Filecoin: wat is het en waarom is het zo populair in China?

Filecoin ($ FIL) is gemaakt door Protocol Labs en heeft tot doel een echte use case te bieden voor blockchain-technologie buiten de financiële wereld. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het allemaal om bestanden. Maar hoe kan het, aangezien het systeem gedecentraliseerd is, veiligheid en beschikbaarheid garanderen? Zijn degenen die bestanden opslaan ook betaald? Hier kijken we naar wat Filecoin is, plus de redenen waarom het een behoorlijke sensatie is geworden in China.

Overzicht

  • Filecoin is een gedecentraliseerd netwerk voor bestandsopslag. Gebruikers betalen voor het opslaan van hun bestanden, terwijl degenen die helpen met opslag worden beloond met $ FIL-tokens.
  • Het project haalde in 2017 $ 200 miljoen op in zijn Initial Coin Offering (ICO). De lancering van Mainnet zal op 15 oktober 2020 rond 15.00 uur (UTC) plaatsvinden..
  • Filecoin staat al op de Chinese radar sinds 2018, waar Chinese bedrijven zijn begonnen met het op de markt brengen van Filecoin-cloudminingdiensten. Het wordt als gemakkelijker beschouwd om te minen omdat gespecialiseerde mijnbouwapparatuur niet vereist is.
  • Filecoin is ook populair in China vanwege speculatie op de prijs van $ FIL-tokens. Sommige beurzen bieden al $ FIL-handel op een IOU-basis.

Wat is Filecoin ($ FIL)?

Filecoin is een gedecentraliseerd netwerk voor het opslaan van bestanden dat gebruikers beloont die bestanden opslaan. Degenen die bestanden bewaren, worden opslagminers genoemd. Gebruikers betalen voor het opslaan van hun bestanden, terwijl opslagminers worden beloond voor hun werk.

Het gedistribueerde karakter maakt peer-to-peer bestandsopslag en retrieval-ontwerp mogelijk. Het platform heeft een native virtuele valuta genaamd FIL, die wordt gebruikt om mijnwerkers te belonen.

Het netwerk is geïnspireerd door Web3, een geavanceerde architectuur voor softwareontwikkeling die centralisatie overbodig maakt. Filecoin kan ook bestandsopslagdiensten leveren aan andere gedecentraliseerde platforms. Bovendien projecteert het netwerk een manier om transactie-interactie met andere blockchain-platforms mogelijk te maken die interoperabiliteit bevorderen.

Wat is Filecoin Token $ FIL?

Filecoin-token $ FIL is de native virtuele valuta van het platform die wordt gebruikt om mijnwerkers te belonen. Merk op dat Filecoin mainnet nog niet is gelanceerd en FIL-tokens zijn niet in omloop. Zoals hieronder te zien is, handelen een paar beurzen al in FIL op een IOU-basis. Dit betekent dat gebruikers in de toekomst alleen FIL-tokens zullen ontvangen. Dit heeft enthousiastelingen echter niet afgeschrikt, aangezien FIL elke 24 uur meer dan $ 100 miljoen aan handelsvolume heeft en de prijzen schijnbaar een opwaarts traject volgen..

Bij de lancering van het Filecoin-mainnet (zie hieronder), zal Huobi Global $ FIL en open handel, stortingen en opnames. Andere beurzen hebben zich ook gehaast om een ​​van de meest spraakmakende Chinese projecten sinds 2017 op de lijst te zetten, zoals Binance- en FTX-beurzen.

Filecoin Mainnet-lancering

Protocol Labs stond aan het hoofd van de ICO van het project in 2017. Gesteund door topnamen in durfkapitaal zoals Sequoia en Andreessen Horowitz, werd $ 200 miljoen opgehaald.

De ICO werd gevolgd door uitstel van het testnet tot 2019. Protocol Labs beloofde aanvankelijk de lancering van het mainnet in het eerste kwartaal van 2020..

Filecoin mainnet is nu gelanceerd om epoch 148.888- rond 15.00 uur (UTC) op 15 oktober 2020. U kunt de status van de ketting controleren hier.

Hoe Filecoin werkt

Voor gebruikers

Gebruikers op het platform worden in rekening gebracht voor bestandsopslag. Opslagkosten variëren echter afhankelijk van het feit of een gebruiker snelheid verkiest boven redundantie en vice versa. Opslagprijzen worden ook beïnvloed door beschikbaarheid en vraag.

Voor opslag mijnwerkers / providers

Volgens het Filecoin-protocol kan een opslagprovider een persoon of een organisatie zijn. En het enige criterium om mijnwerker te worden, is het hebben van vrije ruimte op de harde schijf en een internetverbinding. Mijnwerkers hebben ook toegang tot de volledige pool van Filecoin-gebruikers.

Voor een vlot gebruik biedt het netwerk een standaard applicatie-programmeerinterface voor mijnwerkers en adverteert het hun beschikbaarheid. Zonder individuele marketing vertrouwen opslagproviders op snelheid, opslagruimte en betrouwbaarheid om gebruikers te kwellen en beloningen aan te trekken.

Filecoin heeft een zelfherstellende functie die automatisch controleert of bestanden op de blockchain correct zijn opgeslagen. Bovendien stelt de functie het netwerk in staat om defecte mijnwerkers te detecteren en hun belastingen te distribueren naar andere mijnwerkers.

Het proces van zelfherstel genereert tracks die de geschiedenis van een mijnwerker op het netwerk weergeven. Een goede reputatie levert hen meer opslagmogelijkheden en dus meer beloningen op. Het systeem maakt gebruik van proof-of-file- en proof-of-storage-mechanismen die niet energie-intensief zijn, zoals het proof-of-work-mechanisme dat wordt gebruikt door Bitcoin (BTC).

