Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs

Uniswap is een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol en is een van de meest populaire gedecentraliseerde beurzen (DEX) die er zijn vanwege de sterke stijging van de populariteit van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Gebruikers kunnen liquiditeitsverschaffers worden voor een pool op Uniswap door een equivalente waarde van elk onderliggend token te storten in ruil voor andere tokens in de pool. In dit artikel bekijken we waarom Uniswap zo populair is en bieden we een tutorial die geschikt is voor zowel beginners als enkele geavanceerde tips en hacks voor meer gevorderde gebruikers..

Je kunt ook onze Uniswap-gids bekijken met een overzicht van hun verschillende functies, tips en trucs hier:

YouTube-poster

Belangrijkste kenmerken van Uniswap

Uniswap heeft 2 belangrijke elementen of functies die bekend staan ​​als Swap en Pool:

Wissel: Met de Swap-functie van Uniswap kunnen gebruikers wisselen tussen Ethereum (ETH) en verschillende ERC-20-tokens.

Zwembad: Uniswap’s Pool Hiermee kunnen gebruikers geld verdienen door liquiditeit te verstrekken. Dit wordt gedaan door tokens in een smart contract te storten en u zou in ruil daarvoor pooltokens ontvangen.

Waarom is Uniswap zo populair? Voordelen van de uitwisseling

Zelfzorg: Met Uniswap behoudt u de volledige bewaring van uw geld. Er is dus geen risico verbonden aan gecentraliseerde uitwisselingen waar u uw geld zou kunnen verliezen als de uitwisseling wordt gehackt of failliet gaat.

Geen ken uw klant (KYC) -proces: Omdat u met Uniswap de bewaring van uw geld kunt behouden, hoeft u niet door een langdurig KYC-proces te gaan en uw volledige naam, paspoortgegevens enz. Vrij te geven. Het betekent ook dat u veel sneller aan de slag kunt gaan en de kans dat uw persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen als de Exchange wordt gehackt.

Lage handelskosten: Uniswap berekent slechts een vast bedrag van 0,30% per transactie. Dit is veel goedkoper dan de meeste gedecentraliseerde beurzen.

Toegang tot nieuwe munten: Gewoonlijk moeten bij gecentraliseerde beurzen verschillende cryptocurrency- of DeFi-projecten een doorlichtingsproces met de beurs doorlopen voordat hun munt of token wordt vermeld voor verhandeling. Omdat Uniswap echter gedecentraliseerd is en vanwege hun populariteit, kiezen veel projecten ervoor om rechtstreeks op Uniswap te starten. Met Uniswap kunnen gebruikers dus eerst deze nieuwe tokens in handen krijgen. En met gekke schommelingen in tokenprijzen, vooral wanneer ze voor het eerst worden gelanceerd, vinden veel handelaren het cruciaal om de eersten daar te zijn.

Is Uniswap veilig of oplichting? Nadelen en risico’s

Transactie mislukt: Bij het wisselen van munten op Uniswap kunnen transacties mislukken. Dit is meestal om 3 redenen. Ten eerste betaalde u te weinig gaskosten en duurde de transactie langer dan de harde deadline die in de transactie was gecodeerd. Ten tweede had u een maximumprijs gespecificeerd die u bereid zou zijn te betalen per token, maar de prijs overschrijdt het maximum voordat de transactie is voltooid. Ten slotte is er onvoldoende liquiditeit in de pool. In deze gevallen worden uw transacties “teruggedraaid”, d.w.z. gereset alsof de transactie nooit heeft plaatsgevonden, zodat u uw geld niet verliest. Het kan dus niet echt worden gezegd dat Uniswap oplichterij is.

Valse munten: Iedereen kan zijn tokens op Uniswap plaatsen, dus er zijn mensen die nepmunten op Uniswap vermelden in de hoop mensen te kunnen misleiden om hun geld voor deze munten te sturen. Dus Uniswap-gebruikers moeten in dit opzicht extra voorzichtig zijn – zie onze sectie hieronder over het identificeren en vermijden van nepmunten op Uniswap, waarin je leert hoe je kunt controleren of je geld naar de juiste transactie stuurt..

Uniswap-beginnersgids

Met Uniswap kunnen gebruikers rechtstreeks verbinding maken met hun Exchange, de volgende wallets worden ondersteund: MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Fortmatic en Portis.

MetaMask verbinden met Uniswap

Als je nog geen MetaMask-portemonnee hebt, leer dan hoe je er een kunt instellen met onze MetaMask-zelfstudie.

