China’s Blockchain-initiatief: landelijke inspanning om Blockchain toe te passen

China’s Blockchain-initiatief

China is een landelijk initiatief begonnen om Blockchain-technologie snel toe te passen en ‘dringend’ use-cases te ontwikkelen. China’s President Xi Jinping persoonlijk riep op tot een grotere urgentie om blockchain te ontwikkelen voor het Centraal Comité van de Communistische Partij van China. Dit sentiment werd herhaald door de staatsmedia People’s Daily publiceerde een voorpagina artikel over “Blockchain plaatsen als een van de kerninitiatieven van het land, met als doel de belangrijkste doorbraken”. Bovendien had het nationale tv-station CCTV-2 verschillende nieuwssegmenten gewijd aan de discussie over blockchain-technologie – met de nadruk op het feit dat Blockchain, en niet Bitcoin, China’s belangrijkste focus is..

De toonaangevende krant van China, People’s Daily, roept op tot adoptie van blockchain

Dit enorme initiatief om Blockchain te pushen houdt duidelijk verband met de lancering van China’s nationale digitale valuta – “DCEP” (digitale valuta / elektronische betaling). Deze nieuwe valuta wordt uitgegeven door de People’s Bank of China (PBoC) en zal zowel dienen als vervanging voor Researve Money (M0) als als digitaal contant geld. DCEP zal in eerste instantie worden uitgerold naar banken die zijn aangesloten bij PBoC en uiteindelijk naar het grote publiek via Tencent en Alibaba.

Het is belangrijk erop te wijzen dat het DCEP gecentraliseerd zal zijn & privé blockchain. Nieuwe valuta op het netwerk zal worden uitgegeven door de PBoC via de autoriteit van de Chinese overheid. Er zal geen publieke deelname aan het netwerk zijn, in tegenstelling tot het gedecentraliseerde Bitcoin-netwerk dat Blockchain gebruikt om een ​​open publieke consensus te vormen.

Blockchain, geen Bitcoin

Een van de belangrijkste twistpunten in de cryptocurrency-ruimte is of een private of gecentraliseerde blockchains waarde heeft.

  • Advies 1: Bitcoin, niet Blockchain
  • Advies 2: Blockchain, niet Bitcoin

Voorstanders van Bitcoin beweren dat de belangrijkste waarde van Blockchain is dat het een gedecentraliseerd netwerk mogelijk maakt, een leiderloos netwerk waar iedereen kan deelnemen, kan deelnemen en transacties kan verifiëren. Het argument is dat als het doel van een Blockchain is om transacties zoals een database vast te leggen, gecentraliseerde databases zoals MySQL of MongolDB een hogere efficiëntie zullen hebben dan Blockchain. Het zou dus alleen zinvol zijn om Blockchain te gebruiken als er behoefte is aan publieke open consensus. In navolging van dit argument zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum nodig om een ​​Blockchain te laten functioneren, omdat ze een intrinsieke rol spelen bij het belonen van goede actoren op het netwerk..

People’s Daily maakt expliciet dat Blockchain meer is dan Bitcoin

Voorstanders van Blockchain beweren dat de Blockchain veiligheid en transparantie biedt, waardoor het een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van traditionele databases. China gaat nog een stap verder en ontmoedigt actief het gebruik van cryptocurrencies en handelen in cryptocurrencies (bijv. Cryptocurrency-uitwisselingen zijn verboden in China).

De overheid keurt “Air Coins” en cryptocurrency-speculatie goed

Chinese State Media People’s Daily riep op tot een einde aan speculatie met cryptocurrency en het witwassen van geld

Staatsmedia People’s Daily heeft speculatie met cryptocurrency expliciet door de vingers gezien en bracht beschuldigingen tegen “luchtmunt”. Luchtmunten, of luchtmunten, is een Chinese omgangstaal die wordt gebruikt voor cryptocurrencies die geen intrinsieke waarde hebben, net als lucht. Deze stap is bedoeld om de toename van overhaaste risicokapitaalinvesteringen in verschillende cryptocurrencies in China tegen te gaan, waarvan er vele geen echte use-case hebben. Bovendien riep het artikel expliciet op tot het corrigeren van illegale transacties en het witwassen van geld, en suggereert het verdere handhavingsmaatregelen tegen niet door de staat gereguleerde cryptocurrencies. Deze zware handhaving kan worden gezien als een “stok” -maatregel om gebruikers weg te duwen van gedecentraliseerde cryptocurrencies naar de gecentraliseerde nationale valuta, DCEP..