Naast mijnwerkers voor algemene opslag zijn er ook mijnwerkers. Dit soort mijnwerkers hebben een sterke internetverbinding nodig, omdat ze de meest gedownloade bestanden vooraf ophalen en deze bezorgen aan gebruikers die zich in de buurt bevinden. Daarna worden ze beloond voor het faciliteren van een vlotte verkeersstroom op het netwerk.

China is all-in op Filecoin

Mijnwerkers overwegen Filecoin serieus

Hoewel het protocol geen gespecialiseerde mijnbouwapparatuur vereist voor toegang, kijkt China naar de ontwikkeling van Filecoin-mijnbouwhardware. Bovendien speculeren Chinese investeerders al op de prijs van FIL. In feite zijn de Chinezen al sinds 2018 bezig met Filecoin, en met de lancering van het mainnet mogelijk weken weg, wordt de hype alleen maar sterker..

Toen Protocol Labs begin juni 2020 bijvoorbeeld een incentiveprogramma aankondigde, begonnen Chinese bedrijven cloud-mijndiensten op de markt te brengen die gebruikers kunnen contracteren en gebruiken om opslag te bieden aan Filecoin-gebruikers..

Met de populariteit van cryptocurrency-mijnbouw in China, is het niet verwonderlijk dat deze bedrijven in de eerste paar dagen minimaal $ 500.000 aan verkopen binnenhaalden. Bovendien onthulden gegevens van blockchain-ontdekkingsreizigers dat de toonaangevende opslagminers op Filecoin zich in China bevinden. Cumulatief zijn deze mijnwerkers goed voor meer dan 80 procent van het testnet-mijnbouwvermogen van het netwerk met ongeveer 15 petabytes (15.000 terabytes).

De enorme opname van opslagmijnbouw in het Aziatische land kan echter worden toegeschreven aan de liefde van het land voor Bitcoin en andere cryptocurrency-mijnactiviteiten. Hoewel de handel in Bitcoin in China verboden is, is het grootste deel van de mijnbouwkracht van Bitcoin nog steeds geconcentreerd in het land met ongeveer 65 procent.

Zelfs voordat Filecoin live ging, waren mijnbouwhardwarebedrijven al in afwachting van hun producten aan het hypnotiseren. Andy Tian, ​​de mede-oprichter van 1475, een hardwarefabrikant, denkt dat de Chinese mijnbouwhype Filecoin deels wordt veroorzaakt door het feit dat het idee achter de mijnbouw eenvoudiger is voor mijnwerkers in vergelijking met de mijnbouw BTC waar ASIC’s worden gebruikt..

De verwachting in China is zo hoog dat meer dan $ 15 miljoen aan Filecoin-mijnsoftware en -hardware is opgeborgen door mijnpools die wachten op investeerders en zelfmining. Andere grote BTC-mijnbedrijven zoals RRMine hebben naar verluidt binnen enkele minuten $ 15 miljoen aan cloud computing-contracten verkocht. RRMine verzamelt ook FIL-mijnbouwhardware.

Helaas is het niet de hoeveelheid vrije ruimte die u aan het netwerk aanbiedt die er meer toe doet, maar de hoeveelheid verzegelde gegevens. Hoewel toegang tot het FIL-protocol geen enorme verwerkingskracht vereist, is het verzegelen van gegevens op een harde schijf dat wel.

De verzegeling kan worden gedaan door de stroom van een CPU of GPU-hardware te benutten. Door een stuk gespecialiseerde apparatuur in de mix te gooien, wordt het echter sneller, waardoor mijnwerkers meer gegevens per dag kunnen verzegelen. In ruil daarvoor krijgen ze ook meer beloningen.

Chinese bedrijven speculeren ook op Filecoin

Maar het stopt niet bij mijnbouw. Bijna 50 cryptocurrency-uitwisselingen in het Zuidoost-Aziatische land, waaronder Biki Exchange en MXC Exchange, hebben FIL-futures geserveerd met Tether (USDT) op hun menu. Merk echter op dat dit slechts een IOU is, aangezien het token nog niet daadwerkelijk is vrijgegeven.

Cryptocurrency data-aggregatorplatforms zoals CoinMarketCap, Feixiaohao, registreerden in 24 uur ongeveer $ 100 miljoen aan handelsvolume. De prijs van Filecoin-futures schommelt echter binnen enkele dagen van $ 11 tot $ 28 tot $ 18.

Sommige bedrijven die handelen in cloudcontracten, bijvoorbeeld Mars Finance, voorspellen een jaarlijks rendement van 300 procent voor FIL-mijnwerkers zonder het aantal FIL-tokens op te geven dat elke terabyte aan gecontracteerde ruimte kan opleveren..

Gevolgtrekking

Hoewel het mainnet en de regels voor opslagmijnbouw nog moeten worden vrijgegeven, heeft de Chinese gemeenschap zich al lang aangetrokken tot Filecoin. Enkele van de redenen achter deze rage kunnen zijn vanwege het ongelijke binnenlandse investeringslandschap in China, dat individuen uit de middenklasse heeft vervreemd die op zoek zijn naar aantrekkelijke investeringsmogelijkheden..

Ook heeft China’s starre standpunt over kapitaalcontroles ertoe geleid dat Chinese investeerders op zoek zijn gegaan naar gerenommeerde cryptocurrency of blockchain-gebaseerde projecten die financiële interactie met de rest van de wereld kunnen vergemakkelijken. De associatie van Filecoin met toonaangevende risicokapitaalbedrijven maakt het aantrekkelijk voor de Chinese gemeenschap. De tag voor opslagmining maakt het ook eenvoudig voor mijnwerkers en investeerders in de detailhandel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me