Kako izkopati DigiByte (DGB): Izčrpen vodnik

V tem članku bomo z vami delili, kako izkopati DigiByte (DGB) in vse majhne muhe, ki prihajajo z njim. Začnemo z nekaj osnovnih informacij o DigiByteu, ki jim sledijo različne zahteve za začetek rudarske avanture.

Rudarstvo kriptovalut je ena najpomembnejših dejavnosti v kriptoprostoru. Čeprav danes številne kriptovalute ne zahtevajo rudarjenja v svojem omrežju, velika večina 10 najboljših kriptovalut po tržni kapitalizaciji še vedno.

Pravzaprav prvi dve kriptovaluti, Bitcoin in Ethereum, za pravilno delovanje verige blokov zahtevata rudarjenje kriptovalut. Kopirana digitalna sredstva veljajo za najbolj varna in najbolj decentralizirana v industriji.

HITRI VODNIK: Kako izkopati Digibyte

1. Pripravite svoj GPU za rudarjenje. Na uradni strani namestite najnovejše stabilne gonilnike.

2. Prenesite in namestite Digibyte denarnico. Pridobite naslov denarnice; to bo služilo kot uporabniško ime v rudarskem bazenu Digihash.

3. Prenesite DigiByte 1-Click rudar in zaženite programsko opremo. Varnostni sistem vašega računalnika lahko program označi kot virus. To je lažno pozitivno.

4. Zaženite rudar z enim klikom in konfigurirajte področje rudarjenja. Kot uporabniško ime vstavite naslov svoje denarnice DigiByte.

5. Za začetek rudarjenja kliknite gumb Start.

Odprite rudar z enim klikom

Tabela primerjalnih algoritmov rudarjenja Digibyte

Tabela primerjalnih algoritmov rudarjenja Digibyte

AlgorithmEquipmentPools
Algoritem Oprema Bazeni

Groestl

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Qubit

CPU, GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Scryp

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, P2Bazen

SHA-256

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, Ispace.co.uk

Skein

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Rudarsko polje

Kaj je DigiByte

The DigiByte (DGB) Blockchain se osredotoča na to, da svojim uporabnikom zagotavlja vrhunsko visokohitrostno varnost. Skozi kriptografsko varno omrežje za decentralizacijo in transakcijske čase, ki so 40-krat hitrejši od bitcoinov.

Blockchain Digibyte lahko razdelimo na 3 plasti:

  1. Sloj Applications / DigiAssets – uporablja ga večina uporabnikov ekosistema za vsakodnevne aplikacije. DGB tukaj ponuja tudi sloj DigiAssets, na katerem lahko nadgrajuje.
  2. Sloj digitalnega premoženja / javne knjige – so žetoni DGB, ki spodbujajo skupnost k rudarjenju in razvoju projekta in, kar je najpomembneje, zaščiti DGB.
  3. Core Communications Protocol / Global Network Layer – podpira vso infrastrukturo DigiByte.

Rudarji delujejo v drugi plasti, ki DigiByte zaščitijo z več algoritmi. To se naredi z obdelavo novih transakcij na nespremenljivi javni knjigi in zaslužkom DGB kot nagrado za uspešno rešitev trenutnega bloka. Začnimo raziskovati, kako lahko postanete rudar in se pridružite temu neverjetnemu delu ekosistema blockchain.

Denarnice DigiByte DGB

Preden začnete rudariti, se morate seznaniti z Denarnica DigiByte. Kopane kovance je treba po uspešnem kopanju poslati na rudarski naslov.

Priporočamo, da jih pregledate, poiščete mnenja in prejšnje številke. Kjer je le mogoče, priporočamo uporabo strojne denarnice, saj to dodaja najvišjo raven varnosti. Naslov za izmenjavo je vedno mogoče uporabiti, vendar tega toplo priporočamo.

DigiByte DGB rudarstvo

Prva stvar, na katero morate pomisliti, je, kako boste izkopali Digibyte. DGB je precej edinstven blockchain, saj ga je mogoče kopati s 6 algoritmi rudarjenja; Skein, Groestl, SHA-256, Scrypt, Qubit in Odocrypt. Skein in Groestl se uporabljata za rudarjenje GPU, Qubit, SHA-256 in Scrypt prevladujejo ASIC rudarji, Odocrypt pa FPGA rudarstvo.

Čeprav lahko s pomočjo CPU-jev rudarite DGB s Qubit, SHA-256 in Scrypt, bi bilo to izguba časa in denarja, vendar bi lahko bila dobra vaja, preden zapravite velike količine denarja na namenski rudarski ploščadi. Potopitev v celoten ekosistem projekta je najboljša uporaba vašega raziskovalnega časa, preden se zavežete finančnim naložbam.

