Ledger vs Trezor: Katera strojna denarnica ohranja vaš Crypto najvarnejši?

Ko se odločite za nakup kriptovalute, je ena izmed prvih možnosti, kje jo želite shraniti. Če ste se odločili za strojno denarnico za vse ali nekatere vaše kripto, se boste verjetno znašli pri izbiri med Ledger in Trezor, dvema vodilnima znamkama strojnih denarnic.

Ko pa gre za Trezor vs Ledger katero bi morali izbrati?

Osvežitev denarnic za strojno opremo

Preden pogledamo Ledger v primerjavi s Trezorjem, se prepričajte, da imate jasno predstavo o tem, kaj so denarnice strojne opreme. Denarnice strojne opreme so fizične naprave, ki shranjujejo kriptovaluto brez povezave.

Če želite uporabiti kripto ali dati več denarnice, morate denarnico nekako povezati z internetom, običajno prek računalnika..

Denarnice strojne opreme so eden najvarnejših načinov shranjevanja kriptovalut, ker niso povezane z internetom. Vendar pa dodajo nekaj dodatnih korakov, kadar želite denarnico uporabljati, zlasti v primerjavi s spletnimi denarnicami. Prav tako še vedno obstaja nevarnost okvare vdelane programske opreme.

Zaradi te kombinacije dejavnikov so denarnice strojne opreme najbolj uporabne za shranjevanje večjih količin kriptovalut, ki jih v kratkem ne nameravate uporabiti. Večina ljudi bo večino kripto shranila v denarnico strojne opreme, nato pa vse, kar želijo, shrani v spletno, namizno ali mobilno denarnico.

Primerjava Ledger in Trezor: Kaj je boljše?

Tako Ledger kot Trezor sta vodilna v industriji v svetu strojnih denarnic. Obe ponujata več naprav na izbiro in imata podobne funkcije.

denarnica za kripto strojno opremo trezor vs ledger

Za lažjo izbiro med obema bomo primerjali primerjavo v nekaterih najpomembnejših kategorijah.

Ponudba denarnic

Ne glede na to, ali vas zanimajo denarnice Trezor ali Ledger, boste dobili na izbiro dve napravi.

Denarnice strojne opreme Ledger

Ledger ponuja Ledger Nano X, ki se začne pri 119 USD, ali Ledger Nano S, ki se začne pri 59 USD.

denarnica denarnice nano x nano s

Ledger Nano X in Ledger Nano S imata zelo lepo mobilno aplikacijo za upravljanje vaših sredstev.

Trezorjeve strojne denarnice

Trezor ponuja Trezor Model T, ki se začne pri 169,99 USD, ali Trezor One, ki se začne pri 55 USD.

Obstaja tudi različica Trezor One Metallic, ki je narejena iz eloksiranega aluminija za dodatno vzdržljivost, ima posebno gravuro in stane 584,86 USD..

model trezor t trezor one

Kompaktni Trezor One in več funkcij Trezor Model T.

Paketi Trezor vs Ledger

Če želite kupiti več naprav, obe znamki ponujata tudi pakete s prihranki. Ledger Backup Pack vključuje Ledger Nano S in Ledger Nano X, medtem ko Trezor Ultimate Pack vključuje Trezor Model T in Trezor Model One ter kapsulo Cryptosteel.

Ledger vs Trezor na ceni: Ledger zmaga

Tako Ledger kot Trezor ponujata dve glavni denarnici s podobnimi cenovnimi točkami. Proračunsko prijazne različice stanejo med seboj 5 USD, medtem ko je Trezorjeva nadgrajena različica približno 50 USD več kot Ledgerjeva.

Podprta sredstva za kripto: Ledger zmaga, vendar morda ne bo pomembna za vas

Ko pogledate število in obseg sredstev kriptovalut, ki jih podpirata Ledger in Trezor, prvi izide naprej.

Trezorjeve strojne denarnice podpirajo več kot 1.000 kriptovalut, Ledger pa več kot 1.100.

