MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers

MetamaskMetamask

MetaMask is een van de meest populaire manieren om uw Ethereum (ETH) en andere ERC-20-tokens op te slaan. De browserextensie is belangrijk voor mensen die regelmatig gebruik maken van ETH en zijn tokens, omdat deze veilig is en gebruikers snel toegang geeft tot hun geld..

We zullen nu een korte maar uitgebreide gids bekijken voor het opzetten van een MetaMask-account.

Je kunt mij ook volgen terwijl ik de stappen in mijn uitgebreide video hieronder doorloop:

YouTube-poster MetaMask-zelfstudiegids

Hoe u een MetaMask-account instelt

Het openen en aanmaken van een account bij MetaMask is heel eenvoudig.

Download en installeer de Metamask-webbrowser-extensie

Eerste, downloaden de MetaMask-webbrowser-extensie. MetaMask heeft extensies voor Chrome, Firefox, Opera en Brave-browsers.

Klik op de knop voor uw webbrowser en voeg de MetaMask-extensie voor uw browser toe.

Zodra u in deze browsers bij de extensiewinkel bent, zoekt u naar MetaMask en klikt u op “Toevoegen aan” browser.

Voorbeeld: voor Chrome-gebruikers klikt u op & quot; Toevoegen aan Chrome & quot; vervolgens & quot; Extensie toevoegen & quot; wanneer het pop-upvenster verschijnt.Voorbeeld: voor Chrome-gebruikers: klik op “Toevoegen aan Chrome” en vervolgens op “Extensie toevoegen” wanneer het pop-upvenster verschijnt.

Zodra het is geïnstalleerd, verschijnt er een pictogram in de vorm van een vos in de rechterbovenhoek van uw browser.

Het fox-logo verschijnt in uw browser zodra de extensie met succes is geïnstalleerdHet fox-logo verschijnt in uw browser zodra de extensie met succes is geïnstalleerd

Maak een nieuwe portemonnee aan

De volgende stap is om op de webpagina op “Aan de slag” te klikken en de optie te selecteren om een ​​nieuwe portefeuille aan te maken. Er zullen daarna algemene voorwaarden verschijnen die u kunt lezen en accepteren.

Selecteer de optie om een ​​nieuwe portemonnee aan te makenSelecteer de optie om een ​​nieuwe portemonnee aan te maken

Daarna wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord voor uw account aan te maken.

U kunt het beste sterke wachtwoorden maken die andere mensen niet gemakkelijk kunnen raden, zoals uw geboortedatum. Een veilig wachtwoord moet dus cijfers en letters bevatten die uniek zijn gerangschikt.

U krijgt dan een unieke back-upzin van 12 woorden om een ​​back-up van uw portemonnee te maken.

Het is raadzaam om de reservefrase op een vel papier te schrijven en het document op een plek te bewaren waar u het niet kunt verliezen..

Kopieer uw reservefrase NIET naar kladblok / microsoft word en bewaar deze op uw computer.Kopieer uw reservefrase NIET naar kladblok / microsoft word en bewaar deze op uw computer.

Sommige mensen bewaarden de back-upzin op het kladblok van hun computer en bewaarden deze op hun laptops of harde schijven. Dit is niet aan te raden, aangezien hackers toegang kunnen krijgen tot de herstelsleutel als ze uw computer aanvallen. Dus om uw geld veilig te houden, kunt u het in plaats daarvan op een vel papier schrijven.

Schrijf uw reservefrase op een notitieboekje en bewaar deze op een veilige plaats.Schrijf uw reservefrase op een notitieboekje en bewaar deze op een veilige plaats.

Vervolgens wordt u gevraagd om uw geheime reservefrase te bevestigen. Zodra u dat doet, is uw account ingesteld en klaar voor gebruik.

Bevestig uw geheime reservefraseBevestig uw geheime reservefrase

Gefeliciteerd! je hebt je MetaMask-account correct ingesteld!

Gefeliciteerd!Gefeliciteerd!

Hoe stort u geld op Metamask?

Geld storten op MetamaskGeld storten op Metamask

Klik op de MetaMask-browserextensie, d.w.z. het Fox-logo in uw browser, en klik vervolgens op de knop “Storten” in het pop-upvenster.

OPMERKING: u kunt uw account ook beter bekijken door te klikken op “…” in het pop-upvenster en op “Weergave uitbreiden”.

De & quot; Uitbreidingsweergave & quot; optie breidt het scherm uit zodat het uw hele browservenster vult, zodat u het gemakkelijker kunt bekijken.Met de optie “Weergave uitbreiden” wordt de weergave vergroot zodat deze uw hele browservenster vult, zodat u deze gemakkelijker kunt bekijken.

Er zouden verschillende opties verschijnen, u kunt bijvoorbeeld direct ETH storten of vanuit uw Shapeshift-account. U kunt de ETH ook rechtstreeks kopen bij externe verkopers zoals CoinSwitch en Wyre.

Enkele van de beschikbare optiesEnkele van de beschikbare opties

Kies uw voorkeursmethode om ETH te storten in uw Metamask-portemonnee.

Voor deze tutorial zal ik je leren hoe je rechtstreeks Ether kunt storten vanaf je andere accounts. Dus klik op “Bekijk account” naast de optie “Direct Stort Ether” om je stortingsadres weer te geven.

Uw stortingsadres zal dan verschijnen.Uw stortingsadres zal dan verschijnen.

U kunt zien dat dit een ETH-adres is, aangezien het adres begint met “0x”.

