Kako dolgo traja pridobivanje bitcoinov?

Če ste nov v kripto prostoru, se boste morda počutili preobremenjeni s številnimi tehničnimi informacijami. Na srečo ste naleteli na naše spletno mesto, kjer razlagamo teme, povezane s kripto, ki jih povprečna Joe in Jane zlahka razumeta. Preden se poglobimo v glavno temo razlage, kako dolgo traja pridobivanje bitcoinov, moramo razumeti postopek rudarjenja kriptovalut..

Pridobivanje kriptovalut je postopek, pri katerem se transakcije med uporabniki preverjajo in dodajo v knjigo blokov verige. Z rudarjenjem lahko zaslužite kriptovalute, ne da bi za to morali neposredno odlagati denar.

Pridobivanje kriptovalut je tudi mehanizem, s katerim se novi kovanci uvajajo v omrežje verige bitcoinov. Gre za decentraliziran postopek, pri katerem lahko vsak, ki ima dovolj računalniške moči, reši kriptografski problem in mu tako omogoči, da napiše naslednji blok in se nagradi z na novo izkopanimi Bitcoini.

Bitcoin je najbolj znan in zasidran primer rudarskega kriptografskega denarja. Vse digitalne valute pa ne smejo biti rudarske. Bitcoin rudarstvo je odvisno od soglasnega protokola, imenovanega Dokazilo o delu.

Ta članek govori o tem, kako dolgo traja pridobivanje Bitcoinov. Kriptografske oblike denarja so prihodnost; zdaj je idealna priložnost, da vidite, kako delujejo, in še toliko bolj kritično, kako vam lahko pomagajo doseči finančno svobodo.

Kako dolgo traja pridobivanje bitcoinov

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin (BTC) je predvsem virtualni denar, ki uporablja popolnoma decentralizirano omrežje in organizacijo. To je edinstvena vrednost Bitcoin. Pred Bitcoinom so ves denar nadzorovale bodisi centralne banke bodisi suverene države.

Je napreden, saj svojim strankam daje nadzor. Dejansko Bitcoina ne bi bilo brez svojih strank. Je decentraliziran denar, kar pomeni, da ga ne nadzoruje ali vodi en sam subjekt. Je pregleden, saj vsem v omrežju omogoča izmenjavo informacij z vsemi drugimi udeleženci.

Če upoštevamo vse, mnogi posamezniki nezakonito prenašajo dvojnike informacij, kot so zvočne datoteke in filmi, s spleta, zato se lahko sprašujemo, kaj posameznikom preprečuje, da dvakrat pošljejo isti Bitcoin ali kaj kliče kripto svet dvojna poraba?

Ni kot običajni zapisi ali datoteke, ki jih je mogoče prenesti s spleta, na primer MP3 ali JPEG; bitcoina ni mogoče kopirati ali kopirati. Vsakič, ko se izvede transakcija (Bob Garyju pošlje Bitcoin), se trajno zabeleži v javni informacijski infrastrukturi blockchaina..

Vsak posameznik, ki ima Bitcoin, lahko vidi podatke na verigi blokov. Sem spadajo podatki, kot sta vsota transakcije in naslov denarnice. Vsaka Bitcoin transakcija je shranjena v verigi blokov, vendar ne prikazuje imena pošiljatelja, upravičenca ali kakršnih koli prepoznavnih podatkov, zaradi česar je Bitcoin varen in varen način plačila.

Vsi udeleženci blockchain omrežja imajo svoj dvojnik blockchaina. Vsakdo lahko spremlja in preveri vsako transakcijo, ki se zgodi v omrežju. To zagotavlja preglednost in ker transakcij ni mogoče razveljaviti, so nespremenljive.

Kriptografija je tehnika, pri kateri je transakcija odobrena za verigo blokov. Ta okvir uporablja koščke in delčke podatkov, imenovane ključi. To je numerično zagotovilo, da je transakcija resnična. Bitcoin uporablja algoritme SHA-256, ki so kriptografske zgoščevalne funkcije.

Kriptografsko razpršeno delo se osvetli s pregledovanjem in preverjanjem številk, dokler ne najde prave rešitve. Na splošno traja približno 10 minut, da pridemo do rešitve. To je razlog, da Bitcoinov “čas blokade” znaša 10 minut.

Ali je donosno rudariti Bitcoin?

Bitcoin rudarstvo je lahko zelo donosen podvig za nekatere ljudi. Za znatno povečanje učinkovitosti rudarjenja je potrebna ustrezna rudarska oprema. Vendar pa je najučinkovitejša rudarska oprema na trgu danes, ASIC-ji, ki lahko stanejo od nekaj sto do 10.000 dolarjev kjer koli..

