10 manieren om geld te verdienen met Bitcoin [2021]

Bitcoin is nu iets meer dan 10 jaar oud en heeft de wereld stormenderhand veroverd. Het heeft vele nachtelijke miljonairs gecreëerd door zijn verschillende bull-runs, de hoogste waarde die werd bereikt in januari 2021 toen het een piek bereikte van iets meer dan $ 38.000. Vanwege zijn complexe aard en hoge winsten trekt het allerlei soorten mensen aan, waarvan sommigen profiteren van het gebrek aan kennis van anderen. Veel mensen zijn ten prooi gevallen aan bitcoin-zwendel en ponzi-schema’s. Daarom is het belangrijk om te weten wat bitcoin is en hoe u daadwerkelijk geld kunt verdienen met bitcoin.

Wat is bitcoin?

pomp bullish over bitcoin

Bitcoin is een cryptocurrency en wereldwijd betalingssysteem. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta, aangezien het systeem werkt zonder een centrale bank of enkele beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en transacties vinden rechtstreeks tussen gebruikers plaats, zonder tussenpersoon.

Bitcoin bereikt deze nieuwe onafhankelijkheid door nieuwe technologie en een afhankelijkheid van ongelooflijk gecompliceerd wiskundig bewijs – cryptografie genaamd.

Aangezien geen enkele beheerder verantwoordelijk is voor het onderhoud of de ondersteuning van Bitcoin, worden transacties die in Bitcoin zijn uitgegeven, geverifieerd en geregistreerd in een openbaar gedistribueerd grootboek. Dit grootboek wordt een blockchain genoemd.

Hoe werkt Bitcoin?

darknet cryptocurrency

Een blockchain, zoals eerst geschetst door de anonieme auteur Satoshi Nakamoto, is in wezen een openbaar grootboek dat wordt verspreid en onderhouden door computers over de hele wereld via internet..

De blockchain is in plaats daarvan een gedeeld openbaar grootboek waarop het hele Bitcoin-netwerk vertrouwt. De Blockchain dankt zijn naam aan de onderliggende gegevensstructuur die bestaat uit bestanden van 1 megabyte genaamd ‘Blocks’, die in wezen zelf grootboeken zijn. Blokken worden aan elkaar ‘geketend’ door middel van een complex wiskundig bewijs.

Simpel gezegd, de blockchain is een vorm van grootboek dat – in plaats van te worden bewaard door een bank – in plaats daarvan wordt gedeeld tussen Bitcoin ‘miners’ en ‘nodes’ over de hele wereld..

Alle netwerkknooppunten (computers met Bitcoin-software) hebben het potentieel om toegang te krijgen tot de Blockchain en geauthenticeerde transacties te bekijken zonder barrières die de toegang verhinderen (zoals een bank die kosten in rekening brengt voor haar diensten bij het bijhouden van een transactiegeschiedenis).

De blockchain vertrouwt in plaats daarvan op cryptografie (de kunst van het schrijven of oplossen van codes) als bewijs, in plaats van te vertrouwen op een derde partij om alle lopende transacties te authenticeren en te verifiëren voordat ze plaatsvinden. Het proces van het verifiëren van lopende transacties en het verzamelen ervan in een blok om op te nemen in de Blockchain wordt “Mijnbouw” genoemd. Dit proces wordt uitgevoerd door leden van de Bitcoin-gemeenschap die “Miners” worden genoemd..

Mijnbouw ontleent zijn naam aan de metafoor dat mijnwerkers Bitcoin als beloning ontvangen op een vergelijkbare manier als hoe zeldzame grondstoffen, zoals goud, uit de grond worden gewonnen. Mijnwerkers zijn computergebruikers met ongelooflijk krachtige hardware die complexe wiskundige problemen oplossen om een ​​blok transacties cryptografisch te verifiëren en ze vervolgens te verbinden met alle eerdere transacties in het Bitcoin-netwerk..

Mijnwerkers dienen de Bitcoin-gemeenschap door het netwerk te beveiligen. Het proces van het oplossen van het cryptografische bewijs voor een blok vergt buitengewoon veel middelen. Door de race te winnen om ‘blokken’ aan transacties van 1 megabyte te minen, ontvangen Miners een ‘premie’ of ‘beloning’ in Bitcoin. Dit is ook hoe nieuwe Bitcoins worden toegewezen en het systeem binnenkomen.

Bij transacties in Bitcoin maken partijen gebruik van een zogenaamde “Bitcoin-portemonnee” om coupures in Bitcoin (BTC) uit te wisselen. Bitcoin-portefeuilles bieden hun gebruikers zowel een openbare sleutel (het adres van waaruit men Bitcoin verzendt of ontvangt) als een privésleutel.

