Yubico’s YubiKey: recensie en gids

De eerste verdedigingslinie voor een online account is een gebruikersnaam en een wachtwoord. Kwaadwillende actoren die zich op het internet verspreiden, hebben de traditionele combinatie van accountbeveiliging op zich onbetrouwbaar en riskant gemaakt.

Daarom is op sms gebaseerde tweefactorauthenticatie (2FA) intensief gebruikt om een ​​andere beveiligingslaag te bieden. Helaas kunnen bekwame hackers nog steeds een manier vinden om sms-codes te onderscheppen.

Om accountbeveiliging los te koppelen van het monopolie van softwaregerichte methoden, universele tweede factor (U2F) authenticatie is ontwikkeld. De technologie maakt gebruik van open standaarden onder de Fast Identity Online (FIDO) Alliance.

Bekijk onze video waarin wordt uitgelegd wat YubiKey is en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

YouTube-poster YUBIKEY REVIEW EN GIDS: Hoe u uw Bitcoin en cryptocurrency VEILIG kunt houden

Wat is YubiKey?

FIDO werkt eraan om de afhankelijkheid van wachtwoorden bij het beveiligen van internetaccounts te verminderen. YubiKey is een U2F-compatibele hardwaresleutel die door Yubico is ontwikkeld om webgebaseerde services te beveiligen. Bedrijven, particulieren en ontwikkelaars kunnen het gebruiken.

YubikeyYubiKey

De sleutel is verkrijgbaar in verschillende vormen en connectiviteitsfunctionaliteiten. Terwijl eerdere versies alleen fysieke invoegingen in USB-poorten op een hostapparaat ondersteunen, biedt de YubiKey five-serie verbinding via Near Field Communication (NFC).

NFC maakt interactie met het apparaat mogelijk zonder het fysiek op een poort aan te sluiten. De sleutel en het hostapparaat moeten zich echter dicht bij elkaar bevinden.

YubiKey-recensies op Amazon

Van de beoordelingen die door kopers zijn achtergelaten Amazon en andere platforms, het is duidelijk dat de sleutel een must-have is voor veiligheidsbewuste internetgebruikers. In feite verliet 84 procent van de kopers een vijfsterren, terwijl negen procent een viersterren gaf.

Een van de recensenten heeft de Yubico YubiKey aanbevolen aan ontwikkelaars, IT-professionals en “beveiligingsbewuste gebruikers”. Bovendien prezen ze de fabrikant voor het leveren van GUI-enabled YubiKey-manager voor degenen die het moeilijk hebben om te beginnen.

Anderen schreven hun geluk toe aan de ondersteuning van de sleutel voor wachtwoordbeheerders zoals LastPass. YubiKey-gebruikers begroeten het vanwege het gebruiksgemak als een smartcard en de naleving van de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Helaas is niet iedereen tevreden met hun hardwaresleutel. Hoewel de negatieve recensies minimaal zijn, geven sommige aanleiding tot terechte zorgen.

Een van de belangrijkste problemen is documentatie, die niet gebruiksvriendelijk is. Bovendien merkt een koper op Amazon op dat de sleutel “nog steeds te ingewikkeld is voor de gemiddelde consument, aangezien het niet bepaald een plug-and-play-apparaat is.”

Hoe u YubiKey kunt gaan gebruiken

Het proces om te genieten van beveiliging van wereldklasse voor uw online accounts begint met het aanschaffen van de hardware van een betrouwbaar platform. Nadat u een sleutel heeft ontvangen, gaat u naar de website van Yubico en kiest u uw sleutel uit de lijst.

Door de aankoopsleutel uit de lijst op te geven, wordt het Diensten waar het kan worden gebruikt om veiligheid te bieden. Selecteer in de lijst met services het account dat je nodig hebt YubiKey’s hand om de beveiliging te verbeteren.

Elke service wordt gevolgd door stapsgewijze instructies voor het maken van verbinding met de hardwarebeveiligingssleutel.

Laten we onze accountbeveiliging versterken Binance.

Merk op dat Binance op het moment van schrijven niet op Yubico’s lijst met ondersteunde cryptocurrency stond platforms. Gelukkig betekent dat niet dat u de sleutel niet kunt gebruiken om extra beveiliging te bieden op een van de grootste handelsplatforms voor virtuele valuta.