U kunt ETH rechtstreeks vanuit een andere portemonnee naar uw MetaMask-portemonnee storten door ofwel: (i) de QR-code te scannen; of (ii) het kopiëren van het “0x” -adres naar het “verzend” -adres in de portefeuille van waaruit u de ETH verzendt.

U kunt controleren of u de ETH en uw saldo heeft ontvangen door op het Fox-logo in uw webbrowser te klikken.

Klik op het fox-logo in uw webbrowser om uw rekeningsaldo weer te gevenKlik op het fox-logo in uw webbrowser om uw rekeningsaldo weer te geven

Hoe verstuur je geld vanuit MetaMask?

Zodra u ETH in uw MetaMask-account heeft, kunt u deze naar andere portemonnees, uitwisselingen sturen of gebruiken om online en in de winkel aankopen te doen.

Om ETH te verzenden, klikt u op het Fox-logo in uw webbrowser en klikt u op “Verzenden” in het pop-upvenster.

Klik op & quot; Verzenden & quot; in het pop-upvenster.Klik op “Verzenden” in het pop-upvenster.

Vul vervolgens het adres van de ontvanger, het type activum (bijv.ETH), het bedrag en de transactiekosten in.

Vul de details in en klik op & quot; Verzenden & quot; en vervolgens op & quot; Bevestigen & quot;Vul de gegevens in en klik op “Verzenden” en vervolgens op “Bevestigen”

U ziet dan een kleine melding “Bevestigde transactie” in uw webbrowser zodra het geld is overgemaakt.

Veelgestelde vragen over MetaMask

Wanneer moet ik MetaMask of hardwareportefeuilles voor cryptocurrency gebruiken, zoals Ledger Nano S, Ledger Nano X of Trezor?

Het wordt aanbevolen om MetaMask te gebruiken voor kleine, dagelijkse transacties.

Ik bewaar bijvoorbeeld meestal minder dan $ 100 aan ETH op MetaMask. Dit komt omdat MetaMask niet de veilige functies heeft die te vinden zijn in hardwareportefeuilles.

Voor grotere transacties is het veiliger om hardware wallets te gebruiken. Klik op deze links voor een complete gids voor de Ledger Nano S, Ledger Nano X en Trezor hardware wallets.

Hoe gebruik je MyEtherWallet met MetaMask?

Ga eerst naar de MyEtherWallet webpagina. Pas op dat u de naam niet verkeerd spelt, want er zijn neppe MyEtherWallet-websites die mensen proberen op te lichten.

Klik op de webpagina op “Toegang tot mijn portemonnee” en selecteer “MetaMask”. Klik in het pop-upvenster “Toegang via MetaMask” op “Toegang tot mijn portemonnee”.

Een ander pop-upvenster “MetaMask Notification” zal verschijnen. Soms gebeurt dit niet. Als dit het geval is, sluit u gewoon uw browser en probeert u het opnieuw.

Klik in het tweede pop-upvenster “MetaMask Notification” op “Connect” om MyEtherWallet te verzamelen met uw MetaMask-account.

Klik op & quot; Verbinden & quot; in het tweede pop-upvenster.Klik op “Connect” in het tweede pop-upvenster.

Uw MetaMask is vergrendeld: hoe u dit kunt oplossen?

Een veelvoorkomende bug die mensen tegenkomen is wanneer ze interactie hebben met een Dapp en soms zien ze de berichten “Uw MetaMask is vergrendeld” en “Open gewoon MetaMask en volg de instructies om het te ontgrendelen”.

Deze bug komt soms voor bij interactie met Dapps. Hier kun je de fout zien bij het gebruik van de Cryptokitties-pagina.Deze bug komt soms voor bij interactie met Dapps. Hier kunt u de fout zien bij het gebruik van de Cryptokitties bladzijde.

Als dit gebeurt, klikt u op het vos-logo in uw browser en op de ronde bol in het pop-upvenster.

Klik op de ronde bol in het pop-upvenster.Klik op de ronde bol in het pop-upvenster.

Klik vervolgens op “Instellingen”, vervolgens op “Beveiliging en privacy” en “Privacymodus” UITSCHAKELEN met behulp van de schuifbalk.

Schakel de privacymodus uitSchakel de privacymodus uit

Zodra u de privacymodus heeft uitgeschakeld, zou uw applicatie of Dapp moeten werken.

Eenmaal uitgeschakeld, zou het foutbericht moeten verdwijnen en zou uw Dapp moeten werken.Eenmaal uitgeschakeld, zou het foutbericht moeten verdwijnen en zou uw Dapp moeten werken.

MetaMask-tips, trucs en hacks voor GEAVANCEERDE gebruikers

Gefeliciteerd met het aanmaken van uw account! Nu ben je klaar voor GEAVANCEERDE tips en trucs zoals:

  • Hoe transactiekosten te verlagen;
  • hoe u onjuiste transacties annuleert;
  • hoe u uw Ledger cryptocurrency hardware wallet gebruikt met MetaMask;
  • hoe u uw veelgebruikte contacten (adressen) opslaat in MetaMask;
  • hoe u vastgelopen transacties kunt versnellen… .en meer!

Bekijk onze video die u stap voor stap door het proces leidt:

YouTube-poster MetaMask-tips en -trucs die u MOET kennen

Ik zal je ook laten zien hoe je toegang krijgt tot slimme contracten die je zelf kunt programmeren. Zorg ervoor dat ABONNEER zodat u niets mist!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me