Rudniški kalkulatorji so nujni, če želimo doseči dobiček. WhatToMine ima nekaj neverjetnih kalkulatorjev za vsak algoritem Skein, SHA-256, Scrypt, Qubit in Odocrypt. Zanimivo je, da Groestl ni podprt.

Uporaba grafičnih kartic

Obstajajo preprosti in zapleteni odgovori o tem, kako izkopati DigiByte Nvidia grafične kartice. Enostavno je namestiti Skein, da se poveže z rudarskim bazenom Skein in zbirati DGB, ko so minirani. Po drugi strani pa zapleteni vključuje postavljanje vprašanj o času in denarju, če je to najbolj donosen kovanec in ali bodo izkopani kovanci pokrili stroške električne energije.

Ustvarjanje dobička je sekundarna skrb v primerjavi s pokrivanjem stroškov in ne ponovnim mesečnim vlaganjem v stroške električne energije.

Vedno uporabljajte rudarski kalkulator in dobiček delite na polovico iz dveh razlogov:

  • Prvič, rudarstvo kriptovalut je zelo špekulativno, vrednosti kriptovalut pa močno nihajo;
  • Drugič, rudarske ploščadi ne delujejo, kot je bilo obljubljeno zaradi uptime. Okolje rudarskih ploščadi, temperatura okolja in pretok zraka sta največja skrb. Povišanje temperature bo povzročilo, da se vezja pregrejejo in ne bodo delovala optimalno.

Če uporabljate več kot le 1 rudarsko ploščad DigiByte, morate upoštevati zvok in pritegniti neželeno pozornost na svoje rudarske dejavnosti. Več skrbi vzbuja nepotrebno pozornost.

Ti trije najbolj nujni primeri so skrajni primeri, vendar so upravičena tveganja, na katera je treba pomisliti in jih ublažiti: kraja rudarske opreme, ugrabitev za odkupnino ali zadrževanje talcev in prisilitev v prenos vseh vaših digitalnih sredstev.

Uporabite Groestl in Groestl Mining Pool, če želite kopati DGB z AMD Upoštevati je treba grafično kartico, ki ima vse zgoraj zapletene Nvidie. Pri nastavitvi rudarskega stroja vedno upoštevajte navodila po korakih, saj lahko majhne napake pozneje povzročijo velike težave.

AMD in Nvidia sta edinstvena po svoji nastavitvi in ​​nobena grafična kartica ne bo tako donosna kot naslednja. The DGB wiki ima seznam podprtih GPU kartic.

Kako izkopati Digibyte

Rudarjenje DigiByte s stroji ASIC

Če se želite resno ukvarjati z rudarjenjem DGB, je ASIC rudarstvo eden najučinkovitejših načinov za začetek rudarjenja kot podjetja. Rudarstvo lahko ustvari pasivni dohodek, če lahko vzdržujete pravilna razmerja med stroški in dobičkom. ASIC rudar donosnost je močno povezan s tržno vrednostjo kovancev in starostjo stroja. Pred nakupom rabljenega stroja naredite veliko raziskav.

V rudarstvu ASIC prevladujejo proizvajalci ASIC in velike rudarske farme s prvo pravico do nove strojne opreme. Imajo nepošteno prednost pri ekonomiji obsega, saj večjim kmetijam ponujajo nižje cene za večje serije in s tem centralizirajo večino blokovnih omrežij (četudi je bila mreža na koncu omejena).

Te prakse omejujejo zmožnosti malih kmetij, da diverzificirajo in podaljšajo donosnost naložbe (ROI), kar na koncu povzroči manjše naložbe v kovance ASIC zaradi boljših ROI drugje. Edini kovanec, ki to lahko resnično preživi, ​​je Bitcoin.

Kako izkopati DigiByte

Rudarjenje DigiByte s stroji FPGA

Rudarstvo FPGA ima poleg tega, da je donosno, še dodatno korist; vrne porazdeljeno naravo decentraliziranih verig blokov. FPGA ni imun na lastne težave; so zapletene računalniške grafične kartice, ki za dobro delovanje potrebujejo dobro informacijsko znanje.

Obstaja veliko virov, ki jih je treba preučiti, priporočamo, da začnete z Wiki DigiByte in BitcoinTalk. Vsako kartico lahko dodatno optimizirate z dodajanjem bitnega toka, ki overclocka kartico FPGA in lahko v nekaj urah povzroči napako, če ni pravilno konfigurirana. Priporočamo za strojno opremo FPGA in bitne tokove fpga.guide. The DGB wiki ima tudi nekaj predlaganih kartic FPGA.

