znašajo 3,75% celotnega nakupa plus 0,25 EUR na transakcijo. Uporabnikom bo zaračunan tudi “razmik”, ki je pribitek, ki ga posredniki postavljajo na vrh tržne cene; Krakenov namaz se giblje med 2-10%, odvisno od kriptovalute. Zaradi tega so precej draga izbira.

Bitfinex

Nakup kriptovalut neposredno iz Bitfinexa s kreditno kartico je veliko preprostejši od nalaganja fiat valute (in veliko bolj priročen, če za začetek nimate 10.000 USD).

Uporabniki lahko kupijo:

 • Bitcoin
 • Tether
 • Tezos
 • TRON
 • Litecoin
 • Zcash
 • ČRT
 • Algorand
 • NETOPIR
 • Ethereum
 • Tether Gold
 • Izbrani drugi altcoins ERC-20

Minimalni nakup je 25 USD, provizije pa so različne, odvisno od obdelovalca plačil, velikosti nakupa in države prejemnika plačila.

Zmagovalec: Kravata. Kraken je sicer lahko dražji, ponujajo pa tudi boljše možnosti za takojšnje nakupe.

Izkušnje s trgovanjem

Kraken

Preizkusili smo pogled spletnega trgovanja in nam ni bil všeč, vendar to ne pomeni, da vam ne bo. Zdi se, da je zasnova zastarela in nima intuitivnih gumbov in kontrol, ki so jih vključili njihovi tekmeci. Kot smo že omenili, je mobilna aplikacija popolnoma fantastična in je v velikem nasprotju s spletno platformo.

Bitfinex

Čeprav je Bitfinex namenjen bolj profesionalnim trgovcem ali tistim z večjim obsegom trgovanja, je spletna platforma dejansko prijaznejša in enostavnejša za uporabo kot Kraken. Če se uporabniki počutijo zadovoljni s spletnim pogledom Bitfinex, ne bodo imeli težav z mobilno aplikacijo, ki ima enak občutek in ponuja enako izkušnjo uporabnikom.

Zmagovalec: Bitfinex. Kraken ima lepše spletno mesto, toda ko gre za trgovalno platformo, likvidnost in intuitivne funkcije, Bitfinex zmaga.

Ugled & Varnost

Kraken

Izredno pozitiven vidik Krakenovega ugleda je, da so bili med prvimi borzami, ki so po zaslugi “revizije dokazil o rezervah” dokazali, da imajo ves denar svojih uporabnikov na varnem. Dokaz, da imajo vsa sredstva, uporabnikom pokaže, da bodo lahko, tudi če gre kaj narobe, brez problema izpraznili svoj račun.

Vse skupaj pa še ni bilo navadno. Soočili so se s številnimi kibernetskimi napadi in jih vse preživeli, vendar jih je vrsta napadov januarja 2018 prisilila, da so se za en teden zaprli in okrepili svojo obrambo. Kraken ni nikoli izgubil denarja ali kriptovalut zaradi kramp.

kraken politika zasebnosti

Bitfinex

Žalostno za Bitfinex so bili žrtev drugega največjega borznega kramp v zgodovini, saj je bilo ukradenih nekaj manj kot 120.000 BTC, po današnjem tečaju vrednih več kot 3,5 milijarde dolarjev. Vrnitev od tako uničujočega udarca ni bila lahka, vendar je Bitfinex uspel okrevati in preživeti v razmerah, ko bi se večina borz sesula.

Posnetek zaslona 2021 01 02 ob 16.37.55

Zmagovalec: Kraken. Bitfinex bo trajal dolgo, da bodo ljudje pozabili …

Bitfinex vs Kraken: Kdo je naš zmagovalec?

To je skoraj preblizu za klic, ampak Kraken je naš zmagovalec.

Ti dve platformi sta vratu in vratu, ko gre za odločanje o zmagovalcu, vendar smo tu, da postrežemo začetnikom, ki so novi v svetu kriptovalut, in zato ga Kraken preprosto omeji.

Kraken zmaga zaradi svoje vrhunske varnosti in mobilne aplikacije, ki lahko uporabnikom zagotovita večjo raven udobja. Veliko načinov vplačila in nekoliko nižje provizije prav tako potiskajo to vez v njihovo korist.

Bitfinexa ne štejte, čeprav je za naprednejše trgovce odlična platforma, ki brez dobrega razloga ni dosegla 6. mesta na lestvici Coin Clarity.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me