Een privésleutel is een ongelooflijk belangrijke ‘handtekening’ voor Bitcoin-gebruikers, die wordt gebruikt om lopende transacties te bevestigen door een wiskundig bewijs te leveren dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de betreffende portemonnee..

Wanneer een gebruiker transacties in Bitcoin wil uitvoeren, wordt zijn of haar intentie gesignaleerd op de Blockchain door een transactie in te dienen die is ondertekend met de privésleutel van de gebruiker. Het Bitcoin-netwerk valideert vervolgens de transactie door te controleren of de naar en van-adressen geldig zijn, of de privésleutel geldig is en dat het toegang heeft tot voldoende geld om de transactie uit te voeren. De transactie wordt doorgaans binnen tien minuten op het netwerk bevestigd.

Bitcoin is als financieel systeem ontworpen om zichzelf te reguleren. Een kwaadaardige transactie vereist zoveel rekenkracht (en dus elektriciteit) dat het in bijna alle gevallen winstgevender is om diezelfde rekenkracht te gebruiken om het netwerk te beveiligen en de blokbeloning te innen. Dit is wat actoren ervan weerhoudt het netwerk aan te vallen en zorgt ervoor dat de Blockchain geen kwaadaardige of frauduleuze vermeldingen opneemt.

Gebruikers over de hele wereld kunnen Bitcoin verkrijgen als beloning voor het minen en beveiligen van het netwerk, de cryptocurrency ontvangen als een geschenk of als aanbesteding voor geleverde diensten, of kunnen koop Bitcoin van een online wisselkantoor naar keuze.

Misvattingen

Net als bij de opkomst van elke nieuwe technologie, omringen Bitcoin verschillende misvattingen die niet nauwkeurig beschrijven hoe het Bitcoin-netwerk (of cryptocurrencies in het algemeen) werken..

Ondanks populaire geruchten is het niet haalbaar om het Bitcoin-netwerk te ‘hacken’ en op frauduleuze wijze Bitcoins te creëren of uit te geven; hiervoor is de ‘consensus’ van elk knooppunt over de hele wereld vereist. Net zoals iemands fysieke portemonnee kan worden gestolen met valuta erin, kunnen Bitcoin-portefeuilles echter verschillende kwetsbaarheden hebben, afhankelijk van hun uitgever en oorsprong, en kunnen portefeuilles zelf worden aangevallen..

Transacterende partijen zijn pseudoniem, aangezien de Blockchain niet de namen van partijen illustreert, maar in plaats daarvan een willekeurige lijst met cijfers en letters biedt om transactionele partijen weer te geven.

Terwijl men zou kunnen vertrouwen op een bank om de privacy van iemands bankrekening (een privéboek) te beveiligen, hebben alle computers op het Bitcoin-netwerk het potentieel om de Blockchain te bekijken en kunnen ze gewoonlijk het saldo van elke Wallet zien.

Verder zijn alle transacties verder zichtbaar op het Bitcoin-netwerk. Hoewel de namen van de partijen die transacties uitvoeren niet op het netwerk worden bekendgemaakt bij het uitwisselen van Bitcoin, kan een geavanceerde analyse van de blockchain het voor derden mogelijk maken om stromen door het netwerk te traceren..

De toekomst van geld?

Bitcoin biedt een geweldig alternatief voor het traditionele banksysteem, vertrouwt op onveranderlijk wiskundig bewijs voor zijn basis en biedt voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid een gedecentraliseerde valuta waar het vertrouwen tussen twee partijen kan worden geschaald tot het niveau waarop een wereldwijde gemeenschap gelijke toegang heeft. naar een wereldwijd monetair systeem dat van nature digitaal is.

Het succes van Bitcoin zal in de toekomst worden bepaald door hoeveel mensen en markten over de hele wereld bereid zijn het te accepteren als een de facto digitale valuta, en hoe banken en andere toezichthouders over de hele wereld het Bitcoin-netwerk als een bedreiging voor hun soevereiniteit en hun bestaan.

Hoe u geld kunt verdienen met Bitcoin

HODLing – kopen en vasthouden

Koop bitcoin van een cryptocurrency-exchange en HODL tot een datum in de toekomst waarop de waarde aanzienlijk is gestegen. De term HODL ontstond toen een handelaar het woord hold op een bitcoinforum verkeerd spelde toen hij wilde zeggen dat hij zijn winst zou houden in plaats van te verkopen. HODLing is een vorm van langetermijninvestering in bitcoin, waarbij u nu koopt zonder de intentie om in de nabije toekomst te verkopen en in te zetten op de waarde van de valuta op lange termijn.