Aan Uniswap, klik op “Launch App” en vervolgens op “Connect to a wallet”. Kies de MetaMask wallet (of welke andere wallets u ook wilt verbinden) en klik op “Connect wallet”. Er zou een pop-upvenster verschijnen met uw account, kies de portefeuille en klik op “Volgende” en “Verbinden”. Dan ben je helemaal klaar!

Hoe de ruilfunctie van Uniswap te gebruiken

Met Uniswap kun je wisselen tussen ERC-20-tokens. Kies op het tabblad Wisselen het aantal ERC-20-tokens dat u wilt ruilen. Kies het token waarnaar u wilt wisselen door op de pijl omlaag onder “Aan” te klikken. Er verschijnt een lijst en u kunt het token kiezen waarnaar u wilt ruilen, of als uw token niet op de lijst staat, kunt u het adres van het token plakken. Uniswap geeft een schatting weer van het aantal tokens dat u zou ontvangen na het ruilen. Om te bevestigen, klikt u op ‘Wisselen’.

Kies het token dat je wilt ruilenKies het token dat je wilt ruilen

U wordt dan naar een pagina geleid om uw ruil te bevestigen (zie linker afbeelding hieronder). Er zijn verschillende figuren waar u hier op moet letten:

 • het bedrag waarvan u ruilt en het bedrag dat u ontvangt;
 • minimum verzonden: dit is het gegarandeerde minimumbedrag dat u zou ontvangen als de prijs daalt terwijl de transactie wordt verwerkt;
 • prijsimpact: het verschil tussen de marktprijs en de prijsraming die door Uniswap wordt verstrekt vanwege de handelsomvang; en
 • liquidity provider fee: bedrag aan kosten dat u aan Uniswap betaalt. Dit is doorgaans 0,03% van de transactie.

Zodra u uw ruil heeft bevestigd, verschijnt er een pop-upvenster (zie afbeelding rechts hieronder) om de gasprijzen te bevestigen die voor deze ruil moeten worden betaald, aangezien het een Ethereum-transactie is. Voer de gasprijzen in die u wilt betalen en klik op “bevestigen”.

Bevestig swapBevestig swap

Zodra de transactie is voltooid, laat Uniswap u dit weten en krijgt u een link naar Etherscan om uw transactiegegevens te tonen. Hier kunt u zien hoeveel tokens u daadwerkelijk uit de swap heeft gehaald en hoeveel transactiekosten zijn betaald.

Uniswap geavanceerde tips en trucs

Mislukte transacties: waarom gebeurt het en hoe kunnen ze worden vermeden??

Transacties op Uniswap kunnen mislukken als de prijzen van de invoervaluta zodanig dalen dat deze niet voldoet aan uw vooraf ingestelde criteria. Wanneer een transactie mislukt, wordt al uw verzonden Ethereum naar u teruggestuurd. U verliest dus uw oorspronkelijke geld niet. De Ethereum-gasvergoeding wordt echter wel in mindering gebracht en niet terugbetaald.

Om mislukte transacties te voorkomen, kunt u uitkijken naar andere mensen die ook dezelfde transactie proberen uit te voeren als u. Om dit te doen klikt u op “…” op Uniswap, ga naar “Analytics” en zoek naar uw beoogde handelspaar om te zien hoeveel andere mensen ook proberen om dezelfde ruil te doen. Als de prijs van het token waarvoor u wilt ruilen in waarde stijgt, wilt u misschien het bedrag aan gaskosten verhogen. Dit versnelt uw transactie en verslaat uw andere concurrenten om de swapprijs vast te leggen.

Hoe u Uniswap-transacties sneller / sneller kunt krijgen

Verwerf of versnel uw transacties door in wezen andere concurrenten te overbieden die dezelfde transactie proberen te verwerken. Dit is door meer gaskosten te betalen dan andere. Om te zien hoeveel gaskosten u moet betalen Ethereum-tankstation en bekijk de aanbevolen gasprijzen voor snelle, standaard en veilige transacties. Als tip voor snelle transacties, we raden aan om ongeveer 10% meer te betalen dan de aanbevolen prijs voor snelle transacties. U kunt het bedrag aan gasprijzen dat u wilt betalen invoeren in het MetaMask-pop-upvenster voordat u uw transactie bevestigt (zie de sectie hierboven over het gebruik van de Swap-functie van Uniswap).

ETH tankstationETH tankstation

Valse munten op Uniswap: hoe ze te identificeren en te vermijden

Omdat elke munt aan Uniswap kan worden toegevoegd, zijn er veel oplichtings- of nepmunten op de Exchange. Transacties met cryptovaluta zijn onomkeerbaar, dus als u per ongeluk uw geld overmaakt om deze oplichtingsmunten of -tokens te kopen, niet worden terugbetaald. Het logo en de ticker van deze nepmunten kunnen eruit zien precies zoals de echte, dus jij nodig hebben voorzichtig zijn.