Nekatera oprema na primer strankam omogoča, da spremenijo nastavitve za znižanje stroškov energije in tako zmanjšajo večino operativnih stroškov. Novi rudarji bi morali raziskati dejavnike stroškov in koristi, preden nabavijo drago rudarsko opremo. Morali bi biti previdni pri porabi energije in trenutnem tečaju Bitcoina.

Dejavniki, za katere se pričakuje, da bodo to ocenili:

Stroški moči: kakšna je vaša moč? Ne pozabite, da se cene spreminjajo glede na sezono, uro v dnevu in različne komponente. Te podatke lahko odkrijete na računu za elektriko, ocenjenem v kWh.

Strokovnost: koliko energije porabi vaša ploščad, ocenjeno v vatih?

Čas: v katerem predvidenem obdobju boste porabili za rudarstvo?

Ocenjena cena Bitcoina: kakšna je ocena bitcoina v ameriških dolarjih ali drugi fiat valuti?

Nekaj ​​jih je Kalkulatorji donosnosti Bitcoinov na spletu, kot npr CryptoCompare, ki jih bodoči rudarji lahko uporabijo za razčlenitev stroškov in prednosti rudarjenja bitcoinov. Ti kalkulatorji se nekoliko razlikujejo in nekateri so bolj osupljivi kot drugi.

Nekajkrat zaženite pregled z uporabo različnih vrednosti tako za hitrost razpršitve kot za oceno cene Bitcoin. Poleg tega spremenite stopnjo težav, da boste zaznali, kako to vpliva na preiskavo. Odločite se, na kakšni vrednostni ravni je rudarjenje bitcoinov koristno za vas – to je vaš strošek preloma.

Od novembra 2020 se stroški bitcoinov gibljejo okoli 17.000 USD. Glede na trenutno nadomestilo v višini 6,25 BTC za vsak blok, rudarji prejmejo približno 100.000 USD + USD za učinkovito dokončanje razpršitve. Očitno je, da so stroški bitcoinov pomemben dejavnik, saj se bo zaradi zelo nestanovitne narave cene Bitcoin ta številka nagrade kmalu spremenila.

Ljudje se lahko pridružijo rudarskemu združenju, združenju rudarjev, ki sodelujejo in si delijo nagrade. To lahko pospeši in zmanjša težave pri rudarjenju, tako da so nagrade blokov na dosegu roke. Ko so se stroški povečevali, se je vedno več posameznih rudarjev odločilo, da se bodo zanimali za združitev bazenov.

Medtem ko so nagrade blokov manjše, kombinirana procesorska moč pomeni, da imajo rudarski skladi veliko večje možnosti za rešitev kriptografske težave in za nagrado bloka po.

Koliko časa traja rudarstvo bitcoinov

Kako dolgo traja 1 bitcoin na računalniku?

Bitcoin (BTC) uporablja algoritem soglasja Proof of Work (PoW), ki temelji na njegovi varnosti. To pomeni, da se tako kot mnoge druge kriptovalute tudi mreža rudarjev kriptovalut uporablja za odkrivanje blokov in dodajanje čakajočih transakcij, da postanejo nepovratne.

Čeprav traja 10 minut, da odkrijete vsak blok, in vsak blok prinese 6,25 BTC nagrade rudarju, ki ga je uspešno odkril, pomembno je razumeti, da celotno omrežje rudarjenja Bitcoin v bistvu tekmuje v tem procesu odkrivanja blokov.

To pomeni, da bo blok dejansko uspešno odkril le en rudar v celotnem rudarskem omrežju – in ker je potencialno na desettisoče rudarjev Bitcoin v uporabi, je verjetnost, da bi blok odkrili sam, precej majhna.

Iz tega razloga velika večina rudarjev Bitcoinov sodeluje kot del rudarskega bazena in združuje svojo hitrost razpršitve, da ima večje možnosti za odkritje bloka. Nato se nagrade, ne glede na to, kateri rudar v bazenu dejansko odkrije blok, enakomerno porazdelijo po bazenu.

Posledično bo rudar, ki prispeva 1% stopnje zgoščevanja bazena, prejel tudi 1% blokadnih nagrad.

Bitcoin Hash Rate Share

F2Bazen je trenutno najbolj prevladujoče področje rudarjenja Bitcoinov s 16,6-odstotnim deležem razpršenosti.

F2Pool je trenutno največji sklad po deležu zgoščene hitrosti, saj prispeva približno 20,52 EH / s od celotne stopnje zgoščevanja Bitcoin-a 123,39 EH / s. Ta 16,6-odstotni delež zgoščene stopnje v bistvu pomeni, da približno 16,6% vseh na novo kovanih BTC izkoplje ta bazen – kar ustreza 149,4 BTC na dan.