Bitcoin-handel

Bitcoin-handel is kopen en verkopen op geavanceerde cryptocurrency-beurzen met behulp van handelsgrafieken die vergelijkbaar zijn met forex-handel om te proberen prijsbewegingen te voorspellen die worden veroorzaakt door externe factoren in de markt, zoals gebeurtenissen zoals de halvering van bitcoins, regulering en nieuws uit de branche. Met behulp van technieken zoals sentiment, technische en fundamentele analyse om te helpen bij handelsbeslissingen.

Bitcoin-arbitrage 

Arbitragehandel is wanneer men bitcoin koopt voor een lage prijs bij de goedkoopste beurs en deze vervolgens tegen een hogere prijs verkoopt op een andere beurs. De arbitragehandelaar profiteert van prijsverschillen tussen verschillende beurzen om snel winst met een laag risico te maken.

Bitcoin-futures-handel

Met Bitcoin-futures kunnen handelaren speculeren op de prijs van bitcoin zonder daadwerkelijk een bitcoin te bezitten. Het gokt long of short tegen de prijs van bitcoin gedurende een bepaalde periode. Bitcoin-futurescontracten werken op dezelfde manier als futurescontracten voor traditionele financiële activa.

Bitcoin Solo mijnbouw

 Je kunt een solo-mijnwerker zijn als je je eigen bitcoin-mijnwerker hebt opgezet. Dit is een moeilijke manier om te minen, aangezien het langer kan duren om blokken te genereren, afhankelijk van je uitrusting, omdat je enorme hashrates nodig hebt.

Bitcoin-mijnpools

 Een bitcoin-mijnpool is wanneer bitcoin-mijnwerkers hun krachten bundelen om de hashkracht te vergroten, zodat ze sneller blokken genereren naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt. Door hun middelen te bundelen, genereren ze sneller blokken en worden de beloningen verdeeld op basis van bijdragen.

Bitcoin cloud-mijnbouw 

U tekent een contract om mijnbouwapparatuur voor een bepaalde tijd op een afgelegen locatie te huren. Het minen gebeurt op afstand op locaties waar het betaalbaar is om cryptocurrencies te minen. U hoeft zich niet bezig te houden met het aanschaffen van hardware, installatie, gebruikskosten waaronder elektriciteitskosten, warmte en geluid van ventilatoren. Door te investeren, krijgt u dagelijkse uitbetalingen die zijn gebaseerd op uw investering zonder daadwerkelijk direct te delven.

Bitcoin-netwerkmarketing

Er is een toename van bedrijven die bitcoin-mijnbouwinvesteringen aanbieden via een structuur waar mensen verwijzingscommissies krijgen. Ze beweren van combineer cryptocurrencies en netwerkmarketing. Een typisch bitcoin-mijnnetwerkmarketingbedrijf vereist dat u een contract voor bitcoin-mijnbouw koopt dat vergelijkbaar is met cloud-mijnbouw, en dan begint u het bedrag te verdienen, afhankelijk van het pakket dat u koopt. De netwerkmarketingkant van de dingen komt binnen via een schema waarbij u bonussen en commissies krijgt van alle mensen die u doorverwijst naar het specifieke Bitcoin-netwerkmarketingnetwerk. Een van die netwerken is Mijnstad.

Bitcoin-partnerprogramma’s 

Cryptocurrency-bedrijven betalen beloningen in bitcoin uit voor mensen die nieuwe klanten doorverwijzen naar hun bedrijf. Dit is heel gebruikelijk bij cryptocurrency-uitwisselingen om aangesloten programma’s te hebben die hun klanten delen via sociale media om andere gebruikers aan te trekken. U neemt bijvoorbeeld deel aan een bitcoin-partnerprogramma en maakt vervolgens YouTube-video’s over het product met de affiliate-link in de beschrijving en u wordt betaald voor iedereen die zich via uw link aanmeldt.

Bitcoin kranen 

Bitcoin-kranen zijn sites die u in Satoshis (de kleinste fractie van een bitcoin, 0,00000001 BTC) betalen om eenvoudige taken uit te voeren, zoals video’s bekijken, op advertenties klikken, apps downloaden en enquêtes invullen..

Nu weet je wat meer over wat bitcoin is en hoe mensen geld verdienen met bitcoin. Lees meer van ons artikel in het leergedeelte en ontdek hier meer over cryptocurrency-uitwisselingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me