Om dit te doen:

 • Log in op je Binance-account en klik op je profielavatar.
 • Kies ‘Beveiliging’ uit de opties en vervolgens ‘Instellingen’. Klik in het gedeelte 2FA op ‘Beveiligingssleutel’. Merk op dat het alleen de benodigde extra beveiligingslaag biedt bij toegang tot de Binance.com-website.
 • Lees de notitie en klik op ‘Toch doorgaan’.
 • Steek de sleutel in een beschikbare USB-poort en druk op de knop in het midden van de hardware om deze te activeren.
 • Activering dient binnen één minuut na het inbrengen van de sleutel te gebeuren. Het kan echter worden herhaald als u dit activeringsvenster mist.
 • Eenmaal geactiveerd, klikt u op “Toestaan” om het bericht “Sta toe dat deze site uw beveiligingssleutel kan zien”.
 • Verifieer vervolgens uw account. Houd er rekening mee dat Binance u nodig heeft om de authenticatiecode van Google Authenticator op te geven als u deze stap eerder had ingeschakeld.
 • Binance stuurt je vervolgens een e-mail op het geregistreerde adres om de toevoeging van een nieuwe tweestapsverificatiemethode te bevestigen met iets dat je fysiek hebt.
 • Nadat u de e-mail heeft geverifieerd, bent u klaar.

Voorbeelden van door YubiKey ondersteunde services

YubiKey werkt met een groot aantal services, zoals cloudgebaseerde systemen, wachtwoordbeheerders, e-mailplatforms, sociale media, gaming-ontwikkelaarstools, cryptocurrency-platforms, offline computers, en nog veel meer..

Voorbeelden van cloudgebaseerde systemen die compatibel zijn met de beveiligingssleutel zijn onder meer Dropbox, DigiCert PKI Platform en DocuSign. Cryptocurrency-platforms die YubiKey ondersteunen, zijn onder meer Binance, Coinbase, Kraken, Bitfinex en Gemini.

YubiKey bioCloudgebaseerde systemen die compatibel zijn met YubiKey

Social-mediaplatforms met ingebouwde ondersteuning voor de hardwaresleutel zijn onder meer Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

Voor ontwikkelaars en offline computergebruikers is YubiKey ingeschakeld voor populaire services zoals Github en Bitbucket voor ontwikkelaars en kan het worden gebruikt om in te loggen op Mac- en Windows-computers.

Nieuwste YubiKey-serie

Het hardwarestuk is ontwikkelde in sets, met sleutels in één batch met extra functies dan die in eerdere modellen.

 • Yubico YubiKey 5-serie – Sleutels in deze groep zijn compatibel met conventionele en nieuwe systemen. Het heeft verbeterde wachtwoordloze, multi-factor en 2F-authenticatie. Het heeft ook een touch-to-sign-knop, kan op USB-A- en C-poorten worden geplaatst en heeft NFC-mogelijkheden.
 • Beveiligingssleutelserie – De meest opvallende kenmerken zijn onder meer dubbele NFC- en USB-A-connectoren. Bovendien zijn de hardware-beveiligingsonderdelen in dit cluster plet- en waterbestendig.
 • YubiKey FIPS-serie – Dit zijn gecertificeerde hardwarebeveiligingssleutels die kunnen worden gebruikt voor gereguleerde omgevingen zoals overheidsinstellingen. Deze set biedt verschillende functionaliteiten zoals eenmalige wachtwoorden (OTP), smartcardtechnologie en U2F. Sleutels in deze groep zijn compatibel met USB-A en USB-C.
 • YubiKey 5C NFC – Het heeft ondersteuning voor NFC, USB-C en biedt een snel maar veilig authenticatieproces. Deze serie heeft een langere lijst met ondersteunde besturingssystemen en browsers dan andere versies.
 • YubiKey Bio – Wanneer het wordt vrijgegeven, is dit de nieuwste Yubico YubiKey op de markt. De belangrijkste verkoopargumenten zijn vingerafdrukherkenning, verbeterde beveiliging, minimale helpdesk-oproepen en op pincode gebaseerd inloggen.

Binnenkort: YubiKey bio

Gevolgtrekking

Uit de beoordelingen blijkt duidelijk dat de YubiKey-hardwarebeveiligingssleutel gebruikers effectief beschermt tegen accountovernames. Welke Yubico YubiKey het meest geschikt is voor uw behoeften, hangt echter af van het cluster. Hoe nieuwer de serie, hoe meer functies en services het kan bieden.

Ondanks dat sommige gebruikers ingewikkelde documentatie citeren, kan inspanning om dit op te zetten inderdaad die extra beveiligingslaag geven die uw accounts veilig houdt en u gemoedsrust geeft..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me