Posamezen rudar, ki prispeva 1% stopnje razpršenosti bazena (~ 205 PH / s), bi zaslužil približno 1.494 BTC na dan. To pomeni, da bi rudar potreboval blizu 132 PH / s hitrosti razpršitve, da bi pri trenutnih težavnostnih stopnjah v povprečju izkopal 1 BTC na dan..

Kako dolgo traja pridobivanje bitcoinov

Če to pogledamo v perspektivo, je to enakovredno 1200 rudarskih ploščadi Antminer S19 Pro – trenutno eden najhitrejših rudarjev ASIC na trgu. Skupni stroški te postavitve bi verjetno znašali nekje 2,4 milijona dolarjev, če bi cena na enoto znašala 2.000 dolarjev na dan.

Za tiste z manjšim proračunom bi potrebovali en sam Antminer S19 Pro skupaj 1.200 dni, da bi pri delu z rudarskim bazenom ustvarili 1 BTC nagrade – to je enako ustvarjanju 0,0000833 BTC na dan nagrad.

Če želite izračunati, koliko časa bi potrebovala druga rudarska ploščad, da bi ustvarila 1 BTC nagrad, lahko njeno hitrost zgoščevanja preprosto priključite v naslednjo enačbo: 1 / (hitrost razpršitve (v PH / s)) * 0,0076. Ta rezultat bo prinesel število dni, potrebnih za ustvarjanje 1 BTC nagrad na trenutnih težavnostnih stopnjah.

Kako dolgo traja pridobivanje bitcoinov z GTX 1080?

Ob predpostavki hitrosti razpršitve 600 MH / s za NVIDIA GTX 1080 ta kalkulator pravi, da boste za 95% verjetnost * našli blok potrebovali 871 450 680 dni ali približno 2,4 milijona let. Za 50-odstotno verjetnost je približno 550 tisoč let. Za rudarstvo v bazenu bi potrebovali 63,7 tisoč let, da dosežete 1 BTC.

Koliko stane rudarjenje 1 bitcoina?

Stroški rudarjenja 1 Bitcoina so lahko odvisni od nekaj elementov. Stroški so v prvi vrsti odvisni od vrste rudarske opreme in operativnih stroškov rudarske operacije. Spodaj so navedeni stroški pri kriptokopih.

  1. Prisilni stroški na področju rudarstva
  2. Stroški bazena
  3. Hash stopnja rudarske naprave
  4. Delo
  5. Nesreče in nepričakovani vdori

Čeprav se morda ne zdi na tak način, lahko država, v kateri se odločite za rudarstvo, prevzame velik del splošnih stroškov rudarjenja. Številne države Južne Amerike in Azije imajo nižje stopnje izkoriščanja energije. Postali so vroča točka za Bitcoin rudarje. Rudarstvo 1 Bitcoin v ZDA vas bo stalo večkratnik stroškov v Venezueli.

Bitcoin rudarstvo spominja na nekatera druga podjetja. Če razmišljate o rudarjenju, morate biti pripravljeni s strategijo, koliko vas bo vse skupaj stalo. Če morate rudarstvo spremeniti v korist, morate upoštevati tudi amortizacijo. Tu morate ugotoviti celotne stroške postavitve rudarske pisarne in nato življenjsko dobo orodja.

Če bodo vaše naprave delovale podnevi in ​​ponoči, bodo izpostavljene tipični kilometrini. Ugotoviti morate, kako izboljšati svojo rudarsko operacijo, tako da posebno pozornost namenite konkurenci in vložite sredstva v boljšo rudarsko opremo.

Do konca dneva morate izenačiti začetno naložbo. Mnogi dobavitelji naprav dajejo garancije za svoje pripomočke. Rudarjem bo v najboljšem interesu, da bodo pozorno spremljali garancijo za svojo opremo. Včasih je bolje, če sredstva pokrijemo z manj drago opremo, ki jo zamenjamo, ko se pokvari.

Zaključek

Bitcoin rudarstvo je podjetje, ki ima lahko odlične rezultate, vendar lahko gre postrani. Nujno je razmisliti o vseh težkih delih in vztrajnosti, ki bodo potrebni pri rudarjenju kriptovalut. Ker se je razburjenje okoli rudarjenja BTC in Bitcoinov dolgoročno razširilo, je popolnoma nemogoče, da bi lahko nekdo zagotovil blokovne nagrade s samotno napravo, kot jo ima v rudarskem bazenu..

Vaša verjetnost, da boste Bitcoin pridobili z rudarstvom, je povezana s hitrostjo razpršitve in drugimi rudarskimi instrumenti, ki jih uporabljate. Rudarstvo danes zahteva tehniko, urejenost in vztrajnost. To je zmeren, vendar koristen cikel. Bitcoin je še en internetni denar, ki ga lahko začne vsakdo rudariti.

Kot opomba ne pozabite, da lahko izkoristite različne razloge: za denarno korist, za zaščito organizacije ali za samo učenje, kako rudariti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me