Opozorilo je, da tisti, ki so novi v lastništvu kriptovalut, verjetno ne bodo morali kupiti

100-ih kriptovalut, ki jih Ledger podpira, Trezor pa ne. Če pa želite, da soba v prihodnosti razvija vaše kripto podvige, bo to morda pomembno.

Prikaz in uporaba: Trezor zmaga

Krivulja učenja bo z denarnicami Trezor ali Ledger. Vendar pa obe denarnici na svoji spletni strani ponujata podporo in navodila, zato bi morali kar hitro uporabiti obe denarnici.

Glede na to je zaslon na denarnicah Trezor veliko bolj intuitiven kot Ledger za tiste, ki kripto denarnic ne poznajo. Ledger se zanaša na dva gumba za funkcionalnost, ki ju boste potrebovali, zaradi česar je vnos kode zamuden. Nasprotno pa ima zaslon Trezor dovolj prostora za več gumbov, s čimer lahko vnesete kodo PIN tako, da na znani način kliknete neposredno na številke.

Trezor vs Ledger na velikosti: Ledger zmaga

Če je vaš cilj imeti gladko strojno denarnico, ki je diskretna in zavzema komaj kaj prostora, potem izberite Ledger. Je tanek in po obliki podoben USB-ju, čeprav z nekoliko drugačnimi dimenzijami.

Čeprav Trezor ni debel, je širši od Ledgerja. To pomaga pri prikazovanju in enostavnosti uporabe, vendar pa pomeni, da zavzame več prostora.

To vas morda ne skrbi, odvisno od tega, kje ga shranjujete.

Varnost in ugled: Trezor zmaga, a komaj

Ne glede na to, ali izberete Ledger ali Trezor, verjetno ne boste imeli pomislekov glede varnosti. Ni poročil ali vdorov ali prevar, ki ne vključujejo uporabniške napake (na primer shranjevanje vaše besedne zveze na varen način). Strokovnjaki so pokazali, da lahko s časom, fizičnim dostopom in dovršenimi metodami vdrejo v obe.

Edina razlika glede varnosti je, da ima Trezor popolnoma odprtokodno kodo, Ledger pa je nima. To pušča možnost, da Ledger v naprave, ki bi lahko ukradle vaš kripto, vnese zlonamerno kodo. Vendar bi to moral storiti Ledger sam in je zaradi posledic neverjetno verjetno.

Na splošno bi se morali počutiti varno pri kateri koli znamki. Kljub temu, če želite skrbeti za najslabše možne scenarije, ima dejstvo, da je Trezorjeva koda odprtokodna, rahlo prednost.

Povzetek

V nadaljevanju je primeren povzetek primerjave obeh kategorij:

 • Cena: Ledger zmaga
 • Podprta sredstva za kripto: Ledger zmaga (vendar oba podpirata več kot 1.000)
 • Prikaz in uporaba: Trezor zmaga
 • Velikost: Ledger zmaga
 • Varnost: Trezor komaj zmaga

Če pogledamo drugače, denarnice Trezor odlikujejo:

 • Varnost
 • Zaslon
 • Enostavnost uporabe

Medtem ko Ledger denarnice odlikujejo:

 • Cena
 • Podprta sredstva Crypto
 • Velikost

Katero strojno denarnico naj kupim, Trezor ali Ledger?

Ne boste se zmotili, če izberete strojno denarnico Trezor ali Ledger, saj gre za osebne želje.

Če želite nekaj elegantnega, ki podpira več kriptovalut in vas ne moti učenje uporabe zaslona z dvema gumboma z minimalnim prostorom za prikaz, razmislite o modelu Ledger.

Če želite večji zaslon, ki je enostavnejši za uporabo in vam ne gre zamuditi možnosti za shranjevanje peščice več kriptovalut, razmislite o modelu Trezor.

Kliknite tukaj za nakup Trezorja.

Kliknite tukaj za nakup knjige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me