Rudarski bazeni

Rudarstvo z rudarskim bazenom ni obvezno, vendar oportunitetni stroški samostojnega rudarjenja niso vredni tveganja, razen če boste od prvega dne rudarskih operacij upravljali veliko rudarsko kmetijo. Solo Mining je enakovreden vstopu v loterijo in podoben igram na srečo, razen če to storite pravilno z DGB.

Na žalost je to strašna izbira. Njihova hitrost razpršitve omrežja je velika in verjetnost ni v vašo korist. Pri samostojnem rudarjenju lahko preučite SHA256, Scrypt, Qubit, in Odkrivanje.

Priporočamo rudarske bazene, saj izkoriščajo veliko število majhnih operacij v veliko silo, s katero je treba računati. Tukaj pride v poštev rudarski kalkulator, saj lahko z gotovostjo predvidite, kakšen bo vaš zaslužek od rudarske operacije DGB.

Podrobno analizo rudarskih bazenov si lahko ogledate miningpoolstats.stream. Vsak algoritem je razčlenjen, da dobite boljšo sliko o omrežju Skein, SHA256, Scrypt, Qubit, in Odkrivanje.

Področja rudarjenja GPU

Rudarski bazeni Groestl

Bazeni za rudarstvo Skein

ASIC rudarski bazeni

Qubit rudarski bazeni

Scrypt Rudarski bazeni

Rudniški bazeni SHA256

FPGA rudarski bazeni

Rudarski bazeni Odocrypt

Za dodatne informacije o bazenu je DigiByte sestavil seznam rudarskih bazenov, natančno preglejte vsak rudarski bazen in sami ugotovite, ali gre za prevare ali ne.

DigiByte Cloud Mining

Rudarstvo v oblaku je hitra in enostavna rešitev, s katero lahko poklicni rudarji kopajo kovance za vas. Oboje HashFlare in NiceHash imajo dovolj spodoben ugled, da jih priporočajo, navsezadnje imamo raje NiceHash, vendar je HashFlare enako sposoben.

Rudarstvo v oblaku pa ima svoja tveganja. Čeprav vam ni treba vzdrževati nobene opreme, ste odgovorni za pogodbene stroške in morda ne boste povrnili začetne naložbe, če se trg spusti pod vašo ceno.

DigiByte rudar z enim klikom

Razvijalci DigiByte so razvili a rudar z enim klikom. Brez odpravljanja napak ali zapletenih nastavitev, namestite in zaženite.

Imajo a GitHub repozitorij za Windows in Linux. Program je preprost in enostaven za uporabo. DBG je znižal vstopno oviro za vse, ki imajo dostop do računalnika z grafično kartico Nvidia ali AMD.

Brezplačno rudarstvo DigiByte

Rudarstvo ne pomeni brezplačnih kovancev, veliko dela je treba vložiti v raziskave, načrtovanje in postavitev. Vsaka od razpoložljivih metod ima nekaj stroškov. Če že imate nedejavni računalnik ali prenosnik, lahko rudarite prek CPU-ja ali GPU-ja.

To pa ima dnevne stroške električne energije in skrajša življenjsko dobo vaših strojev, saj je rudarjenje fizično intenzivno za izvajanje računalnikov. To ne pomeni, da ne smete poskusiti rudarjenja na DGB ali na svojem najljubšem kovancu. Pridobljenega znanja ni mogoče prebrati in pridobiti, treba ga je vaditi.

Zaključek

Rudarstvo je delo ljubezni in dobička. DigiByte ima solidno skupnost, ki vam bo pomagala, če jo potrebujete. DigiByte skupina za telegram rudarjenje ima veliko informacij in, kar je še pomembneje, ljudi, ki so vam pripravljeni pomagati, da postanete rudar ali boljši rudar.

Če še nikoli niste rudarili, začnite z igralnim avtomatom srednjega razreda, rudarstvo obravnavajte kot hobi in ne zaradi dobička, da ocenite, ali to res želite početi. Medtem ko se boste lotili stvari, se bodo izkušnje zbrale, saj se mora rudarstvo spoprijeti s številnimi zanimivimi težavami.

Večina težav zahteva kreativno uporabo iskalnikov, da bi našli podobne težave v preteklosti. V nasprotnem primeru ima BitcoinTalk skoraj vedno rešitev za skoraj vse težave. Če tega ne storijo, lahko nekdo z vami razmisli o težavi.

Nikoli ne vlagajte več, kot ste pripravljeni naravnost izgubiti. Vsak rudarski stroj lahko poškodujete poleg davčno odgovornega gospodarskega popravila z enim udarcem moči ali skodelico jutranje kave.

Kljub tem tveganjem je treba verige blokov izkopati, sicer ne bodo več obstajali vsi decentralizirani dokazi o delu. Dokazi o kovancih niso dovolj decentralizirani, da bi zdržali regulativni poseg, če bi v te projekte vstopili.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me