U kunt controleren of de munt of het token echt is door deze aan te vinken Coingecko. Om dit te doen, zoek je de munt of token waar je naar wilt ruilen op Coingecko, zoek onderaan de pagina en klik op het handelspaar voor Uniswap (zie afbeelding links). Je wordt dan automatisch teruggebracht naar Uniswap en het token is geïmporteerd (zie afbeelding rechts).

Importeer token op UniswapImporteer token op Uniswap

Een andere manier om te controleren of het token echt is, is door het op Etherscan te controleren (zie hieronder). Nogmaals op Coingecko, zoek het token en klik op de etherscan.io-verkenner. In het Etherscan-venster kunt u het contractnummer voor het token zien. Koppel dit contractnummer aan het nummer in de adresbalk in uw webbrowser voor Uniswap.

Controleer het tokennummer op EtherscanVergelijk het tokennummer op Etherscan met het nummer in uw Uniswap-browser.

Waarschuwing: Doen NIET zoek naar het token of het adres op Etherscan. Link altijd naar Etherscan via Coingecko of de officiële website van het project. Dit komt omdat Etherscan je zelf laat zoeken naar alle tokens en transacties op de blockchain, inclusief de nep.

Hoe de sliptolerantie kan worden aangepast

Slippage in trading treedt op wanneer de prijs waartegen de order uiteindelijk wordt uitgevoerd niet overeenkomt met de prijs op het moment dat u de transactie bevestigde. Bij het handelen op Uniswap wordt dit “slippage tolerance” genoemd en wordt dit uitgedrukt als een percentage.

Voor munten of tokens waarvan de prijs omhoog gaat, kan er veel concurrentie zijn om de transactie te verwerken en die tokens te krijgen. In dat geval kunt u de kans vergroten dat uw transactie sneller wordt verwerkt door uw sliptolerantie te vergroten. Dit voorkomt ook mislukte transacties.

Om uw sliptolerantie aan te passen, klikt u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de Uniswap-browser. Daar kunt u uw sliptolerantie aanpassen. Dit verlaagt op zijn beurt het minimumbedrag dat gegarandeerd naar u wordt verzonden. Dat wil zeggen, het verhoogt de kans dat uw transactie doorgaat, maar ten koste van mogelijk minder cryptocurrencies.

Sliptolerantie vergelekenSliptolerantie vergeleken

Mobiel handelen: hoe u Uniswap op uw telefoon gebruikt

De prijzen van cryptocurrencies fluctueren altijd, dus serieuze handelaren willen hun cryptocurrencies onderweg kunnen verhandelen. Met Uniswap kunt u uw mobiele portemonnee koppelen. Ga gewoon naar Uniswap in uw browser en volg dezelfde stappen als op uw pc. Hierdoor kan dezelfde portemonnee op uw pc en uw mobiele telefoon verschijnen. De volgende mobiele wallets worden ondersteund: MetaMask, Trustwallet, Coinbase wallet, Rainbow, Argent, imToken, Pillar, Safe, Math en Fortmatic.

Vanuit onze gebruikerservaring is dit niet de handigste functie, omdat u tussen verschillende vensters moet multitasken. MAAR het voldoet wel aan de doelstelling om onderweg in cryptocurrencies te kunnen handelen.

Uniswap Liquidity Pool-gids

Uniswap heeft een liquiditeitspool die in wezen pools van verschillende tokens is die in slimme contracten zitten. Gebruikers kunnen de tokens in de pools uitwisselen met Ethereum als kanaal. En een belangrijk kenmerk van Uniswap is dat iedereen nieuwe uitwisselingsparen kan creëren in een liquiditeitspool voor elk token, in tegenstelling tot gecentraliseerde uitwisselingen waar de uitwisseling bepaalt welke handelsparen beschikbaar zijn..

Merk allereerst op dat voor liquiditeitspools u moet zowel een gelijke waarde van Ethereum als het token waarmee u wilt deelnemen, storten. Dus stel dat ik wil deelnemen aan de ETH / USDT-pool, ik zou tegelijkertijd een gelijkwaardig bedrag aan ETH en USDT in de pool moeten storten. Het geld dat u aan deze pools levert, wordt door andere mensen verhandeld en er zullen dus schommelingen zijn in de verhoudingen tussen ETH en USDT die u heeft.

