China HYPE: de populairste blockchain-projecten in China op dit moment

China heeft een van de grootste Blockchain-gemeenschappen ter wereld – met een groot aantal beroemde vroege investeerders in Bitcoin en Ethereum. De crypto-scene wordt heter in China vanwege het potentiële risico van verdere financiële controles die de beweging van de Fiat-valuta in China zullen beperken. Stabiele munten zoals USDT worden door veel Chinezen gehouden, omdat dit een van de weinige manieren is om blootstelling aan de Amerikaanse dollar in China te verkrijgen. De Chinese overheid is zich terdege bewust van deze trend en is onlangs begonnen het agressief sluiten van bankrekeningen geassocieerd met cryptocurrency-overdrachten. Dit conflict tussen wat de mensen willen en wat de regering wil, zal een groot slagveld zijn in 2020, vooral nu China aandringt om haar Central Bank Digital Currency – “DCEP” later dit jaar vrij te geven..

Grappig genoeg is de Chinese gemeenschap voor cryptocurrency-investeringen compleet anders dan de westerse gemeenschap, met enorm verschillende trends en projectfavorieten.

Makelaars, dealers en MLM’s

Helaas gebruiken MLM-groepen (Multi-Level Marketing) in China cryptocurrency als een methode om fondsen te werven. Deze groepen zullen naar plattelandsdorpen reizen om geld te zoeken bij rijke boeren en de lokale bevolking. Deze groepen maken vaak frauduleuze claims van enorme winsten of creëren fictieve verhalen over voorkennis. Dit komt door het nouveau-rijke karakter van Chinese boeren, die vaak voor grote sommen geld percelen aan de overheid verkopen. MLM’s gebruiken zowel bekende gevestigde valuta’s, zoals ADA (Cardano) als nieuwe cryptocurrencies om geld te werven.

“Witte koorts” – Westerse projecten & Oprichters nemen een vlucht

Chinese blockchain-investeerders springen voor legitimiteit naar westerse projecten. Dit komt voornamelijk doordat de gemeenschap moe wordt van de slechte “Pump and Dump” / “Chinese Market making” -strategieën die binnenlandse Chinese projecten hebben gekregen. Vorig jaar ontstonden enorme hype-cycli op beurzen zoals MXC hebben een slechte smaak in de mond van investeerders achtergelaten. Simpel gezegd, ze zijn op zoek naar een verademing en hopen dat ze die kunnen vinden in westerse tegenhangers. Dit heeft bepaalde westerse projectleiders of oprichters tot een goddelijke status gedreven – zoals die van Polkadot Gavin Wood en Charles Hoskinson. In feite heeft Gavin meer invloed dan Vitalik en wordt hij op een vergelijkbare manier aanbeden.

Gavin Wood | StipChina is verliefd op Gavin Wood

Hot projecten: Polkadot, FileCoin, Cosmos, Tezos, Kusuma

Defi is passé

China werd veel eerder verliefd op Decentralized Finance (Defi) dan de westerse gemeenschap – tot een punt dat het op dit moment behoorlijk uit de mode is. Dit wordt nog erger gemaakt door de beroemde Dforce Hack, waar $ 25 miljoen werd gestolen (en later ‘geretourneerd’) door hackers. Hoewel de Dforce-hack ook in het Westen de krantenkoppen haalde, had hij niet de emotionele impact die hij in China had – de Chinese investeerders betaalden tenslotte de rekening voor alle aangerichte schade.

Dit is een enorm contrast met de westerse wereld, waar de recente Defi-gek is afgetrapt door Coinbase & Samengesteld.

Blockchain-servicenetwerk en bedrijfsadoptie

Het Chinese centrale leiderschap stelde vorig jaar vast dat “Blockchain” een van de belangrijkste nationale doelen van China zal zijn, waarbij president Xi persoonlijk de agenda naar voren schuift. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van het Blockchain Service Network (BSN) in China – een cross-chain platform dat zal dienen als een interoperabiliteitslaag voor alle Blockchains in China. Grappig genoeg is BSN geen blockchain, maar een netwerk dat blockchains helpt communiceren. Ontwikkelingen in BSN hebben geleid tot een sterke interesse in Enterprise-blockchains zoals Vechain (VET), Cosmos en Polkadot.

Hot projecten: Vechain, Cosmos en Polkadot

NFT’s zijn de volgende ‘trend’

Terwijl China # DeFI overschrijdt, hebben niet-fungibele tokens een centrale plaats ingenomen. Ze onderzoeken de potentiële impact van NFT’s in de game-industrie opnieuw. Munten zoals Enjin ($ ENJ) en Decentraland (MANA) staan ​​centraal in veel discussies. Interessant genoeg bespreken ze niet alleen gaming, er wordt veel gesproken over NFT’s die intellectueel eigendom (IP) bezitten en ander uitgebreid gebruik. Dit onderwerp wordt helemaal niet besproken in de westerse ruimte en laat zien hoe bepaalde projecten opnieuw kunnen worden aangepast aan verschillende culturen.

Maxim Blagov, medeoprichter van Enjin wint Chinese roem

Hot Projecten: Enjin, Decentraland, Opensea

Filecoin stijgt

Filecoin Testnet-mijnbouw

Filecoin en gedecentraliseerde opslag waren een van de populairste onderwerpen in 2018 (bekijk dit gekke video – doet me denken aan een bepaald hey hey hey project). Het is niet verwonderlijk dat gedecentraliseerde opslag weer terugkomt in 2020. Het hoeft niet twee keer geraden te worden om erachter te komen dat deze hype wordt veroorzaakt door de overvloed aan Filecoin-tashouders die zijn gekocht tijdens de rage van 2017. Ze hebben tenslotte een manier nodig om Uitgang hun investeringen immers.

De vonk voor al deze hype wordt veroorzaakt door de binnenkort te gebeuren hoofdlancering van Filecoin. Chinese mijnwerkers bereiden zich al voor om de munt te delven – zelfs als ze dat via VPN moeten doen.

Hot Projecten: Filecoin, Storj, Arweave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me