“Blockchain is een scam” wordt gecensureerd door sociale media

WeChat blokkeert artikelen die Blockchain een Scam noemen

Experimenten gedaan door @cn_ledger en andere Chinese mediabronnen hebben ontdekt dat artikelen die Blockchain een “zwendel” noemen, actief worden gecensureerd in China. Iedereen die deze artikelen plaatst, zal merken dat ze snel worden verwijderd en mogelijk worden opgeschort. Dit type controle van media-inhoud is standaard in China zodra de Centrale Partij een bepaalde doctrine uitvaardigt. Mediaplatforms voldoen snel, anders lopen ze het risico te worden verwijderd hun ICP-licentie.

Mijnbouw in cryptovaluta is niet langer “verboden” in China

De Chinese regering is niet langer aandringen op de eliminatie van cryptocurrency-mijnbouw (zoals Bitcoin- en Ethereum-mijnbouw). Dit is een volledige omkering van 180 ° van het overheidsbeleid dat van kracht wordt op 1 januari 2020, wat betekent dat de mijnbouw een legale en belastbare industrie zal worden in China. Eerder maakte “Cryptocurrency Mining” deel uit van een lijst met industrieën die moeten worden geëlimineerd. Deze wijziging komt rechtstreeks uit de nieuwe editie van China’s Catalogus met richtlijnen voor aanpassing van de industriële structuur, waar een bijgewerkte revisie cryptocurrency-mijnbouw niet langer vermeldt als een industrie die moet worden afgebouwd.

Traditioneel heeft China altijd een grote rol gespeeld in de mijnbouw van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en DASH. Dit is voornamelijk te wijten aan het overvloedige aanbod van goedkope elektriciteit in China (vooral in de regio’s Sichuan en Mongolië), waar de elektriciteitskosten zo laag kunnen worden als $ 0,02 USD per kw / h. Raadpleeg onze volledige Bitcoin-mijngids voor meer informatie over Bitcoin-mijnbouw.

Over het algemeen zendt deze beleidsomkering sterke positieve signalen uit over cryptocurrencies in China. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de De Chinese regering erkent het belang van mijnbouw en het is een rol in gedecentraliseerde openbare blockchains. Dergelijke beleidswijzigingen suggereren een positieve toekomst waarin ander beleid dat de ontwikkeling van cryptocurrency stopt, zou kunnen worden teruggedraaid.

Het handelen in cryptovaluta is nog steeds verboden

China heeft de handel in cryptocurrency sinds 2017 verboden. De regering heeft de Chinese exploitatie van grote fiat-beurzen zoals OKex, Huobi en BTChina stopgezet. Chinese beurzen hebben geen fiat-bankrekeningen meer. Als gebruikers overstappen op peer-to-peer-handel. Alipay heeft duidelijk gemaakt dat het cryptohandel op zijn platform niet tolereert.

Als er transacties worden geïdentificeerd als gerelateerd aan bitcoin of andere virtuele valuta, @Alipay stopt onmiddellijk de betreffende betaaldiensten.

– Alipay (@Alipay) 10 oktober 2019

Hoe zit het met Chinese Blockchain-projecten zoals Vechain en NEO

Terwijl het Blockchain-initiatief van China expliciet de speculatie in cryptocurrencies ontmoedigt, floreren Blockchain-projecten in China. Dit is een cryptocurrency is een kernonderdeel van Blockchain – Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin en Blockchain samen in zijn Witboek uit 2009. Dus terwijl de publicaties van de centrale overheid de cryptocurrency-speculatie proberen te bagatelliseren, is elke openbaar cryptocurrency-netwerk moet een bijbehorend platformtoken hebben.

Als het Blockchain-initiatief wordt voortgezet, zal dit de acceptatie van projecten zoals Vechain in China enorm helpen. Aan het eind van de dag valideerde de regering de waardepropositie van Blockchain en beantwoordde ze veel sceptici die kritisch zijn over de use case van Blockchain in het echte leven..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me