Dit komt omdat als iemand ETH voor USDT wil verkopen, ze gebruikmaken van uw liquiditeitspool en de USDT die u aan de pool hebt geleverd, zou worden gebruikt om de ETH op te kopen – dit hele concept staat bekend als Automated Market Making (AMM). Als gevolg hiervan zou er een hogere USDT-ratio in uw pool zijn in vergelijking met ETH. Omgekeerd, als iemand zijn USDT voor ETH wil verkopen, zou hij ETH eruit halen en uw ETH-liquiditeit verkleinen. De liquiditeitspool is dus een soort schaal, waarbij als uw ETH met 10 dollar daalt, uw USDT dienovereenkomstig met 10 dollar zou moeten stijgen..

Dus waarom zouden liquiditeitsverschaffers dit doen? Het is omdat ze een liquiditeitsvergoeding ontvangen van degenen die swaps in hun liquiditeitspool uitvoeren. Zoals eerder in dit artikel vermeld, berekent Uniswap een vast bedrag van 0,3% voor elke transactie. Deze 0,3% wordt dan eigenlijk proportioneel verdeeld over alle liquiditeitsverschaffers van die pool op basis van hun bijdragen.

Liquiditeit toevoegen en provisiekosten verdienenDoor liquiditeit aan pools toe te voegen, kunt u providerkosten verdienen wanneer andere mensen swaps doen

En Uniswap is niet de enige aanbieder van liquiditeitspools, dus veel mensen proberen de meest winstgevende pools te vinden en eraan bij te dragen om meer liquiditeitsvergoedingen te verdienen.. Pools.fyi is zo’n website die veel mensen gebruiken om de beste liquiditeitspools te vinden.

Klik hier voor onze video-tutorial over de liquiditeitspools van Uniswap.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Uniswap-versie 1 en 2??

Uniswap heeft een verbeterde versie van hun Exchange gelanceerd, simpelweg versie 2 genoemd. Het belangrijkste verschil tussen deze versies is dat versie 2 ERC-20 naar ERC-20 token pools, native price oracles en flash swaps biedt..

Decentralized Finance (DeFi) -serie: tutorials, handleidingen en meer

Met inhoud voor zowel beginners als meer gevorderde gebruikers, bekijk onze YouTube DeFi-serie met tutorials over de ESSENTIAL TOOLS die je nodig hebt om te handelen in de DeFi-ruimte, bijv. MetaMask en Uniswap. Evenals een diepe duik in populaire DeFi-onderwerpen zoals Reef.finance ($ REEF) en Polkadot ($ DOT)

De DeFi-serie op deze website behandelt ook onderwerpen die niet op YouTube zijn onderzocht. Voor een inleiding over wat DeFi is, bekijk Decentralized Finance (DeFi) Overzicht: een gids voor de HEETSTE trend in cryptocurrency

Tutorials en handleidingen voor de ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hoe een account aanmaken? PLUS tips en hacks voor gevorderde gebruikers
 • Uniswap review en tutorial: Beginnersgids en geavanceerde tips en trucs
 • Serum DEX-gids en recensie
 • SushiSwap ($ SUSHI) uitgelegd
 • 1inch Exchange, Mooniswap en Chi GasToken: de ultieme recensie en gids

Raadpleeg onze DeFi-tokenhandleidingen voor diepgaande informatie over andere specifieke DeFi-projecten. Hier zijn enkele van onze meest POPULAIRE gidsen:

 • AAVE ($ LENDEN)
 • Ampleforth ($ AMPL) review: de essentiële gids voor dit DeFi-protocol
 • ChainLink ($ LINK) -gids: een belangrijke schakel in de DeFi-ruimte
 • Cream Finance ($ CREAM): wat is het?
 • Curve Finance ($ CRV) gids
 • DODOEx ($ DODO): een revolutionaire leverancier van on-chain liquiditeit
 • Linear Finance ($ LINA): de toekomst van synthetische uitwisselingsplatforms?
 • Polkadot ($ DOT): alles wat u moet weten over de DeFi-lieveling van China
 • RAMP DeFi: hoe ontgrendelt het de waarde van ingezette activa?
 • Reef Finance ($ REEF): het alles-in-één defi-platform
 • Solana ($ SOL) uitgelegd
 • The Graph ($ GRT) – Het volgende niveau van gedecentraliseerde apps
 • Trustswap ($ SWAP) uitgelegd – Volgende generatie DeFi-transacties
 • Yearn.Finance fuseert het DeFi-ecosysteem
 • Wing Finance ($ WING) – Een kredietgebaseerd DeFi-leningplatform

Binnenkort komen er meer video’s en artikelen als onderdeel van onze DeFi-serie, dus zorg ervoor dat u zich ABONNEERT op onze Youtube kanaal en (voorlopig) GRATIS wekelijkse nieuwsbrief zodat u op de hoogte kunt worden gebracht zodra ze verschijnen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me